Şimdi Ara

2.sınıfta Üniversiteyi bırakmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
4.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şuan Harran Üniversitesi 2.sınıfım veterinerlik okuyorum normal de İzmir de oturuyorum. İlk sene ortalama kasar giderim diye geldim fakat işler istediğim gibi gitmedi.Burada sosyal hayatım sıfır yurt - okul, arada da dışarıda yemek başka da bir şey yok zaten.Şehir malumunuz Urfa erkeklerin bile şort giymesine karşı bi şehir fazla anlatmama gerek yok bence.Bu arada yurt şartları da bir çok yurda göre berbat, yemekler bozulmuş oluyor genel de, yediğim zaman direk tuvalete gidiyorum o yüzden sürekli dışarıdan yemek zorunda kalıyorum.Yurt temizliği diye de bir şey yok koridorlar sidik kokuyor artık.Kısaca böyle bir hayat yaşıyorum psikolojim giderek bozuluyor durduk yere duygusallaşıp veya agresifleşiyorum içten bile gülemiyorum.Bölümü bırakıp tekrar hazırlanıp başka bir veteriner fakültesine geçsem mi diyorum yaşım 20, 21 de başlasam 26 da bitecek.Alt yapım iyidir buraya hiç çalışmadan geldim zaten, yani sınava şöyle 5 6 ay çalışsam başaracağıma inanıyorum fakat 2 seneyi çöpe atmak da koyuyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

2. Sınıfta Üniversiteyi Bırakmak: Bilinçli Bir Karar

1. sınıfta üniversiteyi bırakmak, önemli bir yaşam kararıdır ve çeşitli nedenlerle ve sonuçlarla mücadele eden birçok öğrenci için geçerli bir seçenektir. Üniversiteyi bırakmayı düşünüyorsanız, aşağıdaki bilgileri göz önünde bulundurmanız önemlidir:

Üniversiteyi Bırakma Nedenleri

Öğrenciler, 2. sınıfta üniversiteyi bırakmayı seçmelerinin çeşitli nedenleri olabilir. Bunlar şunları içerir:

• Akademik zorluklar veya ilgi kaybı
    • Mali sıkıntılar veya mali yardım yetersizliği
    • Kişisel nedenler, örneğin sağlık sorunları veya ailevi yükümlülükler
    • Kariyer, staj veya girişimcilik fırsatlarını takip etme arzusu
    • 4 yıllık üniversiteyi 2 yılda bırakma ve alternatif yollar arama seçeneği

Üniversiteyi Bırakma Kararını Vermeden Önce Dikkate Alınması Gereken Hususlar

Üniversiteyi bırakmak istiyorsanız, bu önemli kararı vermeden önce aşağıdaki hususları dikkatlice düşünmeniz gerekir:

• Kararınızın olası kısa vadeli ve uzun vadeli sonuçları
    • Kariyer hedefleriniz ve bu hedeflere nasıl ulaşmayı planladığınız
    • Mevcut mesleki becerileriniz ve deneyimleriniz
    • Mali durumunuz ve gelecekteki mali yükümlülükleriniz
    • Aile ve arkadaşlarınızın görüşleri ve desteği

Üniversiteyi Bırakma Süreci

Üniversiteyi bırakmaya karar verirseniz, aşağıdaki adımları izlemeniz gerekir:

• Akademik danışmanınızla görüşün ve ayrılma niyetiniz hakkında bilgi verin.
    • Kayıt işlemlerini başlatın ve kalan bakiyelerinizi ödeyin.
    • Öğrenci kredileri veya burslar da dahil olmak üzere mali yardımlarınızın durumunu araştırın.
    • Öğrenci konutundan veya yemek planından ayrılın.
    • Üniversite kimlik kartınızı ve diğer ilgili belgeleri iade edin.

Alternatif Yollar

Üniversiteyi bırakmayı düşünüyorsanız, bir derece programını tamamlamanın alternatif yollarını da keşfetmelisiniz. Bu seçenekler arasında şunlar yer alır:

• Sertifika programları
    • İlgili alanlarda stajlar veya çıraklıklar
    • İş deneyimi ve beceri geliştirme
    • Geleneksel olmayan eğitim programları

Sonuç

1. sınıfta üniversiteyi bırakmak kolay bir karar değildir. Ancak bu seçeneği dikkatlice değerlendirerek ve olası sonuçları anlayarak, bilinçli bir karar verebilir ve geleceğiniz için en iyi yolu çizebilirsiniz.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Hocam 2 seneyi çöpe atmak yanlış bir tabir. 21 yaşında , 25 yaşında vs. üniversiteye başlayanlarla dolu üniversiteler. Yani eğer şu an mutsuzsan planını yap ve zaman kaybetmeden harekete geç. Yani 1 sene sonra istediğin şehirde , güzel ortamlarda takılmak varken daha da oralarda mutsuz olma bence. OBP kırılma olayı da yok şu an için. Yani bence bir an önce karar ver.
  • İTÜinş kullanıcısına yanıt
    Aslında başladım çalışmaya fakat kafam da soru işaretleri olduğu için tam veremiyorum kendimi

• bi tyt ayt denemesine gir bak netlerin artırılamayacak derecede kötüyse s.et ama umut veriyorsa bırakma işini tekrar düşün

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • qtay kullanıcısına yanıt
    Umut veriyor dostum

• Hocam ben izmirli olup oraya okumaya gitseydim 1 hafta bile dayanamadan geri gelirdim...sen 2.sınıfa geçmişsin...bence en başta tercihin yanlış olmuş..o seneki puanın ile daha iyi bir yerde geçebileceğin veterinerlik varsa geçip dersleri saydır bence...ha eğer yoksa bir an önce kararını verip başla yksye..ben de kırıkkalede okuduğum için seni az buz anlayabiliyorum...çekilecek çile değil...

• Abcdaf A kullanıcısına yanıt
    o zaman fazla vakit kaybetmeden bırak ve çalış bence. bizim tıpta bi çocuk hacettepe ftr'yi bırakıp tekrar hazırlanıp burayı kazanmış. manyak. yapabilirsin sen de ciddi motive olabilirsen. senin gibi sevmeyen biri daha varsa yakın arkadaşlarından beraber bırakın hazırlanın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yuhyiv Y kullanıcısına yanıt
    Kırıkkale de bir süre bulundum burası oradan da beter.Geçmeye değer bir fakülte yok Diyarbakır Van Kars falan var hepsi birbirinden beter yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Abcdaf

Kırıkkale de bir süre bulundum burası oradan da beter.Geçmeye değer bir fakülte yok Diyarbakır Van Kars falan var hepsi birbirinden beter yani
    O zaman her şeyi bırakıp sınava asılmak lazım...daha 7 aydan fazla var...iyi bi çalışma ile çok güzel şeyler olabilir...ben de tyt çözüyorum bu ara..ayt sb alıp tam randımanlı başlıcam..hakkımızda hayırlısı

• qtay kullanıcısına yanıt
    Bi yandan şımarık mı davranıyorum aileme yük oluyorum yaşıtlarım mezun olacak falan diye düşünürken bir yandan da bir daha bu yaşlar gelmicek burda çürütme ikilemine düşünüyorum

• yuhyiv Y kullanıcısına yanıt
    Galiba kaydımı yarı dönem de dondurup gidicem

şurada kaybedeceğin 2-3 yıl sana 20 30 yıllık rahatlık ve bu süreçte psikolojik anlamda mutluluk olarak geri dönecek. yılları fazla takma.

+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __caesar -- 28 Mart 2021; 23:35:7 >
  • Ailenin maddi durumu iyi ve anlayışlılarsa bence kesinlikle dondurup ya da bırakıp hazırlan. Oradan mezun olurken bile mezuniyet töreninde geriye nefret ettiğin bir 4 yıla ev sahipliği yapmış üniversite olacak. İyi yerlerin veterinerlik fakülteleri de o kadar yüksek puanlı değil eğer illa bunu istiyorsan. Sen planlı çalıştıktan ve istedikten sonra hırs da eklersen bu denkleme diş bile gelir. Bence denemeye değer, kaybedeceğin en fazla bir sene devam edersin en kötü ve içinde kalmaz. 3. sınıfa geçtiğinde işler iyice karmakarışık olur senin için tekrar hazırlanma anlamında. İçinde varsa ve mutsuzsan düşünme bile.

• Durumumuz ortalama diyebilirim ayrıca geçersem kendi şehrimi hedefliyorum masraflarım yarı yarıya düşecek. Yurt konusun da katılmıyorum burda iki yurt var, biri merkezi yurt diğeri yarı özel, bana yarı özel çıktı. Merkezi yurt durumu biraz kötü olanlara çıkıyor, orada bir gün misafir olarak kaldım inanılmaz fark var üstelik 80 tl daha ucuz bizim yurttan

• L. Kilmister kullanıcısına yanıt
    Durumumuz ortalama ailem anlayışlı olmamaları duruma göre değişir bunu nasıl karşılarlar bilmiyorum

• Başka şehirde olsan yine bir farkı olmayacak heryer İzmir İstanbul değil.
    Sabır ede ede katlanırım ben olsam mümkünse de eve çıkarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Worcestershire -- 28 Ekim 2019; 13:16:46 >
  • Ben yıldız teknik mezunuyum.anadoludaki üniversitelerden 1-2 tık daha iyi olduğunu düşünüyorum.benim okudugum dönemde en azından kendi fakültem için söylüyorum.1.sınıfların %80 i 20-21-22 yaş üçgeninde idi.okulun genel ağırlıklı yaş ortalaması 27-28 civarıydı.45-50-55 yaşında okuyan aşırı derece de insan vardı.türkiyedeki üniversite kültürü yavaş yavaş avrupai yapı almaya başladı.insanlar bilinçlendi.herkes ne istediğini daha iyi anlamaya başladı.üniversite iş bulma kurumundan çıkıp hayata geniş bakmak için okumak bilincine yaklaştı.hal böyle olunca üniversitelerin yaş ortalaması hayli yükseldi.güzel de oldu.

• Hocam sınavı kazanınca aldığınız dersleri sayarla büyük ihtimal

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.