Şimdi Ara

2. Dünya Savaşı ile ilgili ilginç ..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
157
Cevap
31
Favori
9.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2. dünya savaşı ile ilgili ilginç bilgiler lazım arkadaşlar yardım eder misiniz, bildiklerinizi dökün ortaya hadi ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bana en ilginç gelen alman tanklarıyla polonya atlı birliklerinin savaşıydı
  • Rusların bir adet KV-2 tankının koca bir Alman Panzer Tümenini (200 tanktan oluşur) 2 ün boyunca tuttuğunu biliyor muydunuz? Almanlar en sonunda 50 tankla tankı ateş altına alıp, 88mm toplarından birini kurup tankı etkisiz hale getirmişler.

     2. Dünya Savaşı ile ilgili ilginç ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erwin -- 19 Kasım 2012; 17:58:33 >
  • hitler acaba mason muydu. belkide devlet kurulmasını istemeyen yahudileri öldürerek israilin kurulmasınımı sağlıyordu.
  • sağolun arkadaşlar daha fazla lazım :D upp

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Panzer birliklerinin mantığı yolu açarak çok hızlı ilerlemekti tek tank hızla hareket eden birliği nasıl tutmuş acaba atış menzilimi çok yüksekmiş yada bir kaynak varmı bu olayla ilgili
  • Hitler'in adamlarından birisinin oğullarına ve kızlarına Hitler'in baş harfiyle başlayan isim vermesi(Helmut,Helga) ve Berlin düşmeden kısa süre önce bütün çocuklarını kendi eliyle öldürmesi.


  • Bunun serisini izle bayağı bilgin olur...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin

    Rusların bir adet KV-2 tankının koca bir Alman Panzer Tümenini (200 tanktan oluşur) 2 ün boyunca tuttuğunu biliyor muydunuz? Almanlar en sonunda 50 tankla tankı ateş altına alıp, 88mm toplarından birini kurup tankı etkisiz hale getirmişler.

     2. Dünya Savaşı ile ilgili ilginç ..


    Bu olay doğru mu acaba ?




  • Savaşta Almanya'yı güçlü yapan Hitler değil komuntanlarıdır, Almanya'yı yıkan ise Hitler'in komutanları dinlemeyip kendi kafasına göre hareket etmesidir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Three Dimensions

    Hitler'in adamlarından birisinin oğullarına ve kızlarına Hitler'in baş harfiyle başlayan isim vermesi(Helmut,Helga) ve Berlin düşmeden kısa süre önce bütün çocuklarını kendi eliyle öldürmesi.

    O adam Joseph Goebbels. Reich'ın propaganda bakanı.

    Bence en ilginç olan şey Fransa'nın müttefiklerin Almanya'ya doğru ilerlemesi sırasında dört yıl önce gerçekleşen Alman işgalinden daha çok zarar görmesidir.
  • Birinci dünya savaşından 30 yıl geçmeden almanya nerdeyse dünyayı ele geçirecekken bizim halimiz bana hep ilginç gelmiştir.
  • Almanların bi tane kocaman topu bi tane kocaman gemisi vardı. Bi tane de kocaman bir tank yapmaya calısıyorlardı ama onu başaramamıslardı projesi duruyordu. DH de arastırırsan bulursun. Konusu vardı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Elder Scrolls

    quote:

    Orijinalden alıntı: Erwin

    Rusların bir adet KV-2 tankının koca bir Alman Panzer Tümenini (200 tanktan oluşur) 2 ün boyunca tuttuğunu biliyor muydunuz? Almanlar en sonunda 50 tankla tankı ateş altına alıp, 88mm toplarından birini kurup tankı etkisiz hale getirmişler.

     2. Dünya Savaşı ile ilgili ilginç ..


    Bu olay doğru mu acaba ?

    Vikipediden;

    quote:


    Barbarossa Harekatı başladığında Kızıl Ordunun elinde 508 adet KV tankı bulunuyordu. (Zaloga & Grandsen 1984:125). Nazi Almanyası ordusu Wehrmachtın elindeki tank ve tanksavar silahları KV tanklarını etkisiz kılmaya yetmiyordu. Bunu için hava desteği, 105 mmlik obüs veya 88 mm toplarının yardıma ihtiyaç duyuyordu. 23–24 Haziran tarihinde tek bir KV-2 Alman 6ncı Panzer Tümenine ait tankları Raseiniai, Litvanyada bulunan Dubissa Nehri üzerinde köprü başında bütün gün bekletmişti. Bu olay sonucunda Alman Panzergruppe 4 bağlı birliklerin Leningrad saldırısında destek almaları gecikmiş ve cephenin kaderi değişmişti. (Zaloga & Grandsen 1981:10–12)




  • güzel şeyler geliyo destekleriniz için teşekkürler arkadaşlar.sadece almanya olarak düşünmeyin ama :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amerika sırf savaşa dahil olabilmek için pearl harbor baskınını başlamadan durdurabilicekken yapmamıştır
  • Monster



    Landkreuzer P. 1500 Monster çok büyük bir tank ve Krupp firması tarafından geliştirilen 800mmlik Schwerer Gustav demiryolu topuna platform olması düşünülen bir araçtı. 1942 yılında Adolf Hitlerin onayı ile Krupp firması ile tasarlanan kara kruvazörü projesi 1943 yılında Albert Speer tarafından iptal edildi ve bir daha tamamlanamadı. Eğer bu araç tamamlanabilse Panzer VIII Maus modelini kat ve kat geçecekti. (üretilen en büyük tank) . Landkreuzer P. 1000 Ratte tasarımında çok büyük bir ebadı olan bu araç (kesinlikle yapılmasının imkânı yoktu) eğer yeterli güç sağlanabilse saatte en fazla 10 ila 15 km/s hıza ulaşacaktı. Her ne kadar boyutları ile korkunç görünse de bu kara kruvazörünün birçok olumsuz yanı vardı. Örneğin bu büyüklükteki bir aracın geçebileceği köprü bulunmuyordu. Yol da yoktu. Ağırlığında ötürü arazide ilerlemesi imkânsız olacaktı. Hızı çok düşüktü. Arazi şartlarında örneğin bir nehri geçebilmek için doğal bir yol bulmalı idi. Bu da araç için vakit kaybıydı. Bu büyüklükteki bir araç ne kadar kamufle edilse de düşman uçakları için kolay bir hedef olacaktı. O yüzden korunak yapılmalıydı. Pratikte devasa olan bu araç yapılsa bile bir işe yaramayacağı gün gibi ortadaydı.




  • Wehrmacht'ın Nazi selamını vermemesi. (1942 veya 1943 den sonra diretildi vermek için.) Rusya'nın Amerka'dan aldığı yardımlar Almanların tank , top , kamyon vb malzemelerinden 2-3 kat daha fazladır. D-Day ve Barbarossa'nın kaybedilmesinin en büyük nedeni Hitler'in müdahaleleridir.

    Edit: Ruslar Berlin'e girdiğinde hala Almanlar Danimarka , Girit , Batı Cehpesi , İtalya'nın bazı bölümlerinde savaştaydılar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi l053r -- 19 Kasım 2012; 18:28:31 >
  • Ruslar uçaklardan fare dolusu kasalar atmış ve meşhur tanklarını etkisiz hale getirmişti almanların çünkü tank kabloları ozamn plastiktendi sonra anladılar farelerin kemirdiğini ve çelik kullanmaya başladılar kabloların dışında.ayrıca köpeklerin üzerine bomba bağlayıp tanklara karşı kullandılar köpekler alman tanklarını gördüklerinde zzapetmek mümkün olmyor ve ona doğru koşyorlar sonra da bombayı patlatıyorlardı kablolarla.bunun videosu var ayrıca youtubede
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.