Şimdi Ara

2002 Dizel Suziki Samurai Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Suzuki Samurai (2002) Dizel SahibindenKom


    Arkadaşlar, Üstte Linkteki araç için tavsiyelerinize ihtiyacım var.Aracı tarım için arazide kullanmayı düşünüyorum.Bana çok sorun çıkartırmı?Arazide rampa yokuş çok ama yollar düzgün.

    Bütçem biraz düşük olduğundan 20-30 bin liraya sizin önerileriniz varmıdır 4x4 pickup için?


    Şimdiden çok teşekkür ederim bilgi verebilecek arkadaşlara



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacanga -- 11 Mart 2019; 11:5:45 >



  • Temizini bulmak zordur, cogusu Antalya- mugla bolgesinde günlük kiralama, off road gezisi yapanlar, avcilik vs sebep ile normal yolla isi olmayanlar tarafindan kullanılıyor. Bu tip arac alacaksaniz ekspertiz vs degil de bu aractan anlayan, masraf cikaracak yerlerini bilen bir ustaya baktirin almadan önce.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Suzuki kendisi dizel motor üretmiyor. Genelde Peugeot veya Renault motoru kullanıyor. Ben daha önce Grand Vitara xl-7 kullandım. İlk başta motor tamir bakımı için avantaj gibi görünüyor ama geneld ebu markaların da ülkemize ithale dilmemiş motorlarını kullandığı gibi motor etrafındaki diğer parçaları kendisi ürettiğinden melez bir araç ortaya çıkıyor. Dizel SAamurailerde de hatırladığım kadarıyla 1.0 düz dizel Renault motoru var. Ancak XL-7 de olduğu gibi yağ filtresi, mazot filtresi vs.. birkaç ıvır zıvır parçası mı Reanult tan uyumlu, yoksa 1.9 eski kango motorlarıyla birebir aynı mı araştırmak lazım.
    Motor kısmını geçelim şanzıman, mekanik vs... den anlayan usta bulmak zordur. İstanbul, Ankara dışında yedek parçası da zordur.
    7 yıl Vitara , 6 yıl da XL-7 binme tecrübesine dayanarak derim ki; önceki arkadaşın da dediği gibi bu araçlardan belli başlı şehirlerde belli başlı ustalar anlar. Bunlarla kanka olmak lazım, parasını önemsemeyip arızanın ve parçanın bulunduğuna şükretmek lazım. İstanbul ve Antalyadaki yan sanayi Japoncular ve hurdacılarla iyi tanışmak lazım. Kısacası benden uzak kime yakın olursa olsun derim.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.