Şimdi Ara

2 Yıllık EXEO Deneyimim ve Görüşlerim...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
3
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2010 Kasım ayında 5500 km’de aldığım, Haziran 2009 çıkışlı Seat Exeo ile ilgili yorumlarım.

1. Exeo’yu tanıyalım
    Türkiyede Exeo adını duymayan birçok insan var. Nitekim araç park halinde dururken “bu ne ya?” Sorusunu soran çok fazla insanla karşılaşıyorsunuz. A4 B8 kasanın çıkmasıyla beraber, VW grubu A4 B7 kasanın üretim bantlarını İspanya Seat fabrikasına taşımıştır. Seat, kasanın ön ve arka farlarını değiştirip, A4 B7 Cabrio’nun göğüslüğünüde sedan kasaya monte ederek Exeo’yu üretmiştir. Aracın yürüyen aksamı ve parçaları (farlar hariç) 100% A4 B7 kasanın aynısıdır.

2. Motor
    Ülkemizdeki Exeoların çoğunun üzerinde 1.6 8v 102 hp lik, düz 6 ileri (kısaca hitler denilen) motor ve şanzıman vardır. Çok azında ise, 2.0 TDI. 102 hp lik motor, 1450 kg’lık aracı normal seviyede kaldırıyor ve yürütüyor. Rampalara hızlı girerseniz, sorunsuz çıkıyor. Bununla beraber, rampada kamyon arkasında kalırsanız tekrar hızlanmanız zaman alıyor. Dizeli kullanmadığım için yorumum yok.
    1.6 için sonuç; Sakin kullanıcılar yeterli seviyede güç üreten bir motor. LPG ile 100% uyumuda cabası.

3. Donanım
    Araç ülkemize Reference ve Style donanım olarak geldi. Bendeki araç Style olduğu için yorumlarım kendi aracım için. Araç gayet dolu, Lastik-yağmur-far sensörleri, hız sabitleyici, çift yönlü klima, ABS-ASR-ESP-TCS vb. gibi güvenlik donanımları, yol bilgisayarı ve diğer genel donanımlar standart. Bazı arkadaşlarda sunroof ta var. Lastikler 16 yada 17 inç alüminyum jant.

4. Tasarım, Konfor ve Sürüş
    Aracın dış tasarımı muhteşem olmasa da gayet güzel. İç tasarım ise, sade ve şık. Araca binen herkesten olumlu yorum aldım. Ama güzellik kişiden kişiye görecelidir. Bu yüzden mutlaka beğenirsiniz diyemem.
    Konfor ve Sürüş; araca binip kapıyı kapattığınızda ağırlık ve güvenlik hissini alıyorsunuz. Motoru çalıştırıp, gaza bastığınızda abartılı olacak ama tank kullanıyorsunuz gibi geliyor. Uzun yolda (tek seferde en uzun 700km yaptım) tek şoför olmama rağmen çok yormadı. Virajlarda gayet rahat ama aracın limitlerini zorlamadım. (2 çocukla çok hızlı araç kullanmaya korkuyorum.) Yalnızken 160 km/saat hıza çıktım. Herhangi sarsılma hissetmedim, evimde oturur gibi ilerledim. Aracın süspansiyonları ne çok sert ne de çok yumuşak. Keskin dönüşlerde çok yatmıyor.
    Konfor olarak kötü yanları; aracın içi biraz dar. Uzun yolda bacakları açarak, yayıla yayıla yolculuk yapamıyorsunuz . Dingil mesafesi biraz daha geniş olsa daha iyi olurdu. Birde içeri motor sesi alıyor. Bu durum bazılarını rahatsız ederken, bazılarını da mutlu ediyor. Sanki altınızda güçlü bir motor varmış hissiyatı veriyor. Çift çıkışlı egzoz bu sese katkıda bulunuyor.

5. İşletme Maliyeti
    Aracı üç yıldır yetkili servise götürüyorum. Ortalama 250 TL yıllık, standart bakım parası ödüyorum. Parça sıkıntısı farlar hariç yok. A4 B7 kasanın tüm parçaları uyuyor.
    Yakıt olarak, 1.6 8v 102 hp LPG li motor ne kadar yakarsa, o kadar yakıyor. Kullanım koşullarınıza göre artar yada azalır. Tabii aracın 1450 kg olmasını unutmayın.

6. Genel Değerlendirme
    Ortalama piyasası 35.000TL, ki çoğu düşük km’li, olan bir araca göre, gayet başarılı bir araç. Ancak 2. eli yavaş (ne de olsa 0 km’si gelmiyor), bu aracı alacak kişi, 2.ele önem vermeyen birisi olmalı. Aile otomobili arayanlar ve sakin kullanıcılar için tavsiye ederim.
    Umarım yukarıda ki yorumların sizlere faydalı olur. Eksiklerim ya da yanlışlarım varsa, af ola. Ne de olsa ben bir otomobil uzmanı değilim. Sıradan bir kullanıcıyım.
    HERKESE KAZASIZ SÜRÜŞLER…

• Güzel araç ancak tam bir reklamı yapılmadı maalesef.Fiyatı da güzel ve alınıp binilebilecek bir araç...Bilgi için teşekkürler....
  • Tipini,iç dizaynını beğeniyorum exeo'nun haklı olarak reklamı yapılmadı o yüzden tutulmadı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malum sitede gezerken hep gözüme takılır bu arac. Donanım yüzünden ozellikle. Sadece 2.el önyargısı nedeniyle rafa kaldırdım alma ısını. Bir de aracın audi nin artıklarından üretilmiş olması :) , kısa süre sıfırının satilip devamının gelmeyecek bir ara model olması sıkıntı yaratacaktir. Dediğiniz gibi ikinci el endişesi olmayan kisilerin bineceği bir arac.

İnceleme için teşekkürler.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Deneyiminiz için teşekkürler,Exeo gariptir çok az tutuldu halbu ki kasası da fena değildi.
  • Exeo ları gerçekten İstanbul da dahi çok az gördüm. Gözüme kötü görünmedi alışılagelmiş bir tasarımı var ağırbaşlı duruyor ancak ben daha fazla motor seçeneği beklerdim bu araçtan.
  • Güzel bir yazı olmuş,teşekkürler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Zamanın ne getireceği belli değil. O yüzden çoğu kişi ya satmak zorunda kalırsam diye düşünerek araç alıyor. Böyle olunca da güzelim araç satmıyor. Yazık.
  • 2. el kafasıyla değerlendirildiği için ülkemizde talep görmeyen çok özel bir araç exeo.
    elinize sağlık güzel değerlendirme olmuş.
  • 2010 yılında kampanya yaparak ellerinde kalan son araçları öldüm fiyatına sattıklarında ''keşke'' demiştim.

Lakin o dönemde sıfır km araç alacak durumda değildim.

Güzel yazı olmuş, teşekkürler..
  • Elinize saglık.Binmek icin Cok guzel bir Arac.Piyasasi uygun olduğu icin guzel bir tercih.

• Ispanya ligi maçlarında reklam panolarinda çokça gördüm bu aracı. Cok guzel bir araçtı ama tutulmadı. Bunda zar zor kazandığı parayı harcarken 2. Elini düşünen insanlar yerine markayı ya da distribütörü eleştirmek daha yerinde olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: youngeagle86

Ispanya ligi maçlarında reklam panolarinda çokça gördüm bu aracı. Cok guzel bir araçtı ama tutulmadı. Bunda zar zor kazandığı parayı harcarken 2. Elini düşünen insanlar yerine markayı ya da distribütörü eleştirmek daha yerinde olur.

Size 100% katılıyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.