Şimdi Ara

2.El araçların fiyatları neden yükseldi açıklıyorum (İhale araç satış sitesinden örneklerimle)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
593
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Daha önce de takip ettiğim 2.el ihale sitesinde bugün 3-4 tane açık arttırmaya katıldım.
    Açık arttırmaya katılmadan önce sahibinden.comda satışta olan araçların 2.el değerlerinin ortalamalarını aldım.Aynı km ve kondüsyondaki araçlar 500-1000 TL aralığında fiyat yazmışlar.

Neyse Gözüme 3 araç kestirdim

1. 2015 corolla dizel otomatik Touch paket 17bin km boyasız hasarsız
    2. 2013 Passat TDI DSG Trendline 57bin km boyasız hasarsız
    3. Seat Toledo 2015 model dizel otomatik 22bin km boyasız hasarsız

İşin ilgin yanı bu satılan 3 aracın da sahibinden.comda ki benzer araçların fiyatından 1 ile 3bin TL arası ucuza gitmiş olması.
    Örneğin Toyota 66.600e gitti aynı araç 67.500 - 68bin aralığında ilanlar var
    Pasat 76.900e gitti . O aracın aynısı 78.500 ilanı var :)
    Seatta 56.700e gitti. 58.000TL ilanı var.

Şimdi olay şu şekilde özetleniyor. Galericiler artık butip ihale sitelerinden araç alıp kendi işyerlerinde satıyorlar. Aldıkları araçlar için ortalama 3-5bin TL bandı arası kar marjı konuyor.Fakat bu ihale sitelerine bireysel kullanıcılar da girebildikleri için benim gibi girmeden önce satış fiyatlarına bakıp kafasındaki rakamı oluşturup ihaleyi yükseltiyor. Yani eğer ihaleyi son kullanıcı almamışsa galerici almışsa halbuki son kullanıcı fiyatına araç almış olduğu için otomatikman kendi karını 2-3-5 bin koyup yeni ilan açıyor. Ve bu bir döngü olarak devamlı fiyatlar yükselerek devam ediyor.

Kısaca galericiler işin kolayına kaçıyor ama piyasa anormal derecede hergün yükseliyor. Ve her seferinde araçlar 500TL daha pahallı satılıyor.
    Çünkü ihaleden çıktıktan sonra diğer toyota araç 67.000e satıldı, alan adamdaki mantık az önce 66.600e gitmişti.Yarın dip rakam 67 olacak ve 68e kadar çıkacak.Bu böyle devam edecek.Galerici tezgahı için araç almak zorunda. Kapısının önü boş kalmaması lazım. Sonuçta üçüne bakmıyor. Ama fiyatları yukarı çıkartıp duruyorlar.

Burda son kullanıcı eğer galericilere güvenmiyorsa butip yerlerden araç alabilir hem TÜVTURK tarafından son noktasına kadar resimli onaylı eksper raporlu araçlar. En azından aradan al-satçı çıkmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reallist55 -- 27 Nisan 2016; 15:16:35 >

• hangi site bu ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beş para etmez. Kiralık araçların satıldığı bir yer. 1000 fazla ver ilk sahibinden al. Filo alımı yapan şirketler vb. leri 1-2 sene önce aracın bireysele satışından %20-30 indirimle araçları alıyor, kiralıyor, vergiden düşüyor ve 1-2 sene sonra aldığı fiyattan %20-30 karla satıyor. Müthiş😳 Bu böyle gitmemeli.

• needacar kullanıcısına yanıt
    O ilk sahibi sanki çok mu ucuza veriyor. Araç kendi kendine değer yapıp duruyor.
    Ben filodan al burdan al demiyorum.
    4 ay önce 64.500e pazarlık yaptığım corolla şuan 68-69 bandında. Bunun sebebi ihale ile araç satışından kaynaklı.O çok akıllı olan ilk sahibi bakıyor malum siteye ''vayy be arabam ne kadar değerlenmiş''diyor. :)
  • Sıfır araç fiyatları ortada neden yokken devamlı arttığı sürece 2. el fiyatlarını kimse sabit tutamaz.

• Sıfır araç fiyatları değil piyasayı yükselten

Millet birbirine bakıp fiyat yükseltiyor

Hiç bi araç durup dururken 3-4 ayda 4bin pirim yapmaz

• 2.el almak zorunda değil kimse..
    Sıfır almak zorunda da olmadığı gibi..

Aracın sıfırı 60.000 TL bayide..
    internette ikinci el 58.000 TL demiş, bi de utanmadan yazmış "bayidekinden farkın yok 2.000 TL cebinde kalsın"

Yani yatırım tavsiyesi de veriyor zeka küpü vatandaş , o kadar akıllı...

Sıfır 60.000...

anahtarı kontağa sokup çıkart istersen bir kere... maksimum vereceğim 54.000... bitti..
    Benim için bu kadar basit..

Ama büyüüüüüük bir çoğunluk için "sıfır araç" diye bir kavram bile yok..
    Sıfırından 2-3 bin az diye 2.el araba alabiliyor..
    Sonra vay efenim araç aldım orası patlak çıktı burası patlak çıktı..

Vermeyin...
    icradan araba almak nedir ya..
    Galericiden araba almak nedir?

Kural-1 = Galericide patlak olmayan araba olmaz.
    Kural-2 = Galericinin para kazanması için arabanın patlak olması şarttır... Patlak olduğu bahanesiyle ederinden ucuza aldığı aracı, patlak değil diyerek ederinden hafif yukarıda satarak para kazanmak adamın mesleğidir..

Herkes uyanık herkes süperzeka...
    Uyanıklar birbirini düdükleme peşinde 24 saat memlekette..
    Düdükleyenin gıkı çıkmaz, düdüklenen isyanlarda..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sıfır seat leon 1.2 tsi 56 bine pazarlıkla alınıyor sahibinden de 58 binde ikinci el ilanlar var bu arkadaşlar o kadar zekiki ilan 2 aydır bekliyor başlık acil sıfır ayarında madem acil niye 2 ay ilanda bekliyor.Genelleme yapmıyım ama kim araba alsa 2 3 bin ustune koyup sahibindene koyuyor piyasada böyle artıyor. Aklı olan sıfır alır bu devirde.

• Enflasyon % 8 ama araba fiyatinda % 20. 0km yukselirse 2.elide yukselir

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuseyr

hangi site bu ?

Sanırım ikinciyeni

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • internetteki fiyatlar ne kadar realist tartışılır ihale işi iyice cıvıklaştı adam 1.000 tl kar yapacağım diye ihaleye giriyor ve fiyat yükseltiyor genelde 1.000-3.000 kar yapacağını sananlar galericilik mesleğine adım atan genç kanlardan oluşuyor kar yapamıyorlarda çünkü toylar trafik tescilini hesaplamıyorlar tabi süpriz masraflar da var ki bu kısım can yakabilir ne zaman satılacağı belli olmayan aracın kendisi muamma olan bir araca 50-60bin yatırıp 1.000-3.000 kar yapacağım diye hayallenen varsa borsayla uğraşsın inanın daha az üzülürsünüz
  • İkinci elden arac alinir elbette,fakat alinacak araba var alinmayacak araba var.esnaf arabalari cok pahali,yanaşmayacaksın

• piyasayı belirleyen ana faktör galericiler. Kapitalist düzende yaşıyoruz ancak ben fiyatları devletin bir mekanizmasının belirlemesinden yanayım. Misal: 2000 model Torosun fiyatı en fazla 8.000 TL olmalı diye bir liste yayınlamalı. Noterler de satış esnasında bu değere bakıp onay vermeli. İlla ki başka yolunu bulanlar olacaktır ancak hiç değilse bir nebze fiyatların düşmesine sebep olur. hakikaten 90 model şahinin fiyatının en fazla 2-3 bin olması gerekirken 7-8 bine gidiyor. Sıfır km araç fiyatları da ikinci el araç fiyatları da aşırı yüksek.
  • reallist55 kullanıcısına yanıt
    Ankara Toyan manuel Toyata Advance donanımı 66500 tl ye veriyormuş. İrtibata geçebilirsiniz.

• needacar kullanıcısına yanıt
    Hocam verdiğim fiyatlar otomatik benim

• piyasası olmayan araçları takip edin daha mutlu oluyorsunuz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.