|
20 CM ANFİLİ SUBWOOFER PROJESİ !!! (2. sayfa)

-
-
geçenlerde kabini komple söktüm bana şimdi portu ön tarafta olan arabaların bagajına konan 20 cm bass lar için kabin ölçüleri lazım varsa elinizde bana yardımcı olursanız çok sevinirim... -
ya arkadaş nette o kadar araştırdı ama birtane bulamadım yaa 20 cm lik bass kabini için ölçü yaa -
-
Konuyu yine kendim hortlatayım bari yaw ne emekler vermişim neler ile uğraşmışım inanın ben bile bilmiyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar , dile kolay 12 sene,,, 12-15 sene önce hoparlör alır dinler bozar yakar sonra yine alırdım.
şimdi lazım değil, yine alıyorum. 8-10 tane uydu hopalör, 6-8 tane set kolonu. 2 tane müzik seti.
8-10 tane 12v akolayzer anfi, hepsi yatıyor.
Elimde 3 sene önce aldığım, 25 cm cadence woofer var, 250-300 dü. 600-700 olmuş.
anfiyi 100-150 ye almıştım, ,,, arabada 2 ön iki arka hoparlör yetiyor, eve çıkarmayı düşünüyorum. nereye koyacaksam :-)
-
Yaw hocam biz artık yaşını başını almış insanlar olduk inanın o zamanlar bu elektronikten ses sistemlerinden aldığım keyifi zevki şimdilerle alamıyorum bende se sürüsüyle mid bass subwoofer hoparlörler var hepsi durduğu yerde eskiyor bu kadar malzeme ve elektronik bilgi varkende gidip jbl in 2+1 soundbarına 2500 tl vermek bana aptallık geliyor tamam şimdi diyeceksiniz siz jbl in yanından bile geçemezsiniz haklısınız ama insanın kendi elleriyle ürettiği imal ettiği herşey hazır satılan ürünlerden çok daha değerli.
Eski aıwa müzik setinden çıkma iki tane 16 cm subwoofer ve 2 takımda bunun midbass ve twitter hoparlörleri mevcut inanın bu hoplara uygun güzel bir anfi yapmayı uzun zamandır düşünüyorum ama bir türlü fırsatım olmuyor.
Eskiden imkan ve para yoktu bir anfi devresi bi hoparlör kabini yapınca ne acayip mutlu olurduk şimdilerde ise malzeme maddiyat var ama zaman yok hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen, artık sesinide fazla açamıyoru, duyacak kadardan biraz fazla, 20-30w anfiye iki kolon bağlıyorum, sesi yarıya kadar anca açıyorum.
Telefondan müzik dinliyorum arabada, telefondaki navigasyon teyzenin ses seviyesi ile araç sesi aynı seviyede . Şimdi telefonların seside yüksek.
Aiwa iyi markadır, iyi müzik setinden, basit müzik setlerine var.
Woofer ve midler için 4 çıkış anfi yeterli,
2 adet tda7377 veya 1 adet tda7388,
Mid çıkışlara 4.7 uf ile 10 uf arası kondansatör, bass fitre eder.
Bass çıkışların ses sinyali girişine ise drenc ve paralel 220nf sonra yine drenc yine 220nf tiz sesleri geri çeker. Ama gerek yok bass filtreye diğer çıkışlarida boğabilir çünkü sinyaller paralel girecek, zaten bass hoparlör, ince sesleri vermez yapı olarak, yeni nesil dijital optik ses girişi için 30-70 TL arası dijital analog stereo convertorler var, TV uydu pılaysiteyşın cihazları optik çıkışına bağlanır,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 15 Aralık 2020; 16:55:54 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X