Şimdi Ara

2 site arasinda hangisi kaliteli ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
641
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ben ilk yurtdisi alisveris yapicamda

Arastirdim falan 3 tane siteye ve videolara rastgeldim

Onlar ;

Banggood , Gearbest , Aliexpress bu 3 unden sadece BG kredi karti ile turkiyeye satmiyor bende de paypal yok o yuzden onu elemwk zorunda kaldım

Onun disinda 2 sinden hangisi cok iyi ? Biri tek firma Kurumsal tarzi digeri N11 vs gbi saticilar var ama gondermelerinve ilgilwri sorunsuz alısverisleri hangisindw iyidir ? Tesekkurler.

Bunlarn disinda varsa da soylerseniz aevnirim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BG kredi kartını anlamadım bilmiyorum ancak yazdıklarının hepsi güvenilirdir sadece aliexpress te satıcıyı iyi seçmen lazım. he hepsi gönderir de daha özenli hızlı göndersin diye

Aliexpress
    Gearbest
    Banggood
    Dealextreme
    Buyincoins
  • Arkadaşım Pay Pal dan üyelik açmanı tavsiye ederim böylece anlaşmazlık durumlarında iade konusunda yardımı olacak birileri gerekiyor..

Alışveriş yaptığım çin siteleri

Dealextereme : düzgün bir yer tek sorun bunların kargoyu yola çıkartma süreleri uzun

Geekbuying : Sorunsuz alışveriş yaptığım bir yer

Lightinthebox : Site içeriği müthiş hatta sizle yazışmaları türkçe öyle google çeviri falan değil FAKATTTT ilk alışverişim tam bir hayal kırıklığı ilgisiz bir müşteri hizmetleri var..

gearbest : Burasıda hayal krıılığı oldu benim için 40 gunde gelmeyen malı soruşturunca biz onu daha yollamadık diyen bi site :)

Fasttech : Burayı yeni buldum güzel bir yer gibi ilk siparişimi geçtim ama ilk izlenimim iyi sipariş sayfası özellikle orda size malın hazır olup olmadığının bilgisi ve kargolacağı süre vs güzel verilmiş..

Ne alırsanız alın nereden alırsanız alın asla takipsiz kargo ile almayın..

Çinden alışverişlerde bazı detayları atlamamak gerekiyor mesela pil içeren ürünler takipsiz kargo ile alınan her ürünün yola kaybolma ve gümrüğe takılma yüzdesi daha yüksek üstelik mal nerede asla bilmiyorsunuz..

Telefon getirtmek isteyenler ürünün gümrüğe takılması neredeyse %100 bir kere başıma geldi ve dönüş yolunda ürün isveç postasında buhar oldu telefon getirtecekseniz yurtdışında yaşayan bir tanıdık yakın varsa onun adresine postalatıp ordan gelen birileri ile Tr ye sokulması Almanya ve Hollanda özellikle..

• quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

Arkadaşım Pay Pal dan üyelik açmanı tavsiye ederim böylece anlaşmazlık durumlarında iade konusunda yardımı olacak birileri gerekiyor..

Alışveriş yaptığım çin siteleri

Dealextereme : düzgün bir yer tek sorun bunların kargoyu yola çıkartma süreleri uzun

Geekbuying : Sorunsuz alışveriş yaptığım bir yer

Lightinthebox : Site içeriği müthiş hatta sizle yazışmaları türkçe öyle google çeviri falan değil FAKATTTT ilk alışverişim tam bir hayal kırıklığı ilgisiz bir müşteri hizmetleri var..

gearbest : Burasıda hayal krıılığı oldu benim için 40 gunde gelmeyen malı soruşturunca biz onu daha yollamadık diyen bi site :)

Fasttech : Burayı yeni buldum güzel bir yer gibi ilk siparişimi geçtim ama ilk izlenimim iyi sipariş sayfası özellikle orda size malın hazır olup olmadığının bilgisi ve kargolacağı süre vs güzel verilmiş..

Ne alırsanız alın nereden alırsanız alın asla takipsiz kargo ile almayın..

Çinden alışverişlerde bazı detayları atlamamak gerekiyor mesela pil içeren ürünler takipsiz kargo ile alınan her ürünün yola kaybolma ve gümrüğe takılma yüzdesi daha yüksek üstelik mal nerede asla bilmiyorsunuz..

Telefon getirtmek isteyenler ürünün gümrüğe takılması neredeyse %100 bir kere başıma geldi ve dönüş yolunda ürün isveç postasında buhar oldu telefon getirtecekseniz yurtdışında yaşayan bir tanıdık yakın varsa onun adresine postalatıp ordan gelen birileri ile Tr ye sokulması Almanya ve Hollanda özellikle..

Yok hocam ben Ufak tefek şeyler Saat Kılıf Hobi şeyleri falan almak için site arıyordum. Öyle tel vs zaten almam .

AMa dediğiniz sitelerede bakıcam. Ne kadar çok site o kadar kafam karışıyorda : )

Max. 2 Site ile alışveriş yapmak istiyorum. O zaman 1'i Aliexpress olursa diğeri Gearbest diye düşünüyordum ama kötü diyorsunuz bazı yerlerde de dikkatimi çekti Kargo yapmıyorlarmış :S

O zaman bu sizin deiklerinizden 2.olarak en iyisi Hangisi ?

• ufak tefek şeyler için lightinthebox sitesine bakabilirsin ama unutmayınız takipsiz alacağınız her rürünün gelmeme veya 40-60 gunde gelme durumu yüksektir..pay pal ile çalışan siteleri tercih ediniz aliexpress ise karışık bir yer ben cesaret edemedim oraya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: VirtualFrog

ufak tefek şeyler için lightinthebox sitesine bakabilirsin ama unutmayınız takipsiz alacağınız her rürünün gelmeme veya 40-60 gunde gelme durumu yüksektir..pay pal ile çalışan siteleri tercih ediniz aliexpress ise karışık bir yer ben cesaret edemedim oraya :)

mesela hocam o zaman söyle diyim ben size : )

Ben şuan ilk Etap olarak POWERBANK ve Saat alıcam bunların orjinal olanını hangisi satar ? hiç olmadı buna göre yanılgı yaşamıyım hangi site bu konuda iyiyse bakıyım hemen : )
  • Power bank pil içerdiğinden gümrüğe takılma riski var ayrıca saat konusunda yardımcı olamıyacağım yani ucuz saat orjinaldir demek yanlış olurdu..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • By..Emre kullanıcısına yanıt
    powerbank alacaksanız banggood'tan alın. aliexpress'te en güvenilir gözüken satıcı bile yeri geliyor üç kağıda dönebiliyor. örneğin adam 3000 satış yapmış, yüzde 98 olumlu geri dönüş almış, olumsuz dönüşler ise posta vb. konular ile ilgili. ama ondan sonra daha yüksek kar etmek için çakma mal göndermeye başlıyor. alanların büyük kısmı o kadar insan yanılıyor olamaz deyip orijinal olduğunu sanıyor, anlayıp yorum yapanlar da ortalamasını çok etkilemiyor, özetle adam 3-4 bin tane de çakma satıp sonra ürünü kapatıyor. aynı ürün için yeni ürün listeleme yapıyor. ya da dükkanın puanı yükseltip başkasına devrediyor, yeni sahibi üçkağıtçılık yapıyor. ürün postada kaybolursa satıcıların yüzde 90'ı çamura yatıyor. (takipli gönderilerde kaybolan hiç yok bugüne kadar benim, 50'den fazla siparişim olmuştur)

paypal hesabım yok demişsiniz. paypal hesabı açmak 2 dakikanızı alır. ya da paypal ile ödeme seçeneğinde hesap açmadan kredi kartınızı paypala vererek ödeme yapabilirsiniz. ama bu seçeneği tavsiye etmem.

• quote:

Orijinalden alıntı: kbere

powerbank alacaksanız banggood'tan alın. aliexpress'te en güvenilir gözüken satıcı bile yeri geliyor üç kağıda dönebiliyor. örneğin adam 3000 satış yapmış, yüzde 98 olumlu geri dönüş almış, olumsuz dönüşler ise posta vb. konular ile ilgili. ama ondan sonra daha yüksek kar etmek için çakma mal göndermeye başlıyor. alanların büyük kısmı o kadar insan yanılıyor olamaz deyip orijinal olduğunu sanıyor, anlayıp yorum yapanlar da ortalamasını çok etkilemiyor, özetle adam 3-4 bin tane de çakma satıp sonra ürünü kapatıyor. aynı ürün için yeni ürün listeleme yapıyor. ya da dükkanın puanı yükseltip başkasına devrediyor, yeni sahibi üçkağıtçılık yapıyor. ürün postada kaybolursa satıcıların yüzde 90'ı çamura yatıyor. (takipli gönderilerde kaybolan hiç yok bugüne kadar benim, 50'den fazla siparişim olmuştur)

paypal hesabım yok demişsiniz. paypal hesabı açmak 2 dakikanızı alır. ya da paypal ile ödeme seçeneğinde hesap açmadan kredi kartınızı paypala vererek ödeme yapabilirsiniz. ama bu seçeneği tavsiye etmem.

teşekkürler cevap için .

O zaman Banggood = Aliexpress ve Gearbest e göre daha iyi .

Paypal Hesabı açıp alıyım ordan o zaman. Peki yukardaki arkadaşında dediği gibi Gümrüğe falan takılıyor mu ? 50 ALışveriş yaptım demissiniz de bunları bilmediğimden soruyorum öyle birşey ile karşılaşırmıyım ? Powerbank

gearbesti kullanmadım. aliexpress'e göre her konuda daha iyi demek doğru olmaz. sonuçta aliexpress'te binlerce satıcı var ve satın alabileceğiniz aklınıza gelen her ürün var. anak banggood çin'in en büyük online satıcılarından ve orijinal ürün konusunda güvenilir bir yer. ayrıca size ürün ulaşmadığında da konuyu bildirirseniz hiç tartışmasız para iadesi veya tekrar gönderim yapıyor. (yine de takipsiz gönderili almayın, 1 buçuk dolar verin takipli alın. zamanınız kaybolmasın.) bir defasında gelen ürünün çok da önemli olmayan bir parçası postada çatlamıştı. ben de resmini çekip bildirim yaptım, ürünün burası çatlak, kullanımı etkilemiyor, ihtiyacım olduğu için de kullanıyorum, o yüzden iade etmek istemiyorum, ama görsel olarak hoş durmuyor, o parçayı gönderir misiniz dedim. bana sadece parçayı değil, ürünün tümünü yeniden gönderdiler mesela. bu tür olumlu vakalar ve şirket imajı için önemli.

aliexpress'te de gittigidiyor benzeri güvenli ödeme sistemi var. mesela satıcı ürünü göndermedi veya ürün size ulaşmadı, hatta satıcı ürünü gönderdi ama vaad ettiği süre olan 40 günde ürün size ulaşmadı. siz şikayet açıp paranızı geri alıyorsunuz. ben güvendiğim satıcılara sistem üzerinden ek süre tanıyorum bazen. ama mesela bu sisteme rağmen çakal satıcılar sisteme sahte takip kodu giriyor, siz şikayeti açtıktan sonra cevap girmek için geçerli son gün son saate kadar girip yalan bir cevap giriyor ve işlemi 10 gün daha ileriye sallıyor, 4-5 kere durum açıklaması yapıyorsunuz vs. paranızı alıyorsunuz ama yine de siniriniz bozuluyor. belki de yabancı dili ya da teknik bilgisi yetersiz kullanıcılar 3 dolarlık mal için bu eziyete değmez deyip vazgeçiyor.

bu arada banggood kart da kabul ediyor, pay with paypal seçeneğinin altında pay with credit card seçeneği de var. ama yine de yabancı sitelerden alışverişte paypal ciddi bir kolaylık. kartınızın güvenliği için de daha iyi. banggood'un hacklenme olasılığı paypal'in hacklenme olasılığından 100 kat daha fazladır.

• quote:

Orijinalden alıntı: kbere

gearbesti kullanmadım. aliexpress'e göre her konuda daha iyi demek doğru olmaz. sonuçta aliexpress'te binlerce satıcı var ve satın alabileceğiniz aklınıza gelen her ürün var. anak banggood çin'in en büyük online satıcılarından ve orijinal ürün konusunda güvenilir bir yer. ayrıca size ürün ulaşmadığında da konuyu bildirirseniz hiç tartışmasız para iadesi veya tekrar gönderim yapıyor. (yine de takipsiz gönderili almayın, 1 buçuk dolar verin takipli alın. zamanınız kaybolmasın.) bir defasında gelen ürünün çok da önemli olmayan bir parçası postada çatlamıştı. ben de resmini çekip bildirim yaptım, ürünün burası çatlak, kullanımı etkilemiyor, ihtiyacım olduğu için de kullanıyorum, o yüzden iade etmek istemiyorum, ama görsel olarak hoş durmuyor, o parçayı gönderir misiniz dedim. bana sadece parçayı değil, ürünün tümünü yeniden gönderdiler mesela. bu tür olumlu vakalar ve şirket imajı için önemli.

aliexpress'te de gittigidiyor benzeri güvenli ödeme sistemi var. mesela satıcı ürünü göndermedi veya ürün size ulaşmadı, hatta satıcı ürünü gönderdi ama vaad ettiği süre olan 40 günde ürün size ulaşmadı. siz şikayet açıp paranızı geri alıyorsunuz. ben güvendiğim satıcılara sistem üzerinden ek süre tanıyorum bazen. ama mesela bu sisteme rağmen çakal satıcılar sisteme sahte takip kodu giriyor, siz şikayeti açtıktan sonra cevap girmek için geçerli son gün son saate kadar girip yalan bir cevap giriyor ve işlemi 10 gün daha ileriye sallıyor, 4-5 kere durum açıklaması yapıyorsunuz vs. paranızı alıyorsunuz ama yine de siniriniz bozuluyor. belki de yabancı dili ya da teknik bilgisi yetersiz kullanıcılar 3 dolarlık mal için bu eziyete değmez deyip vazgeçiyor.

bu arada banggood kart da kabul ediyor, pay with paypal seçeneğinin altında pay with credit card seçeneği de var. ama yine de yabancı sitelerden alışverişte paypal ciddi bir kolaylık. kartınızın güvenliği için de daha iyi. banggood'un hacklenme olasılığı paypal'in hacklenme olasılığından 100 kat daha fazladır.

Çok teşekkürler peki GÜMRÜK sorunu nasıl ? Dediğim gibi XİAMI powerbank alıcam da gümrüğe takılır mı ? 11 dolar mı ne yazıyor ama bataryadan takılır demiş de yukarda arkadaş :S

bataryadan sorun çıkma olasılığı artar demiş. mesela forumdaki başlıkta 3-4 tane alan arkadaşlar olmuş, onların tutarı gümrük seviyesinin altında olmasına rağmen belge istemişler. belge istediklerinde paypal çıktısı vs. ile gittiğinizde sorun çözülüyor. türkiye'de teslimatı ptt takipli gönderi ile yapılacağından gümrüğe girse bile yani 75 doları geçen bir ürün alsanız ve gümrük bunu tespit etse bile gidip gümrükte yüzde 20'sini vergi olarak ödeyip ürünü teslim alabiliyorsunuz. ancak dhl, fedex vb. kargo şirketleri ile ürün gönderilirse, benim kasti olduğuna inandığım şekilde bazen çok ucuz ürünlerin bile gümrükte takılma durumu yaşanıyor. sizin belgeleri hazırlamanız ayrı bir dert. kargo firması size kendileri hazırlamayı teklif ediyor, onun için de 100-150 dolar para istiyorlar. herşeyi halledip ürünü gümrükten çıkartsanız bu sefer de kargo firması diyor ki ürün benim depomda bekledi, ardiye ücreti adı altında sizden 800-900 lira istiyor. siz de bela okuyup ürünü geri göndertiyorsunuz.

Banggood dan 11dolara almıştım bende sorunsuz 20günde elime ulaştı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alseias

Banggood dan 11dolara almıştım bende sorunsuz 20günde elime ulaştı

Hiç sıkıntı çıkmadı o zaman Gümrük vs gbi ?

Vede Takipli mi almıştınız Takipsiz mi? : )
    Takipli aldım, gümrükte bir problem yaşamadım açıkçası
    garanti bankasında hesap açtır gir internete sanal kredi kartı oluştur ardından paypala sanal kredi kartını tanıt banggood dan alışverişe başla

Not: garantinin hesap işletim ücreti kesmesini istemiyorsan hafta içi işlem saatleri arasında hesabına parayı yatır oradan sanal karta aktar paypal otomatik olarak sanal karttan parayı çeker
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.