Şimdi Ara

2002 Secimlerinde Akp iktidar olmasaydi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
83
Cevap
0
Favori
1.332
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Elk.De

Neden hep din odakli yorumlar geliyor.

Konunun ana temasi ekonomidir.

Çünkü ekonomi bozuk.

Anlamadığınız ve anlamak istemediğiniz bir nokta var. AKP özel sektöre borçlanıp IMF borcunu kapattı.

Atıyorum IMF borcu 60 milyar dolardı. AKP bunu özel sektörden aldı. IMF borcunu kapattı. Borç yine 60 milyar dolar. Bir fark yok.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: House M.D.

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

quote:

Kuran okumaniza engel olanmi var.

Demekki 2002 öncesini hatirlamiyorsun.

Kuranı ağzına alma kirletiyorsun Hiç hayatında Kuran okudun mu

Okumadıysan Oku Kuranı alet edinmek, yalan söylemek, iftira atmak, hırsızlık yapmak ...

Okumadim.

Cünkü okuyamiyorum.Latin alfabesine gecilmeseydi okuyabilecektim.

Mantığa bak cahil. Kuran arapça osmanlı ise arapça harfleriyle türkçe kullanıyordu. Sen şimdi latin alfabeai biliyorsun o zaman senin mantığına göre imgilizce fransızca albanca ispanyolca italyancayıda anlaman lazım ? Ne boş herifsin daha alfabeyle dil ayrımını yapamıyorsun.

Bir metni OKUYABILMEKLE,OKUDUGUNU ANLAYABILMEK farkli seylerdir.

Osmanlicanin arap harfleriyle yazildigini ve dolayisiyla,Osmanlica bilenin Kuran okuyabilecegini anlattigimi anlamaman normal degil.

Yazdiklariniza biraz dikkat edin kardesim,adam gibi yorum yazamayacaksaniz foruma girmeyin.

• Elk.De kullanıcısına yanıt
    Kardeşim Kuran Arapça yazılmıştır, sen yine Türkçe biliyor olacaktın ve okuyamayacaktın. Değişen sadece harfler, dil hala aynı dil olacaktı.
    Yani ben şimdi Arapça alfebesini biliyorum; Osmanlıca'da öğrensem Kuran'ı okuyabilicek ve anlayabilecek miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SultanApex

Kardeşim Kuran Arapça yazılmıştır, sen yine Türkçe biliyor olacaktın ve okuyamayacaktın. Değişen sadece harfler, dil hala aynı dil olacaktı.

Bosunami bir sürü Ihl aciliyor kardesim.Arapca dersleri mevcut orda.Hatta liselerde bile arapca dersi olsa fenami olur?
    Kuran kutsal kitaptır, onu ayırarak soruyorum. Bunun Türkçe mealleri vardır açar okursun.

Şimdi liseliler Arapça öğrense ne olacak? Nerede kullanacaksın? Bu ülkenin yüz binlerce Arapça bilene ihtiyacı var mı sence?

Hani biz öğrencilerimize İngilizceyi dört dörtlük öğrettikte, Arapçası mı kusur kaldı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SultanApex -- 22 Mayıs 2015; 9:41:34 >
  • quote:

Kuran kutsal kitaptır, onu ayırarak soruyorum. Bunun Türkçe mealleri vardır açar okursun.

Şimdi liseliler Arapça öğrense ne olacak? Nerede kullanacaksın? Bu ülkenin yüz binlerce Arapça bilene ihtiyacı var mı sence?

Hani biz öğrencilerimize İngilizceyi dört dörtlük öğrettikte, Arapçası mı kusur kaldı?

Ingilizcenin yaninda arapca bilmek fena olmaz.Hem dini yönden,hemde ekonomik ve siyasi yönden.

Bence Türkiye her anlamda yönünü doguya,arap dünyasina,Rusya ve Bdt ülkelerine cevirmelidir.Bati Türkiyeye hem siyasi hem ekonomik anlamda bir sey katamaz.
    Daha dogrusu katmiyor.Hatta Ab benzeri,bir topluluk olusturmaliyiz Asya ülkeleriyle.
  • quote:

Yani ben şimdi Arapça alfebesini biliyorum; Osmanlıca'da öğrensem Kuran'ı okuyabilicek ve anlayabilecek miyim?

Hayır,okursun ama ne yazdığını yine anlamayacaksın tercümesini okuman gerekecek yada Arapça dil eğitimi alman gerekecek,Osmanlıca yazan bir metinide Arapça bilen birine gösterseniz hiç bir şey anlamayacaktır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ürüng ayıg toyon -- 22 Mayıs 2015; 10:04:59 >
    Şurada yirmi yıl sonra petrol bitince görürüz Arap dünyasını, orta asya Türk'leri Avrupa'lılaşmaya çalışırken biz onlara dönelim; gerçekten harika fikir. Batı Türkiye'ye siyasi ve ekonomik olarak bir şey veremez lafınıza anlam veremedim. Araplardan ne alacağız? Mezhep savaşını mı? Petrol parası ile lüks içinde yaşamayı mı? Kralla yönetilen rejimleri mi? Güzel islamiyeti terrör ile kirletmeyi mi? bırakın bunları hocam. Avrupa'ya da gittim, Amerika'ya da gittim. Bizim onlardan öğrenecek çok ama çok şeyimiz var...
  • ürüng ayıg toyon kullanıcısına yanıt
    Farkındayım hocam, arakadaşın mantığını sorgulamak için yazmıştım.
  • quote:

Farkındayım hocam, arakadaşın mantığını sorgulamak için yazmıştım.

tamamdır hocam
  • quote:

Şurada yirmi yıl sonra petrol bitince görürüz Arap dünyasını, orta asya Türk'leri Avrupa'lılaşmaya çalışırken biz onlara dönelim; gerçekten harika fikir. Batı Türkiye'ye siyasi ve ekonomik olarak bir şey veremez lafınıza anlam veremedim. Araplardan ne alacağız? Mezhep savaşını mı? Petrol parası ile lüks içinde yaşamayı mı? Kralla yönetilen rejimleri mi? Güzel islamiyeti terrör ile kirletmeyi mi? bırakın bunları hocam. Avrupa'ya da gittim, Amerika'ya da gittim. Bizim onlardan öğrenecek çok ama çok şeyimiz var...

Bizim icin önemli olan ürünlerimizi satabilecegimiz pazardir.
    Türk ürünlerini Avrupa yada Amerika pazarina ulastirmak zor.
    Bu yüzden yönümüzü bahsedilen yerlere daha cok cevirmeliyiz.
    Mezhep,rejim gibi seyler bizi ilgilendirmez.Önemli olan ihracatimiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: ürüng ayıg toyon

quote:

Hayır,okursun ama ne yazdığını yine anlamayacaksın tercümesini okuman gerekecek yada Arapça dil eğitimi alman gerekecek,Osmanlıca yazan bir metinide Arapça bilen birine gösterseniz hiç bir şey anlamayacaktır...

O Zaman ezan Türkce okunabilirmi diyorsun hocam.
    Yazdığımdan bunu mu anladın?
  • quote:

Yazdığımdan bunu mu anladın?

Bizim araplardan bir sey almamiza gerek yokki.

Biz Avrupali degiliz.Kültürümüz,yasam tarzimiz Araplara daha yakin.
    Sizi ve yaşam tarzınızı bilmem ama benim yaşam tarzım kesinlikle araplara benzemiyor. Sizinkinin benzediğini de emin misiniz? Örneğiniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • En azindan ayni dine mensubuz.Din kurallari herkese esit ve aynidir.

Kultur olarakta avrupadan cok arap kültürüne yakiniz.

Türkiyenin bölgeleri arasinda bile farkli kültür ve yasam tarzi varken,arap yasam tarziyla birebir ayni oldugumuz elbette söylenemez.Avrupali zaten bizi ve araplari ayni kategoride görüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Technotronic

2002 den önce asgari ücretli hem kirada oturup hemde geçinebiliyordu tek maaşla , hadi şimdi geçin bakalım.Kirada olmasan bile asgari ücretle geçinemezsin şimdi.Ecevit genç olsaydı ve tek başına iktidar olsaydı ,emin ol şimdikinden daha iyi olurdu bu memleket.

nereye geçiniyordu tek basına la kafan mı iyi senin. herşeyi geçtim yaşın kaç ki?. ben 25 yaşındayım o zamanları az çok hatırlıyorum. düzcede depremden önce aile dostumuz görkem diye bi adam asgari ücretle 2 cocugun okul masraflarını karşılayamadı diye, hiçbirşeye yetişemiyorum diye kafasına sıkmıstı. o kadar iyi bir insandı. herşeye polyanacı olarak bakın zihniyetiniz buna yetiyor. atın anasını satım atın tek basına yetiyormuş. Chp lsaydı zaten 5000 idi şuan asgari ücret. herkes müthiş zenglinlkle raha rahat yaşıordu. kaybolun hele bi ya

• quote:

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

quote:

2002 den önce asgari ücretli hem kirada oturup hemde geçinebiliyordu tek maaşla , hadi şimdi geçin bakalım.Kirada olmasan bile asgari ücretle geçinemezsin şimdi.Ecevit genç olsaydı ve tek başına iktidar olsaydı ,emin ol şimdikinden daha iyi olurdu bu memleket.

nereye geçiniyordu tek basına la kafan mı iyi senin. herşeyi geçtim yaşın kaç ki?. ben 25 yaşındayım o zamanları az çok hatırlıyorum. düzcede depremden önce aile dostumuz görkem diye bi adam asgari ücretle 2 cocugun okul masraflarını karşılayamadı diye, hiçbirşeye yetişemiyorum diye kafasına sıkmıstı. o kadar iyi bir insandı. herşeye polyanacı olarak bakın zihniyetiniz buna yetiyor. atın anasını satım atın tek basına yetiyormuş. Chp lsaydı zaten 5000 idi şuan asgari ücret. herkes müthiş zenglinlkle raha rahat yaşıordu. kaybolun hele bi ya

28 yaşındayım , bu örneğide bizzat kendi halamdan verdim, O dönemde eniştem tek asgari ücretle evi geçindiriyordu evlerine gittiğimdede buz dolapları dolu olurdu.Ben o dönemleri hatırlıyorum ama sen daha bebeydin hatırlamaman çok doğal .

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

quote:

28 yaşındayım , bu örneğide bizzat kendi halamdan verdim, O dönemde eniştem tek asgari ücretle evi geçindiriyordu evlerine gittiğimdede buz dolapları dolu olurdu.Ben o dönemleri hatırlıyorum ama sen daha bebeydin hatırlamaman çok doğal .

he buz dolapları dolu olunca cok iyi geçiniyorlar. vay cocuk arkadaşım tek zaten halanlar eniştenler olur cok iyi geçinen. at gözlüğü ile bu kadar görebilmen yinede iyi ya la. iniştimdin irnik virdim sinaaaaaa. iyi de bizim cogu komsumuz asgari ücretle calısırdı eşleri evde otururdu. hastane kuyruklarından yakınırlardı, nasıl yeticek bu para diye tavla oynarken pederle söylenir dururlardı. eniştenler dolgun asgari alıyormuş o zaman

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.