Şimdi Ara

2 İnternet Bağlantısını 1 PC'de kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Yabancı forumlar dahil heryere baktım ama hiçbir yerde adam akıllı birşey bulamadım. Sorum diğerleriyle aynı ama olay biraz farklı.

Diğerlerinde 2 adet, direk modemden gelen bağlantı vardı ama bende swicten gelen 2 adet bağlantı var.

2 adet internet bağlantısını nasıl aynı anda kullanırım. Aşağıda bir şekil çizmeye çalıştım olayın daha anlaşılır olması için. İnternet erişimi oldukça iyi bir sitede oturmaktayım. Yalnız en yüksek bağlantı hızı olarak 10mb/s veriyorlar bende 2 adet abonelik yaptırdım şuan elimde 2 adet 10mb/s var.

Pc de 2 adet ethernet kartı var. 2 kabloyuda takarak birini gerçek makinede birinide sanal makinede göstererek çalıştırdım ve toplamda 20mb/s hız elde ettim. Benim istediğim gerçek makinede bu 2 bağlantıyı tek gibi gösterme şansımız nedir. Araştırmadığım yer denemediğim program ve sabahlamadığım gece kalmadı, ama ben bu işi halledemedim. eğer yapabilecek bir arkadaş var ise gerçekten ödülü hakediyor !!!

Teşekkürler

• hiçkimsenin fikri yokmu konu hakkında....
  • forumlarda araştırdığım ve gördüğüm üzere bu soruyu soran herkes farklı 2 modem ile yani farklı 2 dış ip ye sahip 2 modemden gelen bağlantıları tek makinede kullanmaya çalışmış burda ise olayın daha basit olduğunu düşünüyorum. birisi bir ipucu verse gerisini getiricem...
  • Sanırım Linksys işinizi görür. Site adresi vermemek adına Linksys RV042 veya Linksys RV082 diye aratırsanız bu cihazların kullanım amacıyla ilgili bulabileceğiniz bilgiler işinize yarayabilir. Bildiğim ve anladığım kadarıyla iki adsl hattını tek bir hatmış gibi kullanabilmek için üretilen cihazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettaL -- 22 Nisan 2011; 6:52:00 >

http://www.draytektr.com/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_product&product_id=170&stock_id=170

Orijinalden alıntı: Kumandan

Bilgisayarda bunu yapamazsınız, harici çözümlerin en ucuzu ;

http://www.draytektr.com/index.cfm?fuseaction=objects2.detail_product&product_id=170&stock_id=170

nette 400 tl civarında buldum bu cihazı fazla araştırmadım her neyse.
    ben bu cihaza bu parayı veririm hiç sorun deil. fakat yapılandırmasını nasıl yapıcam. cihazı alsam bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ademsadik
    quote:

ben bu cihaza bu parayı veririm hiç sorun deil. fakat yapılandırmasını nasıl yapıcam. cihazı alsam bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

O konuda da size DryTek yardimci olsun degil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: axiadam

quote:

Orijinalden alıntı: ademsadik
    quote:

O konuda da size DryTek yardimci olsun degil mi?

haklısınız. o kadar desteğide versinler artık :)

• nette dolaşırken böyle bir cihaz buldum.

Linksys RV042 Dual Wan +4 Port VPN Router

http://www.alpagut.com/Default.aspx?pageID=18&PID=1101

özelliklerinin arasında
    "•2 adet adsl baglantisini tek agda toplayabilir, yada G.shdsl baglantinizi ADSl veya kablo internet ile yedekleyebilirsiniz!"
    böyle yazıyor.

internet kafelerde kullanılıyomuş bu cihaz.

bunu önerirmisiniz peki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ademsadik -- 22 Nisan 2011; 22:27:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ettaL

Sanırım Linksys işinizi görür. Site adresi vermemek adına Linksys RV042 veya Linksys RV082 diye aratırsanız bu cihazların kullanım amacıyla ilgili bulabileceğiniz bilgiler işinize yarayabilir. Bildiğim ve anladığım kadarıyla iki adsl hattını tek bir hatmış gibi kullanabilmek için üretilen cihazlar.

evet araştırdım. dediğiniz gibi bu cihazlar bu iş için kullanılıyor. 2 bağlantıyı load balancing yapmak için.

fikriniz için teşekkürederim.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.