Şimdi Ara

2000 Yılından Daha Az Araç Satılması (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
3
Favori
9.593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
73 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler sakin olun. reis yetkiyi verin bunları bitireceğim dedi.

şimdi yapmamız gereken reise yetkiyi vermek.

reis ve yüce damadı berat bey bu ülkeyi düzlüğe çıkaracak inşallah.

israyil tohumu dıj güjlerin oynadığı büyük oyunu görüp bu oyunu bozacaklar.

bu millet yemez.

aslında bu millet yiyemez çünkü yiyecek parası kalmadı.

0 ve 100 ile

Orijinalden alıntı: IslakBanyoTerliği

Katılıyorum. Mesela 2001'de dokunmatik telefon alacak gücümüz yoktu.

Alıntıları Göster
    İşine gelmezse böyle yazarsın üyem o günün orta seviye ekran kartı ile bugünün orta seviye ekran kartı gayet güzel bir örnek diğer örneklere de bakabilirsiniz. Ama işinize gelmez biz gerçekleri örnekleri ile yazarız sizler de tiye alırsınız. Alın canım alın seçim güni tiye alamıyorsunuz işte. Gerçekler orada yüzünüze vuruluyor. :)

• TheCaliph_ kullanıcısına yanıt
    Hocam belediye yazdım , tabi, 2001 krizinde hiç bir memur işsiz kalmadı olan özel sektörün başına geldi ve yüzbinlerce insan issiz kaldı unutmadan issizlik maaşıda bu arada yoktu insanların halini anlamıssınızdır herhalde , şimdikilerde ders çıkarmamışlar lüxs ısraf haddi hesabı yok

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Tavsiye ederim

PSN:TheCaliph_TR
    XBOX:ThecaliphTR
  • Cevap çok basit ,

Ülkemizde çalışan yada emekli olan insanların % 70 e yakınının aylık gelir limiti en fazla 2000 TL.

En düşük sıfır otomobil fiyatı neredeyse 80 - 100.000 TL civarından başlıyor.

Bu kazançlarla sıfır arabaları almak artık çoğu kişi için hayel olacak.

Zenginler zaten lüks otomobilleri kullanıyor C sınıfı bir otomobile binmez bile.

Bana göre bu daha iyi günlerimiz.2020 den sonra en düşük sıfır otomobil fiyatı 150.000 den başlayacak ..!

Orijinalden alıntı: x2yk

İşine gelmezse böyle yazarsın üyem o günün orta seviye ekran kartı ile bugünün orta seviye ekran kartı gayet güzel bir örnek diğer örneklere de bakabilirsiniz. Ama işinize gelmez biz gerçekleri örnekleri ile yazarız sizler de tiye alırsınız. Alın canım alın seçim güni tiye alamıyorsunuz işte. Gerçekler orada yüzünüze vuruluyor. :)

Alıntıları Göster
    O zamanlar her evde bir bilgisayar ve gamer çocuk vardı tabii. Bugünün şartlarından hiçbir farkı yoktu. Ekran kartı piyasası filan hep aynıydı...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

O zamanlar her evde bir bilgisayar ve gamer çocuk vardı tabii. Bugünün şartlarından hiçbir farkı yoktu. Ekran kartı piyasası filan hep aynıydı...

Alıntıları Göster
    O zamana göre daha iyi şartlar var.

O gün sadece pc toplayabiliyordun oem bilgisayar toplamak meşhur idi, şimdi ise ben steelseries qck prism 12 ledli mouse pad aldım. 300 tl mouse pad a para verdim steelseries rival 600 329 tl ye mouse alacağım 380 tl ye çıktı düşsün alacağım takip ediyorum fiyatları klavye pc koltuğu veya oyuncu koltuğu rgb aydınlatmalı kasa 24 35 mbit ping az olsun diye aldğımız internet artı oyunlar için hard seviye oyuncular için üst seviye ekran kartı rx 570 580 590 veya gtx 1050 1060 1070 1080 2060 2070 almak. Artık bilgisayar toplamak mesele değil oyuncu pc si toplamak şart oldu. En az aldı mı böyle alıyor millet. Zevklerimiz arttı kalemler arttı eskiden ev de pc olsa yeter diyordu insanlar bireysel oyun oynuyorlar şimdi ise online steamlar turnuvalar cs go lar fotnite lar ea games ler. Heyyyy heyyyyyy kaç tane kalem bir oyuncu bilgisayarına sahip olmak için oyuncu kulaklığı mouse kalvye monitör ekran kartı koltuğu. Eskiden hatırlarım 4 demir sandalyeyi bırak puf 'un üstüne oturup sabahtan akşama kadar oyun oynardım ve mutluydumda şimdi ise en az kaç tane parça almam lazım zevklere ulaşabilmek için. O günün şartlarına uygun bir bilgisayar toplasam 2 3 k 'ya işimi görebiliyorum ama bugün o gamer dediğimiz sistem toplamaya kalksam 5 6 k 'dan aşağı sistem toplayamıyorsun.

Eskiden ev de tek telefon vardı şimdi ailem 3 kişi hepimizde faturalı hatlar 3 5 6 10 gb internete giren telefonlar. Yani kalemlerimiz arttı gelirlerimiz arttığı kadar harcama kalemlerimiz de artıyor eskiden evime 15 kalem gider var ise bugün evime giren kalem harcama sayısı 30 35 e çıktı ha yine biz üç kişiyiz yine aynı aileyiz sadece yaşlanıyoruz.

Evimde 1 prize takılı alet vardı şimdi ise 6 lı grup prizler yetmiyor eeee bu da elektrik faturasını şişiriyor. Bunlar kimsenin işine gelmiyor neymiş elektrik 100 150 tl geliyormuş düş eski sisteme evinde tek telefon tek bilgisayar olsun gamer pc olmasın masan olmasın oyuncu koltuğun olmasın bak bakalım kalemler bir bir iniyor mu. Elektrik faturası düşüyor mu. Akp döneminde bolluğa ulaştı insanlar şimdi azıcık gelirlerde düştü diye oooo gençler isyan ediyor. Daha iyi günleriniz bunlar biraz sürtsün şu milletin burnu da eskileri yaşayalımda millet gerçek neymiş anlasın. Ooooo iphone alamıyorum akp gitsin hemen ne güzel dünya beee.

• quote:

O zamana göre daha iyi şartlar var.

O gün sadece pc toplayabiliyordun oem bilgisayar toplamak meşhur idi, şimdi ise ben steelseries qck prism 12 ledli mouse pad aldım. 300 tl mouse pad a para verdim steelseries rival 600 329 tl ye mouse alacağım 380 tl ye çıktı düşsün alacağım takip ediyorum fiyatları klavye pc koltuğu veya oyuncu koltuğu rgb aydınlatmalı kasa 24 35 mbit ping az olsun diye aldğımız internet artı oyunlar için hard seviye oyuncular için üst seviye ekran kartı rx 570 580 590 veya gtx 1050 1060 1070 1080 2060 2070 almak. Artık bilgisayar toplamak mesele değil oyuncu pc si toplamak şart oldu. En az aldı mı böyle alıyor millet. Zevklerimiz arttı kalemler arttı eskiden ev de pc olsa yeter diyordu insanlar bireysel oyun oynuyorlar şimdi ise online steamlar turnuvalar cs go lar fotnite lar ea games ler. Heyyyy heyyyyyy kaç tane kalem bir oyuncu bilgisayarına sahip olmak için oyuncu kulaklığı mouse kalvye monitör ekran kartı koltuğu. Eskiden hatırlarım 4 demir sandalyeyi bırak puf 'un üstüne oturup sabahtan akşama kadar oyun oynardım ve mutluydumda şimdi ise en az kaç tane parça almam lazım zevklere ulaşabilmek için. O günün şartlarına uygun bir bilgisayar toplasam 2 3 k 'ya işimi görebiliyorum ama bugün o gamer dediğimiz sistem toplamaya kalksam 5 6 k 'dan aşağı sistem toplayamıyorsun.

Eskiden ev de tek telefon vardı şimdi ailem 3 kişi hepimizde faturalı hatlar 3 5 6 10 gb internete giren telefonlar. Yani kalemlerimiz arttı gelirlerimiz arttığı kadar harcama kalemlerimiz de artıyor eskiden evime 15 kalem gider var ise bugün evime giren kalem harcama sayısı 30 35 e çıktı ha yine biz üç kişiyiz yine aynı aileyiz sadece yaşlanıyoruz.

Evimde 1 prize takılı alet vardı şimdi ise 6 lı grup prizler yetmiyor eeee bu da elektrik faturasını şişiriyor. Bunlar kimsenin işine gelmiyor neymiş elektrik 100 150 tl geliyormuş düş eski sisteme evinde tek telefon tek bilgisayar olsun gamer pc olmasın masan olmasın oyuncu koltuğun olmasın bak bakalım kalemler bir bir iniyor mu. Elektrik faturası düşüyor mu. Akp döneminde bolluğa ulaştı insanlar şimdi azıcık gelirlerde düştü diye oooo gençler isyan ediyor. Daha iyi günleriniz bunlar biraz sürtsün şu milletin burnu da eskileri yaşayalımda millet gerçek neymiş anlasın. Ooooo iphone alamıyorum akp gitsin hemen ne güzel dünya beee.

Alıntıları Göster
    Yaşasın teknoloji partisi. O zamandan beri çok gelişmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Yaşasın teknoloji partisi. O zamandan beri çok gelişmiş

Alıntıları Göster
    Gelişmedi fantazilerimiz arttı sadece. Zevklerin peşine düştük. Kaliteyi üretmeden tüketen sorunlu bir toplum olduk. Eeee bununda bir bedeli olur bilinçsiz toplumlar her zaman gelişmekte zorlanırlar.

Orijinalden alıntı: Torlak Kemal

Bu mesaj silindi.
    Yazı yazık çaresiz üye sonra şikayet ediliyoruz size müstehak.

Yazdıklarında saçmalık.

Akp geldiğinde nüfus 67 milyon ülkedeki araç sayısına bak şuan ülke 82 milyon ve araç sayısına bak oran orantı yap artmışsa akp iyidir artmamışsa gel yaz buraya cezan bittikten sonra. :)

Ülke her sene yüzde 10 artmadı yüzde 3 arttığı yıl da var yüzde 11 arttığı da yüzde 7 arttığı da al oran orantılarını gel yaz buraya. :) Tam bir komedisiniz yok devlet katakulli yapıyormuş he anam babam he yapıyor. Gazeteciler yalaka olmuş ekonomistler yalaka olmuş hatta ve hatta yabancı derecelendirme kuruluşları yalaka olmuş. İmf yalaka olmuş yabancı basın yalaka olmuş. OECD yalaka olmuş. :)

Orijinalden alıntı: otobilge

Hocam belediye yazdım , tabi, 2001 krizinde hiç bir memur işsiz kalmadı olan özel sektörün başına geldi ve yüzbinlerce insan issiz kaldı unutmadan issizlik maaşıda bu arada yoktu insanların halini anlamıssınızdır herhalde , şimdikilerde ders çıkarmamışlar lüxs ısraf haddi hesabı yok
    E şu anda da özel sektör firmaları kapanınca işçiler ne olacak hatta kapanıyor o işçiler ne oluyor ? Binlerce işçi çıkartma olayı yaşandı sanırım haberleri takip etmiyorsunuz veya takip ettiğiniz haber kanallarını değiştirmeniz lazım. Yine işçilerin çoğu işsiz kalmamak için kötü şartları kabul ediyor. Avrupalı işçinin hahaha dalga mı geçiyorsunuz diyeceği şartları Türk işçisi kabul etmek zorunda bırakılıyor.

Dediğim gibi takip ettiğiniz haber kanallarını değiştirme vakti gelmiş Konuyu siyasete kaydıracak olsam 2002'den önce bu ülkede olan & olmayan şeyleri sayarım hiçbirine cevap veremezsiniz ama gerek yok.

Konumuz olan olmayan şeyler değil otomobil satış rakamları. 2000 yılından daha az araba satmamızı açıklayacak cevabınız varsa buyurun yoksa uzatmaya gerek yok.

• quote:

Gelişmedi fantazilerimiz arttı sadece. Zevklerin peşine düştük. Kaliteyi üretmeden tüketen sorunlu bir toplum olduk. Eeee bununda bir bedeli olur bilinçsiz toplumlar her zaman gelişmekte zorlanırlar.

Alıntıları Göster
    Tabi canım işi gücü olan adamın ortalama bir arabaya binmek istemesi, oyun oynayacak bir bilgisayar istemesi, oturabilecek bir ev istemesi, adam gibi giyinmeyi istemesi, istediğinde et yemesi falan çok lüks. Resmen şirktir bu. Ulan biz Türkler ne biçim insanlarız böyle. Tüh tüh bize. Hadi lan oradan yemeyiz gariban edebiyatını. Adamın biri orada sarayda yaşayacak bana bunlar lüks olacak öyle mi? Ne sandın beni çomar mı? Bide sanki ülkeyi biz yönetiyormuşuz gibi konuşmuş. Trole bak. Fabrikaları satan da biz değiliz onları destekleyen de...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakBanyoTerliği -- 27 Mart 2019; 15:28:13 >

• bence otomobil satışlarının düşmesi iyi zaten yüzde 70 ital ediliyor. mesela istanbuldan örnek vermek gerekirse heryer kıyamet gibi araba dolu adım atacak yer yok. park yeri bile bulamıyorsunuz. bide arttğını düşünün istanbul hepten yaşanmaz bir yer olurdu. bence düşmesi istanbul için olumlu oldu.

Orijinalden alıntı: dikiştutmazsabri

bence otomobil satışlarının düşmesi iyi zaten yüzde 70 ital ediliyor. mesela istanbuldan örnek vermek gerekirse heryer kıyamet gibi araba dolu adım atacak yer yok. park yeri bile bulamıyorsunuz. bide arttğını düşünün istanbul hepten yaşanmaz bir yer olurdu. bence düşmesi istanbul için olumlu oldu.
    Bu saatten sonra İstanbul'da hiç araç satılmasa bile trafiği bitmez ki buranın.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hadi beni bir daha şikayet et. "Örrtmenim konuşanları ve yaramazlık yapanları tahtaya yazdım. Torlak Kemal çok konuştu, en çok onu yqzdım"
    biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • 2000 Yılından Daha Az Araç Satılması
    * Din toplumları paternalisttir, ahlakı gelisemez, rasyonelleşemez ve
    bireyleşemez. sekülerleşme olmadan ahlak olmaz.
    * Her insanın içinde bir peygamber uyuklar ve o uyandığında, dünyadaki kötülük
    biraz daha artar. (Emil Michel Cioran)
    * Yearning for the past is usually just the lament of lost youth.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.