Şimdi Ara

2 haftaya finaller var ama içim sıkılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 haziranda finaller başlıyor, dersleri az çok takip etim için günlük yüküm çok fazla değil, ara ara playlist izleyerek devam ediyorum ama içimde bir sıkıntı var, oyun oynamak istesem eh işte bazen zaman geçiyor bazen bilgisayar kapağını kaldırmak bile istemiyorum, evde de çok durmak istemiyorum, dışarı çıksam yapabileceğim hiçbir şey yok, Ankarada gitmediğim yer kalmadı gibi bir şey, kafa da boş durmuyor zaten habire bir şeyler takıyorum, bakalım ne olacak ama günümün çoğu reels izlemekle geçiyor. Teknik olaraksa bildiklerim dışında hiçbir şey öğrenmek istemiyorum yani kafam çok dolmuş gibi duruyor, hafiften de hasta gibiyim.

Finaller 17 haziranda bitiyor staj da inşallah süreç tamamlanırsa temmuz başı gibi olur, artık 2.sınıf kimliğini geçmişte bırakıp yazın 1.5 ay staja gidip akşamları ps4te zaman geçirmek istiyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Mayıs 2025; 23:47:3 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Buraya yapılacak şeyleri de yazalım

Computer Organization: Konu tekrarı yaptım ama sınavda çok detay çıkıyor o yüzden çıkmış çözmem lazım, konu yoğunluğu memoryden çıkacak, dersini çok sevip sınavını hiç sevmediğim bir ders çünkü cevabı 1 ya da 0 olan ve böyle böyle eklenerek çok fazla puan kaybettiren detaylara sahip

İstatistik: Hipotez Testi bitti regresyon bakacam, bunda da bir tık ezber var ama sorular çok zor gelmiyor genelde.

Lineer: Lineer Transformation dışında diğer konular bitti ama soru çözme işine ağırlık vermek gerek, benim en büyük hatam biliyorum sanıp sınavda doğru sonuca ulaşamamak, onun dışında eigenvalues, inner product space gibi yeni konular görece daha rahat gibi.

Algoritmalar: En ciddi gidecek ders bu, çok fazla algoritma çeşidi gördük, sıralamadan tutun Shortest path ve String regular expression konuları da karıştırılmaya müsait, elime kağıt kalem alıp tek tek algoritma işletmek lazım, hangisi zaman karmaşıklığına sahip onu da ezberlemek gerek. Hepsinden azar azar biliyorum şimdilik.

Elektronik devreler ve sistemler: İkinci vizesi faciaydı benim için, o kadar çalışıp 30 beklemek çok sıkıyor insanın canını, finalde logic design ve operational amplifier da çıkacak, konu ile alakalı tüm soruları çözüp geçmem lazım, muhtemelen yarın başlarım buna da.

Geriye tarih ve seçmeli kalıyor, aslında bakınca çok zor bir takvim yok ama geçip gitsin artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 25 Mayıs 2025; 23:41:27 >

• 5 gün sonra kurtuluyorum :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 gün sonra bitiyor.

sonra yaz okulunda database ve computer networks alcam.

• Codix kullanıcısına yanıt
    Almak istediğim 7 seçmelinin 2si, ikisi de lablı

Ama geleceği bu kadar düşünüp planlamak bile yoruyor o yüzden bu aralar bunlarla ilgilenmeyi bile düşünmüyorum

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

nie knk zorunlu olmasa ben seçmeli diye almazdım bunları xd

ben alanımı belirledim, yol haritamı konuda uzman kişilerin yardımı ile çizdim, şimdi sadece uygulamak kaldı, gelecek planlaması yapmayı bıraktım artık sadece uyguluyorum.

Network taa ilk seneden beri merak ettiğim bir konsept, gömülü ile de ilişkili gördüğüm kadarıyla.

Database de içeriği çok aşina geldi çeşitli yerlerde işime yarar diye düşünüyorum, geri kalan 2 lablıyı da gömülü ve siber alırım mis gibi program

Bölümdeki hatta dünyadaki AI furyasına katılmayan tek örnek olmak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu arada halen daha çalışasım yok, tüm gün yorgunluk hissi var akşam olunca da niye az çalıştım oluyor

• Staj bulma süreci nasıl gidiyor hocam, kariyer kapısından falan bir şeyler geldi mi

• Mareşalpapagan kullanıcısına yanıt
    Stajda dönen şirket oldu hocam çok şükür, bir müddet bekleyip tarihleri ilettim ama belge işi ne zaman olur bilmiyorum.

• Yıkıklık konusu açsam 177 yorum geliyormuş demek ki ama final konuşan insan sayısı az

jdhhdhd öyle harbi ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Gömülü ile network arasında hiç bağlantı yok. Yani konu olarak vardır belki ama network giriş dersinde gömülü ile alakalı bir şey verilmiyor.

konu genele hitap etmiyor ve şahsi o yüzden bu kadar yorum gelmesi bile yine iyi.

bu arada benim finaller bitti. 3.5 ay yatış demek isterdim ama bi halt edip 2 tane lablı zor dersi yaz okulunda aldım :(

• ikigai kullanıcısına yanıt
    Öyle aklımda kalmış da eecilerin embeeded ders programına bakınca da pek göremedim.

Zaten 2 senede gömülü açılır mı o bile soru işareti, bölüm anket attı işte seneye hangi dersleri istersiniz eğilimi görmek amaçlı millet orada bile ai ml vision alakalı ne varsa çökecek gibi

Olmaz da hani olur da computer networks gibi temel bir ders de açılmazsa o zaman sıkıntıya girerim işte . Gömülü de güzel ama Network + Siber üzerine kariyer de iyi giderdi.

3.5 ay çok uzun bir süre artık bir web projesi yaparsın hobi ve cv amaçlı

web projesi mi yapsam yoksa low-level bilgisini güçlendirmek için c'den devam mı etsem bilemedim. front-end aldım, baya da şey öğrendim ama ileride hiçbir işime yaramayacak sistemci olacağım için.

Üstte bahsettiğim ankette distributed systems de vardı labsız seçmeli olarak çok duyduk hadi o da olsun dedim işaretledim, daha şimdiye kadar hiç açıldığını görmedim

Tam içeriğini bilmiyorum distributed systemsin ama bence Java falan bakıp backende giriş yapabilirsin gibi, hem algo sorularını da bu dillere çözersin, low level pek uğraşmazsın gibi bu saatten sonra

elit yazılım pozisyonlarının çoğunda low-level bilgisi çok önemli. hele exploit dev. için asm bile bilmek lazım da o çok etik bi iş değil.

distributed systems biraz ileri seviye bir topic. lisansta alırsan havada kalabilir. ben 4. sınıf gibi teorisine kendi kendime gireceğim. onun öncesine bir sürü konuyu bilmek lazım.

sanırım sadece yaz okulundaki derslere odaklanıp onları öğretilenden daha derin şekilde çalışmak daha mantıklı gibi. belki sadece front-end ile çalışan bir site yaparım da ne işime yarayacak gerçi.

Assemblynin backend gibi işlerde yarayabileceğini 2 sene önce forumda da duymuştum, computer Organization dersinin bir yan beceri olarak işe yarayabileceğini de duymuştum derste, yani benim kafamda çok canlanmıyor hangi durumda lazım olur diye de donanım severiz işime gelir, zaten dersini de aldık.

Front end için genel olarak biraz hobi olarak da bakmak lazım bu işlere, ben muhtemelen çok nadir kullanacam ama kışın kendime bir mobil uygulama yaptım ve cidden de spesifik bir ihtiyacımı karşılayan bir şey, sırf hobi olsun diye esp32 falan alıp gösterge yaptım vs işin keyfi buralarda belli ediyor kendini

Distributed systemsi düşünürüz ileride 3te alacaklarım hazır gibi bir şey, tabi tek ai istemeyen ben değilsem xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leopard76 -- 27 Mayıs 2025; 15:54:24 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.