Bildirim
2004 model Volvo S60 hakkında
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

3 Misafir - 3 Masaüstü

Giriş
-
S60; kalite-güvenlik gibi konularda omega'dan iyidir. Konfor meselesine gelince Volvo'nun koltukları istisnasız kazanır. Ama süspansiyon konforu omega'da nasıldır bilemiyorum. Bir de s60 daha kısa ama daha geniş bir araç. Bu yüzden iç mekan biraz daha ferah hissettirebilir. Ama netice olarak s60 Volvo'nun dünya çapında en çok sevilen modellerinden birisidir.
Motor-elektrik ve yürüyen olarak dayanıklıdır. Zaten motorları 5 silindir, volvo'nun meşhur modüler motor ailesinden. O açıdan bir sıkıntı çıkarmaz.
Gel gelelim 2005-2006 öncesi S60'larda şanzıman sıkıntısı mevcut. Bazıları şanzımandaki ufak bir parçayı az bir maliyetle değiştirip kurtarıyor. Bazısı yazılım güncellemesi ile düzeliyor. Bazıları ise revizyon veya komple yeni şanzıman istiyor. Yani kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ama genel olarak 2005 öncesi S60'ların otomatik şanzımanlarından evet çekinilmesi gerekir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Temmuz 2018; 12:57:53 >
-
Yalnız 2.5 v6'dan 2.0T'ye geçmek performans bakımından pek bir şey değiştirmez. Tahminimce aşağı yukarı aynı performansı alırsınız. Turbo'dan dolayı S60'ın düşük hızlarda atikliği fazladır ama hız arttıkça o makas da kapanır. Eğer daha hızlı bir şey istiyorsanız T5 bakabilirsiniz. 260 beygir 0-100 6.5 saniye. Üstelik motor modifikasyonlarına son derece müsait. -
Cevabınız için teşekkürler.
T5 bakma şansım yok, sonuçta hesaplı olan T serisi bir araç. Pazartesi arabayı görmeye gideceğim. Koltukların rahatlığı konusunda çok emin konuşuyorsunuz ama Omeganın koltuklarını geçebileceğini sanmıyorum. Yine de göreceğiz.
Konyada düzgün usta pek yoktur, şanzumana baktırmak için birkaç yer dolaşırım o zaman.
Performans konusunda zaten birçok araç Omegadan iyidir. 0-100 9 sn diyor, hiç denemedim ama araba ağır sonuçta. Yüksek hızlarda 250 görmüşlüğü var motorun. O da 6000 devirde. O hızlara çıkmaya da lastik yüzünden korkuyorum. Bir defasında 230 ile lastik kaplaması kopmuştu. Continentalden performans lastiği aldım 4 adet. Onlar da maksimum 230 hıza dayanıyormuş. Onun için artık çok hızlı gitmiyorum. Yüksek hızlarda motor bayılması herhalde sorun olmaz.
Cevap için tekrar teşekkürler. Pazartesi bi bakalım, kararımı ona göre vereceğim. Sayenizde olumlu birşey oluştu kafamda. Ama tabi şanzuman da önemli bir mesele
-
Koltuklar hakkında şu yüzden emin konuşuyorum. Özellikle yabancı sitelerde volvo'nun koltukları sektörde bir numara olarak gösteriliyor. Mesela eskiden S80 ve şu an S90'ın, Mercedes E serisinden daha iyi koltuklara sahip olduğunu söylüyorlar. Ama ben bizzat kendim tecrübe etmedim orası ayrı.
Bir de forumda eski kasa S80'i ve Audi A8'i olan bir kullanıcı, bu iki araç arasından volvo'nun koltuklarını tercih ederim demişti.
Tabii koltuğun ayarının size göre olması ve koltuğun orijinal süngerlerinin ellenmemiş olması gerek.
Ama bir de şu var, Omega E sınıfı bir araç. S60 ise D sınıfı, aradaki segment farkından dolayı yaptığımız kıyaslama yanlış olabilir. Omega'nın aynı zamanda Cadillac adı altında satıldığını da düşünürsek, S80 ile kıyaslamak sanki daha doğru olur.
Aracı gördükten sonra düşüncelerinizi merak ediyorum. S60 benim de ileriki dönemde aklımda olan bir araç.
Ek olarak evet Konya ve Volvo ikilisi yan yana gelmiyor. Gerçi bir kaç Volvo ustası varmış ama forumlarda okuduğum kadarıyla uzak durulması gereken yerler. Ankara/İstanbul gibi şehirler maalesef şart.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 14 Temmuz 2018; 22:26:43 >
-
Araca bakabildiniz mi hocam? -
Çok güzel araba
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaViTz -- 17 Mayıs 2019; 21:27:1 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bakamadık hocamquote:
Orijinalden alıntı: nacker
Araca bakabildiniz mi hocam?
Bugün verdiği adrese gittik. Acil çıkması gerekmiş, bizden adres istedi. Verdik... Gelmedi.
Hayır, madem satmaya niyetin yok, ne diye ilan veriyorsun? Omegayla yola devam hocam.
Sağlıcakla
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X