Şimdi Ara

2001 Honda Civic İS Kapora Verdim Yarin Satis Gerceklesecek Yorum Lütfenn..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba uzun arayışlardan ve fikir karmaşıklıklarından sonra 2001 Honda Civic İS buldum. 15000'e anlaştım fiyat olarak.
    araç 85.000 de. baştan aşağı aracı gösterdim. motor gayet temiz. kaportada öyle.
    bi yorum alayım sizlerden de yarın için rahat gideyim notere?
    bu arada araştırdım biraz bu benim ilke arabam olcak ondan satış işlemi nasıl gerçekleşiyor diye ama herkes farklı farklı yazmış.
    mesela arabanın üzerinde haciz- rehin varsa filan onu öğren diyorlar. zaten hacizli-rehinli arabayı noterden satışını gerçekleştirirler mi ki?
    Ben bi sıralayım yapacakları mı da siz okey deyiverin.
    1- Vergi İlişik Kesme Belgesi satıcı tarafından vergi dairesinden alınarak tarafıma verilecek.
    2-Notere gidilecek orda satış gerçekleştirilecek.
    3-Adama para verilecek bu arada.

Daha sonra ne yapılacak...?

• Genel olarak yazdıklarınız doğru, yalnız şunu belirtiyim noter ler aracın sorgsunu genellikle 24 saat önceki durumuna göre yaparlar yani araç bugün itibarıyla satışı yapılacaksa bugün ayın kaçı 06/04/2010 noter önündeki ekranda 05/04/2010 tarihi itibarıyla araç üzerinde hak mahrumiyeti olup olmadığını görür. Sizin noter satışı yaptığınız gün satın aldığınız arabaya hacizin konulmayacağı anlamı gelmez elbette bu durum çok çok istisnai bi durumdur. Ama genellikle bu yola dolandırıcı kişiler başvurur. Bir de aracın plakasını herhangi bir trafik bürosuna giderek durumu izah edin ve alacağınız aracın motor+şase numarasını bulup bir kağıda yazın ve alacağınız araçtakilerle karşılaştırın bi barıkn bakalım araç gerçekten orjinal araç mı change araç mı? olur olur olmaz demeyin bu devirde kimseye güvenmemek lazım verilen para da az para değil yani ... neyse
    Noter satışını yaparken noter size aracın plakasını değiştirmek isteyip istemediğinizi sorar, yani aracın plakası diyelim ki 34 (istanbul) eğer siz başka bir il de ikamet ediyorsanız örneğin manisa bu durumu notere belirtiniz. o zaten size sorar. ola ki unutursa diye hatırlatıyım dedim.
    Noter satışını aldıktan sonra bi dosya açtırın size sıfırdan trafik sigortası yapılacak onun için bir miktar para ayırın, kasko durumu da büyük ihtimal ayndır. gerisini trafik işleriyle uğraşan yerler yapar ek form dolması gerek, sigorta yapılacak, tescil belgeleri değişecek, gerekiyorsa plaka .vs basılacak tahminen birkaç güne işiniz biter.

• unutmadan belki bilmeyen arkadaşlar vardır burada tekrar izah edeyim halk arasında temiz kağıdı olarak anlaşılan ve vergi dairesinden alınan kağıt alınan alınması düşünülen ve pazarlık edilen aracın o ana kadar herhangi bir trafik cezası, vergi borcunun (cam pulu da diyorlar) olmadığını gösterir, araç üzerinde R-E-H-İ-N veya H-A-C-İ-Z olmadığı anlamına kesinlikle gelmez aman ha dikkatli olun.
  • Borcu yok kağadını aldıktan sonra kafanız rahat olsun. Siz satışı yaptıktan sonra bütün sorumluluk noterdedir. Bi yamuk çıkarsa noter sorumludur. Noterden satışı alıp parayı vericeksiniz. Sonra aracın trafik sigortasını yaptırcaksınız. Sonra Ek-1 formunu doldurup aracın bağlı bulunduğu trafik şubesine gidip Noter satışı, Ek-1 belgesi, Ruhsat vs teslim edip en geç 3 gün içinde yeni ruhsatınızı alıcaksınız. Bu arada ikametgah adresiniz neresiyse oranın plakasını alıcaksınız. Eskidendi başka adres gösterip istediğiniz yerin plakasını alma. İstanbulda ikamet ediyorsan İstanbul. Ankara ise Ankara.
  • verdiğiniz bilgiler için teşekkürler...
  • Ben de fiyatla ilgili bir yorum yapayım Bu araç içinm 15.000 normal bir fiyattır. İçiniz rahat olsun.
  • çok teşekkür ederim aldım aracı...
    gerçekten motoru sağlam çalışıyor. içi dışı desen temiz içime sindi yani.
    bizim buralarda antakya iskenderun arası belene çıkarken çekişten düşüyor haliyle 1.4 motor. ama onun harici yol tutusu çok iyi bu arabanın.
    yere yakın olduğuna galiba :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    yeni civic yardim
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yahu şu database sisteminin bukadar kolay kullanılabildiği bir dönemde niye aracın hakkında birşeyler öğrenmek için vırt kağıdı zırt kağıdı alıyoruz ki koysunlar hepsini bir araya girdimi aracın plakasını yediği cezalardan , rehinine ,hacizine kadar herşeyinin bilgisini verebilen bir sistem yapmıyorlar?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.