Şimdi Ara

2004 1.3 GLS Aracım Neden Çok Yakıyor?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 50TL 95Oktan Benzin İle 120km Zor Giditorum :S Otalama 0.416 TL Yakıyo Hiç Normal Değil Galiba :S Neden Bukadar Çok Yakıyo Olabilir?

Orijinalden alıntı: Melrin

Arkadaşlar 50TL 95Oktan Benzin İle 120km Zor Giditorum :S Otalama 0.416 TL Yakıyo Hiç Normal Değil Galiba :S Neden Bukadar Çok Yakıyo Olabilir?

benzinin litresinin 4.5 olduğunu düşünürksek aslın da çok da yüksek bir rakam değil 100 km'de 9 L gibi bi rakam çıkıyor'ki bu da özellikle şehir içi trafiğin de gayet normal bi değer, bu arada otomobilin kendisinin yakıt tüketimin artmasın da en büyük unsurlarından biri bujiler ve hava filitresidir, %25 - 30 gibi bi yakıt artışına sebep olur, kontrol ettirmek de fayda var, bunun haricin de yıpranmış debriyaj sistemi de sebep olabilir ayrıca tıkalı egzoz sistemi de hem yakıt tüketimini arttırır hem de aracı çekişten düşürür, yani yakıt tüketiminde'ki artışın bir çok nedeni olabilir buna lastiklerde'ki düşük hava, camların açık olarak seyahat edilmesi gibi sebepler de dahil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

quote:

Arkadaşlar 50TL 95Oktan Benzin İle 120km Zor Giditorum :S Otalama 0.416 TL Yakıyo Hiç Normal Değil Galiba :S Neden Bukadar Çok Yakıyo Olabilir?

benzinin litresinin 4.5 olduğunu düşünürksek aslın da çok da yüksek bir rakam değil 100 km'de 9 L gibi bi rakam çıkıyor'ki bu da özellikle şehir içi trafiğin de gayet normal bi değer, bu arada otomobilin kendisinin yakıt tüketimin artmasın da en büyük unsurlarından biri bujiler ve hava filitresidir, %25 - 30 gibi bi yakıt artışına sebep olur, kontrol ettirmek de fayda var, bunun haricin de yıpranmış debriyaj sistemi de sebep olabilir ayrıca tıkalı egzoz sistemi de hem yakıt tüketimini arttırır hem de aracı çekişten düşürür, yani yakıt tüketiminde'ki artışın bir çok nedeni olabilir buna lastiklerde'ki düşük hava, camların açık olarak seyahat edilmesi gibi sebepler de dahil...

cvp verdiğiniz için teşekkür ederim hocam buji ve buji kablolarını daha 5000km önce değiştirdim hava filitresini yağlarını felanda 500km önce değiştirdim. önceden lpg dekullanıyordum lpg bozulunca benzine kaldık oda yüksek gibi geldi :)

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Coşkun Uçar

quote:

cvp verdiğiniz için teşekkür ederim hocam buji ve buji kablolarını daha 5000km önce değiştirdim hava filitresini yağlarını felanda 500km önce değiştirdim. önceden lpg dekullanıyordum lpg bozulunca benzine kaldık oda yüksek gibi geldi :)

Alıntıları Göster
    quote:

Rica ederim, burda bulunmamızın amacı bu bilgilerimizi paylaşmak...Hımmm konu anlaşıldı, LPG kullanımından sonra benzine geçiş kanlı'mı olur kansız'mı eh biraz kanlı oluyor maalesef...:)... ama yakıt değerleriniz normal ben de 1.4 otm var'dı 10 - 11L felan yakıyordu...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Coşkun Uçar -- 25 Şubat 2012; 16:43:41 >

• arkadaşlar ben de 70 tl ile 160 km yaptım..
    bence çok yakıyor araba siz ne dersiniz?
    arabam 2005 model 1.3 gls benzinli....50.000 'de
  • Getz arabası kullanıyorsan devirli kullanacaksın ve 90 km/h geçmeyeceksin yoksa çok yakar, burada yazılan değerler çok yüksek, fazla basmıyorsanız eğer hava filtresi vs vs gözden geçirin bu kadar olmaması lazım.Bende o kadar yakmıyor.
  • daha bugün 20 tl lpg ile antalya şehir içi sakin trafikte 125 km yol yapmışım(5 gün içnde lpg litre fiyatı2,16) aslında bizim araçlar fazla yakmıyor yalnız kullanmaya biraz dikkat etmek gerekiyor arbayı bağırtmadan vites yükseltmek gerekiyr mümkün oldukça 2500 devir bandının altında kalmaya çalışırsanız ciddi manada tüketiminiz düşecektir...arabayı kökleye kökleye değilde koklata koklata kullanmak lazım eğer çok aceleniz yoksa ben denedim ve şehir içi 16 kuruşa kadar düşüyor yakıt saygılarımla...
  • ben de de getz 1.3 gls var evet aldım benzinde 1.000 km ye yakın bindim ve gerçekten çok fazla yakıyor motoruna göre lpg taktırttım su an memnunum 150-160 arası yakıyor şehir dışı şehir içi de 180-230 arası değişiyor
  • üstad aracını işinin ehli bir ustaya göster ben 2005 1.3 gls var 30 tl benzinle net 110 km yapıyorum klima kullanırsam eğer 90 km zor buluyor genelde 2 kişilik seyahat ederim şehir içi durkalkda daha test etmedim yakıtı ancak şu gerçek var shell yakıtı aldıgımda 110 km bende görmüyorum P/O den başka yakıt almıyorum.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.