Şimdi Ara

2000 Model 5,28i Lpg'de ne yakar?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
23.265
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Temiz bi tane 2000 model Bmw 528i var. Arkadaş almayı düşünüyor. Lpg yok araçta. Benzinli biniyor sahibi. Arkadaş alırsa Lpg taktırmayı düşünüyor. Ama yakıtını merak ediyoruz.
    Şu anda 2003 Passat 1,9 TDI'ye bindiği için az yakmaya alıştı tabi. Şehir içinde 18kuruş falan yakıyor onunki.
    Eğer bu 528i Lpg'de şehiriçi 25kuruşu falan geçmezse almayı düşünüyor.
    Ne dersiniz? Şehir içi 25, şehirler arası 22-23 falan yakar mı bu araba lpg'de?

Lütfen gerçek manada bilen, hatta varsa binen arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim. Arkadaş almayı düşünüyor ciddi olarak.
    Fiyatı 39.000 Tl bu arada. 130.000 km'de.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 21 Kasım 2009; 22:25:40 >

• bu arac alınacak bır arac degıl kardesım almanyada kullandım fakat burası ıcın uygun bır arac deıl benzınde gaz da cok pahallı burda hem parcası cok pahallı
    bulgarıstanda bıle burdakı fıyatların yarısı sana tavsıyem peguet307 2006 al dızel cok uygun bır arac hem turkıye de pıyasası olan bır arac ben bır sene once kasko dahıl 22 bın 300 tl ye almıstım 400 kılometrede 65 tl yakıyor yaklasık

bundan oncekı arabam megan 1998 model 2000 motorlu arac az daha ocagıma ıncır agacı dıkıyordu yanı sana tavsıyem buyuk arabalardan ve buyuk motorlu araclardan uzakdurman
  • quote:

Orijinalden alıntı: romeo28

bu arac alınacak bır arac degıl kardesım almanyada kullandım fakat burası ıcın uygun bır arac deıl benzınde gaz da cok pahallı burda hem parcası cok pahallı
    bulgarıstanda bıle burdakı fıyatların yarısı sana tavsıyem peguet307 2006 al dızel cok uygun bır arac hem turkıye de pıyasası olan bır arac ben bır sene once kasko dahıl 22 bın 300 tl ye almıstım 400 kılometrede 65 tl yakıyor yaklasık

bundan oncekı arabam megan 1998 model 2000 motorlu arac az daha ocagıma ıncır agacı dıkıyordu yanı sana tavsıyem buyuk arabalardan ve buyuk motorlu araclardan uzakdurman

Kendisi almayacakmış, arkadaşı alacakmış.

• quote:

bu arac alınacak bır arac degıl kardesım almanyada kullandım fakat burası ıcın uygun bır arac deıl benzınde gaz da cok pahallı burda hem parcası cok pahallı

Peugeot 307 ile 528i nasıl karşılaştırılabiliyor yahu?
    307 alacak olsa passat'ı satmaz zaten :)

Tam olarak ne yakar acaba. Yok mu bir bilen?

• http://www.sahibinden.com/turkiye_de_esi_benzeri_yok-02WQQaXQQ17817584WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/2000_528_ia_cok_temiz_kazasiz_orjinal-80WQQaXQQ18468515WQQpXQQdisplayitem

Bulduğunuz aracın fiyatı çok yüksek, bunu hakedecek ne gibi artıları var bilemiyorum ama bu fiyatın aracı değil..! Bu yüzden yakıt konusunda tavsiyede bulunmuyorum, o kilometrede 2000 model 5.28i ye bu parayı vermek baştan yanlış...

• Kullanan bir tanıdığım vardı. Benzinliydi ve çok yakıyordu. Tasarruf etmek için elinden geleni yapıyordu, yokuşlarda kontağı kapamalar boşa almalar falan filan. En son arkadaşın adı "boş boşçu" olduydu

LPG taktırdığında da passattan daha ucuz yakacağını sanmam. BMW nin biraz daha yeni serileri bu sorunu aşmış olabilir.
  • Hocam bence o fiyat yüksek gibi biraz.Öncelikle öyle ahım şahım bişey yakmıyor araç,lütfen bilmeden konuşmayalım.Şehir içinde 11-16 lt yakar senin kullanımına bağlı .Lpg taktırırsan da kmde 25-35 kuruş arası yakar.Ama şunu söyliyim o araca bindikten sonra başka araca binmez
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teşekkürler arkadaşlar. Bakalım Passat'ı satarsa alacak gibi. Fiyatı ben de araştırdım biraz, yüksek. Bu olmazsa başka bi 528i bakacağız artık.
  • yahu ben fıkrımı soyledım ne alırsanız alın baskası adına neden ılan acıyrorsun onuda anlamıs deılm ben sen arıyorsun zannettım neyse passat yada bmv mercedes olsun bunları almak basıt fakat kullanmak sorun buyuk arabalar demek ıstedım ama kendı 307 arabamı senın arkadasının passatından yada alacagı bmv den kat kat daha ıyı bır arac hemde konforlu kı bu benım dusuncem ve ekonomık yanı fantastık deıl ama paranız cok ıse ona bır sey dıyemem
  • quote:

Orijinalden alıntı: BmCpRo827

quote:

Kendisi almayacakmış, arkadaşı alacakmış.

kendısı yada bır baskası farketmez forumdakı herkez okusun vede ornek alsın ıste yazdıklarımızı ok....

• quote:

yahu ben fıkrımı soyledım ne alırsanız alın baskası adına neden ılan acıyrorsun onuda anlamıs deılm

Ben alıyorum deseydim ne olacaktı? Durduk yere polemik yapmayın lütfen. Yardım ettiniz, sağolun.
    Arkadaşım "bi araştır bakalım neymiş ne yakarmış" dedi. Ben de sordum. Neden sorduğumu açıklama gereği hissetmememe rağmen şu dediğiniz lafın üstüne diyecek başka bir şey bırakmadınız ki.
    Ayrıca kendisi foruma da üye değil.

Ettiğiniz yardım için teşekkürler.

• şehir içinde 14-15 lt şehir dışında ise 10-11 lt yakıyor ankara'da lt si 1.30 dan veriliyor abartılacak bir tüketimi yok
  • şehir içinde 15 litre civarı yakar
    şehir dışında araç güçllü olduğu için çok yakmaz... otobanda 8-9 yakabilir....

lpd 1.2 kat fazla yakar benzine göre...ona göre hesaplayın....
  • ahh bende 5.20 var, passatla 180 kuruş yaktığını görünce arkadaşının içim burkuldu.. ayda bin lira benzine veriyorum ben. lpgye geçmek lazım ya da BMW den vazgeçmek...

bence arkadaşın hiç alışmasın BMW ye.. sonra çok yakıyor falan dese bile asla kopamaz. Passatla ya da onun gibi ekonomik bi araçla devam etsin yoluna.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4DTurk

ahh bende 5.20 var, passatla 180 kuruş yaktığını görünce arkadaşının içim burkuldu.. ayda bin lira benzine veriyorum ben. lpgye geçmek lazım ya da BMW den vazgeçmek...

bence arkadaşın hiç alışmasın BMW ye.. sonra çok yakıyor falan dese bile asla kopamaz. Passatla ya da onun gibi ekonomik bi araçla devam etsin yoluna.

arabayı o kadar kullanıyorsan 520d alsaydın keşke bu kadar verilirmi benzine yahu..
  • araç ağır kasa şehir içi ile şehir dışı arasında uçurum var benzinde 10-15 kuruş oynar şehir dışı sürüyorsa aracı çok bi fark görmez ama şehir içi ise lpg ise araca yazık etmiş olursunuz
  • lpg düşünürse hiçç korkmadan yapsın...
    piyasada en iyi uyum sağlayan araçların başında geliyor.....

yaptığım günden beri rutin bakım dışında lpg servisine uğramadım çok şükür...

elektronik altyapısı çok sağlam aracın... heryerini söküp takarım çok düzgün herşey...
    zaten elektrik elektronik müh bir hoca da aynı aracın sahibi oda söylemişti bu durumu ve kendide lpg yaptı hiç sorunsuz biniyor...

motor v.s. de düzgün yapılırsa hiç problem yok...
  • Izmir trafiginde ayni arabayi lpgli kullaniyorum sehir ici tuketimi 27-28 kurus sehirler arasinda otoyolda 135km sabit hizla giderken 20 kurus normal yolda 95 km sabit hizla giderken 16 kurus civarinde
  • Tekrar teşekkürler arkadaşlar. Bi kaç pürüz çıktı bu araçta. Aynı model başka bi tane bakıyoruz bakalım şimdilik. Alırsa haber ederim yeniden.
  • Bende 3.20 ia var otomatik .Benzin 500 ila 650 bin arası yakıyor kullanıma göre.(Şanzıman ve araç harika durumda olmasına rağmen)Lpg ise kullanıma göre 270 ila 320 lira arasında değişiyor.(Yalnız biraz devirli kullanıyorum belki biraz daha düşürülebilir).Uzun yolda 160 liraya kadar düşebiliyor duruma göre.
    Şimdi 5.28 bu araçtan çok fazla yakmaz.Motorunun büyük oluşu avantaj teşkil eder ki oda kasa farkına denk gelir diye düşünüyorum.Fakat uzun yıllardır güçlü araç kullanmış biri olarak şunu belirtmek isterim güçlü araçlara kötü muamele edilirse yakıtta sınır tanımazlar.Ben 3.20 ye çok zorlanmadan 750 800 gibi benzin yedirebilirim mesela.
    inş.yardımcı olmuştur yinede kullanmış olan arkadaşlarım varsa 5.28 hakkında en güzel bilgiyi onlar verebilirler.
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.