Bi düz zincirli yapıda mesela hem 2'li hem 3'lü bağ var diyelim.Bunun adlandırılmasını yaparken 2'li bağın küçük numarayı almasına mı dikkat ediyoruz, yoksa 2'li ve 3'lü bağın toplam olarak küçük numarayı mı almasına dikkat ediyoruz?
Bir de bi güzel palme organik kitabı olan kardeşim aldehitlerin adlandırılmasına kadar toplam kaç test var söyleyebilir mi? Ve yanlarda ki notlar işinize yarıyor mu çözerken?
Eğer bağlar uçlara aynı uzaklıktaysa çift bağa yakın olan taraftan numaralandırılır.
Eğer uzaklıklar farklıysa hangi bağ uca yakınsa oradan başlanır ve isimlendirme alkene göre yapılır
SayisalMan
kullanıcısına yanıt
Hocam kimya özel de şurada kafam karıştı, tamam eşit uzaklıktaysa ikili bağdan başlıyoruz.Ama burada ikili bağın yakın olduğu taraftan başlamamış mesela adam? Toplamını falan devreye katmış
Bu mesaja eklenen görseller:
quote:
Orijinalden alıntı: eüzerixinintegrali
Hocam kimya özel de şurada kafam karıştı, tamam eşit uzaklıktaysa ikili bağdan başlıyoruz.Ama burada ikili bağın yakın olduğu taraftan başlamamış mesela adam? Toplamını falan devreye katmış
Bu mesaja eklenen görseller:
Hocam benim de kafam karıştı şu an
Palmeye baktım şimdi çift bağın yakın olduğu taraftan başlanır diyor orada
SayisalMan
kullanıcısına yanıt
Konuya bilen birilerini bekleyelim bakalım
quote:
aynı uzaklıkta ıse 2 li bagdan baslanır farklı uzaklıkta ıse uca yakın olandan baslanır
quote:
Orijinalden alıntı: Majardoma
quote:
aynı uzaklıkta ıse 2 li bagdan baslanır farklı uzaklıkta ıse uca yakın olandan baslanır
Kimya özel de fotoğrafını attığım yerde neden toplamı karıştırmış hocam? Geçen sene bizim okuldaki kimyacı da toplamla ilgili bir şeyler sayıklıyordu, anlamadım.Yani sen şimdi o yukarıdaki soruda sağdan mı başlanması gerekir diyorsun
Kimya özel de fotoğrafını attığım yerde neden toplamı karıştırmış hocam? Geçen sene bizim okuldaki kimyacı da toplamla ilgili bir şeyler sayıklıyordu, anlamadım.Yani sen şimdi o yukarıdaki soruda sağdan mı başlanması gerekir diyorsun
toplamı dedıgı su sag taraftan baslasaydın 3+5 den 8 edıyordu 3 ikili bag 5 üçlü bag sol taraftan ıse 2+4 den 6 edıyor burda bunu karıstırmasının nedenı su bence baglar en kucuk sayıyı alcak ya mesela o yukarda bahsettıgım kuralı unutunca alternatıf olaarak bunu kullanıyorum bende
toplam olarak küçük numarayı almasına dikkat ediyorsun, hangi bağdan başlıcağın farketmez.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme