Şimdi Ara

2.Harddiski çıkardım windows çöktü yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

İmzada yazdığım gibi 320ve 40lık olmak üzere 2 tane harddiskim var.Bugün 40gblık olanı diğer pcye takmak için çıkardım ve sonra windows açılmamaya başladı.açılışta boot edemiyor gibi birşeyler yazıyordu.baya bir uğraştım ama açılmadı windows birdaha.şimdi geçici olarak bir 10gb lık hddye kurdum windows.diğer 320lik hddyi biçimlendirilmemiş olarak gözüküyor :S. Neden böyle oldu sizce ? 320lik hdddeki bilgileri kurtarabilmem mümkünmü ? Yıllardır pc kullanırım ilk defa böyle bir olay başıma geldi. Yaptığım tek şey 2.harddiski çıkarmak oldu ve öbür hdd de uçtu Yardımlarınızı bekliyorum..

• Bağlantı biriminiz sanırım IDE, Harddiskinizin Jumper ayarlarını değiştirmeniz gerekli
    | 320 GB SAMSUNG Spinpoint T HD321KJ---500 GB WD MYBOOK---2 X 1,5 TB Samsung Story---1 TB Seagate |

• İşletim sisteminiz SATA HDD'ye kurulu ise ve Boot etmede problem yaşıyorsanız bios ayarlarını kontrol etmenizde fayda olacaktır.
    Başlat - çalıstır - diskmgmt.msc yazıp entera basın. Disk yönetimi gelecek. Burada SATA HDD'nin durumu ne olarak gözüküyor. Dinamik disk olarak görünüyorsa sağ tuş ve sisteme alma gibi bir seçenek olması gerekir.
    Başlat => Çalıştır =>cmd yaz. Tamam de Komut İstemi penceresi açılacak. Bu pencere metin tabanlı (komut satırı) fonksiyonlar uygulanır. Buraya chkdsk/r #: komutunu yazarak (# yerine kontrol etmek istediğiniz sürücünün harfini yazacaksınız) ve enter. Bu kontrol sonrasında problemini çözebilir.
    "Eğitimli insanlar topluma borçludurlar. Bir işin nasıl yapılabileceğini biliyorken bir başkasının yapamadığını görüp susmaları kendilerini yetiştiren o topluma ihanettir. Bilgi paylaştıkça çoğalır."
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.