Şimdi Ara

tıp 2. sınıfta kaldım bırakmayı düşünüyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
6.560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2 yıldır hiç ait hissetmediğim bi okulu okumanın verdiği çilenin sonunda geldiğim durum. geçen sene zar zor geçtim bu sene yarım dönem hiç okula ugramadım ve sonunda kaldım.nefret ettiğim bu fakülteden artık kurtulmamın vakti geldi.merkezi yerleştirme puanı ile cogu bölüme geçebiliyorum ama pişman olmayacak kadar emin oldugum,yani yüzde yüz şu bölüme gitmeliyim dediğim bi bölüm kafamda yok, düşünceleriniz nedir



  • Makine- Bilgisayar - Insaat - E.E - Muhendislikleri Teknik okullari yazabilirsin. Gayet avantajlı ve güzel. Saygilar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • LeaderV8 kullanıcısına yanıt
    Mf4 ve Tm1 sıralamaların nedir tavsiyede bulunayım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Y-MF-4 449,48747
  • Sakın ama sakın bırakma.
  • Tıp kazanmak ve bırakmak. Bence en iyi seçimi kendin yaprsın. Başkasının düşünceleri senin kararlarını etkilemesin. Ama nacizane fikrim bırakmaman yönünde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eger bolumden nefret ediyorsan birak, ancak sunu hatirlatmakta fayda var klinik ve preklinik hic benzemiyor. Ben bir tip ogrencisi tanimadim ki biyokimyaya mesafeli olmasin, tibbi biyolojiden dibine kadar nefret etmesin. Tip zor kazanilan bir yer, yerinde olsaydim 4. 5. Sinifi gormeden birakmazdim, ama senin kafani cok bilmiyorum, ne kadar biktigini bilemem. Birakipda sonra aradigini bulamamak da var, pisman olmak da var. Sinifta kalmak ise apayri bi konu. Benim bir arkadasin 1i 2kere 2yi 3kere okudu, su an hala 2 de ve bute kaldi yine. Tip 6 sene degildir, 6 siniftir. Bu sozu duymussundur. Tipdan nefret edenlerin bile klinige gecince 'aslinda guzelmis lan' demesi nadir bir olay degil.

    Ancak ve ancak calisma sorunun varsa birak derim, tip cok calismayi gerekiriyor, (bunun yanimda yata yata gecen ana baba duasi almislar da var ama istisna).calisma problemin yoksa (ki ossden bole bi puan alan adamin genelde olmuyor) birakma derim, dersler ve konular emin ol guzellesecek. 2 sinifa gelip de biraksam mi demeyen yoktur. 3. Sinifta patolojiyle biraz kendine geliyorsun, 4de 5de gercekten dokturun ne yaptigini gorunce seviyorsun meslegi.

    Son karar senin ama, ne yaparsan yap kararli ol.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • şu yaşadığın bokun lacivertini ben yaşıyorum. Sonuç ne oldu acaba? Bırakmadın değil mi? Nolur cevap ver nöro komitesi geliyo ona göre bırakıcam.
  • merhaba
    bende sizinle aynı durumdayım. tabisiz şimdi inşallah benzer durumda değilsinizdir
    bütün lise hayatım boyunca mühendisliği düşledim son zamanlara doğru İTÜ de kontrol veya elektronik mühendisliği hayali kurudum. nitekim bana nasip olmadı. istemeyerek bir tercih yaptım ve esogu endüstri mühendisliğine gittim başladığım ik dönem finallere girmedim dönemden kaldım 2. dönem biraz tparladım busene 2 yim ilk dönemi tekrar aldım 2. dönem ilk defa 2. sınıf dersleri alacam
    ders çalışamıyorum ders çalışmak istemiyorum. eskişehirde kaldığım yerde mutlu değilim ne olcak bilmiyorum . durum hiç iç açıcı değil şuanda. bölümü elimde olsa değiştiririm ama gitceğim bölümdede kararlı değilim.

    sayfaya uğrarsanız son durumunuzu yazın
  • Ben de sanko tıp2 deyim ve ben de aynı durumdayım...Fakat asla vazgeçmeyi düşünmüyorum.Ya ölü çıkarım ya doktor çıkarım burdan bütünlemeye 10 gün kala kalmış bulunmaktayım.(bizde her komitenin bütü finali ayrı)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar,
    TIP üç gerekçe ile bırakılabilir.
    1- Aşırı insan sevgisi. Öyleki hasta insanları görmeye bile dayanamayacak kadar hassassanız (ki benim tıp yazmama sebebimdir). Onlara yardım etmeye çalışmak falan hikaye. Gözünün önünde elinden bir şey gelmeyerek ölen çocuklara dayanabiliyor ya da en azından ileride dayanabileceğini biliyor olmalısın.

    2- Az insan sevigisi. Sadece maddiyat gözetip bu iş yapılmaz. Ya da hastaları sadece birer müşteri gibi görecekseniz bu iş olmaz. Sonra acı içinde kıvranan adama ağrı kesici bile vermeyen, ben sorumluluğunu almayayım diye ölme ihtimali yüksek hastaları başka bölümlere postalamaya çalışan doktorlara dönmeyin.

    3- Yetenek. Bir şekilde yeteneğiniz yoksa ya da dersleri geçemiyorsanız. Ancak kafası çalışıp da tembellikten yapamıyorsanız kendinizi kasın derim. Sonuçta mühendise göre 2 kat belki 3 kat fazla maaş alacaksınız. Sonraki 40 yılınız için şu 4-5 yıl kasın kenisinizi.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.