Şimdi Ara

2 milyona yaklaşan suriyeliler hakkında görüşünüz (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
4
Favori
4.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sioux

quote:

Orijinalden alıntı: Kur@mci

Ben Gaziantep universitesinde yuksek lisansa girebilmek için yds'ye girdim, alese girdim, mülakata girdim. Sonra kabul edildim. Suriyeli geldi diplomasını verdi kayitini yaptirdi, başladı. O arada da ben GSS ile borclandiriliyordum. Ve hala borçlandiriliyorum.

hocam mesajını alıntı yaptım kusura bakma.

nasıl bir gerizekalılığın içinde olduğumuzu 2 cümleyle açıklamışsın tebrik ederim.

Sağ olun hocam, diğer arkadaşlar tarih konuşuyorlar ama bunun tarihle ilgisi yok, şu an bize yasatilanlar gerizekali degilsek her şeyin ne kadar rezil durumda olduğunu anlamamıza yetecek kadar kötü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ileri iade İ kullanıcısına yanıt
    Suriyelilerden 6 sıfır atılsın.
  • Olan bizim dilencilere oldu, adamların sektörü resmen darbe yedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: FürelHonatis18

quote:

Orijinalden alıntı: Drakeshark

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Periah

Atatürk o begenmedigin hatay icin hayatını ortaya koymustur. Hasta bir sekilde güney illerine geziye cıkmıstır Atatürk ölüyor iftiralarını ortadan kaldırmak icin. Fransada bu gezinin ardından pes etmistir.

Atatürk ise o gezinin ardından birdaha toparlanamamış ve Hatay icin bir anlamda canını ortaya koymustur. Tabi senin gibiler bunu anlayamaz ve kucumser !

Hehe canını ortaya koymuş , kurşunların önüne atmış hatta kendini!

Madem o kadar cesur ve tuttuğunu koparan biriydi , Musul'u , Suriye'yi de alsaydi o zaman!

Çok kolay sanıyorsunuz değil mi ? Böyle ha denilince alınacak falan. 7 düvelle savaşmış yok olmanın eşiğine gelmiş bir devletten bahsediyoruz.

Şu musulu suriyeyi de alsaydı lafına tavım zaten. Sevr ile misak-i milli sınırları arasında ki farka bak bakalım o fark nasıl oluşmuş. Edirne'nin batısı ve Musul dışında sınırlar kabul ettirildi. Tamam Musul alınamadı siyasi,stratejik vs bir hata olabilir masada kaybedilmiş olabilir ama öyle ''alsaydı,yapsaydı o zaman'' diye olmuyor o işler..

7 duvelle savaşılmis falan filan masalları
    Senin milli mücadelede savaştıgin tek ordu Yunan ordusu.

Ben dönemin şartlarını,misaki milliyi Lozan i emin ol senden daha iyi bilirim.
    Periah dedi Türklerin yoğun yaşadığı yerleri neden almıyoruz diye. Ben de dedim çok kolaysa Atatürk alsaydi.

Tamam.

Zor geldi tartışmak anlaşılan!

7 duvel masalina inanmaya devam!
    Hayır,Yunanistan'ı yendiğin tarihten 25 yıl evvel çeyrek seferberlik ilan ederek Atina kapılarına dayandığın,380 yil tek vali ile yonettigin Yunanistan'ı yendin diye her yıl bayram yapıyoruz ya , o koyuyor cidden!

Tartışmak ağır gelmiş..

Yok tartışmak ağır gelmedi de, tartışsam bile fikrinin değişmeyeceğini anladım gerek yok yani. 7 düvelle savaştığımız yalanı falan bayağı saçma sapan laflar. Sadece yunanlarla savaşmışız, tabi yurdun 4 bir tarafı işgal altındayken sadece batıdaki yunanlarla savaşarak kazandık biz bağımsızlığı bu kadar düz mantık olmayın. Sadece batıda savaştığın yunanların bile ordusunda yığınla yabancı asker vardı koyun gibi yunan ordusu tek başlarına kafa tutmadı elbet.

Bu arada tipik geçmişi anlatıp anlatıp ''böyleydik,şöyleydik, yok atinaya yok viyanaya dayandık'' diyen garip vatansever(!)lerdensin sanırım. O yapılan bayram, yunanları yendiğimiz için değil, ''ülke yok olma noktasına gelmesine rağmen, elde avuçta 1 parça birşey kalmamasına rağmen, günlerce aç savaşılmasına rağmen'' kazanılmış bir mücadele, bir bağımsızlık savaşı olduğu için yapılıyor. Ha yani 7 düvelle savaşıp, vatanı milleti işgalden temizlediğimiz için yapılıyor. Ama sende bunu anlayacak kafa yok, hiç uğraşma bence.

Sıradan Bir Kemalist yorumu daha!

Yurdun dört tarafı işgal altında meselesini açalım ;
    İstanbul'u işgal eden ingilizler savaşmadan çekilmişler.
    Akdeniz bölgesini işgal eden italyanlar zorluk çıkarmadan çekilmişler ve üstelik kuvvacılari eğitmisler.(askeri eğitim)
    Maraş , antep bölgesini işgal eden Fransızlar direniş ile karşılaşınca sadece 1000 askerini bulundurdugu bölgeden çok sayıda mühimmat bırakarak geri çekilmiş.

Hani nerde yedi duvel ?
    Bir de Yunan ordusunda bulunan diğer ülkelerin askerleri var demişsin ki o daha da komedi!
    Ülkeler aptal mı lan kendi askerini Yunan ordusuna teslim edip ölmesini beklesin ?

Ben geçmişte şöyle böyleydi demiyorum. Daha 25 yıl evvel çeyrek seferberlik ilan ederek bozguna uğrattıgin ülkeyi yendin diye zafer bayramı olarak kutlanmasına yapılmasına karşıyım! Tabi Kemalist mantık anlamaz bunları!!

italyanlar kuvvacıları eğitmiş ha xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SnpMontage -- 16 Kasım 2014; 2:44:25 >

• Zar zor direnen Türkmenleri pasaportu varken vize vermeyip ülkeye almayan, öbür taraftan diğerlerine her şeyini açan, Uygur Türklerinin çektiği işkenceyi hiç gündeme getirmeyen şu devlete olan görüşümle aynı
  • Aklı olan bu ülkeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaYoFFHeLL -- 16 Kasım 2014; 4:01:51 >
  • Şu yorumlardaki ırkçlığa bakar mısın....

Adamlar sokakta yatsa neden sokakta yatıyorlar bakmıyorsunuz dersiniz devletimiz iş güç verir kayıt altına alır bu sefer Suriyelilere para veriyor dersiniz..

HAK eden herkes alınterinin kazancını alır bunda yanlış birşey yok, hele ırkçılık yapanlara sözüm.. Ne yapsın devlet bu kadar insanı savaşın ortasına geri mi göndersin? Tekrar rejime maruz mu kalsınlar?

En azından Suriyeli kardeşlerimizle birlikte toplumdaki örf ve geleneklere bağlı insan sayısı sözde çağdaş modernci takılanlara biraz daha yükselicek. Bu da refah demektir.
  • Bir Darvincimiz eksikti.. Sen maymundan geldiğine inanabilirsin ama çok şükür öyle birşey yok. Sonra çok pişman olucaksınız ahirette bu sözleriniz için...
  • Pet şişe boyuyla damacana atarı yapmak.
    Kendimizi hala osmanlı gücünde sanıyoruz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Etrafta çok Türk var."
    -Suriyeli bir vatandaş

• Kıbrıslı 200 bin Türkü yük görenler. Yılda 200 milyon doları çok görenler , Suriyeli 3 milyona yakın araba , kürde 4,5 milyar dolar harcadılar. Daha da harcıyacaklar .Üniversiteye sınavsız giriyorlar .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ileri iade

quote:

Orijinalden alıntı: Lentisel

Suriyelilerin üniversiteye sınavsız girmesi felan yok. Doğudaki bazı illerde bos kalan kontenjanlara, eğer suriye'de o bölümü birakip gelmislerse yerlesebiliyorlar.

Bak bakalim sadrazamın ne diyor
    http://alkislarlayasiyorum.com/icerik/226221/ahmet-davutoglu-suriyelilerin-universitelere-sinavsiz-girebilme-haklari

Ulan varya yok boyle birsey
    Ben kicimi yirtayim giremeyeyim
    Yuzsuz bir sekilde hala suriye diyo

• Ülke ekonomik krize girecek, aşırı dış borç var. ABD parasal genişlemeyi bitirdi faiz arttırımına 2015 ilk yarısında planlıyor. Bedava para devri kapandı. Suriyeliler sadece gireceğimiz ve baştan beri kesin olan kriz için bahane olacak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet Suriyeliler konusunda kesinlikle çok büyük ve geri dönülemez bir hata yaptı.Hangi partiden olursa olsun bunda herkes hem fikir.
  • Çok suriyeli çocuk dövdük. Arabadan 3 kişi inip tekme tokat giriştik :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gece bunlar yüzünden dışarı çıkamıyoruz, tekde gezmiyorlar grup halinde geziyorlar ulan dünyanın enayisi bizmiyiz? neden 2 milyon insanı aramıza sokuyoruz.
  • tenekekutu kullanıcısına yanıt

Ben de kime ne anlatmaya çalışıyorum?

Hocam sen maşallah çok geniş bir pencereden sadece bölgesel olarak değil global olarak ta değerlendirmişsin ve çokta isabetli tespitlerin olmuş. Gerçekten takdir ettim.

Tek katılmadığım nokta şurası; Bence Devlet olarak çıkarlarımızı bir başka devletin egemenliğinin ihlali ya da parçalanması üzerinden değilde dostane ilişkiler ve ekonomik bağlılıkla korumak ve sağlamak etik olarak daha doğru geliyor. Bu şekilde bir debletin egemenliğinin ihlali ya da o devleti bölerek orada bir çıkar sağlama amacı bana hep Haçlı işi gibi geliyor, bu düşünce şekli ancak ABD ve Avrupa devletlerine yakışır.

Onun dışında hem suriyedeki durum hem suriye üzerine kurulan tezgahlar ve bunda ABD den başlayıp Çine kadar dayandırdığın teorilerinin hepsini çok beğendim ve akla ve mantığa yatkın buldum.

• Tek bildiğim yakında Türkiye'de büyük bir iç isyan çıkacağı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretor23 -- 16 Kasım 2014; 16:07:04 >
  • bizim enayilerin para deniz, yiyen değil yemeyen domuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

quote:

Orijinalden alıntı: Alper#

Onu bunu bilmemde,ulkende bu kadar gocmen olmasi zoruna gitmiyorsa bir kac gun misafir et

Sirf savunma yapacam diye atip tutuyorsun.

2 milyon kisiden bahsediyoruz ve bunların cogu ac susuz yasamaktan bir gun cekip bizi vuracaklar.

Yiyorsa o zaman konus. Sen bugune kadar olanlari yazarsin, biz ise gelecekten kaygilaniriz.

Sen senligi bunlar toprak isteyince gorecem.

Biraz akilli olun. Bu kadar insan ilk once uyum saglar. Zaman gectikce istekler gelir.

Esad dusecekti adam 2 milyon multeci kakaladi.

Ulkeyi kindarlar ne hale soktu be zamaninda iyi kin ettirmisler.

Az ekonomi haberlerine bak ;)

Ben gerekli yardımları yaptım. Sizden farklı olarak boş boş konuşmak yerine bir şeyler yapmayı tercih ediyorum. Tabi tek bir kişi olarak 2 milyon kişiye elimi uzatamam. Uzandığı kadarı ile yardımcı oldum ve hala oluyorum.

Sen ne yaptın insanlık namına ondan söz et bize.

Bu kadar insanın ülkeye alınmış olması zoruma gitmiyor neden gitsin. Sende aynı aslında. Suriyeli değilde Rus olsaydı ne bileyim Alman olsaydı hiç şikayet etmezdin biliyorum. Sıkıntı gelenlerin müslüman olması ile alakalı büyük ihtimalle. Malum nefretiniz büyük..

Sizde hep niyet okuyuculuğu var zaten. Bu gün bir haber gördüm. "Karma eğitim zorunluluğu kalksın" diye bir söz sarf etmiş eğitim sen başkanı. Bu gün baktım ki muhalifler sosyal medyada "karma eğitim kaldırılacak haremlik selamlık okuyacağız" şeklinde veryansın ediyorlar.

Bu sizin falcılık ve niyet okuyuculuğu becerilerinizin bir eseri olsa gerek. Normalde akıllıyız diye geçiniyorsunuz. "Karma eğitim zorunluluğu kalksın" cümlesinde bahsedilenin zorunlu karma eğitimin kaldırılarak kız lisesi ve erkek lisesi gibi tek cinsiyetli okullara tekrar izin vermesi anlamına geliyor. Burada karma eğitim yasaklanmalı gibisinden bir ifade söz konusu bile değil. Peki siz muhalefetler bunu nasıl karma eğitim yasaklanacak şeklinde yorumladınız.

İşte bu noktada sizin gelecek adına endişendik ayağına yaptığınız "niyet okuyuculuğu" devreye giriyor. Maşallahınız var. Her şeyi siz biliyorsunuz öyle ki bizim aklımızdan geçenleri bile bizden önce biliyorsunuz. Düşün yani.

+10

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.