Şimdi Ara

20 CM ANFİLİ SUBWOOFER PROJESİ !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
8.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam beyler elimde bulunan 20 cm 600 wattlık unıversal marka hoparlörüme aktif bir subwoofer kabini ve bu kabinin arka kısmına ise 2 x 80 watt stk anfimi anfi girişlerine aktif bass fitre ( TL 074 ) kullanarak yapmak istiyorum.
    şimdi size sorum şu olacak bu ölçüleri geniş kapsamlı bir aramadan sonra ortalama değer olarak tasarladım.sizce aşşağıdaki resimde olan şekilde bir kabin yapsam iyi verim alabilirmiyim.
    kabin 30 litre ve subwoofer kabinin içersindeki ortada bulunan kapağa bağlı olacak ve benim port tam basın arka kısmına kadar uzanacak hoparlörün yüzü arka kapağı açtığımda bana bakacak şekilde montaj edilecek.anfi ise arka kapağın üstüne montaj edilecek... bu ölçülerle bu sistem sizce nasıl iyi bir fikirmi ? yapmadan önce arkadaşlarıma danışayım dedim... cevaplarınızı bekliyorum.. en kısa zamanda acil !!!

• rica etsem aktif bas filtresini koyarmısın?
  • çok iyi bir çalışma yapmışın tebrik ederim, özellikle stk tercihin bir numara, ayrıca bu planladıın sistem sadece bas sesler için, umarım yüksek frekans için de bi düşüncen vardır (tivitır) ayrıca kabinde kullancağın malzemeyi mdf den seç ağır olmalı eğer ağır olmazsa volum açtığında kabin alır başını gider, ileriki dönemlerde bu tür sistemlerde hep öneririm basın olduğu kısmı izocam kapla farkı gör. sana iyi çalışmalar gelişmeleri takip edicem ayama aşama anlatırsan sevinirim.
  • Portu öyle kafanıza göre uzatırsanız tek olacak şey kutunun veya hoperlörün zarar görmesi olacaktır.
    http://www.kbapps.com/
    www.kbapps.com
    IIS 10.0 Detailed Error - 404.0 - Not Found
    http://www.kbapps.com/audio/speakerdesign/calculators/Default.htm

Burdan faydalanarak elinizdeki hoperlörünüz karakteristik verilerini bulabilirsiniz.Aynı şekilde yapmak istediğiniz kutuya göre boyut hesaplarıda var.
    Böylece tasarlanacak sistemin özellikleride belli olur.

• arkadaşım bass filtresi tl074 ile yaptım bass level ile volume potları var devrede devre oldukça verimli çalışıyor...

beyler bence şöle hi-fı ses güçlü bir bass ve çok ısınmayan bir çıkış entegresi arıyorsanız kesinlikle STK POWER AMPLİFİER serisi entegreleri tercih edin hiç gerek yok transistörlü anfilerle uğraşıp zaman harcamaya en iyisi en temizi KESİNLİKLE STK benden size tavsiye

evet murat kardeş MDF birinci ve tek tercihim şu ana kadarki yaptığım kabinler hep MDF dendi. benim derdim anfiyide bu kabinin arka kapağına yerleştirmek.eğer bununla birlikte subwoofer kutumuda düzgün bir şekilde yapabilirsem süper olur..

Ama son bir şey kaldı oda kabin hesaplama bakalım bu ölçülerle nasıl bir bass elde ederim.. bu kabin son yaptığım kabin olacak o yüzden çok performans istiyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 8 Ağustos 2008; 13:21:30 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ASİL01

rica etsem aktif bas filtresini koyarmısın?
  • hevesinizi kırmak istemem ama;

kullandığınız hoparlörün T/S parametreleri olmadan port ölçüleri ve kabin hesapları tamamen hatalı olur..
    bu kadar uğraşacaksanız markalı bir hoparlör alıp hesapları net bilinen bir kabin yaparsanız çok daha güzel sonuç alırsınız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    38 CM SUBWOOFER ÖNERİSİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • evet benden de bir kötü yorum.
    bu hoparlörden ne bekleyebilirsin ki? o STK cıkıs ile adam gibi besleme olsun o sub selamın aleyküm

yine de kafana koymussun ama önerim şudur ki, kabin litresi yok tabi kafadan olacak bu sub a.
    en azından amfi ve besleme hoparlörün çalma alanı içerisine girmesin. gerekirse kabinin altına yada üstüne kaçak kat yaparsın yine mdf den. ama çalma alanı içini tavsiye etmem...
  • ya sen buna amfi diyosan benim gördüğüm sistemleri görmelisin.şerefsizim nutkun tutulur.entegreli amfiymiş boş iş bunlar
  • kardeşim benim gözüm açık alan seslendirmeleride değilki bu anfi bana kaliteli hoparlörle çok fazla geliyor.benimde haberim var tabiki anfilerden biz burda kafadan iş yapmıyoruzki kardeşim. kafadan iş yapmış olsam bu konuyu neden sizinle paylaşma ihtiyacı duyayımki ?????

zaten bu hoparlör kabin hesabına girdimi bütün hevesim gidiyor. elimdeki bass çin malı ama ne yapayım ben elimdeki wooferdan en iyi ses elde etme çabası içindeyim...

• Verdiğim linklerden faydalan.Elimdeki tda2004 anfiyi ve bir tanede ölçü aleti ile elimdeki hoperlöerün hesabını yaptım.Kutu boyutlarına göre alt kesim frekansı belli oluyor.Böylece işe girişmeden ne olacağını biliyor en dandikten bile nasıl fazla verim alabileceğinizi hesap sayesinde biliyorsunuz.
  • beyler sonunda size verdiğim ölçülerdeki kabini mdf den marangoza kestirdim. şimdi şu ana kadarki incelemelerimde subwoofer kabininde portun basın hangi yöne baktığı benim bu sistemde port tam hoparlörün arka kısmından havayı ve sesi alacak. ben bu kabini trident marka bir 5+1 içindeki bass yerleştirme sisteminden kopya ederek elimdeki ölçüleri çıkardım...
    ama tridentte 13 cm lik bassın ön kısmına kadar uzanan bir port vardı bende şimdi sistemi aynen bu şekildemi yapsam diyorum... acill cvplarınızı bekliyorum.

resimde herşey anlaşılıyor.

• arkadaşlar şu anda iskeleti kurdum ve 70 wattlık lm anfiyle kapakları sabitleyip bir bass test müziği ile denedim. porttan çok derin bir bass geliyordu. bende şaştım kaldm valla anfinin önünde filtre olmamasına rağmen ses süper çıkıyor. ama stk ile denemedim bakalım dediğiniz port çok önemli portu tam hoparlörün dibine kadar uzattım. hoparlör ile arasında 2 cm boşluk kaldı. şimdi içersine halıfleks döşicem. daha sonra anfinin montajına geçicem... resimleri eklicemm.
  • madem proje şekillendi, bende elindeki malzemelere göre bikaç öneride bulunayım...
    yaptıgın kabin türünde (active) en iyi örnek jbl basspro serisidir. genelde senin tasarıma yaklasık sistemdir. Filtre olmasa da bass sesi istenene yakındır.
    kabinin iç yüzeyini halı ile değil de , elyaf ile kapla . özellikle köşelerde elyaf varsa mükemmel fark yaratır.
    benim kabinimde elyaf alamadıgımdan arka ve alt yüzeye anakart kutularından çıkan siyah süngerlerden koydum dediğim gibi çok derinleştiriyor sesi.
    Halı ile bosuna ugrasma derim. Saygılar, iyi çalısmalar...
  • stk bitmedi heralde
  • arkadaşlar masamdaki elektrik tesisatımda sorun çıktı. bir türlü düzelmiyor o yüzden geçici olarak çalışamıyorum.

ama şu anda ses gerçekten mükemmel aktif filtre olmamasına rağmen acayip bir bass var.birde aktif filtre koysak ne olur acaba ????
  • sub filtresi istersen

hem subwoofer preamplifikatörü hemde filtresi

http://rapidshare.com/files/139942280/Subfilter.rar.html

yalnız besleme tarafını ben çizdim daha denenmedi beslemeli hali ama devrenin orjinal çizimi Nicaleus'a ait devrenin kendi çalışıyor yani
  • aktif filtre yap çıkışada pasif koy hoparlörü yakma riskin düşer
  • ben pasif filtre yapımı hakkında fazla bilgi bulamadım en fazla 150w lık var arşivinizde var ise koymanızı rica edicem

Ankara Telsiz ve Radyo Amatörleri Kulübü Derneği
    Ankara Telsiz ve Radyo Amatörleri Kulübü Derneği
    http://antrak.org.tr/index.php?option=com_content&task=view&id=518
  • arkadaslar banada yaparmısınız anfili subwoofer ücret karsılıgı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.