Şimdi Ara

2 milyona yaklaşan suriyeliler hakkında görüşünüz (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
4
Favori
4.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tek düşündüğüm var o da evlerine dönsünler.Biz kurtuluş savaşında başka ülkelere kaçmadık savaştık,kan döktük,öldük ama bağımsızlığımız kazandık.Biz Türkler nere bu korkak,haysiyetsiz,kaypak araplar nere!
  • quote:

Orijinalden alıntı: FürelHonatis18

Lafa bak lan. Suriye'de Türk azmış.
    Musul'da da mı Türk azdı ? Musul'u da alsaymis,neden alamamış?
    Hala Hatay diyorsun.Ben sana Türk nüfusunun yogun olupta Türkiye toprağı olmayan onlarca şehir sayarim.Ataniz dersimde on binlerce kişiyi katletcegine gidip alsaymis ya oraları da.
    Her şeyi çocuk oyuncağı sanıyorsunuz.

quote:

Mustafa Kemal'de Filistin hezimetini yaşatan komutanlardandir. Onun yüzünden Filistin'de tarihi hezimet yaşadık.

Sen bana dün nüfusları kıyasla orda araplara göre daha az Türk var demedinmi??Şİmdi niye bu yorumunda Türk sayısı arttı birden?!!Evet orda her daim arap nufus daha fazladır."Atanız dersimde onbinlerce kişiyi katledecegine "nasıl bir sözdür? nasıl bir sığ yorumdur??Kactır sana bu dersim'e müdahale sebeplerini neden yazmıyorsun diye soruyorum cevap yazmıyorsun ,yazamazsın cünkü ,işine gelmez.Karakolların basılıp mehmetciklerin sehid edildigini ,bogazlarının kesildigini ,halk için yapılan hizmetlerin ,köprülerin nasıl saldırıya ugradıgını ,o dönemlerde isyanların arkasında herzaman oldugu gibi ingilizlerin oldugu ,isyancılarla ingilizlerin yazışmalarını da yazsana dürüstsen!! Dersim'in baslangıcı kocgiri isyanına kadar gider ,kocgiri baslangıc ,dersim müdahalesi sonuctur.Sen ikiyüzlü degilsen samimi olur burda osmanlınında isyanları nasıl bastırdıgını da konusursun ama yapamazsın ,konusmazsın!O kadar arastıdım ,biliyorum havalarındasın hiçmi dikkatini cekmedi ,nezaman bir cephede savas acılsa ,nezaman yeni Türk devleti hatay gibi yerleri topragına katmaya calıssa bir yerlerden eş zamanlı isyan basladıgını hiçmi farketmedin ,anlamadın??Dersim ile ingilizler musul ve kerkük için Türkiyeye göz dagı vermiştir.Öyle hersey sandıgın gibi cocuk oyuncagı degil ,evet barıs antlasmalarında musul ve kerkükü bırakmısız ama neden?Anadolu topraklarını kurtarmak ,tamamı ile emniyete almak için.Sen yok orada benim dersen bu sefer karsı taraf ozaman agrıyı hakkariyi verecen diyor!Zaten savastan cıkmıssın ,beş kurus para yok ,silah yok bidaha savasa girmeye gücün yok.Bir süreligine musul ve kerkük ten vazgecildi.Neyazıkki m.kemalin ömrü yetmedi,dalga gecerek kücümseyerek anlatıyorsun ya hani ,sana göre savasları tesadüfen kazanmısız!hatayı bize güle oynaya teslim etmişler sanki! O hatayı almak için ata nın ne yaptıgını biliyormusun??Doktorlarının yatagından kalkma ölürsün itirazlarını dinlemeyerek hatay'a askeri ile beraber girip gövde gösterisi yaparak almıstır.Sen ne anlarsinki bunlardan??Sana göre zaten savasta olmamıs düşmanların hepsi kendiliginden cekilmiş!!ingilizlerin batmaz denilen donanmasını denizin dibine kim gönderdi acaba?Metrekareye 6 bin merminin düştügü baska bir savasın örnegini verebilirmisin bana??Hezimet yaşamısız öylemi filistinde ?? Bunda arapların bizi sırtıızdan vurmus olmalarının bir etkisi yokmu acaba ? Veya Türk askeri orda düşmanla harb ederken aynı anda ingiliz kıskırtması ile anadolu da isyan başlatan şerefsizleri durdurmak için ordunun bölünüp isyan cıkan yerlere gittiği ,bu sebeple bazı cephelerin kaybedildigini hala anlamıyormusun???Yoksa işinemi gelmiyor??!Dersim de kahraman ilan edilen seyit rıza nın ingiltere ye yazdıgı mektubu bilirmisin ? ingiltere devlet arsivlerinde duruyor ,herkese acık Londra’da The National Archives diye bi yer var. İngiltere devlet arşivi... “FO 371/20864/E5529”belge numarası ,ingiltereden Türk askeri ile savasmak için nasıl yardım istendigini okuyup ögrenirsin!!Ha buarada dersim müdahelesi öncesi neler oldugu yani , 33 asker şehit edilmesi Peşinden... Malazgirt Köprüsü havaya uçuruldu, jandarma taburu vuruldu, 56 asker daha şehit oldu ya hani? bunlarıda yazarsın diye bekliyorum bakalım!

• Gitsinler artik!¡!!!!!!!!!!!

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı kaynaktan senin arapların neler yapmış bir oku ! Magiddo Savaşı 1918 Filistin cephesi !

22 eylül'de türklerin dördüncü ordusu amman'dan giderek yükselen bir kargaşa ve düzensizlikle geri çekilmeye başladılar. türkler geri çekilirken general edward chaytor'un birlikleri ürdün'ü geçti. anzac süvari birliği de 26 eylül'de amman'ı ele geçirdi. ma'an'daki türk birlikleri geri çekilme yollarının tıkanması üzerine, arapların yapacakları katliamdan korkarak ingilizlere teslim oldular.

bu sırada dördüncü süvari birliği arap güçlerine bırakılan deraa'ya ilerledi ve sonra damascus'da(şam) buluşmak için kuzeye yöneldi. geri çekilen türkler arap kasabalarından geçerlerken katliamlara ve gaddarca eylemlere maruz kaldılar. araplar saldırdıkları hiç bir ordudan esir almadılar. aralarında bazı alman ve avusturyalıların da bulunduğu koca türk tugay'ı 27 eylül günü tafas yakınlarında tek bir kişi kalmadan araplar tarafından katledildi. cemal paşa bu katliamdan kılpayı kendini kurtardı. araplar ertesi günde benzer katliamlar yaptılar ve bu iki savaşta bir kaç yüz kişilik kayba karşılık yaklaşık 5000 türk'ü kestiler.

• 2 milyon suriyelinin arasından doktorları, mühendisleri, akademisyenleri kısacası işe yarayabilecekleri seçip geriye kalanlar Türkiye'ye alınmamalıydı. İlla ki alınacaksa da şehirlere salınmamalıydı.
  • Organ mafyaları milayarder olacak bu gidişle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boğaz yolu enfeksiyonuna sebep olan bir hastalık bulaştırıyorlarmış !

konum ; samsun atakum
  • quote:

Orijinalden alıntı: oguzozan

Günah olduğu için alkol kullanmayan dini bütün mümin kardeşimiz. Peygamberimiz sayesinde alkolik bir nesil yerine böyle bir nesil yetişiyor
    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/225021/bonzai-vs-mumin-kafasi

Peygamberimiz? Bizim uyuşturucuyu teşvik eden bir peygamberimiz yok. Peygamberiniz kim darwin mi?

• Üniversite mezuniyet. İşe giremedim. 4600 TL GSS prim borcum var. Tebrikler AKP.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Darwinle uyusturucunun alakasını acıklayabilirmisin ?

Darvin uyusturucu kullanınmı demis ?

• Az önce "Her eve 1 suriyeli kardeşiNiz. İnsanlık adına" diye konu açtım. Konuya da "tabi biz değil ak partili kardeşlerimiz 1er suriyeliyi evine alsın" yazdım. 6 dakika içinde konu yandaş bir admin tarafından kaldırıldı.
    Korku imparatorluğu...

@ziel34 @darylina_ @Bladexile @ileri iade @MÜŞAVİR
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Darwinle uyusturucunun alakasını acıklayabilirmisin ?

Darvin uyusturucu kullanınmı demis ?

Peygamberimiz derken kimi kastettiğini sordum. Uyuşturucuyla darwin arasındaki herhangi bir durumdan bahsetmedim. Okuduğunu anlayamama gibi bir durumun varsa tekrar okumanda fayda var.
  • arkadaş bunların her şeyi savunabilecek bir şeyler buluyorlar ya ona şaşıyorum

eee ne yapsaydık ,almasaydık da ölseler miydi ,müslümanlar kardeştir o nedenle almak gerekir

gibi bir sürü kendilerinin bile inanmadığı şeyleri savunmaktan ne zevk alırlar bilinmez

Saddam bombalarken kaçıp Türkiye ye gelirler ,peki niye ?

çünkü kendi ülkesine ihanet ettikleri için kendi ülkesinin milliyetçileri kendisini sürekli arkadan vuranlara çiçek verecek hali yoktur de mi ?

bu bitti derken bu defa Suriye çıktı

yine insanlar Türkiye ye kaçtı ,peki neden ?

çünkü onlarda kendi ülkesine ihanet ettiler ve yabancı güçlerle işbirliği yaptılar

şimdi soruyorum aynısı bize yapılsa biz bu ayrımcılara çiçek mi verirdik ?

ama bir türlü işin özüne de dönmek istemezler ,yahu Irak'ı karıştırmasalardı bu halde olur muydu ?

peki Suriye'yi karıştırmasalar bu halde olur muydu ?

biz defalarca söyledik ,kardeşim bize ne başkasının ülkesinden ,her ülkenin kendi iç sorunları olabilir diye ama anlayacak var mı ?

efendim Esad zalim ve halkını katlediyor deniliyor ,yahu ayrılıkçılar ortalığı karıştırmadan önce Esad halkı ne zaman katletti ?

baba Esad bize yapmadığını bırakmadı ve o zaman bir şey diyemedik ama onun yerine geçen oğul Esad tam da bizimle iyi ilişkiler içine girmişken neden bu hale getirildi ?

bizimkilere ,Esad'ı devirip sizin istediğiniz bir Suriye mi getireceğiz dediler ,acaba ?

bunu deseler bile binlerce insanın hayatını hiçe saymak nasıl bir vicdandır ?

binlerce ölen Suriye'liye acımayıp kaçanlara acımak nasıl bir ruh halidir ,sonra bunlar kaçmak yerine niye savaşmıyorlar ?

peki bizim ülkemize saldırı olsa o zaman bizde başka ülkelere mi kaçacağız ,kaçsak bizi kim kabul eder ?

aklımız başımıza almamız ve elimize tuzu alıp her olaya koşmamalıyız ,yoksa ileride büyük acılar yaşarız

• Fatih617 F kullanıcısına yanıt
    Hocam sen ne yazdığını anlayamıyor musun ?

• Ya bunları ucuz im gücü olarak kullansak fena olmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: seylem

Kardes linklerdeki videolardan türkmenlerin sınırda bekletildigi ile lgili haberi izleyebilirsin.Ayrıca dogu türkistan dan gelen Türk lerinde havalimanımızda nasıl günlerce bekletildikleri ile ilgili haberide okuyabilirsin

Taam benim bu konudaki bilgim tamamen yanlışmış. O sebepten bu konuda daha bir şey yazmıyorum.

Ben Türkmenlerin Kuzey Irak Kürt bölgesinden geçemedikleri için bizim sınırımıza kadar hiç gelemediler şeklinde biliyordum bu durumu.

Şu anda bu konuda hükümetin çok büyük yanlışı var. Savaştan kaçana madem kapımızı açtık. O zaman Arap Türk Kürt ne olduğuna bakılmaksızın desteklememiz gerekirdi. Irk ayrımcılığı kesinlikle yanlış bu noktada.

şimdi kafa dank etti demek
    uyan ey gözlerim gafletten uyan

• quote:

Hocam sen ne yazdığını anlayamıyor musun ?

Okumayı ve "peygamberiniz", "kim", "darwin", "mi" sözcüklerinin ve soru işaretinin anlamını bildiğinden emin misin? Bilmiyorsan sana yardımcı olabilir.
    http://www.tdk.gov.tr/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatih617 -- 16 Kasım 2014; 0:39:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kur@mci

Ben Gaziantep universitesinde yuksek lisansa girebilmek için yds'ye girdim, alese girdim, mülakata girdim. Sonra kabul edildim. Suriyeli geldi diplomasını verdi kayitini yaptirdi, başladı. O arada da ben GSS ile borclandiriliyordum. Ve hala borçlandiriliyorum.

hocam mesajını alıntı yaptım kusura bakma.

nasıl bir gerizekalılığın içinde olduğumuzu 2 cümleyle açıklamışsın tebrik ederim.
  • quote:

quote:

Iftiracı herif Atatürk oraya nw zaman geliyor. Hersey bittikten ordu bozguna ugradıktan sonra geliyor yalan mı iftiracı herif !

Harbiye nezareti emriyle Musuldan pasa kacıyor kursun atılmadan bolge bırakılıyor yalan mı !

Atat\rke benzer bir emir geliyorvAtatürk reddediyor yalan m~

Ordu perisan hersey yok olmus konutanların hepsi tüyerken komutayı birtek Atatürk alıyor. Derme catma yok olmus 3 ordu artıgını birlestirip cephe kurmaya calısıyordu.

Atatürk yokken ortada kudus dahil tum Arabistanı kahramanca kazana kazanamı kaybetti Osmanlı ! Belge ymrunda degil tarih umrunda degil karı gibi dedikodu yapıyorsun !

Her şey bittikten sonra mı ?
    YalaniNi yesinler!

7. Ordunun Komutanlığını yapan Mustafa Kemal'den daha haberin yok. Megiddo muharebesinden daha haberin yok. E tabi bunlar lise kitaplarında yazmıyor

Filistin cephesinde mustafa kemal yönetimindeki Osmanlı, tarihin en büyük hezimetlerinden birini yaşamıştır. Baş sorumlusu orduyu geri çekip on binlerce esir, kayıp ve mühimmat vererek kaçan Mustafa Kemal'dir.

Yalan, dolan, iftira ne ararsan var. Böyle devam et çocuk.

O savaşta Yıldırım Orduları Grubu Komutanı Von Sanders değil miydi cahil herif?

Von Sanders doğudan saldırı beklediği için tüm orduları oradan gelecek saldırıya karşı konumlandırmışken, Allenby komutasındaki Ingilizler batıdan gelip Osmanlıyı darma duman etmedi mi e cahil?

4. ve 8. orduların zaten dağıldığı savaşta Atatürk 7. orduyu Kilis'e çekerek düşmanın Anadolu'ya girmesini engellemiştir. Bkz: 26 Ekim 1918 Halep Müdafaası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kemal Atatürk -- 16 Kasım 2014; 0:43:10 >

• Benim şahsi görüşüm şudur kardeşim Al tamam alma demiyoruz ama kadın ve çocukları al niye kocalarını alıyosun adamları alıyosun gitsin savaşsın ülkesini kurtarsın şimdi bana saydıranlar çıkacak onlara sorum şudur bizim ülkemizde bir savaş çıksa onlar terkedecekmi bu ulkeyi bunu cevaplasınlar
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.