Şimdi Ara

2. el ekran kartı tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaza ekran kartı almayı planlıyorum malum dolar yüksek ve yaz bitiminde bilgisayarım ile işim olmayacağı için ucuz ekran kartlarına yöneliyorum ancak onlar da güzel performans sunmuyorlar. Ben de 2. el bir ekran kartı almaya karar verdim. Aşağıdaki oyunları belirtildiği şekilde oynayabilmem için nasıl bir ekran kartı önerirsiniz ?

Counter Strike : Global Offensive - Ultra'da 100+ FPS .
    Battlefield 3 - Medium-High arası 50-60 FPS .
    Grand Theft Auto V - Medium-High arası 40-50 FPS.
    Euro Truck Simulator 2 - High 50-60 FPS.
    Shadow of Mordor Medium'da 40-50 FPS.
    Battlefield 4 Medium'da 50-60 FPS.
    PAYDAY 2 Ultra'da 50-60 FPS.

Yukarıdaki belirtilen aşağı yukarı aynı FPS'yi verebilecek ve güncel oyunları 30-50 FPS'de oynayabilmem için hangi ekran kartını önerirsiniz ?

Bir de 300 Watt sunan Casper'ın güç kaynağı var. Belki güç kaynağı almak zorunda kalabilirim. 400-450 TL bütçem var. Yani PSU + GPU kombinasyon yapıp alabilirim.

2. el ürünlerde hemen hemen aynı fiyatlar olmaz ama, ortalama bu bütçede önerebileceğiniz kartları bekliyorum. Teşekkürler.

• Güç kaynağın yeter mi bilmiyorum ama eğer yeterse Gtx 750ti düşünebilirsin.
  • gtx sakın düşünme f/p oranı en iyi amd lerde var. r9 280x ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayacaktır. nvidia kartlarda optimizasyon sorunu yaşarsın. fakat bf gibi oyunlar amd lere optimize edilmiştir.
  • DECRYPTER kullanıcısına yanıt
    O psu ile olmaz yeni alman lazım.

280X 550 ve üstünde, 270X veya 280 bakabilirsin.
  • Sıfır icin psu degisimine gerek olmayacagını dusundugum kart gtx 750. istediginiz ayarlarda oynatır.İnceleyin derim internetten incelemelerini.

Psu ile birlikte ikinci el kart alacaksanız o butcede 500 watt gercek psu ile (100 tl civarı tutar) gtx 660 alınır. (300-350 tl arası).

Ama gelgelelim islemci-ram yazmamıssınız. Yeterli oldugunu varsaydım, belirtirseniz eger degerlendirebiliriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • R9 serisine kadar da uçmak istemiyorum açıkçası çünkü o kadar bütçem olmayabilir. R7 260X civarlarında HD 7xxx serisindende olabilir 2. el bulursam almayı planlıyorum.

Sistem özelliklerim istenmiş hemen yazayım.

Anakart: foxconn h55mxv
    işlemci : i5-750 2.66 GHz
    RAM : 4GB DDR3
    Hocam bütçeniz 450 civarı demiştiniz yapmanızı tavsiye ettiklerimi sıralıyorum, tamamen ikinci el fiyatları üzerinedir:

1-) 4 gb ram eklemelisiniz. (kendi raminizin hızında olsun ve aynı voltajda çalışsın, tercihen CL değeri de aynı olsun-tabi 4gb tek stick ram kullandığınızı varsaydım, aksi halde elinizdekileri satıp 4+4 gb ram almanız doğru olur) (80TL)
    2-) gtx 750 alabilirsiniz. (eğer psu değiştirmek istemezseniz) (300-350 TL), ya da gtx 660 alabilirsiniz+ 500 watt gerçek psu (400 TL). Gtx 660 %35-40 daha hızlıdır ve r7 265 ile r9 270x arasında bir performansı vardır. Gtx 750 ise, r7 265'den %10-20 arası daha yavaştır.
    3-) soğutucu masraf demek olduğu için şimdi değil ama ileride işlemcinizi o.c etmeyi düşünebilirsiniz. Anakart bu işe ne der şüpheliyim ama denemeye değer.

Kolay gelsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 8 Mayıs 2015; 19:22:51 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • R9 280

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam pek RAM'e para bulamam gibi. 450 TL yide maksimum bütçem olarak belirledim daha henüz belli değil. Yani tamam çok laf döndürdüm ama 300-350 TL arası geziyor şimdilik.
    Zaten anakartımda boş RAM slotu var 2 side dolu.

Yani dediğiniz için sağolun kafama yatmıyor değil ben de arada derede kaldım seneler önce marka pc alınca.
    GTX 750 alalım diyorum güç kaynağınada uyuyor ama Casper'ın güç kaynağınada güvenemiyorum kartımı tehlikeye atmak istemiyorum. Bunun için Hd 4650 ne kadar güç çekiyor öğrenmem lazım. HD 4650 den fazla güç çekiyorsa almam.

2. seçenek az para vereyim AMD'ye yöneleyim adam akıllı bir şey alayım diyorum maşallah AMD'lerde pokemon gibi elektrik çekiyor güç kaynağı almaya kalkacam bu daha pahalıya mal oluyor.
    Hocam o halde 2gb gtx 750 alın derim ikinci elden, parayı bulduğunuz ilk anda ram işine girin. Minimum 6gb olsun toplam ram. Yani 4+2 gb de yapabilirsiniz. Sonuçta gtx 750 high-end bir kart değil genel sisteme 6 gb de yeterli olabilir detayları ona göre açacağınız için. Ben uzun süre gtx 660'ı 6gb ram ile kullanmıştım. gtx 760'a geçince 8gb yaptım.

TDP olarak hd 4650 ile gtx 750 benzer. 55 watt toplamda. Yeteceğini düşünüyorum psunun.

http://www.game-debate.com/hardware/?gid=884&graphics=GeForce%20GTX%20750

totalde 300 watt ve 12v railden 18A tavsiye edilmiş, psuyu açıp inceleyebilirsiniz ona göre karar vermeniz yerinde olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dovahkiin_16 -- 8 Mayıs 2015; 20:17:26 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.