Şimdi Ara

2 yıllık puanı düşük iş bulma imkanı iyi bir bölüm tavsiye edebilirmisiniz.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
80.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YGS puanım okul puanıda eklenince 250 filan ediyor.Haliyle düşük puanlı bölümlere bakıyorum , aradığım kriter iş bulma imkanı olan bana meslek kazandıracak bir bölüm olsun istiyorum.Boşu boşuna 2 yıl zaman kaybetmek istemiyorum.Benim aklımda İş Güvenliği Uzmanlığı var fakat iş bulma konusunda emin değilim.Bu arada askerlik yaptım , şuan da çalışıyorum.

Şu linkten 2 yıllık bölümlere ve puanlarına bakabilirsiniz. http://www.derszamani.net/onlisans-2-yillik-universite-taban-puanlari.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 5 Temmuz 2013; 9:52:07 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

sağlık bölümleri iyi diyorlar mesala benım kuzenım pataloji gitti hemen is bulurum(z) diye

Sağlıktan pek anlamam , okul zamanı biyolojim kimya hep nefret ederdim.
    Patoloji ve anestezi bölüm puanlarına baktım puanım yeter.İş imkanları ve aldıkları para iyiymiş fakat pek bana uygun gibi gelmedi ama yine de aklımda dursun.
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Haşşırttıdıbilekbörd

aynı benım durumum ben sözel ögrenciisi oldugum halde anestezi tarzı bi sayısal bölümü okumak istiyorum acaba mantık lı mı ?

Niye mantıklı olmasın , sözelsin diye sözel okumak zorunda değilsin.Burda meslek seçimi önemli.

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

quote:

aynı benım durumum ben sözel ögrenciisi oldugum halde anestezi tarzı bi sayısal bölümü okumak istiyorum acaba mantık lı mı ?

Niye mantıklı olmasın , sözelsin diye sözel okumak zorunda değilsin.Burda meslek seçimi önemli.

Tabiki onemli olan meslek secimi ama aklimi karistiran bolum dersleri. Universitelerde dersler genelde lisede islenenleri uzerine anlatilip sorular sorular sorruldugu ikilemdeyim tesekkurler buarada

• Başka hangi bölümler önerebilirsiniz.İş güvenliği uzmanlığına yeni yasa geliyor , bu bölümden soğumaya başladım.Biyomedikal var birde aklımda.
  • Ingilizcem ust duzeyde ve farkli dillerde ogrenirim diyorsaniz Deniz ve liman isletme, Dis ticaret, isletme yonetimi, ama %100 is garantisini anastezi de gordum zaten saglik lisesi cikislilar biraz kafayi kullanirsa issiz kalmaz.. Veya adalet myo.. Ham puaniniz 220 ustu ise astsubaylikda deneyebilirsiniz basvurular mayis ortasina kadar devam ediyor..

• selam arkadaşlar bende ticaret meslek lisesi son sınıf ogrencisiyim dış ticaret okuyorum diploma puanım buyuk ihtimal 50-65 arası bişi gelicek 2 yıllık sınavsız geçş hakkmı kulanmak istiyorum. nereye gidebilirim bu bölümde hani muhasebede olabilir . 4 yıllıktan pek umudum kalmadı ygs 4- puan 182 sadece barajı gecebildim .:D

yardımlarınız için teşekürler .

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Ingilizcem ust duzeyde ve farkli dillerde ogrenirim diyorsaniz Deniz ve liman isletme, Dis ticaret, isletme yonetimi, ama %100 is garantisini anastezi de gordum zaten saglik lisesi cikislilar biraz kafayi kullanirsa issiz kalmaz.. Veya adalet myo.. Ham puaniniz 220 ustu ise astsubaylikda deneyebilirsiniz basvurular mayis ortasina kadar devam ediyor..

Çok teşekkür ederim önerileriniz için.İngilizcem maalesef hep kötüydü Ticaret , işletme gibi şeyler düşünmüyorum heleki astsubaylık allah korusun.Şuan için aklıma en yatan bölümler iş güvenliği uzmanlığı , biyomedikal teknolojileri ve anestezi bölümleri.

• Konu yukarı.Bu arada popüler olan bölümlere çok rağbet olduğundan birkaç yıl sonra o bölümün bir artısı kalmıyor.Mesela eskiden bilgisayar mühendisliği çok popülerdi , şuan bilgisayar mühendisliği öldü gibi birşey.Bu konuda kafamı kurcalamaya başladı.

sayısalcılar hukuk okuyabiliyorsa sende pekala anestezi okuyabilirsin. mezun olunca matematik problemi çözecek değilsin neticede :)

YGS puanım okul puanıda eklenince 250 filan ediyor.Haliyle düşük puanlı bölümlere bakıyorum , aradığım kriter iş bulma imkanı olan bana meslek kazandıracak bir bölüm olsun istiyorum.Boşu boşuna 2 yıl zaman kaybetmek istemiyorum.Benim aklımda İş Güvenliği Uzmanlığı var fakat iş bulma konusunda emin değilim.Bu arada askerlik yaptım , şuan da çalışıyorum.

http://www.atauni.edu.tr/#birimler=acik-ogretim-fakultesi
    bu linki inceleyip hanği bölümü istiyorsanız o bölümü okuyabilirsiniz
    bide örgün mü istiyorsunuz yoksa açıköğretim mi onu biliyormusunuz.
    askerlik engeliniz de yok mademki
    üniversiteyi 30 yıllda istediğiniz zamanda bitirebilirsiniz dersleri teker teker geçerek.
    ama şartı bunun.
    6111 sayılı kanunun 170 -173 maddelerinde %80-90 zamlı okuyorsunuz mesala 100 lira ise harc 190 tl ödeceksiniz demektir.
    http://www.eng.ankara.edu.tr/upresimler/ogrenci_isleri/4.6111SayiliTorbaYasaninafileilgilimaddeleri.pdf

• quote:

Orijinalden alıntı: deniziminkızı290

quote:

YGS puanım okul puanıda eklenince 250 filan ediyor.Haliyle düşük puanlı bölümlere bakıyorum , aradığım kriter iş bulma imkanı olan bana meslek kazandıracak bir bölüm olsun istiyorum.Boşu boşuna 2 yıl zaman kaybetmek istemiyorum.Benim aklımda İş Güvenliği Uzmanlığı var fakat iş bulma konusunda emin değilim.Bu arada askerlik yaptım , şuan da çalışıyorum.

http://www.atauni.edu.tr/#birimler=acik-ogretim-fakultesi
    bu linki inceleyip hanği bölümü istiyorsanız o bölümü okuyabilirsiniz
    bide örgün mü istiyorsunuz yoksa açıköğretim mi onu biliyormusunuz.
    üniversiteyi 30 yıllda istediğiniz zamanda bitirebilirsiniz dersleri teker teker geçerek.
    ama şartı bunun.
    6111 sayılı kanunun 170 -173 maddelerinde %80-90 zamlı okuyorsunuz mesala 100 lira ise harc 190 tl ödeceksiniz demektir.
    http://www.eng.ankara.edu.tr/upresimler/ogrenci_isleri/4.6111SayiliTorbaYasaninafileilgilimaddeleri.pdf

Açıköğretim düşünmüyorum pek aslında.Öncelikle benim amacım bana bir meslek kazandırması , iş bulma imkanı olması.Açıköğretim mezununu kim niye işe alsın ki üniversite mezunları varken?Hem açıköğretimde ders görülmediği için sınavlarda zorlanabilirim , 2 yılda bitiremeyebilirim.Ama bir yandan da çalışmaya devam edebilirim aslında.Herhalde çok fazla bölüm yok zaten 2 yıllık açıköğretim için.Lojistik bölümü gördüm linkte belki iş bulunabilir o bölümde.

• quote:

Konu yukarı.Bu arada popüler olan bölümlere çok rağbet olduğundan birkaç yıl sonra o bölümün bir artısı kalmıyor.Mesela eskiden bilgisayar mühendisliği çok popülerdi , şuan bilgisayar mühendisliği öldü gibi birşey.Bu konuda kafamı kurcalamaya başladı.

yok artık niye ölmüş olsun bilgisayar müh.? alaylılarda çalışabiliyor yazılım alanında ama bilgisayar müh. olman her zaman sana avantaj sağlar..
    ama şartı bunun.
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yerleyeksan -- 30 Mayıs 2013; 11:04:58 >

quote:

Orijinalden alıntı: Ch4ylak

Ingilizcem ust duzeyde ve farkli dillerde ogrenirim diyorsaniz Deniz ve liman isletme, Dis ticaret, isletme yonetimi, ama %100 is garantisini anastezi de gordum zaten saglik lisesi cikislilar biraz kafayi kullanirsa issiz kalmaz.. Veya adalet myo.. Ham puaniniz 220 ustu ise astsubaylikda deneyebilirsiniz basvurular mayis ortasina kadar devam ediyor..

Çok teşekkür ederim önerileriniz için.İngilizcem maalesef hep kötüydü Ticaret , işletme gibi şeyler düşünmüyorum heleki astsubaylık allah korusun.Şuan için aklıma en yatan bölümler iş güvenliği uzmanlığı , biyomedikal teknolojileri ve anestezi bölümleri.

atatürk üniversitesi açıköğretimi yeni açtı.2 yıl oldu. daha. oyüzden fazla bölüm olmaması normal lojistik bölümü issiz kalma ihtimali az bir bölüm. girmekte fayda.var.geleceği parlaktır.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.