Adam zevkine ilana koyuyor bilerek pazarlık payı yüksekten girip aslında olması gereken fiyata satmaya çalışıyor 970 bin tl yazılı ilana 930 bin tl teklif ediyorum 10 bin tl düşüp 960 olur diyor :) Diğer tarafta 1.6 milyon tl lik pasat 1.450 civarına pazarlıkla satılıyor şaka gibi resmen kim kime tutturabilirse böyle absürt pazarlık olayı başından geçen oldumu yakın zamanda? İnsan gibi aile için bakıyorum bilerek galeriye bulaşmayım diye ama sanırsın milletin malı bir tek onda varmış gibi davranıyor ölücü sanmasınlar diye gayet nazik bir uslüb ve dil ile yazıyorum ama ne hikmetse satmaya gönülleri yok gibi 1 milyon tl civarına 10 bin tl 20 bin tl pazarlık olurmu hiç bu zamanda insanımız akıl tutulması yaşıyor resmen yüksekten satıyım gidip sıfır araç alıyım diye. |
2.el de pazarlık saçmalığı ve tok satıcılar furyası
-
-
ağabey çok çok kelepir düşmedikçe ve tanıdık eş dost olmadıkça malum siteden 2.el araç alınmaz bakılmaz uğraşılmaz bile zaman kaybı bayide bile daha fazla indirim oluyor artık, millet eskittiği arabaları fahiş fiyattan kitlemeye çalışıyor i30,ceed,golf,leon bu araçların fiyatları akıl tutulması seviyesinde 2016 modeline 1 milyon yazıyorlar akıl mantık var kim alır alıcı da yok durmadan ilanlar güncellenip duruyor
-
a3 sedan hb ler 150 bin km 2013 modellere 1.2 milyon tl de yazan var kardeşim bu iş birazda gerçekten ihtiyaçtan satmaktan çok zevkine arabayı yenileyim arabayı değiştireyim sıfır araç alıyım kafasındaki insanların açgözlülüğü yüzünden oluyor
-
şark kurnazları turşusunu kurdukları 10 yıllık aya gidip gelmiş arabayı sıfır fiyatına köstürtüp gidip sıfır chery tesla falan alacaklar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bellup -- 22 Ocak 2025; 12:5:29 > -
930 bin lira vereceğiniz araca 970 yazması gayet normal değil mi!
Piyasası 950 civarında demek ki. Siz de 940 olur mu diyeceksiniz öyle devam edecek, orta yolu bulunca da beşe ona bakmayalım deyip anlaşacaksınız. Bu işin raconu budur.
Ben pek pazarlık yapamam. O yüzden 1.100.000 liraya satmayı düşündüğüm araca 1.100.001 lira yazdım, 1 lira pazarlık payı var diye de yazdım. 1.050.000 üstü teklif gelmedi ben de satmadım.
Pazarlık payı olmazsa almıyor vatandaş. Koymak zorunda kalıyorsun o payı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Daha yeni arabamı sattım, ölücü it kopukla uğraşmaktan gına geldi.
Herkes kendi aklınca bir değer biçip bu olmalı, bunun üzerindeyse şişirilmiştir diye sayıklıyor.
Binlerce ilan var, adam da kendi istediği fiyatı yazmış işte, işine gelirse ararsın, gelmezse aramaz ucuzuna bakarsın. Başkasının malına bence bu kadardan fazla etmez diye fiyat biçmeye devam ederseniz daha çok ağlarsınız.
Kendi arabam için istediğim fiyatı yazdım, 1 ay muhatap olmadığım ayak takımı kalmadı. adam 20% altını teklif ediyor, olmaz deyip kapatınca tekrar arayıp "ama verdiğim fiyata da var" diye ısrar ediyor. Onu al o zaman diyorum, bu sefer de; "Ama o kazalı, ağır hasar kayıtlı, 200bin km'de..." diye kıvırmaya başlıyor.
Araç temiz olsun, düşük kilometreli olsun, kazasız/hasarsız olsun, 0 kondisyonunda olsun... ama aynı modelin ağır hasarlı olanıyla aynı fiyata alayım. Bir akıllı sizsiniz zaten.
-
sorun o işte piyasada 890bin tl yede muadil benzer araç var fiyatı yüksek yazıp pazarlık payı dusuncesıyle ılana gırıyor nasıl olsa herkes 30-40-50 bin tl den kapı açacak diye bazısı var hiç dusmuyor ılgınc geldı yanı alıcı tarafa bakıyorsun haklı satıcı tarafa bakıyorsun kendince haklı işte siz bile 1100 yazılı fiyata 1050 gelince satmamışsınız ancak 1060 teklif gelse belki diye dusunecektınız burda hersey karsılıklı olmalı kestırıp atmamak lazım diye dusunuyorun
-
İnsanları böyle aşağılayarak konuşmamak lazım herkes ölücü değil sonuçta %20 altını teklıf eden tıcaret ıcın yapıyordur ben guzellıkle soruyorum olmaz derlerse zaten bınlerce araba var bir tek o mal sizde yok yani bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapıyor bazı satıcılar ben hıc kımseye ısrar etmedım olurmu dıye sorarım yok derse uzatmam olmaz ama su fıyatı dusunuyorum dıyenle ılerlemek dogru olandır dıye dusunuyorum herkesın değer biçtiği değilde zaten ortalama satış fiyatını sarı site girip yazınca marka model çıkıyor altı-üstü ortalaması neyse ona bakıyorsun fiyat şişirilmişse favoriye alıp beklıyor cogu kişi düşmesini sırf inat ugruna inmeyende çok var
-
Ben piyasaya göre uygun 930bin tl yazdım, 920bin tl'ye sattım 5 günde. Kimseye ucuz mal verecek değilim. İlan fiyatı uygunsa pazarlık her zaman az olur. Aldığım aracın ilan fiyatı 1.010 du onu da 1000 e aldım. Niye ? Zaten makuldu ilan fiyatı. Uçuk kaçıklara teklif bile yapmam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla kendi aracimi satarken yaşadıklarımı anlatayım,
Tesla aldım 3008'i satılığa çıkardım aldıktan sonra, inanılmaz uygun fiyat verdim sarı sitedeki hasarsız en uygun araçtan 30k daha düşük fiyat,, km'si 50.000 daha az birde, 1.35 milyon. Bu arada araca arabam.com 1.3 milyon vermiş zaten,
1.32 verene bırakacağım, alıcıların neredeyse tamamı 1.25 milyon teklif etti, araçta boya,yok km'si 38.000 iç kozmetik falan kusursuz, adamlara kardeşim galeri daha yüksek veriyor ama satacağım boşta duruyor 1.32 ye biniciye gitsin istediğiniz yere gösterebilirsiniz diyorum yok, En son iki kişi kapora attı, ikiside gelmedi, biri yoldayım diyip 3 saat oyalayıp gelmedi, oehh dedim 6 gün uğraştım arabam,com'a verdim geçtim.
En son bir galeri almış onlardan 1.39 milyon fiyat vermişti 1.36 'ya falan bir ayda satmış.
Kısaca insanlar o kadar tuhafki emlakçılar ve galericiler bu sayede kazanıyor, bak ben tok satıcı falanda değildim boşta duran kusursuz 4 lastiği falan yeni servis bakımlı düşük km'li aracı inanılmaz uygun fiyata biniciye çok istesemde satamadım,
Aradaki çocuğum hasta 1.2 milyona yarın geliyorum, çok sıkışıktınız galiba, çek tarla takası v.b gibi 50 tane boş konuşmayı saymıyorum,
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 22 Ocak 2025; 13:17:28 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Size ya da mantıklı bir şekilde indirim talep edenler için söylemiyorum, hakaret etmek gibi bir niyetim yoktu. Ama araç satmaya kalktığınızda özellikle de aceleniz yoksa, kafanız rahatsa gerçekten inanılmaz derecece saçma insanlarla muhatap oluyorsunuz. Adam bir fiyat söylüyor, kabul etsem benden alıp aynı gün arabam.com'a satıp 150-200bin kar edebilir. Bir de bunu, ilan veren kimse önceden pazar araştırması yapmayı akıl etmemiştir gibi düşünüp lütfedermiş gibi söylüyor.
-
asıl sorun benim aracın muadili yoktu, pert kayıtlı veya kaputu boyalı olana 1075 isteniyordu. satan da galerici olduğu için aradığında bin lira düşeriz diyor geçiyor.
o yüzden ben 160-1080 diyene de satmadım. hatta biri mersinden geldim aracı alacağım diye aradı. ilana 1100 son yazmışım. adam pazarlık yapmadı, çarşıdayız gel bakalım dedi. gittim tamam araba güzel 1050 veriyim dedi. dedim baştan söyleseydin de beni buraya kadar yormasaydın olmaz mıydı? abi 1060 olsun, 1070 olsun. yok dedim sen telefonda pazarlık yapmadın, araç dediğin gibiyse notere geçeriz alır giderim mersine dedin. bu aracın pert çıkması bile 1075 lira, benimki kaportasında boya olmayan araç. ben gidiyorum kalsın dedim. abi 1080 verelim dedi. zaten mersinli tipler hep adananın conolarına benziyor, bunlar notere gidince de üçkağıt yapar diye düşündüm. olmaz dedim. ilanda yazdığım gibi 1100 lira son fiyatım. 1090 da olmaz sana dedim kaçtım. 1100 tamam dese bile satmak istemedim o adama öyle beni çarşıya dolandırdığı için durduk yere.
tamam sen 90 - 40 görünce bu küsüratı atabilirim diye düşünebilirsin ama satıcı atmak istemeyebilir. o da onun tercihi. saygı duyacaksın. hayırlı alışverişler diyip kapatacaksın. ben daha sonra aracı 1085 e bir memur arkadaşa sattım. o da 1080 son çıkabileceğim dedi, pert fiyatına olmaz kardeş dedim. kusura bakmayın.
-
Bazıları zevkine ilan koyuyor, bazıları da zevkine teklif veriyor. Hiç konuşmadan son oluru ne diyenlere cevap dahi vermiyorum. Ciddi alıcı gelir bakar, en kötü ihtimal arar sorularını sorar ona göre fiyat sorar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Daha yeni arabamı sattım, ölücü it kopukla uğraşmaktan gına geldi. Herkes kendi aklınca bir değer biçip bu olmalı, bunun üzerindeyse şişirilmiştir diye sayıklıyor. Binlerce ilan var, adam da kendi istediği fiyatı yazmış işte, işine gelirse ararsın, gelmezse aramaz ucuzuna bakarsın. Başkasının malına bence bu kadardan fazla etmez diye fiyat biçmeye devam ederseniz daha çok ağlarsınız. Kendi arabam için istediğim fiyatı yazdım, 1 ay muhatap olmadığım ayak takımı kalmadı. adam 20% altını teklif ediyor, olmaz deyip kapatınca tekrar arayıp "ama verdiğim fiyata da var" diye ısrar ediyor. Onu al o zaman diyorum, bu sefer de; "Ama o kazalı, ağır hasar kayıtlı, 200bin km'de..." diye kıvırmaya başlıyor. Araç temiz olsun, düşük kilometreli olsun, kazasız/hasarsız olsun, 0 kondisyonunda olsun... ama aynı modelin ağır hasarlı olanıyla aynı fiyata alayım. Bir akıllı sizsiniz zaten. |
ağabey çok çok kelepir düşmedikçe ve tanıdık eş dost olmadıkça malum siteden 2.el araç alınmaz bakılmaz uğraşılmaz bile zaman kaybı bayide bile daha fazla indirim oluyor artık, millet eskittiği arabaları fahiş fiyattan kitlemeye çalışıyor i30,ceed,golf,leon bu araçların fiyatları akıl tutulması seviyesinde 2016 modeline 1 milyon yazıyorlar akıl mantık var kim alır alıcı da yok durmadan ilanlar güncellenip duruyor |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X