Şimdi Ara

20 Mbit Hız Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • An itibari ile 20 Mbit 49 Tl tarifesine taahütümü yenileyerek geçtim. Hız utorrente 2.2 mbiti geçmiyor. IDM de ise 2.5 mbit in üstüne çıkmıyor. 20 Mbit kullanan diger arkadaşlarda durum nedir ?

• idm 2.4 torrent sağlam ise 2.2 görüyorum.
  • Hızın normal.
  • Anlamadığım birşey var. Mesela idm den bir dosya indiriyorum. Hız 2-3 saniye 3.5- 4 mbite çıkıyor sonra hemen 2.5 mbit düşüyor birdaha yeniden başlatmadan yükselmiyor. Sizde de böyle birşey var mı ? Birde Yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş 2.9 mu ne görüyorum demişti. O yüzden bi başlık açayım dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi condemned890 -- 12 Ağustos 2011; 17:39:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

Anlamadığım birşey var. Mesela idm den bir dosya indiriyorum. Hız 2-3 saniye 3.5- 4 mbite çıkıyor sonra hemen 2.5 mbit düşüyor birdaha yeniden başlatmadan yükselmiyor. Sizde de böyle birşey var mı ? Birde Yanlış hatırlamıyorsam bir arkadaş 2.9 mu ne görüyorum demişti. O yüzden bi başlık açayım dedim.

İlk bağlantıda öyle fırlamalar normal,2.9 a gelince,20 mbit bağlatıpta 100 mbit kullananlar var forumda,arasıra öyle dengesizlikler oluyor.
  • Normalde 20 mbit in maksimum download hızı 2.1 MB/s ve 2.4 MB/s arasıdır. Noktadan sonraki hane kullandığınız download uygulamasının hesap algoritmasına göre değişiklik gösterebilir tabiki.

Bir anda yüksek hızlara çıkması normal. Binanın altındaki dağıtıcı, portunuza koyulan sınırı, sınırı geçtiğiniz zaman devreye sokuyor ve hızınızı düşürmeye başlıyor. Bu nedenle en başta hız fırlaması yaşıyorsunuz.

Ortada anormal bir durum yok anlayacağınız.
  • o helde bütün porlatda böyle bir sınırlama -özellik- var ise, ben 10 Mbps alacağım anlamına geliyor, yanlışım var ise düzeltilsin lütfen. İDM ile indirme yapıyorum, hızım full 8 Mbps(840 Kb net) ama dediğiniz gibi indirmeye başladıktan iki saniye sonra hızım 10 Mbps oluyor ve tekrar 8 Mbps'ye düşüyor, o halde benim hattam adsl 2 _ 16 Mbps destekliyor anlamına mı geliyor. Böyle bir durum olmasa neden sinyal 10 Mbps'ye çıksın. Lütfen beni aydınlatın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    200 mbps hakkında
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: izmir85

o helde bütün porlatda böyle bir sınırlama -özellik- var ise, ben 10 Mbps alacağım anlamına geliyor, yanlışım var ise düzeltilsin lütfen. İDM ile indirme yapıyorum, hızım full 8 Mbps(840 Kb net) ama dediğiniz gibi indirmeye başladıktan iki saniye sonra hızım 10 Mbps oluyor ve tekrar 8 Mbps'ye düşüyor, o halde benim hattam adsl 2 _ 16 Mbps destekliyor anlamına mı geliyor. Böyle bir durum olmasa neden sinyal 10 Mbps'ye çıksın. Lütfen beni aydınlatın.

Yukarıda bahsettiğimiz olay fiber internet ile ilgili,adsl de işler farklı.
  • benim portumda bu özellik yok öyle mi?
  • quote:

benim portumda bu özellik yok öyle mi?

İlk önce şunu belirlememiz gerekiyor.
    Sizin bağlantınız Fiber mi, ADSL mi? Kaç mbit bağlattığınızı söylerseniz anlayabiliriz.
  • 8 Mbps adsl, aldığım hız saniyede 840 Kb ve hattımın adsl_2 özelliği olmasaydı nasıl 10 Mbps'yi görebilirim? Ben bunu içimde hep merak etmiştim, bak kısmet bugüneymiş, seni yakaladım :D Bu dalgalanmanın sonunda yüzüm gülecek mi?
  • quote:

8 Mbps adsl, aldığım hız saniyede 840 Kb ve hattımın adsl_2 özelliği olmasaydı nasıl 10 Mbps'yi görebilirim? Ben bunu içimde hep merak etmiştim, bak kısmet bugüneymiş, seni yakaladım :D Bu dalgalanmanın sonunda yüzüm gülecek mi?

Aldığınız hız 8 mbit in artık son seviye hızlarından. Hattınızın iyi olduğu belli. Ancak gördüğünüz 10 mbit seviyeleri, kullandığınız programın yanlış hesaplamasından kaynaklanıyor olabilir. Yada sıkışan veri trafiğinin birden düzelmesinden ötürü çıkan sahte bir hız olabilir. Veri trafiğini bir hortum olarak düşünün. Bir tarafından hortumu sıkıştırdığınızda, suyun geldiği taraf şişer. Bıraktığınızda normalden fazla bir su hortumdan geçer bir süre. Bunu da aynı onun gibi düşünün.

Hattınızın ADSL2+ ve buna bağlı özelliklerde olmasının buna etki edeceğini sanmıyorum çünkü 8 mbit e kadar ADSL ve 8 in üstündeki DSL teknolojileri aynı portlardan verilmiyor.

Ancak Tivibu kullanıyorsanız durumunuz tamamen değişebilir. Tivibu hizmetinde portunuzu değiştirip, varolan 8 mbit hattınızdan ayrı bir kanal kullanan 4 mbitlik bir bant daha ekliyorlar toplamda 12 mbit hattınız oluyor. Eğer Tivibu kullanıyorsanız, ikisi birbirine karışıyor olabilir. (Gerçi bu da çok düşük bir ihtimaldir)

• Gordugun hizlar normal
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

Normalde 20 mbit in maksimum download hızı 2.1 MB/s ve 2.4 MB/s arasıdır. Noktadan sonraki hane kullandığınız download uygulamasının hesap algoritmasına göre değişiklik gösterebilir tabiki.

Bir anda yüksek hızlara çıkması normal. Binanın altındaki dağıtıcı, portunuza koyulan sınırı, sınırı geçtiğiniz zaman devreye sokuyor ve hızınızı düşürmeye başlıyor. Bu nedenle en başta hız fırlaması yaşıyorsunuz.

hocam işin ilginç yanı o hız fırlamaları bende 2*3 aydır var. mesela 10 mbit kullanırken 2-3 ay önce hız 2. mibte çıkıyor daha sonra 1 mibte düşüyordu 2-3 saniye içinde hala aynı şekilde yani yeni olan bi durum degil. ayrıca sınırlamadan bahsetmişsiniz. bu sınırlamayı kaldırmanın bi hal çaresi yok mu ? kutuyla alakalı olduguna göre kutuyu hacklesek sınırı kaldırma şansımız olur mu :D ?

• Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 12 Ağustos 2011; 22:08:54 >
  • Yukarıdakine yazdığım 3 cevapta "Taraflı" yöneticiler tarafından silindigi için artık yukarısı için mesaj yazmıyorum. İlgilenenenlerin dikkatine.

Zenex arkadaştan halen cevap beklemekteyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: condemned890

quote:

Orijinalden alıntı: ZeneX

Normalde 20 mbit in maksimum download hızı 2.1 MB/s ve 2.4 MB/s arasıdır. Noktadan sonraki hane kullandığınız download uygulamasının hesap algoritmasına göre değişiklik gösterebilir tabiki.

hocam işin ilginç yanı o hız fırlamaları bende 2*3 aydır var. mesela 10 mbit kullanırken 2-3 ay önce hız 2. mibte çıkıyor daha sonra 1 mibte düşüyordu 2-3 saniye içinde hala aynı şekilde yani yeni olan bi durum degil. ayrıca sınırlamadan bahsetmişsiniz. bu sınırlamayı kaldırmanın bi hal çaresi yok mu ? kutuyla alakalı olduguna göre kutuyu hacklesek sınırı kaldırma şansımız olur mu :D ?

Beklettiğim için kusura bakmayın her zaman foruma bakamıyorum :)

Şimdi sizlere ilk önce altyapıdan bahsetmek istiyorum. Binanın altında bulunan kutu dediğiniz şeyin içinde bir fiber sonlandırıcı ve buna bağlı bir switch denilen bağlantı yönlendirici mevcut. Burada hız limitlerini koyan switchdir. Modeminize gelen CAT6 nın bir ucu bu switchlere bağlıdır. Bağlı olduğu yere port denir. Switchler, her porta ayrı hız ve IP adresi atayabilen bir cihazdır. Hangi portun hangi hızı kullanacağını Superonline 'ın merkezindeki konfigurasyon sunucusundan alır. Evimizde kullandığımız routerlar da bu konfigurasyon sunucusundan abone bilgilerini almakta.

Şimdi, tarifeniz 10 mbit ise, 10 mbit in altında olan hız değişimleri teknik sorunlardan, bağlantı yetersizliğinden, bunun gibi şeylerden ötürü olabilir. Bunlar sürekli devam eden, uzun soluklu düşüşlerse anormaldir. Çünkü fiber internet, yapısı gereği bu tarz düşüşler yaşamaz. Eğer tarifeniz 10 mbit ise 10 mbit almalısınız. Çünkü gelen hat bakır olmadığından, DSL hattında bulunan dalgalanmalar, parazitler olmaz. Teknoloji tamamen farklıdır. Kısa süreli düşüşler varsa, bunlar bahsettiğim gibi teknik sorunlardan ya da yetersizliklerden yaşanır.

Aynı durumun bir benzeri yüksek hız için de geçerli. Geçtiğimiz günlerde yaşanan limitsizlik durumu (10, 20 mbit kullananların 100 mbit kullanması) bana göre tamamen planlı idi. Ancak bu durum teknik arızadan ötürü de yaşanabilir. Örneğin, binanızda elektrik gitti. Dolayısıyla binanın altındaki switch de de elektrik gidecek. Tekrar elektrik geldiğinde, switch resetlenmiş olacak. İşlevini yapacak ama Superonline 'ın merkezindeki konfigurasyon sunucusundan hangi portun ne kadar hız kullanması gerektiğinin bilgilerini alana kadar siz inernete bağlanmış olacaksınız. Dolayısıyla portunuzun limiti atanmadan siz internette olacaksınız. Siz routerı resetleyene kadar ya da switch bütün bağlantıları kapatıp açana kadar switchdeki limitler uygulanamayacak. Böylece bağlantı hızınız yüksek olacaktır.

Bazı switchler eksik kurulumdan ötürü bu tarz hatalı çalışmalar yapabiliyorlar. İşlevlerini tam gerçekleştirmiyorlar. Dolayısıyla aylarca yüksek hız alabiliyorsunuz.

Switch 'i hackleyemezsiniz. Hacklersiniz, hacklenemeyecek sistem yok. Ancak switch konsoluna evinizden bağlantı kuramazsınız. Her switch in üstünde Console yazan ethernet portları mevcuttur. Fiziksel olarak switch in yanına gidip, yetkilendirilmiş bilgisayarlardan birini bu porta bağlayıp konsola bağlanmanız gerekir. Ondan sonra limiti kaldırabilirsiniz. Ama bu geçici olur tabiki, çünkü her portun hız ataması başta da bahsettiğim gibi ana bir konfigurasyon sunucusunda duruyor.

Ayrıca, binaların altındaki bütün switchler Superonline 'ın Mecidiyeköy deki merkezinde bulunan Network Control Center 'da 24 saat 7 gün izlenmekte. Her hangi bir arıza, acil durum v.b bir durumda devasa bir ekranda switchler alarm veriyor. Bizzat gördüm. Dolayısıyla, siz her hangi bir girişimde bulunursanız anında haberleri olacaktır. Hackleme olayı hayal anlayacağınız :)

Uzun bir mesaj oldu, saatten ötürü bazen ben bile yazarken ipin ucunu kaçırdım :) Umarım anlaşılır olmuştur.

• Öncelikle bilgi için çok teşekkürler hocam. Bu forumdaki insanlar en az sizin kadar bilgili ve sağduyulu olsa emin olun bu ülke teknoloji namına çok daha ileri gider. Dediğiniz birçok şeyi anladım ve daha önce de forumda başka bir arkadaşla konuştuğumuz sonuca vardım. Benim hacklemeden kastım tabiki kutuyu açıp içindeki portları vs degiştirip te kutuya fiziksel birşey yapmak degildi. Bunun başka yöntemleride var ve geçicide olsa uygulanabiliyor. Yukarıdaki mesajda da bir ipucu vermişsiniz zaten. Kendi adıma tekrar teşekkür ederim. Bir de size e mail attım. Bakıp dönüş yapabilirseniz sevinirim. PM atamıyorum o yüzden email attım.
  • konuyu hortlatıyorum pardon beyler benim internetim 20/mbit sınırsız ttnet kullanıyorum aylık 45 lira ama benim download hızım 200&300 KB/sn geçmiyor şu anda 70 80 de indiriyorum kota aşımı yok hatta 3gb belki zorlamışımdır nasıl hızımı arttırabilirim yardım yarında ttnet i aramayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: kutluay1

konuyu hortlatıyorum pardon beyler benim internetim 20/mbit sınırsız ttnet kullanıyorum aylık 45 lira ama benim download hızım 200&300 KB/sn geçmiyor şu anda 70 80 de indiriyorum kota aşımı yok hatta 3gb belki zorlamışımdır nasıl hızımı arttırabilirim yardım yarında ttnet i aramayı düşünüyorum

Çözüm bulabildiniz mi acaba kardesim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.