Şimdi Ara

2 Vdsl Destekli Modemim var ama 1 Tanesi Vdsl sinyali alıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konu başlığında açıkladığım gibi 2 tane Vdsl destekli modemim var ama 1 tanesi Vdsl sinyali alırken diğer almıyor bu sorunu nasıl çözerim.

1.Modem:TTnet'in verdiği Zyxel vmg3312-b10b
    2.Modem:Kendim aldığım Airties 5650 Vdsl sinyali almadığım gerekçesiyle 3 kere gönderdiğimde yeni Airtes 5760 Modemi gönderdiler sıfır fakat buda Vdsl sinyali almıyor.

Şimdi gelelim sorun ne olabilir yardım edebilecek var mıdır?

Zyxel Hat değerim:
    2 Vdsl Destekli Modemim var ama 1 Tanesi Vdsl sinyali alıyor!

Airties 5760 Vdsl modu almıyor dsl ışığı devamlı yanıp yanıp sönüyor devamlı bu işlemi yapıyor sonunda Adsl'ye geçiriyor kendini anlamıyorum.

Airties'te kronik sorun mu vardır ?

• kabloların yönünü değiştir. benim bildiğim çapraz destekliyor çoğu cihaz ama sen yinede bir dene
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    Hocam 2 tane kablo ile rj11 jackına oturttum yer değiştirme ile alakası olsa Zyxel çalışmazdı yanlış mıyım ?
  • NitroNos kullanıcısına yanıt
    işte zyxel çaprazlama destekliyor olabilir. airties de desteklemesi lazım ama belki desteklemiyordur. gelimiş ayarlardan hat modunu elle vdsl al 5 dk içinde gelecek mi bakalım. Terminal ile bağlantı sağlansa detaylar gözükebilir de uğraşmaya değer mi ....
    Hocam sadece Vdsl moduna alıyorum modem devamlı yeşil ışık yanıp sönüyor ama sabitlenmiyor.

Sorunu ben bulamadım modem konusunda bilgisizliğinden dolayı.

Airties modem varken neden Zyxel kullanayım hocam 5 Ghz destekli ve torrent özelliği varken.

Terminal olsa çoktan bakardım zaten hocam.
    Çözüm değil ama teknik destek alamadığından 2 modem kullanabiirmisin ?
    eğer öyle kullanırım dersen ayarlarını yapabilirim
    Zyxel bağlayıp 2 modem çalıştıracaz değil midir hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    evet
    Boşuna güç tüketecektir hocam önemli olan o değil bende biliyorum köprüleme mantığıyla yapılıyor fakat bu tek modemde neden bu uyumsuzluk var anlamıyorum.
    yok köprüleme yapmıyacaktım ben :D
    sistem ayarlarında bulunan bir seçenek değil . Güç olarak düşünürsen haklısın. ha şöylede yapabilirsin zyxel modemi ankastrenin çok yakınına koyarsın hızın yükselir ve wifi alanın genişler :D
    ben de eski airties modemimi boşuna çalışmasın dedim sistemi topladım şimdi adaptörünü 2000 lumen den fazla olan led aydıntla sistemim için kullanıyorum :) (smd ledleri lehimleyip kullanım tavsiye ederim )
    (yinede aylık 120 tlden fazla elektrik faturası geliyor :D )
  • Zyxel vmg3312-b10b de çalışıp Airties 5760 da çalışmaması çok garip Ayrıca yanılmıyorsam forumda Receive Power kısmı - olunca modemden güç alıyor gibi bir şey okumuştum. Bunla alakalı olabilir mi?
    Hocam yeni modem ve garantisi var en azından Adsl olarak kullanılır sorun şurada Zyxel'de çalışan modem nasıl ve neden Airties'i takınca çalışmaz anlamıyorum Adsl modlarını alıyor fakat Vdsl modunu almıyor.

Vdsl destekli ve Yeni sıfır modem en son model bide nasıl almıyor anlamıyorum hocam.
  • atomcu kullanıcısına yanıt
    Çok yeni model ve sıfır olan bir cihaz nedenini çözemedim 5650 vardır bunu 3 kere gönderdim müşteri memnuniyeti açısından bunu gönderdiler buda aynı sıkıntıyı yapıyor.

Alakası yok diye düşünüyorum.
    yok ya öyle bir durum yok . o sistem hatası ya yazılım dan kaynaklı bir hata var yada sensör kaynaklı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ULTILIX -- 1 Haziran 2017; 22:24:38 >
    adsl modunda hat değeri alıyor mu peki ?
    Evet alıyor sadece Vdsl almıyor Airties Müşteri hizmetlerini aradım Türk Telekom Santralindeki cihazlar arasında iletişim hatası yane uyumluluk sorunu yaşanıyormuş nadiren oluyormuş bu sorun ve port değişikliği talebi iletmem gerekirmiş Türknet'e nakil yaptım yarın belgeleri kargoya vereceğim hayırlısı diyelim.
  • Şimdi forumda öyle görünce ve hat değerleri de öyle olunca söyleyeyim dedim sadece

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Tabikide bilgi alıpta yanıt veriyorsunuz hiç konuşmamaktan iyidir en azından demek ki santral'deki sunucu ile benim modem uyumsuz veya portla ilgili sorun var.
    sunucu demiyelim xDSL modülü diyelim :)
    Türknete geçtiğinde port değişikliğinde belki çözülür hayırlısı
    Sonuçta cihazlar değişecek Türknet'in YAPA sistemi olduğu için farklı cihaza geçircekleri için sorun inşallah düzelir.

Olmazsa Airties modemi iade edip parasını alacağım.

Modem Airties 5760 çok güzel ama sinyal alamadıktan sonra ne işe yarar hocam ayrıca baya ısınıyor 5 ghz ve 2.4 ghz çift verdiğinden dolayı galiba yüksek çekim gücüde var oda etken galiba diye düşünüyorum.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.