Şimdi Ara

2 yıllık puanı düşük iş bulma imkanı iyi bir bölüm tavsiye edebilirmisiniz. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
80.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Tek Kural Ahmet Kural

quote:

Orijinalden alıntı: kafaavcisi

quote:

Bu sene tekrar girdim sınavlara , YGS 1 ve 2 puan türüm 270 okul puanı dahil.YGS 3-4-5-6 puan türlerim 300 puan.Ama yine kafama yatan bir bölüm yok.

Hocam şuan okudğunuz bir bölüm varmı ? Ayrıca şuan sizin gibi benimde kafam çok karışık bu sene mezun oldum liseden ve doğal olarak da sınavlara ilk girişimdi
    Ygs 3 den 285 puan aldım ve diploma puanım ile birlikte 320 oluyor bu puan.Tercihlerin bitmesine az bir zaman kaldı ne yapacağımı bilmiyorum.1 sene daha hazırlanmak hem zor olur hemde ya kazanamazsam korkusu var içimde.Siz ne düşünüyorsunuz ?

Yok okuduğum bölüm yok.YGS 3 puan türünde fazla bölüm yok bir adalet var.Meslek lisesi çıkışlıysan direk geçiş yap derim.Diğer puan türlerinde anestezi , bankacılık ve sigortacılık , biyomedikal cihaz teknolojisi , dış ticaret , diş protez teknolojisi , eczane hizmetleri , grafik tasarımı , harita ve kadastro , iklimlendirme ve soğutma teknolojisi , iş sağlığı ve güvenliği , kuyumculuk ve takı tasarımı , lojistik , optisyenlik , raylı sistemler teknolojisi vs. vs. gidiyor.

Yorumlarını okudum sanırım garanti bir iş arıyorsun çoğu insan gibi
    Sana açıkçası kimse burada garanti iş veremez çünkü maalesef ülkemizde öyle bir olay yok
    Ha ne denir önü açık denir,ben de öyle yapacağım bu bölümler dil vs. anlamda kendını gelıstırmene bakan bölümlerdir
    İlk olarak Lojistik söyleyebilirim sana bu bölüm 4 yıllığa göre kesınlıkle avantajlıdır neden diye soracak olursan kendını gelıstırmeye ve tecrubeye bakan bir bölümdür
    Sonra Tapu Ve Kadastro söyleyebilirim eniştem inşaat işleriyle uğraşır ege bölgesinde baya meşhurdur Tapu Ve Kadastro öneriyor benım de aklımın ucunda olan bir bölüm
    Ardından Raylı Sistemler geliyor ; Şu an ki hükümet raylı sistemlere çok önem veriyor ayrıca çin 2020 yılında kendi ülkesinden avrupaya ulaşmak için türkiye üzerinden avrupaya geçiş yapacak bu yuzden ülkemize baya bir yatırım yapacak raylı sistemler anlamında
    Sana bunları bir düşün derim arkadaşım

• Lojistik

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Y-YGS-3 245,13456
    Y-YGS-4 236,81737
    Y-YGS-5 238,88965
    Y-YGS-6 225,38549
    yorumlara gore herkes saglik yazmis ama saglik puanlari cok yuksek.bu puanlarla yazilacak en avantajli bolumler hangileridir yardimci olurmusunuz?
  • Turizm ve otel işletmeciliği rahat bölüm mü bilemem ama iş imkanı olarak iyi bir bölüm.Yalnız arama yaptım toplam 260 üniversitede bölümü var.Özel mözel hepsi dahil.Yani çok fazla rakip de var.

Lojistik sektörü çok geniş lojistik bölümü kafama yatıyor.Tapu ve kadastroyu okuyanlar pek önermiyor.Raylı Sistemler için özelde iş imkanı yok.Devlet tek şans , devlette kadro açmıyor.Gelecek içinde ümitli değilim şahsen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek Kural Ahmet Kural -- 13 Temmuz 2014; 18:03:18 >

Turizm ve otel işletmeciliği rahat bölüm mü bilemem ama iş imkanı olarak iyi bir bölüm.Yalnız arama yaptım toplam 260 üniversitede bölümü var.Özel mözel hepsi dahil.Yani çok fazla rakip de var.

insaat teknolojisi ve gida teknolojisi nasil sizce?

Orijinalden alıntı: yeryüzü doktoru

quote:

Turizm ve otel işletmeciliği rahat bölüm mü bilemem ama iş imkanı olarak iyi bir bölüm.Yalnız arama yaptım toplam 260 üniversitede bölümü var.Özel mözel hepsi dahil.Yani çok fazla rakip de var.

Yav bana niye soruyor herkes , ben uzman değilim ki bende sizin gibi tercih aşamasında bir kişiyim.
    İnşaat ve gıda sektörleri epey geniş ama bölümler hakkında bilgim yok ne söylesem sallamış olurum.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: yeryüzü doktoru

quote:

Yav bana niye soruyor herkes , ben uzman değilim ki bende sizin gibi tercih aşamasında bir kişiyim.
    İnşaat ve gıda sektörleri epey geniş ama bölümler hakkında bilgim yok ne söylesem sallamış olurum.

yav konuyu sen acmissin sen de bu konuda arastirma yaptigina gore bilgi alisverisi yapalim dedik.

• quote:

Lojistik sektörü çok geniş lojistik bölümü kafama yatıyor.Tapu ve kadastroyu okuyanlar pek önermiyor.Raylı Sistemler için özelde iş imkanı yok.Devlet tek şans , devlette kadro açmıyor.Gelecek içinde ümitli değilim şahsen.

Ben şuan 18 yaşındayım sizce 1 sene daha denemek nasıl olur ? Ailem hem 2 seneliğe gir hem bir sene daha hazırlan diyor bende onun için rahat bir 2 senelik var mı diye sordum ?
    Edit:Kusura bakma ağabey senide meşgul ediyorum ama tercihlerin bitmesine 3 gün kaldı bende kararsızım için açıkçası onun için sana danışmak istedim sende bilgi almak için açmıssın konuyu ama bende geçenlerde bir konu açtım hiç bir cevap alamamıştım en son senin konuyu gördüm son çare buraya danışayım dedim.Umarım istediğin yere gidersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sansar Salvo Hastası -- 14 Temmuz 2014; 1:37:25 >

• Arkadaşlar harita ve kadastroyuda araştırın derim,Bölüm güzel olmakla beraber işsiz kalmak şans işidir sadece kazanacağınız paralar sizin kendinizi ne kadar geliştirdiğinize bağlı

Bende bu bölümü okuyorum benim amacım dgs ile müh kazanmaktı ama iki yıl bile okunmuş olsa geniş iş imkanlarına sahip

BU BİR UYARIDIR !
  • Arkadaşlar yarin tercih yapacagim daha karar veremedim ne okuyacagima bana da fikir verin okuyunca da lisans mezunları bile is bulamazken aof den gelecek beklemek saçma mi olur boşa okuyacaksam boşa da zaman harcamayayim diye düşünüyorum
    Tavsiye ettiğiniz bolum var midir?puanlarim bunlar:
    Ygs1:300
    Ygs2:284
    Ygs3:305
    Ygs4:281
    Ygs5:320
    Ygs6:321
    Aklimda 2 yillik ascilik-havacilikda yer hizmetleri-saglik kurumlari işletmeciliği ve is sagligi ve güvenliği de var karar veremiyorum );
    Birde hukuka geçme ihtimali var diye adaleti seçmek aptalca mı olur );

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi güzelbirhikaye -- 16 Temmuz 2014; 5:39:39 >

BU BİR UYARIDIR !
  • quote:

Konu yukarı.Bu arada popüler olan bölümlere çok rağbet olduğundan birkaç yıl sonra o bölümün bir artısı kalmıyor.Mesela eskiden bilgisayar mühendisliği çok popülerdi , şuan bilgisayar mühendisliği öldü gibi birşey.Bu konuda kafamı kurcalamaya başladı.

Bilgisayar mühendisliğinin öldüğü kanaatine nasıl vardın ve ya piyasaya girdin de mi bu kanaate vardın cidden düşünmeden söylenen bi söz

Y-YGS-4 250,21450 |||| 949885
    Y-YGS-5 234,53289 |||| 1103741
    Y-YGS-6 217,16970 |||| 1120583

Y-TS-1 259,42002 |||| 230985
    Y-TS-2 253,90641 |||| 276417

puanlarım bunlar nereleri yazmak mantıklı ? 4 yıllık fazla bölüm yok sözelden 2 yıllık gitmek istiyorum. Sağlıkla ilgili yer istiyorum ama puanım yetmiyor sanırım. istanbulda aydın, nişantaşı gibi yerde %50 ya da %75 burslu okunurmu 2 yıllık sağlık ? puanım yetermi ?
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.