Şimdi Ara

2 tb wd marka diski pc biosta 1 tb olarak görüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2 tb wd marka diski pc biosta 1 tb olarak görüyor. Çeşitli anakartlarda da denedik ama olmadı. Son seri olan i3 serilerinde de denedik ama 2 tb olan kapasite 1 tb olarak görünüyor. Disk yeni alındı acaba sata bağlantıları desteklemiyor olabilir mi ? Disk Western Digital Caviar Green serisi 2TB. Yardımlarınızı bekliyorum :)

• Bios güncellemeyi deneyiniz
  • ne yazıkki denediğimiz anakartların hepsinde bios güncellemeleri yapıldı ama olmadı !... Acaba disk bozuk olabilirmi ihtimalide aklıma geliyor ama ....
  • malesef ki 1tb dan buyuk diskler gene sıkıntı olusturacak. gorme sorunlari basgostermeye basladi ve devamida gelecek. sata III girisli bir anakarta denediniz mi?
  • hayır şu anda elimizde yok. Benimde aklıma geldi tabi bakalım sata3 bir anakart bulun deneyelim. ilginiz için teşekkür ederim. :)
  • tekrar ben geldim arkadaşlar. Sata 3.0 destekli anakart bulduk ve onda da aynı şekilde 2tb disk 1 tb görünüyor. Disk arızalı oabilirmi acaba diye aklıma geliyor artık ... başka ne olabilir ?
  • Diskin üzerindeki etiketi bir inceleyin sonrada yapıştırmalımı ona vakın veee aldığınız yere götürün bu 2 TB değil 1 TB harddisk değişimi hemen orada yapsınlar ya fabrikadan yanlış etiketlendi yada arıza var. unutmada yine söylim garanti götürdüğünüz bütün parçaların seri numaralarını alın değişimden sonra gerçekten değiştirmişlermi!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    WD 4 TB Harici Disk - 1200 TL
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaslar konuyu hortlatıyorum ama bu sadece belli bir markaya ve kapasiteye özgü olmayan, tarihten bağımsız standart bir sorun. 2,5 sene önce 1 TB Samsung ile yaşamıştım şimdi aynı anakarta takılı 2 TB WD ve Seagate ile aynı anda yaşadım. Genelde Gigabyte anakart kullanıyorum.

Daha çok şu şekilde orta çıkıyor, bir diski kullanırken anakartınıza bios update yaparsanız veya benzer marka /modelin farklı bios sürümüne ait bir anakart değişimi yapıp boot ederseniz harddisklerinizin kapasitesinin bir anda düştüğüne şahit olabilirsiniz.

2 TB ise --> 1TB
    1,5 TB ise --> 500 Mb
    1 TB ise --> 32 Mb

Sorunu ilk yaşadığımda, diskin içinde bilgilerim olduğu için harddiski garantiye gönderemedim ve aynı diskten bir tane daha satın alıp HDD kartlarını değiş-tokuş yaptım ve İŞE YARAMADI.

Sorunun çözümünü ararken, bir forumdan aldığım tavsiye ile HDAT2 programını kullanarak bilgilere zarar vermeden kapasiteyi eski haline getirmeyi başardım.

2,5 sene evvel hangi forumdan bilgi aldığımı hatırlamıyorum ama sorunun çözümü, aşağıdaki linkte fzabkar adlı kişinin iletisinde mevcut. Burada, sorunun Gigabyte anakartın Bios recovery için yedekleme dosyasını koymak amacıyla diskten küçük bir bölümü gizlemek isterken, yazılımdaki bir hata nedeniyle diskin boyutunu yanlış hesaplayarak büyük bir bölümünü gizlediğinden bahsediliyor ki bu da benim yaşadıklarımla örtüşüyor:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/255691-14-bought-drive-bios-detect

Eğer konuyla ilgilenen varsa, burada o mesajın, ya da gerekli olan tüm kısmın tercümesini yapabilirim, HDAT2 programıyla ilgili daha detaylı bilgi verebilirim.

Bir teşekkür yeterli

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.