Tamam Hagi , Popescu , Hakan Şükür , Jardel gibi yıldızlarımız vardı ama inanıyorum ki bu seneki kadromuz , 2000 yılındaki kadromuzdan çok daha iyi.
Eğer bu ortasaha oturursa neler olacağını izleyin ve görün...
O kadro uefa kupası süper kupa ve dünya 3. lüğü gibi başarılar elde etti.
Hücum hattı olarak iyi olabilir ama genel olarak asla
O kadro şuanki kadronuzu 3 e katlar 5le çarpar. Şuanda o kadroda banko oynar diyebileceğim bir tek Arda var. Kewell'da 90dk kaldırabilirse belki o da oynar o kadar.
Uçuşlar başladı şimdiden
onemli olan kollektif birliktelik,,sozlukten bi arkadas soyle yazmis ve gayette mantikli
uefa kupası kazanmış galatasaray kadrosundan ve bir sonraki yıldaki çeyrek final oynayan galatasaray kadrosundan daha kötü bir kadroya sahip olan kulüp. karşılaştıralım: 1) claudio taffarel - 26) morgan who? 4) gheorghe popescu - 5) fernando meira ---->popescu açık ara 3) bülent korkmaz - 76) servet çetin ----> servet shevchenkoya karşı bir daha oynasın görürüz. 33) ya da 57) hakan ünsal - 22) hakan balta ----> hakan ünsal çizgiye kadar inip asist yapan bir oyuncuydu. diğeri ise bildiğin kazma. 67) ergün penbe - 74) volkan yaman ---->ergün lucescuyla zirve yapmıştı. yerinin en iyisiydi. volkan sıradan bi oyuncu. 35) carlos alberto oliveira capone - 55) sabri sarıoğlu ----> sempati-antipati ilişkisiyle oyum capone'ye 22) ümit davala - 3) uğur uçar ------> uğur uçar hakkında bir fikrim yok. ne zaman iyileşecek belli değil sanırım. 10) gheorghe hagi - 10) cassio lincoln ---->yorumsuz 10) gheorghe hagi - 19) harry kewell -----> hagi oynadığı 5 sene boyunca galatasaraya damga vurdu. kewel 5 maç üstüste oynayabilir mi, şüpheli. oynasa da farketmez kıyasladığın adam hagi zaten. 8) suat kaya - 18) ayhan akman ---->arada pek fark yok. suat o kadronun ortasahasının en vazgeçilir adamıydı. ayhan şimdiki ortasahanın en vazgeçilmez adamı. 28) tugay kerimoğlu - 14) mehmet topal ---> ilerleyin biraz yaw. tugay ordan takımı yönetebilecek bir oyuncu. topalın hücuma katılımı uzaktan şut çekmekten ibaret. 13) ya da 23) genç hasan şaş - 11) yaşlı hasan şaş ---->genç hasan şaş dünya çapında bir oyuncuydu. yaşlı hasan şaş 2 orta yaptığında acaba eski günlerine dönecekmi diye umutlandırıyor. 6) arif erdem (biraz da 15) adrian illie) - 99) ümit karan ---->1.adrian ilie, 2. ümit karan 3. arif erdem 9) hakan şükür - 9) ya da 15) milan baros ---> hakan şükür 38 gol falan atıyordu o dönemler. avrupa'da attığı gol falanda çok iyiydi. süper press yapıyordu. baros sonbaharında. 9) mario jardel - 20) shabani nonda ---> süpermario 5) emre belözoğlu - 10) cassio lincoln ---> emre tabii ki. 66) arda turan - o kadroya girebilecek bir oyuncu.
aslında bir de şöyle çarpıklık var. o kadroda hagi hariç herkes deli gibi press yapıyordu. hep beraber hücum hep beraber savunma yapabilen bir takımdı. şimdi ki hücum hattının savunma becerisi yok, emreyle lincolnün kıyaslanması bile buna işaret. hakan şükür, arif erdem rakip savunmaya sürekli baskı yapıyordu. hemen arkasından emre-okan-suat deli gibi saldırıyordu. zaten galatasarayın uefa kupasında attığı bir çok gol bu muhteşem baskı sonucunda rakip çıkarken top kapmayla geldi. eski takım daha komple bir takımdı.
(gary ridgway)
baska bir arkadasin yorumuda soyle
1) claudio taffarel - 26) morgan de sanctis
tafarrel dünyanın en önemli kalecilerinden biriyken geldi galatasaray'a. yıllarca brezilya milli kalesini korumuştu ve fakat yanlış da hatırlamıyorsam galatasaray'a gelmeden bir sene önce finalde kaybetmişlerdi fransa'ya ve o maçtan sonra milli takımı bırakmayı düşünmüştü taffarel. bıraktı mı hatırlamıyorum ama gene de dünya şampiyonluğuna oynayan ve final oynayan takımın kalecisiydi.
morgan de sanctis zaman zaman italya milli takımında yer bulan bir kaleci. belki as kalecileri değil ama şu da bir gerçk ki adamlarda dünyanın en iyi kalecilerinden buffon var. e bu durumda as oynamamasını sorun yapmamak lazım. zira mondragon da cordoba'nın yedeğiydi ama juventus'u dize getirdiği maç hala aklımda. bunun dışında italya'da udinese ile çok iyi bir çıkış yakaladı italyan kaleci ve sevilla forması giydi. yani kariyer bakımından bakarsak taffarel'e oldukça yakın sayabiliriz. bir de oynadıktan sonra izlemek lazım elbette.
12) mehmet bölükbaş - 1) aykut erçetin
bu gerçeği yazarek geçiyorum aykut elbette mehmet'e göre çok daha iyi bir kaleci. en azından italyan bekçi yokken beş gol yemez diye tahmin ediyorum.
16) kerem inan - 54) orkun uşak
bu kıyasa da kısaca başa baş diyebiliriz. üstelik üstteki diğer iki kaleci kıyasıyla bu kıyasın bize gösterdiği evet gs'nin kalesi sanırım emin ellerde.
4) gheorghe popescu - 5) fernando meira
yıllar yılı basınımızın popescu tipi oyuna topu sokan defans tanımına belki de en çok uyan yabancılardan biri fernando meira. popescu kadar da kaliteli ve yıllar önce popescu gibi diye getirilen frank de boer gibi de bitik halde değil. yani bu karşılaştırma bize her şeyi normal gösteriyor. ne üstün ne de altında.
3) bülent korkmaz - 76) servet çetin
servet'e artık kaptanlık versinler ve yeni bülent yapsınlar diyorum buradan. onu gibi defans için oldukça güven veren ve bülent gibi işi kalıbına uyduran servet kaptan bülent'in ünvanını en çok hakeden stoperimiz.
33) ya da 57) hakan ünsal - 22) hakan balta
hakan ünsal'a adaş olan yeni sağ (edit: elbette sol olacak) bekimiz tıpkı onun gibi ileriye çıkmayı gol atmayı attırmayı seviyor. yani bu kıyas da başa baş.
67) ergün penbe - 74) volkan yaman
belki bu ikisinin kıyası üstteki hakan ünsal - hakan balta kıyası gibi çok açık olmasa da ikisi de sol kanat için iyi alternatifler. ve evet ikisi de önce yani sol açıkta da oynayarak takımları için alternatif birer futbolcu oluyorlar.
22) ümit davala - 3) uğur uçar
bir diğer başa baş kıyasımız da bu olsa gerek. hatta uğur uçar'ı iyi bir fatih akyel'le de kıyaslayıp tamam bu da yerinde diyebiliriz.
35) carlos alberto oliveira capone - 55) sabri sarıoğlu
bir diğer oh tamam bu da yerinde kıyasımız. ikisi de ileri çıkmayı kanatlarında açık bırakmayı seviyorlar ve zamanı geldikçe gol atıyorlar. sabri'nin artısı daha iyi şut çekmesi capone'un ki daha çok kendini unutturması. yerinde bir kıyas da bu.
10) gheorghe hagi - 10) cassio lincoln
evet efendim geldik yılın karşılaştırmasına. geçen sene lincoln türkiye topraklarına ayak bastığında cimbom taraftarı olum bulduk lan yeni hagi'yi nidalarındaydılar. gelgeleim sakatlıklar kalli gibi sakat teknik adamlar lincoln'ü hem küstürdü hem yıldırdı. üstüne basınımız da sağolsun taraftarı da küstürünce lincoln'e belki de bu kıyaslamalar arasında en kötüsü bu görünecek ki lincoln'ün en iyi hali de aslında hagi ile kıyaslanacak durumda değil gerçekte.
ama şu gerçeğe değinmeden geçemem. efendim lincoln hagi tipi bir orta saha oyuncusu mudur tam manasıyla: hayır? birazdan yapacağım diğer hagi kıyaslamam bunu size de gösterecek. evet hagi çok olmadık yerlerden olmadık goller atardı, lincoln bu özelliğini geçen sene gösterdi bize bu konuda hagi'ye rakip görebiliriz. hagi müthiş derinlikli paslar atardı, şu an oynamıyor denen lincoln de bu paslarını bize gösteriyor. hagi çok iyi adam eksiltirdi, lincoln bunu da yapabilir. ama asıl sorun lincoln oyunu hagi gibi yönlendirmez. kaleye direk oynar. hagi orta sahada serbest takılır kanattan oyun kurar, ortadan girerdi. işte bu yönleriyle hagi'ye daha yakın olan oyuncu harry kewell'dir. lincoln bana kalırsa hagisi olan bir takımın ortasında yer alan oyunu okuyan ileri ucun pasını dağıtan ve zaman zaman hagi'nin rolünü de üstlenen bir oyuncu bana kalırsa. yani aslında lincoln bu kıyaslama da emre belözoğlu'na daha bir çok uymakta. ve bu durumda bu uzun kıyası şunla noktalayalım.
5) emre belözoğlu - 10) cassio lincoln
bu kıyaslamasının vereceği sonuç da eşitlik olur sanırım.
gelelim gerçek daha bir hagi kıyasına.
10) gheorghe hagi - 19) harry kewell
taraftarında da yeni hagi lakabını uygun gördüğü harry kewell gerçekten de oyun stili olarakhagi'ye daha yakın bir oyuncu. gol atıyor, kanatlardan oyunu çok iyi açıyor, asist yapıyor orta alanda oyunu iyi okuyup iyi kuruyor. fakat kewell ki o da hagi kadar kariyerli bir oyuncu olsa da şimdilik dilimiz dönüp de hagi'ye eşit diyemeyiz. gönül ister ki avustralya'lı tıpkı kendi gibi futboluyla çok da adından sözettirmeyen bir ülkenin on numarasının bize yaşattıklarını yaşatsın. şimdilik ortam müsait ama bu kıyaslama da sonuç şimdilik bekleyip görelim, umut var.
28) tugay kerimoğlu - 14) mehmet topal
belki de en güzel kıyaslarımızdan biri de bu. tugay'dan sonra ada kancası yiyen diğer bir futbolcumuz olan ve en güzel yanı tugay gibi galatasaray da parlayan mehmet topal bana kalırsa tugay'ın çok iyi bir kopyası olabilir. hatta tugay'dan bile iyi olabilir. bu açıdan mehmet topal, tugay kıyaslaması eşit duruyor. elbette mehmet topal'ı bir kaç sene daha böyle iyi oynarken izlemeliyiz.
8) suat kaya - 18) ayhan akman
efendim bu kıyası da çok uzatmadan ayhan'ın yaşlanmış ve olgunlaşmış futboluyla bence suat'ın yerini iyi dolduran bir fitbolcu. oynadıkları yer tam olarak aynı olmasa da.
7) okan buruk - 8) barış özbek
okan buruk gibi kanatta oynayan ve oldukça da başarılı bir oyun çıkaran barış özbek benim gözümde okan'dan iyi. elbette daha çok genç ama bu barış özbek doğru yolda ve okan'ın yerini iyi doldurur.
13) ya da 23) genç hasan şaş - 11) yaşlı hasan şaş
belki de kıyaslarımız arasında en komiği bu olacak. genç hasan şaş kendine daha güvensizdi bu yüzden topu daha az ayağında tutar bolca gol atardı. yaşlı hasan şaş yıllar süren sorunlar sonrasında bu sezon toparlandı. ama hala ayağında topu fazla tutuyor ama zaman zaman eski hasan'a oranla adam geçip oyuna katkılar sağlıyor ve gol atmaktan çok artık attırıyor. zira genç hasan galatasaray'a geldiği ilk sezon forvet sanılacak kadar gol atmıştı. yamulmuyorsam ilk dört hafta da yedi gol atmıştı. bu kıyas da en iyi ortak nokta iki hasan'ın da hırsı. ve yaşlı hasan ayağında top tutma oranını biraz daha azaltırsa eski hasan gibi gerektiğinde galatasaray'a çok yararlı olan bir atak oyuncusu olarak öne çıkabilir.
6) arif erdem (biraz da 15) adrian illie) - 99) ümit karan
aslında bu kıyas bile çok yanlış. zira evet arif iyi bir partner ikinci forvetti, ümit de iyi bir partner olabilir forvetler için ama kendi başına da çok iyi çok etkili bir forvet. yani bu kıyas benim gözümde üstünlükle sonuçlanır.
36) marcio dos santos - 20) shabani nonda
aslında shabani nonda daha bir hakan şükür'e de benziyor denebilir. ama bu kıyasta hakan'a baros'u eş düştük. bu açıdan elbette shabani nonda sonradan oyuna giren yabancı ikinci forvet marcio'yu beşe katlayıp onla çarpacak bir forvet. biraz zorlasak ve kıyaslarsak hakan şükür'ün yokluğunda ona da iyi bir alternatif olabiilr shabani nonda.
9) hakan şükür - 9) ya da 15) milan baros
kral'ın yeri ayrıdır. aslında baros'a benzer bir forvet bile değildir. ama iki forvetin en benzer yanları olmadık goller atmaları. ve baros hakan'a göre topu daha iyi kullanıyor. bu açıdan milan baros, genç hakan şükür'e iyi bir alternatif olmanın yanında başka özellikleri de olan iyi bir forvet aslında. yani nereden bakarsan bak doğru tercih.
9) mario jardel - 20) shabani nonda
aslında marcio dan daha iyi bir kıyas oldu. evet belki nonda jardel gibi ayağında top geldiği an olum tamam gol dedirtmiyor ama gol peşinde bir fovet oluşu ve aslında sadece gol atan ve ara sıra da iyi paslar çıkaran yapısıyla jardel - hakan şükür arası bir futbolcu nonda. yani alternatif olarak oldukça iyi bir fubolcu ve golcü nonda.
gelelim o zamanki galatasaray da olmayan şimdi elimizde olanlara
6) tobias linderoth
sakatlıktan yeni çıktı ama iyi bir tobias linderoth mehmet topal'a tarz olarak da kalite olarak da oldukça yakın bir futbolcu. yani galatasaray yan yana eski değerle iki tugay oynatabiliyor. yani evet bu müthiş bir şey.
61) serkan çalık - 17) yaser yıldız
galatasaray'ın o zamanlar genç ve yırtıcı forvet tazında oyuncuları pek yoktu. forvetleri belliydi. ama bu yeni gs'de normal forvetlerimizin yanında bir de gerektiğinde çok iyi alternatif olacak genç iki yetenek de var.
60) alparslan erdem
o zamanlar sol bekine en güzel alternatiflerimizi yukarda yazdık. alparslan da bu mevki de üçüncü bir isim olarak takımın zor maçlarında yaşayacağı sakatlıklar durumu için çok iyi bir alternatif.
2) emre güngör ve 21) emre aşık
stoperleri oldukça iyi olan galatasaray'ın iyi iki tane de alternatif stoperi olduğu gerçeğinin adları. milli takımda da oynayan bu iki stoper onlara gerek duyulduğunda çok iş yaparlar.
ve son olarak ve en büyük artı olarak
66) arda turan
(tanya)
quote:
Orjinalden alıntı: VGroove
Tamam Hagi , Popescu , Hakan Şükür , Jardel gibi yıldızlarımız vardı ama inanıyorum ki bu seneki kadromuz , 2000 yılındaki kadromuzdan çok daha iyi.
Eğer bu ortasaha oturursa neler olacağını izleyin ve görün...
Ayrıca 2000 yılında kulüp tarihimizin en iyi kalecisi Taffarel, muhtemelen önümüzdeki uzun yıllar boyunca yerini dolduramayacağımız 10 numaramız Hagi, Ümit-Baros-Nonda 3lüsünün toplamından çok daha iyi bir bitirici olan Jardel, Bülent Korkmaz ve Popescu gibi birbirlerini çok iyi tamamlayabilen mükemmel defans göbeği, Türk futboluna adını altın harflerle yazan birçok yıldızda bir aradaydı o kadroda (bkz: Ümit Davala, Hakan Ünsal, Hasan Şaş, Tugay Kerimoğlu, Suat KAYA, Ergün Penbe...)
96-00 ruhunda olduğu gibi kariyeri düşüşte olan oyuncuları aldık da bakalım o zamanki gibi bir uyum sağlayabilecek mi bu kadro...
2000 yılındaki efsane kadro ile şimdiki arasında çok fark var.Bi kere kimi alırsanız alın Hagi'nin yeri dolmaz.O yüzden kendimizi kandırıp büyük beklentiler içine girmeyelim.Sonra hüsran büyük olur.2000 yılındaki efsane kadro çok büyük başarılar elde etti ve misyonunu tamamladı.Şimdi farklı bir kadro var.Zamanla bu kadronun neler yapacağını görecez.Şu anda iyi bir kadromuz var ama iyi bir kadro her zaman başarı getirmiyor.Öyle olsa Fenerbahçe son yıllarda hep şampiyon olur 2 kez şampiyonluğu Galatasaray'a kaptırmazdı.Önemli olan iyi kadrodan takım yaratabilmek o ruhu o havayı oluşturabilmek.2000 yılında bu olmuştu umarım yine olur ama bu hocayla bence zor.
Herşey iyi güzel de kadro karşılaştırmaları falan yapmışsınız, çok doğru şeyler yazılmış, teknik direktör farkı da var. Bunu unutmamak gerekir. Takımın başında ne Luce var ne de İmparator.
Ruh böyle adamları aynı takıma katmakla kazanılmaz, 96-2000 arasında bir maçı, sadece 1 maçı izleyin ne dediğimi anlarsınız.
Güzel bir takım kurmuş olabiliriz ancak; 96-2000 biraz da 2001 sezonundaki kadro ile kıyaslamak çok yanlış. O gün oynayanlara haksızlık etmiş oluruz. Hele bunlar çıkıp oynasınlar, elle tutulur bir başarı elde etsinler, o zaman kıyaslarız ;) Öyle Süper Lig şampiyonluğuyla falan da olmaz bu kıyaslama :)
Taffarel
Davala Popescu Meira HakanB
Arda Ayhan Topal Kewell
Hagi
Jardel
Efsane kadrodan 5 kişi alabildim..2000 ruhu diyoruz önemli olan kalite değil kalite de şuanki kadromuz daha iyi ama takım ruhu, arkadaşlık , uyum, alışkanlık,Samimilik,Aile ortamı vsvsvs Şimdi o gün ki kadar yok...Ayrıca birde Hagi faktörü var tabiki...
O takım birbirini ezberlemişti artık. 4 senelik beraberliğin sonucudur UEFA ve Süper Kupa. Bu takım şuan kalite olarak oldukça üst düzey ama henüz takım havası vermiyorlar; zamana ihtiyaç var...
Fazla uçmayalım arkadaşlar kadromuz çok sağlam olabilir ama bu oyuncuların birkaç sene birbirleriyle oynamaları lazım Avrupa'da kupa için.
o kadro efsane idi ve en iyi kadroydu birdaha zor
hagi yeter tek başına yok böyle oyuncu şuan
Bence siz harbiden bulutların üstündesiniz.Baroş kim Meira kim Kewell kim?Yanından bile geçmez 2000 jenerasyonunun.Bir Arda iyidir.
Taffarel
Davala Popescu Bülent Hakan Ünsal
Arda Suat Emre B. Ergün
Hagi
Jardel
quote:
Orjinalden alıntı: SaGaPo
Bence siz harbiden bulutların üstündesiniz.Baroş kim Meira kim Kewell kim?Yanından bile geçmez 2000 jenerasyonunun.Bir Arda iyidir.
Taffarel
Arda Suat Emre B. Ergün
Hagi
Jardel
Kewell'ın Ergünden, Meira'nın da Bülent'den daha iyi olduğunu düşünüyorum...Baros zaten Ne Hakan ne de Jardel tipinde bir oyuncu
quote:
Taffarel
Arda Suat Emre B. Ergün
Hagi
Jardel
aynen katılıyorum hocam
ozamanın kadrosundan intere 3 adam verdik milana bir adam verdik ergün hakanünsal arif fatih akyel..hagi vardı taffarel vardı popescu vardı.güldürmeyin adamı ya.şuan inter milan bizden arda hariç hangi adamı alır.
quote:
Orjinalden alıntı: *MelaNKoliK*
quote:
Taffarel
Arda Suat Emre B. Ergün
Hagi
Jardel
Kewell'ın Ergünden, Meira'nın da Bülent'den daha iyi olduğunu düşünüyorum...Baros zaten Ne Hakan ne de Jardel tipinde bir oyuncu
Ya arkadaşım yapma gözünü seveyim.Bülent kırık kolla maç yapan adam,onun hırsı,kaptanlığı olmasa siz süper kupayı veyahut Uefa Kupasını alabilir miydiniz ? Kewell iyi oyuncu ama hiçbir zaman Ergün gibi istikrarlı olamaz.Ergün gibi çizgiye inip,mükemmel orta açan bir sol açık görmedi Türkiye henüz.Kewell Ergün'den iyi değildir.
Kalite olarak, önceden isim yapmış olarak şimdiki kadro daha ünlü. İsim olarak daha iyi. Ama takım olarak o zaman ki kadro gücünü gösterdi ve Avrupa'daki kupaları topladı geldi...
İnşallah bu takımda oturur ve Şampiyonlar Liginde iddaalı konuma gelir. Ben inanıyorum bikaç sene içinde Cimbom'um yine getirecektir bi kupa daha...
quote:
quote:
Taffarel
Arda Suat Emre B. Ergün
Hagi
Jardel
Lebram Ceyms Ceyms Hedfiılddan iyi mi pekü?
quote:
quote:
quote:
Taffarel
Arda Suat Emre B. Ergün
Hagi
Jardel
Ya arkadaşım yapma gözünü seveyim.Bülent kırık kolla maç yapan adam,onun hırsı,kaptanlığı olmasa siz süper kupayı veyahut Uefa Kupasını alabilir miydiniz ? Kewell iyi oyuncu ama hiçbir zaman Ergün gibi istikrarlı olamaz.Ergün gibi çizgiye inip,mükemmel orta açan bir sol açık görmedi Türkiye henüz.Kewell Ergün'den iyi değildir.
Kırık kolla maç oynaması yüreği ayrı bişey kalitesi ayrı bişey..Meira bülent'den iyidir bu çok ama çok açık yani bunu ben nasıl anlatayım bilemiyorum..Bülent'i izlemiş biriyim tarihimize damgasını vurmuş oyunculardan biri ama çok iyi defans oyuncusu değil zaten Popescu geldikten sonra biraz adam etti Bülent'i...Hadi Bülenti es geçelim..Yani hangi mantıkla Kewell'la Ergunu kıyaslıyorsun anlamadım...Kewell dünya çapında bir oyuncu..Kewell'dan iyi diyorsan Giggs ayarında bir oyuncu Ergun