Şimdi Ara

2. MALEZYA GP - 08.04.2007 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
289
Cevap
0
Favori
9.316
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

2. MALEZYA GP - 08.04.2007

(En Son Oy Tarihi: 26.6.2007)
Giriş
  • Bir McLaren taraftarı olarak Kimi'yi anlıyorum.

Elbette kalmasını isterdim, elbette McLaren ile zafer yaşamasını ve sonra gidecekse gitmesini isterdim ama Challenger'in verdiği örnek gerçekten çok önemli.

Zaten örnek olmasa da herkesin bence yolu açık olmalı, bakınız Hakan Ünsal ingilitereden tek bir mesaj ile çağrıldı GS'ye, sonra kimse sahip çıkmadı adama oldu olan. Halbuki Hakan mutlu olduğu yerden gelmemeliydi.

Bu sadece bizde var, ustası çırağa öğretiyor bir ömür boyu ustaya mahkum kalıyor, halbuki dışarda öğrenen istediği yere gidiyor...

Neyse, olayı fazla uzatmayalım, neticesinde L.Hamilton gibi bir adam kazandık, Kimi kalsaydı onu birkaç sene sonra belki de hiç göremezdik. (herşey yolunda gittiğini varsayarak;araç, alanso,kimi)

Bu yarışın heyecanlı geçeceğin düşünüyorum.

ps: @challenger, umarım senin başına gelen artık benim de başıma gelir :)

• Challenger,rakip pilotun sorun yaşaması ile gelen başarılar konusunda söylemek istediklerimi söylemişsin
    bende şahsen kimi'nni şampiyonluğunun rakiplerinin sorun yaşaması ile değilde göstere göstere olmasını istiyorum
    şimdi yine alonsoyu örnek vericemde,2 yıldır alonso alonso alonso diye yırtınan arkadaşlar onun hangi şampiyonluğundan tat aldılar
    bazı yarışlarda ren sayesinde farkı açtı ve rahat kazandı bazı yarışlarda ise ikinci veya üçüncü giderken önündeki pilotların sorun yaşaması ile daha fazla puan aldı
    tamam adam şampiyon bu sonucu hiçbir şey değiştirmeyecek ama ya şampiyon olduğu zamana kadarki performansı?işte en büyük soru işareti bu
    bence alonso gerçekten hızlıysa bunu bi şekilde gösterebilmeli
    yine benzer bi örnek;kimi ve montoya 2003te kendilerinden çok üstün ferrariye karşı son yarışlara kadar şampiyonluk için yarıştılar ki o zamanlar puanlama sistemi böyle değildi,gerisini siz düşünün artık

• forza kimi forza ferrari
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sanctus Diavolos
    yine benzer bi örnek;kimi ve montoya 2003te kendilerinden çok üstün ferrariye karşı son yarışlara kadar şampiyonluk için yarıştılar ki o zamanlar puanlama sistemi böyle değildi,gerisini siz düşünün artık

Bir düzeltme:
    O zaman puanlama sistemi böyleydi. Eski sistem olsaydı Schumacher son yarışa kalmadan şampiyonluğunu ilan ederdi.

O yılki puanlar:
    Michael Schumacher:
    6 x 1.lik: 6 x 10 = 60
    2 x 3.lük: 2 x 6 = 12
    2 x 4.lük: 2 x 5 = 10
    1 x 5.lik: 1 x 4 = 4
    1 x 6.lık: 1 x 3 = 3
    1 x 7.lik: 1 x 2 = 2
    2 x 8.lik: 2 x 1 = 2

Toplam: 93 puan

Kimi Raikkonen:
    1 x 1.lik: 1 x 10 = 10
    7 x 2.lik: 7 x 8 = 56

Toplam: 91

Eğer eski puanlama sistemi olsaydı:
    Michael Schumacher:
    2 x 3.lük: 2 x 4 = 8
    2 x 4.lük: 2 x 3 = 6
    1 x 5.lik: 1 x 2 = 2
    1 x 6.lık: 1 x 1 = 1

Toplam: 77

Kimi Raikkonen:
    7 x 2.lik: 7 x 6 = 42
    2 x 3.lük: 2 x 4 = 6

Toplam: 65

quote:

Orjinalden alıntı: SemiSe

Umarım daha benim gibi daha iyi bir alternatif bulabilirsin, ama benim yaşadıklarımı yaşamazsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Şu anda ise the_keys' in istediği "Kimi sorun yaşasın ve biz geçelim". Ben de diyorum ki, "başkalarının sorun yaşamasıyla başarılı olmayı istiyorsanız, hiç olmayın daha iyi". Öncelikle siz mücadele edecek noktaya gelin, Kimi sorun yaşadığı zaman bu da başarınızı perçinlesin. Aynı 2006' nın 2. yarısında Japonya GP'ye kadar bizde olduğu gibi.

Katılıyorum + kişinin verdiği cevaba da bakarsak sadece temenni değil, dalga geçme ve tahrik amaçla yazdığı ortada.
    Sürekli Alonsoyu savunan, mesajlarının içeriği polemik olan, tartışma çıkarmaktan hoşnut duyan etuschu bilirim. the_keys le ne kadar çok ortak özellikleri var.
  • quote:

quote:

Bir düzeltme:
    O zaman puanlama sistemi böyleydi. Eski sistem olsaydı Schumacher son yarışa kalmadan şampiyonluğunu ilan ederdi.

O yılki puanlar:
    Michael Schumacher:
    1 x 5.lik: 1 x 4 = 4
    1 x 7.lik: 1 x 2 = 2
    2 x 8.lik: 2 x 1 = 2

Toplam: 93 puan

Kimi Raikkonen:
    7 x 2.lik: 7 x 8 = 56

Toplam: 91

Eğer eski puanlama sistemi olsaydı:
    Michael Schumacher:
    2 x 3.lük: 2 x 4 = 8
    1 x 5.lik: 1 x 2 = 2

Toplam: 77

Kimi Raikkonen:
    7 x 2.lik: 7 x 6 = 42
    2 x 3.lük: 2 x 4 = 6

Toplam: 65

quote:

Orjinalden alıntı: SemiSe

Umarım daha benim gibi daha iyi bir alternatif bulabilirsin, ama benim yaşadıklarımı yaşamazsın.

düzelttiğin için teşekkür ederim Challenger,yanlış hatırlamışım
    yine de her iki puanlamadada farkettiğimiz gibi aralarında çok puan farkı yok,tabi eski puanlama sistemi olsaydı o yıl pilotların yarış içindeki performanslarıda farklı olabilirdi.yarışta daha fazla puan almaya cabalamak ve bunun getirebileceği daha çok çekişme ile daha çok yarış kazası daha çok pilotaj hatası veya daha çok motor arızası ve belkide çok farklı yarış birincileri
    eski puanlama sisteminin en güzel yani birinci ile ikinci arasındaki farkın çok olmasıydı,bu durumda kimse yerine razı bi görüntü çizmiyordu ve birinciliği zorluyorlardı(ralf hariç)
    neyse puanlama sistemi farklı bi konu

• quote:

Orjinalden alıntı: JaSoN VooRheeS

Sürekli Alonsoyu savunan, mesajlarının içeriği polemik olan, tartışma çıkarmaktan hoşnut duyan etuschu bilirim. the_keys le ne kadar çok ortak özellikleri var.

doğrudur.. sürekli Alonsoyu savunan F1 izliyecileri oldukça fazla...e bu da gayet normal..sıradan bir pilotu değil dünya şampiyonunu savunuyoruz...kimi de fena değil, ama Alonso varken Alonso konuşulur... + bi arkadaş mclaren tulumlarına laf etmiş fotolara birdaha bakmasını ve moda anlayışını gözden geçirmesini rica edicem ondan

• quote:

Orjinalden alıntı: thekeys
    doğrudur.. sürekli Alonsoyu savunan F1 izliyecileri oldukça fazla...e bu da gayet normal..sıradan bir pilotu değil dünya şampiyonunu savunuyoruz...

Mesele savunmak değil, mesele gözü kör bir şekilde konuşmak.
  • quote:

doğrudur.. sürekli Alonsoyu savunan F1 izliyecileri oldukça fazla...e bu da gayet normal..sıradan bir pilotu değil dünya şampiyonunu savunuyoruz...kimi de fena değil, ama Alonso varken Alonso konuşulur... + bi arkadaş mclaren tulumlarına laf etmiş fotolara birdaha bakmasını ve moda anlayışını gözden geçirmesini rica edicem ondan

alonsoyu bi tek alonso taraftarları konuşuyor
    alonsonun aldığı birinciliklere bile çoğunlukla schumi ve kiminin mükemmel performansları konuşuldu
    senin eski tulumlardan haberin yok sanırım,gerçi sen mclaren ile alonso transfer olduktan sonra ilgilenmeye başlamışsındır
    ayrıca moda ile basit insanlar ilgilenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanctus Diavolos -- 4 Nisan 2007; 21:17:11 >

• quote:

quote:

Hangi takımı tuttuğun beni ilgilendirmez. Kimse de benim tuttuğum takımı ve pilotu tutacak diye birşey yok, olamaz da. Anlatmak istediğim Sen etuschsun. Maşallah ekranı ifadelerle doldurmuşsun, tahrik edeceğini mi sanıyorsun? seviyeni her zaman ki gibi belli ediyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 4 Nisan 2007; 21:38:43 >

• quote:

quote:

quote:

Hangi takımı tuttuğun beni ilgilendirmez. Kimse de benim tuttuğum takımı ve pilotu tutacak diye birşey yok, olamaz da. Anlatmak istediğim Sen etuschsun. Maşallah ekranı ifadelerle doldurmuşsun, tahrik edeceğini mi sanıyorsun? seviyeni her zaman ki gibi belli ediyorsun.

etuschs kim abi !!... ..ama o da Alonso fanı olduğuna göre ok...sorun yok benim için burda biçok kişi Alonso aleyhinde bissürü şey sölüyo kimse tahrik olmuyo ama kimi aleyhine bişiler yazınca herkes tahrik oluyo... nie öle birader yaa heralde yaranız var gocunuyosunuz... (şampiyonluk gibi örneğin)

• quote:

etuschs kim abi !!... ..ama o da Alonso fanı olduğuna göre ok...sorun yok benim için burda biçok kişi Alonso aleyhinde bissürü şey sölüyo kimse tahrik olmuyo ama kimi aleyhine bişiler yazınca herkes tahrik oluyo... nie öle birader yaa heralde yaranız var gocunuyosunuz... (şampiyonluk gibi örneğin)

Sorma o kadar gocunuyorum ki kahroluyorum Herkesi kendin gibi mi sanıyorsun? kimlerle uğraşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FDA1336A -- 4 Nisan 2007; 23:47:16 >

• arkadaşlar, birbirinizle uğraşmanın kimseye faydası yok, karşı taraf algılamıyorsa dediğinizden fazla üstelemeyin.

F1 topiğin belli bir seviyesi var, GS-FB-BJK muhabbetine döndürmeden tadını çıkaralım bu seviyenin.
  • quote:

quote:

zuhaha hihahahehe keys tam bi marko pasasın kıvır kıvır gocun

hem bak yukarıda alonso yu savunmayı sen bırak bahsetmeyip direk Ferrari ve Kimi ye beddua etmişsin.nasıl batıyor size ama öyle mi? valla beni, size batıp batmaması ilgilendirmez, beddua da etmeyiz ama sizin kaşınmanız kabak gibi ortada.

• Bayadır foruma gırmıyordum oncelikle selamlar arkadaslar, benım yarıs hakkındakı tahmınım Kimi ve Massa (bi an Motta dıyesım geldı nedense) ama Kimi nın motor degıstırme ıhtımalı varmıs sanırım , eger degısıtırse podyumda 1 ferrari 1 mclaren ve 1 bmw gorebiliriz
  • quote:

Orjinalden alıntı: vandosa

Bayadır foruma gırmıyordum oncelikle selamlar arkadaslar, benım yarıs hakkındakı tahmınım Kimi ve Massa (bi an Motta dıyesım geldı nedense) ama Kimi nın motor degıstırme ıhtımalı varmıs sanırım , eger degısıtırse podyumda 1 ferrari 1 mclaren ve 1 bmw gorebiliriz

sanada selam vandosa
    ben senden bi konuda farklı düşünüyorum eğer kimi motor değiştirirse 3. olarak podyuma çıkabilecektir
    kaba bi hesapla diyelim ki sıralamaları 2. bitirdi o zaman 12. sıradan başlar yarışa,geçen yarışta son sıradan başlayan massa'nın 6. bitirdiğini düşünürsek kiminin yeni motorla 3. sıraya kadar çıkması olmayacak birşey değil
    alonso'nun massayı zorlamayacağını hesaba katarsak alonsoyada yetişebilir

• quote:

Düzelteyim: "zorlayamayacağını"
  • quote:

quote:

Bayadır foruma gırmıyordum oncelikle selamlar arkadaslar, benım yarıs hakkındakı tahmınım Kimi ve Massa (bi an Motta dıyesım geldı nedense) ama Kimi nın motor degıstırme ıhtımalı varmıs sanırım , eger degısıtırse podyumda 1 ferrari 1 mclaren ve 1 bmw gorebiliriz

sanada selam vandosa
    ben senden bi konuda farklı düşünüyorum eğer kimi motor değiştirirse 3. olarak podyuma çıkabilecektir
    kaba bi hesapla diyelim ki sıralamaları 2. bitirdi o zaman 12. sıradan başlar yarışa,geçen yarışta son sıradan başlayan massa'nın 6. bitirdiğini düşünürsek kiminin yeni motorla 3. sıraya kadar çıkması olmayacak birşey değil

Sanada hak vermemek elde değil ama ben normal şartlarda olabilecek olanları yazdım ayrıca sunuda belırteyım eger kimi motor degıstırıp podyuma cıkar ve 1.likte ferrarinin olursa bu sene ferrari egemenliği izleyebiliriz yine

DİP NOT : Efsane yi anıyoruz bütün saygımızla

Edit : BU arada yarısma duzenlıyormusunuz , duzenlıyorsanız nasıl katılabılırım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vandosa -- 5 Nisan 2007; 19:52:05 >

• quote:

quote:

Düzelteyim: "zorlayamayacağını"

haklısın Challenger
    ama zorlayabilecek olsada bir iki zorlar baktı olmadı bırakır yarışı zorlamaz,ne de olsa ikinciye 8 puan veriyolarlar

• quote:

Sanada hak vermemek elde değil ama ben normal şartlarda olabilecek olanları yazdım ayrıca sunuda belırteyım eger kimi motor degıstırıp podyuma cıkar ve 1.likte ferrarinin olursa bu sene ferrari egemenliği izleyebiliriz yine

DİP NOT : Efsane yi anıyoruz bütün saygımızla

Edit : BU arada yarısma duzenlıyormusunuz , duzenlıyorsanız nasıl katılabılırım?

tabiki sende haklısın,benim düşündüklerim olma ihtimali çok yüksek olmayan şeyler ancak kiminin altında iyi bi araç varken çok gerilerden başlayıp podyuma çıktığınıda unutmamak gerek
    bu arada yarışma yüne düzenleniyor,ctesi günü tahminlerini yaparsan bu konu içinde yarışmaya dahil olabilirsin

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.