Değerli forumdaşlar, 2002 Corsa 1.2 comfort easytronic aracımdan çok memnun mesut kullanırken bi tanıdık aklımı karıştırdı. Aracıma 15bin veriyor, (gerçi ben 8 ay önce 16 ya almıştım ama) ve şu piyasa koşullarında değerlendirip 2003-2004 astra g enjoy otomatik alsam mı diye düşünüyorum. Aslında astrayı seneye corsayı satıp alırım diye ilanlara öylesine bakıyordum ama bu yeni teklif beni düşünmeye itti. Aracın satışını da (aldığım kişinin tanıdık olması sebebiyle hemen almamıştım) daha 1 hafta önce aldım. Aracım 8 aydır hiç sorun ve rutin masraf çıkarmadığı gibi araçla en son yaptığım 2bin km nin sonunda araca baya bi güvenim arttı. Pek sorun masraf çıkaracak bi araç değil gibi. Araç zaten 66bin oldu yeni. 59da almıştım. Donanımı, yol tutuşu (astra focus gibi değil tabii ki ama hemen hemen tüm diğer b sınıfı araçları kullandım corsalar baya bi tok gidiyor asfaltta), özellikle ekonomik olması (vergi 77,5 tl yakıt şehiriçi 20ykr uzun yol 16ykr), tam otomatikler gibi yakıtı yükseltmemesi ve manuel modda kullanabiliyor olmamdan memnundum. Bu kadar memnunken niye macera arıyorsun derseniz de haklısınız ama geçen (gerçi daha önce de kullandım astra ama) bi tanıdığın otomatik 2000 astra cd kullandım. Çok hoşuma gitti. Araç çok ağır ve kullanan kişiye güven vererek gidiyor. Kesinlikle asfaltta çok konforlu, daha ferah ve güvende hissettiriyor. Sanki altınızda 1300 kiloluk araç var (normalde 1080 kg filanmış). Bir de aracımın rengi narçiçeği ve bundan aslında rahatsızlık duymuyordum ama rahatsızlık duymaya başladım. Şöyle bi gümüş gri enjoy astram olsa daha mutlu olacağım kesin. Aracıma 16 vermemin ve şu piyasada 15 verilmesinin sebebi de kaza boya olmaması, servis bakımlı olması, içi dışı pek yıpranmamış olması, kesinlikle hor kullanılmamış ve bunu belli eden bi araç olması, henüz 66binde olması ve easytronic olması denebilir. Zira manuel versiyonlar en az bin lira daha ucuz. Ancak corsadan astraya binince (hep forumda da segment farkı çok da önemli değildir derim yerine göre) gerçekten çok hoşuma gitti ve niye olmasın dedim. Aracım beyaz olsaydı eminim ki değiştirmeyi düşünmezdim. Eşime diye aldık ama ben de sonuçta ara sıra kullanıyorum.
Çok uzattım sonuç olarak aracımı artık tanıyorum ve ikinci el araç alırken de çok çekiniyorum çünkü daha önce elektronik beyni bozuk bi polo aldım ve başımı çok ağrıttı. Yani bu temiz ve masrafsız olduğundan emin olduğum ama ekonomikliği dışında aslında pek de memnun olmadığım aracı bu fiyata satıp yeniden sıcağın alnında temiz astra veya muadili c sınıfı 16-19 fiyat aralığında araç bakmak doğru mu? Easytronicten genel olarak memnun olmama rağmen tam otomatiğin de easytronice oranla çok daha fazla konfor sunuyor olması ve geri kaçırmaması beni easytronicten biraz vazgeçiriyor artık. Ayrıca corsanın iç mekan hacmi yeterli olsa da bagajı tatmin etmiyor. Zaten bu aracı seneye mecburen değiştirmeyi düşünüyordum ama böyle bi teklif olunca kafam karıştı. Astra dışında otomatik önereceğiniz bir model var mı? Zaten bu yüzden konuyu buraya açtım. Diğer modellere de sıcak bakıyorum. Yani tabii ki biliyorum diğer modelleri ama işin içine otomatik zorunluluğu girince ben de bildiklerimi unutuyorum. Zira focus hayranıyım ama otomatik modellerinin pek sorunsuz ve ekonomik olmadığı, performans kaybının diğer modellere oranla daha fazla olduğunu duyuyoruz okuyoruz. Japon demeyin çünkü 2001 model civic ls ye 20bin lira istiyorlar. Bir de bana göre astra civicten çok daha üstün bir araba. Focus da öyle golf de. Bir de 20 ye filan megan2 dynamiqueler var. Forumda meganı pek tavsiye etmedim ama temiz bulursam bu da olabilir. Ne diyorsunuz???
biraz macera arar gibi olmuş. temiz 2. el bulmak zor. riskli iş. ama ben de 97 corsamı geçen sene çocuğum olduğu için bagaj nedeniyle sattım. aynen sizin gibi 2000-2001 astra focus falan baktım. temiz diye 2001 vectra aldım. nasip işte. ben de focus diyeceğim ama otomatik şanzıman konusunda bilgim yok malesef. o grupta bi de 1.4 önceki kasa corollalar var. onlar da çok güzel. c sınıfı gerçekten güven veriyor. ama b sınıfı kadar da masrafsız olmuyor genellikle.
C sınıfı araçlar her zaman b sınıfına göre rahat ve konforludur. Ben de 2 ay önce skoda fabia ile ford focus arasında kalmıştım. Fabia çok temiz olmasına rağmen, daha koltukların alt tarafındaki naylonları bile çıkmamış, o derece yani, 4 yaş daha yaşlı focusu tercih etmiştim. İyi ki böyle bir tecih yapmışım... Arada dağlar kadar fark var...
15 gıbı ıyı bır fiyat yakalamışken elden çıkarın bence çünkü seneye zaten satacaksınız.
c sınıfı olarakta çevrenizde tanıdıkların aracına bir göz atın satanlar varsa yazın ona göre verilerle konuşalım. yoksa burdan sallamak kolay. ben uzun sure 307 kullandım, çok çok rahattı içi de çok genişti fakat çabuk döküldü. tavsiye edip günahınıza girmek istemem ama 2005 modelleri dediğiniz fiyatlara bulunuyor.
Öneriler için teşekkürler... Peugeot özellikle 307 hiç düşünmüyorum. Aslında arabayı satmak da şu ortamda sorun değil, sadece aracım kadar temiz bir astra bulabilecek miyim bunu bilemiyorum. Otomatikte honda toyota dışında en dayanıklı markalar sizce neler. Ben astraya güveniyorum ama genelde bana pek kelepir araba düşmüyor. Temizleri de 20 civarına çıkıyor. O kadar da çıkamam. 15e astra cd var satılık 124binde. Bir tanıdığın gerçekten temiz kullanıldı, kazası yok ama kmsi korkutuyor. Bir de eşime 2000 model 124bin deyince o da pek sıcak bakmıyor. Eski mantık düşünüyor. Ben bakımlı bi arabanın sorun çıkarmayacağını düşünüyorum ama o astra da 2-3 yıl sonra 180binlere geldiğinde artık satılamaz hale gelir heralde.
bence megane (daha doğrusu renonun otomatinden uzak dur) --focusu bilemiyorum --eğer astra classic otomatik vites alırsan bence sorun çıkarmaz ancak yakıt konusunda biraz sorunlu ama 2000 li yılların başındaki modeller içinde en sorunsuz otomatik vites bence astra nın ki 145000 e kadar sorunsuzdu şu anda bir tanıdıkta 160000-170000 lere geldi yine de vitesle ilgili bir sorun yok / bi de lpg tamam işte
Bir kaç gündür 242.000 km'de sıralı sistem lpg li bir astra kullanıyorum 2000 model CD... Motordan yana hiç bir sıkıntısı yok hemde araç 190.000 km'ye kadar şirket aracı olarak kullanılmış...
Bir kaç gündür 242.000 km'de sıralı sistem lpg li bir astra kullanıyorum 2000 model CD... Motordan yana hiç bir sıkıntısı yok hemde araç 190.000 km'ye kadar şirket aracı olarak kullanılmış...
ecotec motoru kötüleyenler görsün gerçeği
Bugün pazardaydım ve aracı 15 e verdikten sonra ortada kalacağımı düşünüyorum. İstanbul Kartal Araba pazarında şöyle boyasız kazasızdan ziyade şöyle içine binilebilecek araç sayısı sayılı. Hor kullanılmış, kapısını kapatıyorsunuz tuhaf bir ses çıkarıyor. Tam kapanmıyor filan. Km ler zaten maşallahı var. 100binden aşağı yok. 3-4 yaşındaki arabalar en az 120binde. Ancak internetten daha uygun fiyatlar. Dediğim gibi kendi aracımın içine bakıyorum 7 yaşında araba 1 yaşındaki meganlardan daha az yıpranmış gibi. Ortada kalmış durumdayım. Temiz araba bulmak gerçekten çok zor. Nettekilerin de gerçekten pahalı olduğunu pazara giderek anladım. İşin içine otomatik de girince iyice korkar oldum. Bakalım temiz birşey tanıdıktan filan denk gelirse 2-3 içinde benim arabayı verip alırım. Ya da otomatik olayını kapatıp eşime de ya öğretmeye çalışırım ya da kullanamaz napalım... 0 km leri gezdik ötv avantajı diye birşey kalmamış. 27den aşağı b sınıfı 34den aşağı c sınıfı kalmamış.
quote:
Orjinalden alıntı: onder46
quote:
Orjinalden alıntı: herby
Kim kötülüyormuşki ECOTEC motoru?
quote:
Orjinalden alıntı: GTRulez
quote:
Orjinalden alıntı: onder46
quote:
Orjinalden alıntı: herby
Kim kötülüyormuşki ECOTEC motoru?
caponcular genelde ecoteclerin 180000 lere bile zor geleceğini iddia ediyorlardı bazı topiclerde...ancak bilmiyorlarki astra g lerin gerçek bir efsane olduğunu ve asıl sorunsuz arabaların bu araçlar oloduğunu...
selam bendede 2004 model dizel corsa var 1.3 motor modifiyeli ve gerçekten güzel bir araba galeriler bile benim arabaya 15 milyar vermiyorken snnkine 15000 lira vermesi süper bence ver geç
Hocam bizim arabaya da galerici 13 vermişti, ford 12,5 takasa saymıştı. Bu söylediğim kişi arabanın safahati bilindiği için başı ağrımasın diye bu fiyatı veriyor. Araba 66binde ve tertemiz ama yine de 15 iyi fiyat. Gerçi internette 16dan aşağı yazan da yok ama 16 yazıp 14e veriyolar demek ki. Sizin araç da kullanıcıya 16,5 gibi gider km sinin fazlalığına göre daha fazla ya da az edebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme