Şimdi Ara

2000 Model Şahin 1.4 ie Aldım yardım beyler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
10.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir arkadasımdan şahin 1.4ie / 2000 model hidrolik direksiyonlu enjeksiyonlu lpgli şahin aldım arkadasım askere gitmeden aldı askerden gelene kadar 15 yattı araba 15 ay bakımsız yatmanın getirdigi bazı paslanmalar var bu yüzden aracı komple soydurup boyatıcam ama normal şahin beyazı istemiyorum , yeni jetta da ki beyaz olur , elegant toyota da ki beyaz olur , focusun beyazı olabilir böyle kaliteli bi beyaza boyatmak istiyorum.
    istanbul anadolu yakasında bu işi hem düzgün hemde bütçe olarak fazla sarsmadan yapabilcek bildiginiz bi usta var mıdır ?

tavan , taban döşemelerini yenileyip

cıkmacılardan yanıksız düzgün şekilde koltuk bulursam doğan slx koltugu almayı düşünüyorum

arabaya baska ne yapabilirim bu halde binmeden direk tamirciye vermek istiyorum,

daha önce doğan ve şahin kullandım genel olarak kullanımı eglenceliydi ama onlar 1.6 ve 90-92-95 modeldi

acaba 1.4 olması 1.6 ya göre bariz bi performans düşüklüğü gösterir mi ?

1.4 olmasının ne gibi eksileri olur ne gibi artıları olur ?

bu konularda bilgili arkadaslar görüşlerini paylaşırsa cok sevinirim.

saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_ERCAN -- 22 Ocak 2013; 11:17:33 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2000 Model Şahin 1.4 ie Hakkında Bilinmeyenler

2000 model Şahin 1.4 ie, Türkiye'nin en çok tercih edilen otomobillerinden biri olan Tofaş Şahin'in bir versiyonudur. Kompakt boyutları, uygun fiyatı ve sağlam yapısıyla tanınan Şahin, özellikle şehir içi ulaşım için ideal bir seçenektir.

1.4 Şahin Alınır mı?

1.4 Şahin, performans ve yakıt verimliliği açısından dengeli bir seçimdir. 1,4 litrelik motoru, günlük kullanım için yeterli güç sağlar ve ortalama olarak 100 kilometrede 6,5 litre yakıt tüketir. Bakım maliyetlerinin nispeten düşük olması da avantajlarından biridir.

1.4 Şahin ile 1.6 Arasındaki Fark

1.4 Şahin ile daha güçlü 1.6 versiyonu arasında birkaç önemli fark vardır. 1.6 motor, 1,6 litre hacme sahiptir ve daha fazla güç (90 beygir gücü) ve tork (140 Nm) üretir. Ayrıca, 1.6 versiyonunda hidrolik direksiyon ve elektrikli camlar gibi ek özellikler standart olarak sunulur.

1.4 Şahin 1.6'ya Çevirme

Bazı Şahin kullanıcıları, daha fazla güç istedikleri için 1.4 motorlarını 1.6'ya çevirmeyi tercih ederler. Bu işlem, motor bloğu, pistonlar, krank mili ve diğer bileşenlerin değiştirilmesini içerir. 1.4'ü 1.6'ya çevirme maliyeti, işçilik ve kullanılan parçalara bağlı olarak değişebilir.

2000 Model Şahin 1.4 İncelemeleri

2000 model Şahin 1.4, genellikle dayanıklılığı ve düşük işletme maliyetleriyle övgü alır. Sahipler, günlük kullanım için uygun fiyatlı ve güvenilir bir araç olduğunu belirtirler. Ancak, bazı kullanıcılar performansının sınırlı olabileceğinden ve iç mekanının dar olabileceğinden şikayet edebilirler.

Sonuç

2000 model Şahin 1.4 ie, uygun fiyatlı, sağlam ve yakıt verimli bir otomobil arayanlar için iyi bir seçenektir. 1.6 versiyonuna kıyasla daha az güçlüdür, ancak bakım maliyetleri daha düşüktür. 1.4'ü 1.6'ya çevirme seçeneği, daha fazla güç isteyen kullanıcılar için mevcuttur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence hiç boyatıpta aracın orjinalliğini bozma...

Güzel bi cila çektir araca,ufak tefek yerlerede rutuş yaptır...

Keyfe keder niye boyatıyorsunki daha çok rezil ederler arabayı
  • bence boyaya gerek yok performans konusunda ise lpg de 1.6 motora göre fark biraz olur
  • Bana kalırsa boya iyi gider gibi geliyor hocam araç yorgun duruyor size tavsiyem araçı biraz yere basın jantlar çok ufak duruyor yakışmıyor araca bütçeniz varsa jant değiştirmenizi tavsiye ederim veya bunların hiç birine para vermeyin gidin içini komple bej deri döşeme yaptırın yaklaşık 1000 lira falan tutar dışınada bi pasta cila atarsınız araç parlasın cillop gibi olur
  • hiç boyatma cila çektir, jantları değiştir, arabayı biraz düşür, koltukları kumaş kaplattırın, göğüsü falan iyice temizleyin eğer bişey fark etmezse onları da değiştirirsiniz cillop gibi olur
  • yanlız ruhsattaki beyazdan başka yaptırırsanız başınız ağrır...
    bu arada kendiniz pasta cila yapın hiç uğraşmayın tamirci ile falan..

20 dk lik iş
  • beyler dısardan görünürde bişe yok ama kapı içlerinden su dışarı cıkamamış oraları kabartmış oralara tamirci eli degmesi lazım paslı duruyolar , sedefli beyaz olayı cok pahalı geldi 1500lira yeter diye düşünüyodum biraz arastırdım yetmezmiş.

şu yeni bmw 3.20 lerin beyazı güzel onların renk kodunu bulup onların beyazına boyatmaya karar verdim.

kardes ruhsatta sorun olursa ek - 1 belgesi falan tekrar muayene işlerimi olur nasıl işler süreç ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2001 PALİO 1.2 S ACİL YARDIM
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sanırım dediğiniz renk 'bulut beyazı'.
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_ERCAN

beyler dısardan görünürde bişe yok ama kapı içlerinden su dışarı cıkamamış oraları kabartmış oralara tamirci eli degmesi lazım paslı duruyolar , sedefli beyaz olayı cok pahalı geldi 1500lira yeter diye düşünüyodum biraz arastırdım yetmezmiş.

şu yeni bmw 3.20 lerin beyazı güzel onların renk kodunu bulup onların beyazına boyatmaya karar verdim.

kardes ruhsatta sorun olursa ek - 1 belgesi falan tekrar muayene işlerimi olur nasıl işler süreç ?

bildiğim kadarıyla ruhsat değişiyor tekrardan muayene falan yapılıyor falan filan.. bu yaştaki araç için uğraşmaya değmez bence
  • beyler bu bmw lerdeki yada jettalardaki güzel beyazın adı kodu bişesi var mıdır ?
  • Bendede 1.6 Şahin Var 2002 Model Yokuşta Çekiş Düşüklüğü Varmış Ancak 92-95 Gibi Araçlara Göre Bu Sana Çok İyi Geleceğinden Eminim Hayırlı Olsun Kazasız Belasız Sürüşler Yanlız Boyatma Derim Kolay Gelsin
  • merhaba hayırlı olsun boya işinde yardımcı olabilirim tanıdıklarım var. ruhsatta beyaz yazıyor beyaza boyatacaksan sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. sadece sıkıntı ( MAT BEYAZ - SEDEFLİ BEYAZ ) boyatırsan çıkar arabanın iç döşemelerini çıkma bulabilirsin bir yer biliyorum oradan temin edersin senin yerinde olsam arabayı slx çeviririm içini ve dışını jant olarak ben nostalji olarak cms 40 :) şuanda en çok kullanılan bbs takıyorlar. ailenle binmeyeceksen yerle bir yap :) çok hoş bir görüntü olur ki olmak

CMS 40
    BBS

Sormak İstedigin Başka Birşey Olursa Pm At.

Tekrardan Hayırlı Olsun

Dip Not : BEN YENİ TİP AYNALARI SEVMİYOR ESKİ KALIN AYNALARDAN KULLANIRSAN HARİKA OLUR :) ZEVK MESELESİ :)

• beyler araba sonunda çalıştı , elektrik modülü ve beyni bozulmuş beyni bulmak biraz zor oldu oldu ama beyni takınca araba şak diye çalıştı , performansını sevdim çekişi performansı gayet güzel hidroligi güzel calısıyo sağdan soldan hiç ses yok , eskiden citroen c4 1.4üm vardı şahinin çekişi ondan yüksek diyebilirim :)
    beyin çıkma 300 tl
    elekrik modülü 100 tl
  • Araç temizlenmiştir gıcır gıcırdır şimdi.
  • Adam gibi döşettirin aracı. Temizleyin bi boya koruma cila vs yaptırın (200 TL FALAN) iyice uğraşın araca adam olur zaten. Tamponlar için 1 ay boyunca siyah tutan bi bakım ürünü vardı onlardan kullanın.
  • arkadaşın da dediği gibi hocam hiç o kadar para harcama bırak orijinal kalsın araba güzel bi pasta cila yaptır bu araçlara 2000 lira boya parası verilmez yazık yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.