Şimdi Ara

2 sene 3 ay önce sattığım araba için dava edildim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
11.887
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adam seni dolandırıcı diye dava etmesi için kusurunu gizleyip, km sini silip, düşürüp yeni emsal araba fiyatına satman lazım..Böyle bir durum yok.Dava açsa mahkemede bu yazdıklarını söylersin. O tarihte emsalleri 18.000 Lira lık arabayı üzerine şu kadar masraf yapıp kusurunu gizlemeden açık açık ilan edip 16,500 liraya sattım..Diyeceksiniz. Bunda dolandırıcılık yok....Bir kapı daha değişmiş...Ben değiştirmedim...Yalan söylüyor para istiyor deyin....Çekinecek ve gurur meselesi yapacak bir durum yok..Avukat tutun .Sizin masraflarıda kaybeden taraf öder...Bu kadar..
  • İnsanlar ne komik tehditlerle para koparmaya çalışıyorlar ya.. 20 bine geri alacakmışsın, hey Allahım..

Gecenin bir yarısı evinize girip ailenizin pisikolojisini alt üst eden hırsızdan bile manevi tazminat alamıyorsunuz, arabanız bu herifin neresine ne yapmış ki 12.000 lira tazminat istiyor.. yok öyle bi dünya..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne salak adamlar var bu dunyada,
    hocam adami dava acmaya tesvik et,
    bir de dava masrafi girsin adama.
  • Dava ne oldu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende merak ettim.
    Sonuç ne oldu ki?
  • ‘Bu şahıs dolandırıcıdır’ diye karşı dava açardım yerinde olsam. Hakkımda bulunduğu yalan beyan ve İthamlarından dolayı tazminat bedeli bile alırdım.

• Büyük ihtimal karşı taraf kuru gürültü yapmıştır, bu arkadaşımız da oralı olmayınca konu kapanmıştır.

Benzer konu başıma geldi, aracı arkadaşımdan aldım, sözüne güvenip incelemeden aldım. Benden alan kişi tramere mesaj attı, boya kaportaya gittik, ordan onay aldı.. Sonra alan kişi beni aradı aracın km'sini düşürmüşüm diye. Kayıtları incelediğimde bariz Tuv yazım hatasıydı.. çünkü km işleyişi normaldi.. Örneğin 60 binde girmiş, sonra 18 binde girmiş, sonra 100 binde girmiş Tüve.. yani 81 bini 18 yazmışlardı.

Benden önceki sahibinden önceki sahibinde olmuş olay. Önce dava edeceğini söyledi, sonra 5 bin ver anlaşalım dedi. Dedim dava et.. 2 ay sonra aradım ne oldu hala tebligat gelmedi diye, avukat bugün yarın açıyor davayı dedi, 3 sene geçti üstüne.. Avukatın eli biraz ağır işliyormuş meğerse :)
  • Yakın arkadaşım savcıdır.

Kendisi ile daha önce aramızda benzer bir konuşma geçmişti.

Uzatmadan sonuca geleyim.

İkinci el araç alım satımında,

1- satıcı aracı teslim etmez yada alıcı parayı ödemezse
    2- km nin düşürülerek satıldığını ispatlayabilirse

dosyayı işleme alıyoruz, onun dışında ne sebep olursa olsun direkt takipsizlik veriyoruz demişti.

isterse arabayı aldıktan on dk sonra aracın pert kayıtlı olduğunu öğrensin fark etmez, bakmıyoruz dedi.

2 yıl önce aracı alan kişi sizi tehdit ediyorsa yapacağınız iş çok basit, benden aldıktan üç ay sonra senin çarpıp değiştirmediğin ne malum diyeceksin. Ha oldu da bi yerde bu işleme ait kayıt çıktı o zamanda ben bunu söyledim bilerek aldın diyeceksin,

özet olarak, bu işten bi sonuç çıkmaz
  • atalarımız boşuna "havlayan köpek ısırmaz" dememiş. Haklı olan ve dava açacak olan biri, davalının yanına gitmez. Açar davasını sürece başlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha neler duyacağız bakalım şu yalan dünyada...3 kuruş için bu kadar şahsiyetsizleşebilir mi bir insan aklım almıyor.
  • Avukat arkadaşlara devredin , ofise gelip rahatsız ettiğini psikolojinizin bozulduğunu iş ortamına rezil olduğunuzu söyleyip manevi tazminat açın.. Avukat olsam direkt alırdım davayı
  • KM düşürme tarzı işlem olsaydı belki, ama bu işten birşey çıkmaz. Yerse diye yem atmış bence.
  • Eğer konu anlattigin gibi ise, yani aracta hasar oldugunu ve ilk sahibi olmadigini beyan etti isen, (kaldi ki ilk sahibi olmadigin asikar) savcilik suç duyurusunu dikkate bile almaz muhtemelen.

Kötü niyetli yargiyi yaniltmaya yönelik, iftira gibi hususlardan karşı dava acabilir misin ? Onu bir sorustur istersen.adamin anladigi dilden konusurusun.

Edit:
    Not: Hukukçu değilim şahsi fikir ve tecrübelerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 5 Mayıs 2018; 23:11:11 >
  • Ulan ne insanlar var ha dolandırıcı kayniyor

• Sonuçlandımı dava hocam?

• Rahat olun hiç birşey olmaz. Adamın kötü niyetli olduğu açık. Benimde başıma bu tarz bir olay gelmişti. 2006 focus dizel cvt şanzımanlı aracım vardı.(O şanzımanı bu arabaya koyan adamın yatacak yeri yoktur.)
    Acil bir durum söz konusu olduğundan piyasanın çok çok altına ilana koydum. Gelen arkadaşa önce ki expertiz raporlarını verdim.Sorunlarını anlattım. Tekrar expertiz yaptırdılar. Ne düşünüyorsunuz. başka göstermek istediğiniz var mı ? diye sormama rağmen , hayır notere gidelim dediler ve satışı gerçekleştirdik. 2 saat içinde aradılar şanzıman arıza verdi yolda kaldık vs.vs. arabayı geri al . Hiç inanasım gelmedi çünkü şanzımanda sorun yoktu. Zaten 5-6 ay önce yenilenmişti. dava edeceğiz dediler. İstediğinizi yapın dedim kapattım. 6-7 ay geçti ne dava var ne şikayet ... Sorunun ne olduğunu sonradan çözdüm. şanzıman beyni arızasıymış. Yani sizi korkutup para koparmaya çalışıyor olma ihtimali çok yüksek.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.