Şimdi Ara

2.EL araba satarken neye dikkat etmek lazım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • s.a arkadaşlar hayırlı bayramlar cahilliğimi mazur görün .. 2.el bir aracımız var satmayı düşünüyorum bugüne kadar satarken hep yanımızda birileri vardı bu sefer tek başımıza satacaz acaba satarken neye dikkat etmem lazım ?

mesela aracı satın alan kişi ile parayı yollayan kişi aynı olması lazım diye duydum ?

birde şu muhabbeti anlamıyorum expteriz de birşey çıkarsa masrafı sana ait

tecrübeli arkadaşlar yorum yazarsa sevinirim..

• Peki kağıda yazılacak bu yazıdan dolayı alıcı kişi "acaba arabada bir gizli kusur var da, sorumluluktan kurtulmak için mi bunu yazdırıyor" demez mi? Şahsen bir araç alırken böyle bir kağıdı asla imzalamam.

Satıcı açısından da durum travmatik olur. Birisi gelip bu şartları kabul etmediği için arabayı almaktan vazgeçse sorun olmaz belki. Ama iki, üç, dört, beş.... derken araba satılmaz.

Belki böyle bir uygulama noterlerde gerçekleşirse mantıklı hale gelebilir. Öteki türlü başka problemlere neden olur.
  • 1-) Paranı tam olarak satış öncesi al. Güvenli ödeme çıksa da senetleri satalım şöyle satalım çekle satalım 200 gösterelim kalanı elden verelim vergi çıkar gibi saçmalıkları dinleme satış fiyatı neyse o güvenli ödeme ile al.

2-) Bir eksper yaptırsın. Raporun bir örneğini sen de al sendeki örneğe alıcı bilgim vardır diye yazsın isim soy isim imza atsın her sayfaya sana ona göre versin. Sonra vay efendim motor arızalıymış yok balata sıyırdı bilmiyorduk şeylerini geçsin.

3-) Bir kağıda şunlar yazılsın. X Plakalı aracın motor akşamını, şanzımanı, multimedya ve klima dahil iç ve dış aksesuarlarını ve özelliklerini kontrol ettim. Hepsinin çalışır ve sağlıklı olduğunu sürüş testinde bizzat tespit ettim. (Varsa arızalı veya çalışmayan şeyler klima arızalı çalışmadığını biliyorum) aracı bu haliyle kendi orjinal anahtarı ve yedek orjinal anahtarı ile birlikte tescilden sonra teslim aldım.

Alıcı El Yazısı İle ; Test Ettim, Aracı Teslim Aldım
    Alıcı İsim Soy İsim
    İMZA

Herhangi birini kabul etmeyecek bir adam büyük ihtimalle sana sorun yaratır. Bu evraklar araçta ileridr bir sorun olursa aracın ayıplı teslim edilmediğini arızanın sonradan meydana geldiğini ispat eder. Alıcı yazılı imzalı evrağının aksini iddia ediyorsa (ayıplı olarak satıldı) mahkemeye senden sadır yazılı deliller sunmak zorunda kalır. Tanıkla veya raporla aracın ayıplı devredildiğini ispat edemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Takasbank üzerinden guvenli odeme yapılacak. Satış fiyatı tam göster. Dolandırılma olmaz.

Zaten ödeme sonrası notere gidilebilir.

Ekspertiz öneririm, ekspertiz olmaz ise öyle dedin böyle dedin baş ağrıtabilir.

Dediğin gibi çıkmaz ise mevzusu için kendiniz boyalı ve değişen yerler ile ilgili eksper yapıp satışa koyabilirsiniz. Onu da ilana ekleyin. Şehir dışından gelenler için bir güvence olur. Bu zorunlu değildir ancak alıcı için tercih sebebidir.

Ufak tefek sorun varsa kendiniz yaptırın. 3 liralık masraf satış esnasında 10 lira hesaplanır ayrica mide bulandırır.

Ne sattıginizi bilin, net olun, aracınızı karalayarak fiyat kırmaya çalışan kişiye " o zaman bu araca bakmayın" deyip vedalaşın.

aracı herhangi bir arızası var iken satacaksanız bunu mutlaka yazılı şekilde belirtin, eksper raporsuz asla satmayın ve noter satış sözleşmesine ibare olarak ekletin.

Hayırlı satışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 31 Mart 2025; 22:23:10 >

• Aracı ikinci el almadıysanız...

Boya ve değişen durumunu işaretlediniz.

İlana ben şunu yazarım "boya ve değişen durumu aracı satın alırken yapılan ekspertiz doğrultusunda alıcıya ön bilgi mahiyetinde siteye işaretlenmiştir. Araç ..... yaşında ve ...... km dir. Ekspertiz sorumluluğu alıcıya ait olmak kaydı ile her yerde yaptırabilir."

Bir ekspertiz orijinal deyip başkası değişen diyor çok karşılaştım. Ben bu sorumluğa girmiyorum.

Bazı tipler bu olayı iş edinip ekspertiz ücretini size ödetip iş yerinde yüzde alıyorlar.

Şehir dışından gelecek varsa tanıdığı varsa önce baksın. Çok değişik tipler geliyor.

Güvenli ödeme sistemi gerçekten yapmışlar. İlk etap da zor gibi gelse de gözünüzün önünde her şey oluyor. Para geldi gelmedi askıda kaldı mevzusu olmuyor. Kaç paraya anlaştıysanız güvenli ödeme sistemi üzerinden yapın.

• Aslında bir sözleşme o da hukuka aykırı düşmeyen kayıtlar konulabilir. Ama noterler kabul etmiyor. Veya eklemeler sayfalar vs noter ücretini arttırıyor. Km araç durumu ile ilgili bir yazı düzenlemek mecburiyeti doğuyor. Olmayınca bu tip evraklar tanıkla vs ispat gündeme geliyor saçma sapan iddia ve beyanlar konuşulmaya başlanıyor.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt
    Peki kağıda yazılacak bu yazıdan dolayı alıcı kişi "acaba arabada bir gizli kusur var da, sorumluluktan kurtulmak için mi bunu yazdırıyor" demez mi? Şahsen bir araç alırken böyle bir kağıdı asla imzalamam.

Satıcı açısından da durum travmatik olur. Birisi gelip bu şartları kabul etmediği için arabayı almaktan vazgeçse sorun olmaz belki. Ama iki, üç, dört, beş.... derken araba satılmaz.

Belki böyle bir uygulama noterlerde gerçekleşirse mantıklı hale gelebilir. Öteki türlü başka problemlere neden olur.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Kuş Kafası kullanıcısına yanıt

Bazı kusurları satıcı bile bilmeyebilir. Km daha önceleri düşürülmüştür. Araba tuvden eksperden geçer ama change olur vs bu metin ayıptan doğan sorumluluktan feragat sözleşmesi değil. Malın ne durumda ve nasıl teslim edildiğine dair bir evraktır.

Çalışan bir aksamın çalıştığını tasdik etmiyorsa alıcı bu da satıcı için sorundur yalan yanlış doldurulmuş bir evrak gelmiyor. Çalışır durumda ise öyle yazılır. Yürür halde değilse o şekilde tutanak tutulur.

En basitinden kira sözleşmesi yapıyorsun demirbaş yazılıyor, evin durumu yazılıyor duvardaki çatlak varsa onu bile yazıyorsun. Çıkarken de anahtar teslime nasıl teslim edildiğini yazıyorsun. Video kaydı çekip en son çıkarken halini kayıt eden bile var. Otomobil servislerine girerken çıkarken aracınızın fotoğrafları çekiliyor. Hepsi aynı yere çıkıyor. İş ilişkisini karşındaki kişiye güvenerek yürütme kendine önlem al. Alıcı da kendi önlemini alsın anlamıyorsa araçtan full eksper raporu alsın, yetkili servise çeksin vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 1 Nisan 2025; 2:23:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Yağ yakan motora katkı atılınca fark edilmiyor. Aracı test ettiğinizde de fark etmediniz, ekspertizde de fark edilmedi. Sonuç olarak kağıda "sorunsuz" yazdınız ama aslında sorun var. Günün birinde arıza oldu ve usta size "bu araba bu kadar arıza yapmadan neredeydin" dese, bu durumda ne yaparsınız peki? Benzeri bir durum başıma geldi çünkü.

Söylediğiniz sistem asla olmayacak bir sistem değil. Güzel ama daha emin ellerde, daha tartışmaya kapalı şekilde işlenmeli. Arada kalan pürüzler de böylelikle giderilebilir.

Edit: İmla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuş Kafası -- 1 Nisan 2025; 6:2:45 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

güvenli ödemeden kasıt nedir onu anlamadım ???

• SATILIK 2017 MODEL 1.4 BENZİN +LPG LİNEA  

KM : 85 BİNDE ( ORJİNAL )     

ARACIN 2. SAHİBİYİM

ARAÇTA ATİKER GOLD LPG KİTİ MEVCUT RUHSATA İŞLİ MUAYENESİ 1 YIL VAR 

YEDEK ANAHTARI MEVCUT  

ARACIMIZIN TİRGER SETİ ÖN DİSK FREN BALATA  V KAYIŞI DEĞİŞTİ 

ARAÇTA KUSUR SAYILACAK ŞEYLER : SOL ARKA STOP LAMBASI DEĞİŞTİ , ÖN CAM DA SİLECEĞİN ALTINDA ÇATLAK VAR GÖRÜŞE ENGEL DEĞİL.  SOL TARAFTA ÇAMURLUK VE MARŞPİYERDE EZİK VAR . 2 -3 NOKTADA RÖTÜŞ BOYASI VAR SAĞ ARKA ÇAMURLUK ÜZERİNDE 1 PARMAK BÜYÜKLÜĞÜNDE EZİK VAR ODA ALDIĞIMIZ DA VARDI .

BUNUN DIŞINDA YÜRÜYENİN DE MOTOR ŞANZIMAN ALT TAKIMINDA SORUN ARIZA HASAR KAYDI TRAMER KAYDI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR. 

PLAKA AÇIK SORGULAMA YAPABİLİRSİNİZ.. 

MODEL YÜKSELTECEĞİM İÇİN SATIYORUM ARAÇTA BİR ŞİKAYETİMİZ YOKTUR.  

şöyle bir açıklama yazdım sizce nasıl ??? açık ve net mi ??

• 7805 7 kullanıcısına yanıt

araç satışında sadece takasbank var artık.güvenli ödeme

• Radikal ve Sert R kullanıcısına yanıt

tamam da usta takas bank benim yaşadığım ilde yok sorun olur mu ??

• 7805 7 kullanıcısına yanıt

Detaylı olarak burada anlattım hocam. Takasbank bir banka değil. Sistemin adı.

• mr.big kullanıcısına yanıt

heee eyvallah tamam şimdi anlaşıldı....

• yahu arkadaşlar birşey duydum doğru mu ??

şimdi diyelim güvenli ödeme ile aracı sattık birisi dediki aracı alan kişi araca sigorta v.s işleri yaptıracak ruhsatı eline alacak ondan sonra para benim hesabıma geçiyormuş. iyide o sırada o kargaşada adam sigortayı nasıl yaptıracak yani kim ucuz km pahalı diye piyasayı araştırmadan gelişigüzel sigorta mı yaptıracak bu işe kafam yatmadı pek ???

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.