Şimdi Ara

2002 Secimlerinde Akp iktidar olmasaydi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

quote:

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

2002 den önce asgari ücretli hem kirada oturup hemde geçinebiliyordu tek maaşla , hadi şimdi geçin bakalım.Kirada olmasan bile asgari ücretle geçinemezsin şimdi.Ecevit genç olsaydı ve tek başına iktidar olsaydı ,emin ol şimdikinden daha iyi olurdu bu memleket.

nereye geçiniyordu tek basına la kafan mı iyi senin. herşeyi geçtim yaşın kaç ki?. ben 25 yaşındayım o zamanları az çok hatırlıyorum. düzcede depremden önce aile dostumuz görkem diye bi adam asgari ücretle 2 cocugun okul masraflarını karşılayamadı diye, hiçbirşeye yetişemiyorum diye kafasına sıkmıstı. o kadar iyi bir insandı. herşeye polyanacı olarak bakın zihniyetiniz buna yetiyor. atın anasını satım atın tek basına yetiyormuş. Chp lsaydı zaten 5000 idi şuan asgari ücret. herkes müthiş zenglinlkle raha rahat yaşıordu. kaybolun hele bi ya

28 yaşındayım , bu örneğide bizzat kendi halamdan verdim, O dönemde eniştem tek asgari ücretle evi geçindiriyordu evlerine gittiğimdede buz dolapları dolu olurdu.Ben o dönemleri hatırlıyorum ama sen daha bebeydin hatırlamaman çok doğal .

he buz dolapları dolu olunca cok iyi geçiniyorlar. vay cocuk arkadaşım tek zaten halanlar eniştenler olur cok iyi geçinen. at gözlüğü ile bu kadar görebilmen yinede iyi ya la. iniştimdin irnik virdim sinaaaaaa. iyi de bizim cogu komsumuz asgari ücretle calısırdı eşleri evde otururdu. hastane kuyruklarından yakınırlardı, nasıl yeticek bu para diye tavla oynarken pederle söylenir dururlardı. eniştenler dolgun asgari alıyormuş o zaman

Tamam kardeşim sen haklısın ben yalan söylüyorum hadi allaha emanet ol , boşuna tartışmanın anlamı yok.

• iktidar olmadığı zamanı hatırlamadığım için ne olurdu bilemiyorum.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AÇILIN-BEN-MÜHENDİSİM -- 12 Temmuz 2021; 0:2:37 >
  • marmarada olacak deprem fazla güçlü olmaz umarım.
    yine 2002 ye döneriz.
    japonya bile zor toparlandı.

depremden kaçış yok.belli periyotlarda depremler meydana geliyor.yakındada olacak.
    umarım o zamana kadar önlemler alınır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: student95

iktidar olmadığı zamanı hatırlamadığım için ne olurdu bilemiyorum.

Parti kuruldu,birkac ay sonra secime girdi.Tek basina iktidara geldi.

Ülke o kadar kötüydü yani.Yoksa yeni kurulmus bir parti Türkiyede nasil iktidara gelsin.

Tayyip beye bu malum sahis muhtar bile olamazsin demisti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Terminator28

akp yardım yapınca : makarnacı kömürcü
    chp yaparsa : sosyal devlet

akp: 3.hava alanı . auwwwwww ülke elden gidiy
    chp: m.t. projesi . helal olsun bee .

ya bu nasıl bir zihniyettir. gerçekten hayret ediyorum. bu ülkede başbakan ; ayran içmeyin,alkol için dese . gidip ayran kuyruğu oluşturacak insanlar var ...

her musa nın firvavunu olur lafı çok doğru bir lafmış...

.
    bu ülkede malum kesim ülkede özgürlük derler . kendi görüşlerine uymayan insanları tartaklarlar, hakaret ederler. sonra da bu ülkede özgürlük yok diyip ; ambulansları,otobüsler,banka atmlerini, essnafın malını yakıp yıkarlar. malum kesimin 2002 den önce ögürlük var dediği dönemde RTE şiir okudu diye hapse girdi, yazakcak çok şey varda benım zmanım yok.

hala akp dinle oy alıyor diyen aydınlar var . allahtan akp öncesinde ki kepazelikleri az çok hatırlıyorum ...

Hocam cok güzel yorumlamissin.

Ellerine saglik

+1

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elk.de -- 23 Mayıs 2015; 3:11:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sakalsız mümin

"Halk her zaman doğrunun yanındadır" Bu ne demek ?
    Kenan Evren zamanında bu ülkeye %92 ile geldi ?

böyle ters köşe yaparsan cevap alamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: umix353

quote:

Ülkenin yarisi bir partiye oy vermisse,bence önce kendinizi sorgulamalisiniz.

Zaten o partiyi cahiller destekliyor diyerek kendinizi avutmayin.

Bir yerde bir hata var,onu bulmaya calisin.

Halk her zaman dogrunun yanindadir.Parti icinde cürük elmalar mutlaka vardir.Genele bakmak lazim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elk.de -- 23 Mayıs 2015; 3:30:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

quote:

quote:

Halk her zaman dogrunun yanindadir.Parti icinde cürük elmalar mutlaka vardir.Genele bakmak lazim.

ibretlik cevap

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

quote:

quote:

ibretlik cevap

Sen dalgani gec bakalim.

Son gülen,iyi güler.

• Elk.De kullanıcısına yanıt
    En basıtınden babalar gıbı satarım zıhnıyetı olmaz bu ısletemler Türk olarak kalırdı,bır parcada ıssızlıgıe pozıtıf katkısı olurdu.

2003 – akp lideri tayyip erdoğan'ın adli sicilini temizleyen yasa kabul edildi.
    2003 – seka balıkesir işletmesi satıldı.
    2003 – taksan takım tezgahlarısanayi satıldı.
    2003 – tzdk sakarya traktör işletmesi satıldı.
    2003 – petkim standart kimya şirketi satıldı.
    2003 – tekel çankırı kaya tuzlası satıldı.
    2003 – seka aksu işletmesi satıldı.
    2003 – sümerbank nazilli basma fabrikasısatıldı.
    2003 – ormanların satışını öngeren yasa kabul edildi.
    2003 – kuşadası limanı satıldı.
    2003 – seka kastamonu işletmesi satıldı.
    alayı zarar eden kurumlar değillerdir. hatta birçoğu zarar vs de etmiyordur.
    akıl var mantık var liman zarar eder mi ? petkim, tüpraş vs. bunlar devletin kazanç kapılarıydı. 3 kuruşa gitti alayı.

2003 – trabzon, dikili limanı satıldı.
    2003 – tcdd izmir limanı satıldı.
    2006 – tüpraş satıldı.
    2006 – erdemir satıldı.
    2007 – tcdd derince limanı satıldı.
    akıl var mantık var liman zarar eder mi ? petkim, tüpraş vs. bunlar devletin kazanç kapılarıydı. 3 kuruşa gitti alayı.

2003 – trabzon, dikili limanı satıldı.
    2003 – tcdd izmir limanı satıldı.
    2006 – tüpraş satıldı.
    2006 – erdemir satıldı.
    2007 – tcdd derince limanı satıldı.

-tüpraş
    -türk telekom
    -petkim
    -tedaş
    -tekel
    -etimaden
    -igsaş
    -adapazarı şeker fabrikası
    -thy kamu hisseleri
    -erdemir
    -seka kastamonu işletmesi
    -seka balıkesir işletmesi
    -sümerbank nazilli basma fabrikası
    -kuşadası limanı
    -sakarya traktör fabrikası
    -taksan takım sanayi
    -trabzon limanı
    -tümosan
    -etikrom
    -araç muayene istasyonları
    -tekel sigara işletmeleri
    -tekel sigara fabrikaları arazileri
    -başkent elektrik
    -meram elektrik
    -petrol ofisi poaş

memur maasları demıssın,hukumet ımf ye borcu kapattı cok sukur egıtım ve bılınc sevıyemız sadece partılerın verdıgı empoze ettıgı goygoylar dan cok ust oldugu ıcın akp nınde yaptıgı ıyı yada kotu ısler oldugunu bılıorum,ımf ye borc kapandı ama mıkrofonu alıp yırtınıp ımefeeyeee bız kapattık bızzz borcu derken,tek borc alma kaynagı ımf degıldır denmıyor,akp hukumetı kendınden oncekı tum hukumetlerın toplamından fazla dıs borc almıstır,bak bırde buyuk yazayım kolay anlasılsın..AKP KENDINDEN ONCEKI TUM HUKUMETLERIN TOPLAMINDAN FAZLA DIS BORC ALMISTIR...yanı en cok degıl,hepsının toplamında cok yanı maasları odeyen ımf degılsede adres degıstı sadece,kaldıkı akp kendınden oncekı hukumetlere nasıp olmayan bır gelırıde kullanmıstır 3g ıhalesı gıbı sadece ımza ızın karsılıgı mılyar dolar para butceye aktrılıp tupras gıbı vergı 1.cısı ısletmelrı de satarak ozellestırme gelırlerınıde cebe koymasına ragmen yınede dıs borcta rekor kırmıstır.kı bunlar yorumum degıl acıp devlet ıstatıstık enstıtusu sıtesıne bakabılırsın.

hcıbr yorumumda akpyı yada secmenını kucumsemem,haddım degıl,herkesın dunya gorusu,egıtım ve gelır duzeyı,aldıgı terbıye,yetıstıgı kulutr aıle memleket farklı,ıq su farklı bakısı yada bakınca neyı gorup goremedıgı farklı.
    merak arastırma gıbı bır olguya sahıp olamayn secmen x partı olsun sadece soylenene ınanan ınsan secımı gectım hayat boyut zaten cahıllıkten bır adım oteye gıdemez.

bu sebeptendır cahılle tartısarak onu yenemezsınız cunku fıkır munazarasına acık degıldır ona ogretılendır baz aldıgı,genel gorusum bu yasım ıtıbarıyle 2002 oncesını bılırım koalısyonu krızı tansu cıllerı.

hepsının berbat yaptıgı ıslerde var ıyıde var.ama ıhanet ıcınde olduklarını gormedım.

dovız demıssın,entresan daha gecen ay rekor kırdı dolar hemde 12 yıldır ıktıdar olan bu partının soyledıgı ekonomı cok ıyı zamanında,dıs tıacret ve carı acık rekorları akp donemınde acıp yıne akp sıtelerınden okuyabılırsın.

halk her zaman dogrunun degıl dogru sandıgının yanındadır,genel ıtıbarıyle fakır ve egıtımsız kalmak ust tabaka ve sıyasetcının ısıne gelır,ben bu yarıdmı alıorum dıye sevınır,nıye bu yardıma muhtacım dıye sorgulamaz,cunku bu bılınce erısecek egıtımıde yıne bır oncekı kusak buyuklerı yokluktan ımknasızlıktan verememıstır,sucu yoktur aslında,bu komuru benım asgarı ucretımden kesılen vergılerle bana gerı verıorlar demez aa bu x partı ıyı bana yardım edıyor der.

oy oranın bılemem sunu alacaktır dıye hukum verecek kadar muneccım yakınlıgı yasamadım,sadece gorup okuyup edındıgım ızlenımler dogrultusunda akepenın %40 gecemeyecgı kanaatıne sahıbım tahmın olarak,tabı yaptıgı hıleye gore degısır fuat avnı demıstı 40 bulun ben onu 47 yaparım demıs uzun.

sadece kısaca verdıgın maddelere yanıt verdım yazsam sayfalar surer dıkkat etmıssındır. terorden surıyelı sorununundan ozerklık pesınde ulkeyı bolmekten 10 yıldır kanka olunan cematle okuz olup ortaklık bozulunca olanlardan,kasetlerden yargıdan ısraıl ıle yapılan fırıldaklıklardan yuzlerce aktrollun pc basında maaslı sanal ortamlarda propaganda yapmasında ordunun dagıtılmasından ve daha bırcok seyden bahsetmedım.yazılan okunanlar tonla bırde baska bılınenler varkı neyse musluman bılınen ladylerın aslında ne oldukları falan var oglu var.esas naneler orada ama susmak gonul razı degıl soylesem tesiri yok.

velhasıl kelam damarlarında Türk kanı dolaşan bır insan olarak Allah hakkımızda hayırlısını nasıp etsın,memleketıde ınsanımızıda namerde boyun egdırmesın ınsallah.

son olarak kaınatın,onun ugruna yaratıldıgı Hz.Muhammed (sav) peygamber efendımızın bır hadısı nı hatırlatmak ısterım..

“Bir kimsenin namazı, niyazı sizi aldatmasın. O adamın dirhem ve dinarla (yani para) ile olan ilişkisine bakın.”

Dini kullanarak gelmesi çok doğal. Yaptıkları icraatlardan çok dinden bahsediyorlar. Kırsal kesimi böyle kandırmak kolay.
    Verirsin kömürü, verirsin makarnayı, "allah" dersin alırsın oyunu, geçirirsin yasanı keyfine bakarsın. Bu ucuz siyasettir.
    Nihat Genç iyi anlatmış. Dediği gibi aydın insandan oy alamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KKochaKK -- 23 Mayıs 2015; 16:52:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: KKochaKK

Dini kullanarak gelmesi çok doğal. Yaptıkları icraatlardan çok dinden bahsediyorlar. Kırsal kesimi böyle kandırmak kolay.
    Verirsin kömürü, verirsin makarnayı, "allah" dersin alırsın oyunu, geçirirsin yasanı keyfine bakarsın. Bu ucuz siyasettir.
    Nihat Genç iyi anlatmış. Dediği gibi aydın insandan oy alamazlar.

Dini olumlu yada olumsuz hepsi kullaniyor.Siyaset böyle birsey maalesef

• superwera kullanıcısına yanıt
    çok güzel yazmışsın lakin allah neden cennet dururken muhammed peygamberi dünyaya acı çekmeye gönderiyor? ve "ilk insan olarak ademi" yaratıyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: montevo

çok güzel yazmışsın lakin allah neden cennet dururken muhammed peygamberi dünyaya acı çekmeye gönderiyor? ve "ilk insan olarak ademi" yaratıyor?

acı cekmeye gonderdıgıne katılmıyorum zıra 40 yasına kadar peygamberlıkte vermıyor ama bununda bır acıklaması vardır muhakkak,adem ıse cennete gırerken bıle cennet kapısında la ılahe ıllallah mudammedun resulallah yazdıgını soyluyor sonucta,bır ınsanın basına gelebılecek cesıtlı acılar peygamberımızınde basına gerlıoyr.

sonucta kelımeı sedhadet dede ne dıyoruz muhammed Allahın kulu ve elcısıdır,dolayısıyla Allahda her ısınde oldugu gıbı adaletlı ve tutarlıdır.

Peygamberımız yaratılmısların en ustunu olmakla beraber ınsana daır turlu acıları cekmıstır,hastalık,acı,savas,olum v.s
  • superwera kullanıcısına yanıt
    cevap yazmak istiyorum ama konu dağılacağındna ve uzayacağından ilerlemiyorum.veridğin bu cevap senin hakkında biraz daha bilgi verdi bana.tek diyebileceğin çok büüyk bi paradoks içerisindesin

ahkaf 9 De ki: 'Ben elçilerden bir türedi değilim, bana ve size ne yapılacağını da bilemiyorum. Ben, yalnızca bana vahyedilmekte olana uyuyorum ve ben, apaçık bir uyarıcıdan başkası değilim.'
  • Bu ülke AKP'ye çok borçlu. Ülkemizi marka yaptı bu adamlar. Milletin parasını cebine indirmedi.. Bu arada seçim için en az 47-48 diyorum.
  • Ne yazsak zaten inanmayanlarla dolu etraf.
    Biraz moralimizi düzeltmek için 2 fotoğraf.
    Seçilmeseydi bunlarda olmayacaktı.

Simdi dolar %100 artti tl %180 değer kaybetti gerek dolar gerek euro gerek yen gerek ruble gerek suriye parasi gerek şekel akp hukumeti donemince?

Ne olacak kime oy vereceksin? Ulkede guven kalmadi metroya binince saga sola herkes birbirnin yuzune bakiyor acaba bu patlatacak mi diye bizi bu hale dusurenlere hakkimi haram ediyorum destekleyenlerede.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki memur maaşları odenmezdi de hergun de bombalar patlamazdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgo_cr7 -- 28 Aralık 2016; 8:26:08 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.