Şimdi Ara

2 tane MAT1 sorusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
247
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1 ))) m.n ve m-2n sayıları aralarında asaldır.

6/(3-2n ) = m/n

olduğuna göre m-2n farkı kaçtır?

2 )))http://www.sketchtoy.com/50270594

ya bu soru kolay geldi bana ama cevap anahtarı mı yanlış yoksa ben mi yanlış anladım emin değilim çözerseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatasaray101o10 -- 17 Eylül 2013; 13:48:38 >

• 2 sorudada cvp 2 çıktı ? doğruysa yazıyım bro
  • http://www.sketchtoy.com/50270707 2.soru 2 değil mi yoksa

1.soru içler dışlar çarpımından 6n=3m-6mn 3m-6n=6mn 3(m-2n)=6mn (m-2n)/mn=2 aralarında asal olduğu için m-2n=2

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: brsykslr

http://www.sketchtoy.com/50270707 2.soru 2 değil mi yoksa

1.soru içler dışlar çarpımından 6n=3m-6mn 3m-6n=6mn 3(m-2n)=6mn (m-2n)/mn=2 aralarında asal olduğu için m-2n=2

evet bende 2 buldum ama cevap anahtarı yanlış büyük ihtimalle
    1.soru içinde teşekkürler anladım sağol :)))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rezno

2 sorudada cvp 2 çıktı ? doğruysa yazıyım bro

bende 2 bulmuştum cevap anahtarı yanlış. genede çoooook teşekkürler:)))
  • 2. soru 5 olabilirmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmmaW

2. soru 5 olabilirmi?

şıklarda 5 var ama cevap anahtarı 1 diyordu. sen nasıl buldun 5i?
  • http://www.sketchtoy.com/50270968
    böyle buldum fakat şuan aklıma yatmadı muhtemelen değil zaten böyle çünkü y 1 ken x 2 olamıyor o verilene göre oyüzden yanlış çözüm olmuş benimki
  • EmmaW E kullanıcısına yanıt
    böyle olduğunu zannetmiyorum. orada çarptığın x ve y değerlerinin x üzeri y = 4 sonucunu sağlaması gerekiyor. mesela sen 4.2=8 demişsin. ama bu hiçbir şekilde verileni sağlamıyor. yani aynı görüşteyiz :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Galatasaray101o10 -- 17 Eylül 2013; 14:31:49 >
  • x=4 y=1 olur ya da x=2 y=2 olur çarpımları 4 olur kaç farklı değer soruyor oda 1 dir.

Edit : : : çok pardon - değer lerde alır :( :( o zaman 2 oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insaatmüh. -- 17 Eylül 2013; 14:35:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cs_hack05

x=4 y=1 olur ya da x=2 y=2 olur çarpımları 4 olur kaç farklı değer soruyor oda 1 dir.

-2 üzeri 2de var yalnız. çarpımları -4 onu ne yapacağız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatasaray101o10

quote:

Orijinalden alıntı: cs_hack05

x=4 y=1 olur ya da x=2 y=2 olur çarpımları 4 olur kaç farklı değer soruyor oda 1 dir.

-2 üzeri 2de var yalnız. çarpımları -4 onu ne yapacağız?

pardon onu 2. defa baktığımda fark ettim kusura bakma :( evet 2 oluyor büyük ihtimal cevap anahtarı yanlıştır.
  • Galatasaray101o10 kullanıcısına yanıt
    2.sorunun cevabı doğru ve 1
    X 2 y 2 2.2=4
    X 4 y 1 4.1=4 gördüğünüz gibi 1 değer alabiliyor sadece o da 4 ha x -2 y 2 olamaz mı derseniz olamaz çünkü orda (x) kare değil direk xkare o yüzden işareti değişmez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kayhan66bjk

2.sorunun cevabı doğru ve 1
    X 2 y 2 2.2=4
    X 4 y 1 4.1=4 gördüğünüz gibi 1 değer alabiliyor sadece o da 4 ha x -2 y 2 olamaz mı derseniz olamaz çünkü orda (x) kare değil direk xkare o yüzden işareti değişmez

ee tamam direkt x ve ben x e -2 dedim.
    benim anlatmak istediğim şu -2 nin parantez karesi ile normal karesi aynı değildir parantez karesini alırsan içindeki - işaretininde karesini almış olursun ve o yüzden 4 çıkar ama normal karesini alırsan işaretine dokunmaz sadece sayının karesini alır işaret değişmez -4 olur

• demek istediğini anladım ama soru ile alakası yok. y ye 2 ver. x kare olmadı mı. onuda x.x diyemez miyiz. -2. -2 zaten onuda geçtim her sayının çift kuveeti pozitiftir. ve ben x'e -2 verdim. oda bir sayı . parantezinide kendim koydum??? çünkü x hem - hem 2 yani -2
    kardes ben anlatamıyorum galiba yada sen anlamak istemiyorsun. -2 demek (-1).(2) demektir sen bunun parantez karesini alırsan hem -1 in parantez karesini hemde 2 nin parantez karesini almış olursun ve 1.4 den 4 çıkar ama direk -1.2 nin karesine dikkat edersen ordaki kare işareti sadece 2 nin üstünde yani -1i kapsamıyor o yüzden -1.4 den -4 olur olay bu.

• quote:

kardes ben anlatamıyorum galiba yada sen anlamak istemiyorsun. -2 demek (-1).(2) demektir sen bunun parantez karesini alırsan hem -1 in parantez karesini hemde 2 nin parantez karesini almış olursun ve 1.4 den 4 çıkar ama direk -1.2 nin karesine dikkat edersen ordaki kare işareti sadece 2 nin üstünde yani -1i kapsamıyor o yüzden -1.4 den -4 olur olay bu.

ohoo sen sayılara konsantre oluyorsun soruya değilki. sen doğru bir şey söylüyorsun ama soru ile alakasız. sen diyorsun ki ; -1.2 xe 2 diyorsun ama ben x'e -2diyorum bu arada neden anlamak istemiyorsun anlamadım. x ve y tam sayı diyor. pozitif tam sayı demiyorki yani ben -de verebilirim +da. neyini anlamadın bunun?ama daha fazla uzatmak istemiyorum çünkü sorumu sordum cevabımıda aldım. sen dediğine inanabilirsin ve git hocana teyit ettir yani. ama genede ilgilendiğin için teşekkürler

ahaha :D bi de ben suçlu oldum ha demek ben anlamak istemiyorum git bi araştır o zaman git matematik hocana sor bakalım -2 nin normal karesi ile parantez karesi kaç diye.

• quote:

ahaha :D bi de ben suçlu oldum ha demek ben anlamak istemiyorum git bi araştır o zaman git matematik hocana sor bakalım -2 nin normal karesi ile parantez karesi kaç diye.

şu anda anlamadığına %100 eminim. sana saatlerdir doğru bir şey söylüyorsun diyorum ama anlamıyorsun. git bunu hocana sor diyorsun. soruyu git sen asıl hocana sor sen soruyu anlamadın bu arada hocama değil ama ygsde derece elde etmiş(ilk 100 bursu var) arkadaşıma sordm cevap 2 dedi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.