< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
2001 krizi nasıldı (13. sayfa)

-
-
quote:
Orijinalden alıntı: nazım55
1989 yilindan beri çalışan, suan ise emekliyim.. Bu krizin yanında, onlar hiç birşey. O dönem kriz olsa da fabrikalar çalışıyor, insanlar üretiyordu, tarımsal üretim bize yetiyordu. İstatistiksel veriler biraz daha guvenilirdi, enflasyon yuksek olsa da, devlet ona gore zam yapıyor, bu kadar ezilmiyorduk. En önemlisi, halkın geleceğe dönük umudu vardı. Oysa şimdi......3.10.1988 SGK girişim var ve Çiller devaülasyonu dahil tümünü yaşadım, ve diyeceğim şu ki ŞERBETLENMİŞ YALANCISIN...
Bir gecede her şeye 2 kat zam geliyordu.
Yemeye ekmek bulamıyorduk, sokakta arabası olan 3 kişiden biri idim.
Şimdi herşey marketlerde bulunuyor, tüm mahalle PARK yeri kavgasına tutuşuyor.
Zamanımızda fabrikalarda üretim ise VARDİYALI sistem çalışıyor...
2003 yılından beridir REFAH içindeyiz, şimdi bu refahı veren yavaş yavaş tekrar geri alıyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Lisedeydim. Derslere girmediginden yilda kitaptan 2. uniteyi bitiremedigimiz kimya ogretmenimiz serbest kur rejimine gecildiginin ertesi gunu bir gecede %30 fakirlestik demisti ecevit hukumetini elestirmisti ancak kendi de bedavadan para aliyordu muhtemelen ticaretle ugrasiyordu. 2001 krizi finansal bir krizdi reel sektor cok etkilenmedi yapisal reformlarla hizli atlatildi turkiye suan 5 yili askindir derinlesen bir krizin icinde ve bankacilik degil reel sektor bunalimda. Herkes borclu, devlet bile milyarlarca dolar ic borclanmaya gitmis. Bence kim gelirse gelsin belimiz uzun yillar dogrulmayacak.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: OverClocKing3.10.1988 SGK girişim var ve Çiller devaülasyonu dahil tümünü yaşadım, ve diyeceğim şu ki ŞERBETLENMİŞ YALANCISIN...
Bir gecede her şeye 2 kat zam geliyordu.
Yemeye ekmek bulamıyorduk, sokakta arabası olan 3 kişiden biri idim.
Şimdi herşey marketlerde bulunuyor, tüm mahalle PARK yeri kavgasına tutuşuyor.
Zamanımızda fabrikalarda üretim ise VARDİYALI sistem çalışıyor...
2003 yılından beridir REFAH içindeyiz, şimdi bu refahı veren yavaş yavaş tekrar geri alıyor.
Alıntıları GösterHer şeyin markette bulunmasının sebebi ve herkesin arabasının olmasının sebebi üretim tekniklerinin gelişmesi ve bazı şeylere ulaşımın kolaylaşması. Dediklerinin hepsi afrika ve kötü asya ülkeleri için de geçerli. Hoş şu anki insanların arabasını elinden alsan yerine araba alacak insan oranı en fazla %30dur.
İngiltere mesela dünyanın zengin ve güçlü ülkelerindendir ezelden beri. Hatta eskiden şimdikine göre daha güçlülerdi. Tatilde gördüğüm yaşlı bir yaşlı ingiliz gençken evlerinde banyo ve tuvalet olmadığından, 2 odalı dairede 5 kişi yaşadıklarından, şimdiki gençlerin çok şanslı olduğundan ve boşa şikayet ettiğinden bahsediyordu. Sence bu kafa ne kadar sağlıklı?
-
Yalancı var... Ama kim, kimler???? Ben devletin ve bağımsız uluslararası derecelendirme kuruluşlarını baz aldım, tüm veriler ortada, ya siz neyi, kimi, baz aldınız?
Sizin gibilere cevap yazmaya bile değmez, ne kadar anlatilsa da, iyi tabirle anlama kapasiteniz zayıf, ya da kötü tabirle art niyetlisiniz.
Ben T.C. vatandaşıyım ve Türk Milletinin refahını düşünüyorum, devletim, milletim yükselirse, ben de yukselirim. Siz gözlerinizi kapatarak, kulaklarınızı tıkayarak, bencillik yapabilirsiniz. Ama nereye kadar..
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
kriz mriz yok bunlar manipülasyon
-
Üzgünüm ama daha kötüsü geliyor yazın bir yere...
Dünyanın ustune güneşin gelmesi gibi bilmem anlatabildim mi? Küresel!
Şunu hatırlıyorum. Arkadaşımdan krizden 2 ay evvel 2500 dolar almıştım.
Dolar yükseldi . Fakat 4 ayda ödemiştim borcumu.
-
hocam bu mesajlari cok uzun sure ciddi yazdiginizi zannediyordum kusura bakmayin
-
quote:
Orijinalden alıntı: nazım55
Yalancı var... Ama kim, kimler???? Ben devletin ve bağımsız uluslararası derecelendirme kuruluşlarını baz aldım, tüm veriler ortada, ya siz neyi, kimi, baz aldınız?
Sizin gibilere cevap yazmaya bile değmez, ne kadar anlatilsa da, iyi tabirle anlama kapasiteniz zayıf, ya da kötü tabirle art niyetlisiniz.
Ben T.C. vatandaşıyım ve Türk Milletinin refahını düşünüyorum, devletim, milletim yükselirse, ben de yukselirim. Siz gözlerinizi kapatarak, kulaklarınızı tıkayarak, bencillik yapabilirsiniz. Ama nereye kadar..ŞERBETLENMİŞ YALANCILIĞIN yanısıra DEMAGOJİ alanında da ihtisas yapmışsın.
Hocam ciddiye alıp cevap vermeyin ona.
Sallar öyle.
Ülke 2013'den beri ekonomik olarak kötüye gidiyor..Şuan işkence gibi geliyor.Tam anlamıyla buhran
2001 krizi dedikleri 6. ayda ihracatta artışa geçtik.Hemen toparlandık.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F763346C1 -- 16 Ekim 2020; 20:0:48 >
quote:
Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7sana şöyle tarif edebilirim o krizi. esnaf aç kalmıştı. artık o kadar bunaltı vardı ki yazar kasa fırlatıldı bu ülkenin başına. şimdikiler kriz falan değil. o zamanlar çok kötüydü millet açlıktan kırılıyordu. şimdi ayfon 5 alamadı diye ergenler ağlıyor. ergin insanlar eskiyi yaşadıkları için zaten reisi göndermelerine izin vermiyor. bir telefonu almamak için ağlamak başka, aç kaldığı için ağlamak başka. millet bunun ayrımını yapabiliyor ve tabiki onların evlatlarıda bu ayrımı yapıyor elhamdülillah.
Sadece şu kısma yorum yapacağım. O yazar kasa fırlatan adam bile bugün şartlar daha kötü, o zaman ayıp etmişim demişti... Sana o kadar diyorum...
50 yaşındayım. Bugüne kadar, değişik tip, tür ve yapıda, yuzbinler, belki de milyonlarca insan ile muhatap oldum, kimin, ne mal olduğunu, çok iyi bilirim.
Nassı yaniii..quote:
Orijinalden alıntı: Kelisehocam bu mesajlari cok uzun sure ciddi yazdiginizi zannediyordum kusura bakmayin
Teessüf ederim
Yinede selam ve dua ile
o zaman "yalnızca ekonomide" krize girmiştik, ayrıca kısa sürede oldu bitti. şimdi ise hemen hemen her alanda kriz yaşıyoruz ve her gün bunalımdayız.
hukuk krizde (yargıya güven yok, yargıçlar siyasilerin yanında önlerini ilikliyor),
sağlık krizde (ilaç borçları dağ olmuş, şehir hastaneleri ticarethane gözüyle yapılmış),
eğitim krizde (deneme-yanılma tahtasına döndü çocuklar, sınav sistem kaç defa değişti),
mülteci krizi var (suriyelisi, afganı, yemenlisi derken azınlığa düştük),
dış siyaset krizde (herkesle kavgalıyız, arabistan bile bize ambargo uyguluyor),
gençler krizde (iş yok, yurtdışına kaçma derdine düştüler),
ulaşım krizde (yollar, köprüler, havaalanları... kullan veya kullanma vatandaşa giriyor)
tarım ve hayvancılık krizde (üretim yok, dışarıya bağımlı hale geldik)
otomotiv krizde (vergiler sağolsun, arabayı üretendan daha fazla kar ediyoruz)
enerji krizde (her geçen sene enerji ihtiyacı artıyor ama hep ithal ediyoruz. akaryakıtta fahiş vergiler var)
medya ve yayıncılık krizde (devlet kanalına kırmızı bültenle aranan teröristler çıkıyor oy istiyor)
ekonomi krizde (merkez bankasında rezerv yok, çatır çatır türk lirası basılıyor, döviz/altın aldı başını gidiyor)
2001 krizi ile karşılaştırılamaycak kadar büyük bir krizdeyiz. Aksini düşünen kendini kandırır.
-
Krizleri boşverin kerizlere bakın. Kerizler biz oluyoruz. Gelen, giden, yöneten, muhalefet eden aynı yöntemlerle farklı sonuçlar alacağını iddia ediyor. Biz de farklı sebeplerle birilerine sarılıp "amca, sana baba diyebilir miyim?" diye kendimizi avutuyoruz. Sonuçta hep biz eziliyoruz ama niyeyse yönetenlere bir şekilde bir şey olmuyor. Birileri hep semiriyor. Bizleri de "bak onlarınkiler semiriyor, bizimkiler niye semirmiyor?" diye birbirimize düşürüp çok güzel kafesliyorlar. Ama olsun demokrasi var; bak seçiyorsun ya. Sana bu yeter!
-
Şöyle anlatayım , o zaman bilgisayar dükkanım var idi, iflas ediyordum, borç bir anda 3-4 katına çıkmıştı, dünya borcum var idi, ilk 1-2 ay bocaladık, ama sene sonuna kadar, çalışıp hepsini ödedim. Aç kalacağım korkusu yoktu.
Şimdi 47 yaşındayım , pazara giderken ne kadar harcamam gerektiğinin hesabını yapıyorum. Şu anda iflas edersem, hiç bir şeyi ödeme gücüm yok.
O zamanki kriz, çocuk oyuncağı. Dur daha kış gelsin, siz o zaman görün durumu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kraaz -- 16 Ekim 2020; 22:3:26 > -
Rahmetli in biri dediydi zamanında, kuklacinin iki elinde kuklalar sağ istersen sağdan, sol istersen soldan diye...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X