Şimdi Ara

-2 derecede 5 senelik yaz lastiği sorun çıkarırmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
5.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 sene kullanılmayan lastik bile sorun çıkarır.

Ben de -5 derecede arabayı çalıştırdım ilk marşda çalıştı. Biraz ısınmasını bekledim sonra kalktım sitenin içinde bir iki tur attım hararet göstergesi Cold seviyesine bile gelmedi C'nin altındaydı hep çok az oynamıştı Sonra arabayı önü güneydoğu cepheye bakın bir yere park ettim güneş çıkarsa değsin diye

• alışkanlıktan vitesi öyle atıyorum... kasti değil yani... komik ama değilmi = )
  • 5senelik lastik her derecede sorun çıkarır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: dkerem2

Bnde 1 senelek yaz lastigi var kayseride konyada sorn cikarmi acep?

Emin olmamakla birlikte ara sokaklarda sorun çıkarabilir. Ana yollarda bir şey oalcağını sanmıyorum Kayseri için

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

quote:

Emin olmamakla birlikte ara sokaklarda sorun çıkarabilir. Ana yollarda bir şey oalcağını sanmıyorum Kayseri için

Balayi icin bu ay 21 ocakta adanadan kayseri erciyes sonra nevsehir ve konya ordanda karaman uzeri silifkeye gececegim kis lastigi 10 gunluk kiralik 100 tlye anlastim riske girmeyip taktirsammi yoksa devam mi etsem sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Chery kimo 1.3 lusso
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PetrovaFire

quote:

Balayi icin bu ay 21 ocakta adanadan kayseri erciyes sonra nevsehir ve konya ordanda karaman uzeri silifkeye gececegim kis lastigi 10 gunluk kiralik 100 tlye anlastim riske girmeyip taktirsammi yoksa devam mi etsem sizce?

Merkezlerde neyse de hocam Erciyes'e çıkacaksanız kesinlikle taktırın önleminizi alın merkezde bu kadar kar varken erciyes daha kötüdür.Bence taktırın riske girmeyin derim.

• Haklisiniz en iyisi taktirmak

Chery kimo 1.3 lusso
  • Her lastikle yol alınabilir arkadaşım. Bende biri 57, biri 58 model iki adet Chevrolet Belair var. İkisinin de üzerinde 2002 model lastik var. İkisi de gidiyor-duruyor çok şükür. Yağmurda da gidiyor-duruyor. Bu araçlardan hiç kullandın mı bilmiyorum. Yeni oyuncak arabalara benzemez. Kolay durmaz bu arabalar. Ama biraz temkinli olunca 10 yıllık petlas lastikle gezilebiliyor istenirse. Ankara-Eskişehir yolunda 70-80km hızla da seyrettiğim çoktur. Ama bunun makul bir davranış olmadığını hepimiz biliyoruz. Ben bu arabaları senede iki kere kullanıyorum. O yüzden üzerinde öyle lastikler var. İki aracın da 13 senedir muayenesi yok. Yaptırmıyorum; çünkü kullanmıyorum. Satmayacağım da. Af maf çıkınca öderim.

Ama gündelik kullandığımız arabalar "gidiyor-duruyor, daha ne aga!?" mantığı ile kullanılmazlar. Zira 4 sene boyunca kullandığın bir dandik lastik, 3. senenin ortasında seni bir durumdan kurtarır, arabadan indiğinde toprağı öpersin. Aynı olay 5. senenin ortasında başına gelir, annen-baban öper senin toprağını. Kısaca burada herşey ne olur ne olmaz üzerine kurulu. Nasıl ki arabalarımızı Allah korumadığı için kasko yaptırıyoruz, Allah korumadığı için lastiklerimizi ömrü dolunca değiştiriyoruz. Tamamen aynı şey. Kasko yaptırdığınız dönem boyunca hiç kaza yapmayabilirsiniz. Ama "kasko saçmadır, al şu duayı as aynaya" diyebilir misiniz? Diyemezsiniz. Lastik de öyle birşey işte. Ana farkı, üzerinde sizin canınız var, direksiyonunuzun ucunda da potansiyel diğerlerinin.

Aracınızı az kullanıyor ve kapalı-yarı kapalı garajda tutuyor iseniz, 5 yıllık lastik ömrü dolmuş lastik değildir. Ama okeye dönüyordur. Yüksek hızlara çıkmıyorsanız aradaki fark sizin için önemli olmayabilir. Ancak çok yol yapıyorsanız ve yüksek hızlara çıkıyorsanız, farkı çok net anlarsınız. -2 derecede kışlık lastik ve yazlık lastik arasındaki farkı da çok iyi anlarsınız.

Otobanda çok yüksek bir hız değil, 140 ile giderken önünüzdeki tırın lastiği patlasın, dönüp yanındakı tıra gömüp yolu kapatsın, o zaman benim gibi, kışlık ve yazlık arasındaki farkı anlarsınız. Yazlık lastiğim olsa gene burada olurdum; ama kendime yeni araba bakıyor olurdum.

Ya bana neyse, ama günün birinde karda kayıp da benim arabam gibi cins bir arabaya çakarsan yarıla yarıla gülerim. Lanet arabamın farının tanesi 3750TL, sis farının tanesi 650TL. Kasko ertesi sene "Çık benden, başkasından yaptır!" fiyatı çeker sana yemin ederim. Babam 10km hızla bir otobüse vurdu, iki far, bir tampon, bir kaput, kaput boyama işçiliği ile 14.000TL masraf çıktı. Ertesi sene kasko firması 4500TL fiyat çekti. "Çık benden, başkasına yaptır." diyor kısaca.

Şaka bir yana, başınıza bir musubet gelmeden lastiğin önemini kavramınızı dilerim. İki arabada toplam yılda 75.000km yol yapan baba-oğul olarak ikimiz de söyleyebiliriz bunu. Yılda 5.000-10.000km yol yapıyorsanız işin rengi az biraz değişir. Ama o durumda bile gelecek sene lastiğinizi yenilemenizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 10 Ocak 2013; 15:58:54 >

• bende aynen senin gibi vites değiştiriyorum,herkes laf sokmuş ne varsa,,, ayrıca bende 2 parmakla direksiyon tutarım ama stilimiz farklı
    Vites atışın Drag rolling yapanlara benziyor :D
    Biri 2 parmağınla tutuyosun dıreksıyonu demiş renault hidrolik + elektirik destekli direksiyon kullanıyor du megan da bunda da öyle ise tek parmakla bile kullanılabılınır

http://www.youtube.com/watch?v=8nVBzpLdzzI Brutal Acceleration

Dizel Otomatik Auris 0-100 ü Olmayan Araba
  • quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

quote:

Orijinalden alıntı: Biturbo

quote:

Orijinalden alıntı: Panthér

Böyle durumlar da araca binmeden önce, aracı 3-4 dakika çalıştırıp ısınmasını sağlasanız daha kolay bir durum olmaz mı?

Zaman kaybı olur, araba hareket halindeyken daha hızlı ısınır...

Evet! ama motor bir miktar ısınır ve içerisinin soğuk havası biraz kırılmış olur. Buz gibi arabaya oturulmamış, bu kadar sıkıntı çekilmemiş olur.

Zaten her zaman değil bu gibi bazı durumlar da yapılan bir şey olacağı için, bence 3-4 dakikalık zaman kaybı gözardı edilebilir.

*Ben Antalya da yaşıyorum. Ve yazın çok sıcak ve nemli havalar da arabayı ve klimayı çalıştırıp 3-4 dakika iç ısının düşmesini bekliyorum.
    Yoksa! klima çalışana kadar, üzerindekilerin terden ıslanması kaçınılmaz bir durum oluyor.

Bu durum da, bunun tersi geliyor. Bana...

Ben Ankara'da yaşıyorum ve aracım dizel, eğer çalıştırıp ortamın ısınmasını beklersem ciddi söylüyorum en az 10 dk sürer sabah soğuğunda, hareket halinde bunu yapmak benim şartlarıma daha uygun...
    Neticede tercih meselesi...

• quote:

Orijinalden alıntı: LionTech16

Diğer konuya, sadece uyguladığınız yöntemin yanlışlığını yazmıştım. Diğer kısımlar benim haddim değil. Kanunen zaten şu anda binek araçlara kış lastiği mecburi değil. Fakat muhtemelen önümüzdeki sene, tüm araçlara kış lastiği mecburiyeti getirilebilir. O zaman büyük ihtimalle kasko şirketleri de kış lastiği olmayan sürücülerin kaza yapması durumunda ödeme yapmaz.

Fakat benim asıl anlatmak istediğim o değil. 7 C'nin altında, yaz lastiklerinin kendi yapısından kaynaklanan bir dezavantajları vardır. Hamur yapıları oldukça sert olduğu için, soğuk havalarda yere iyi tutunamazlar. Bir lastiğin çok düşük sıcaklıklarda, karda ve ya buzda yere tutunabilmesi için oldukça yumuşak hamurlu olması gerekmektedir. Kış lastikleri de malzeme yapısı olarak bu esnekliği sağlarlar.

Kış şartlarında en dezavantajlı lastik yaz lastiğidir. İklimin ılıman olduğu bölgelerde, örneğin İzmir, Muğla, Antalya gibi ; kaliteli bir dört mevsim lastiği ile kış geçirilebilir. Fakat, Ankara Bursa ve İstanbul gibi illerde hem sıcaklığın çok düşük olmasından dolayı hem de yokuşların olabildiğince dik olmasından dolayı kış lastiğini özellikle tavsiye ediyorum.

Kaygan zeminde ilerleyebilmek kadar durmak da önemlidir. Frene bastığınızda kış lastiğinin örneğin 10 m daha kısa fren mesafesi sunabiliyor olması yeri gelir sizin hayatınızı kurtarır. Karşı tarafa verdiğiniz maddi zararları tabii ki kasko karşılar fakat Allah korusun ölümlü bir kazada bunun vicdan azabı ile yaşamak istemezsiniz. Tam tersi bir durumda da kendi canınızı tehlikeye atmak istemezsiniz.

Sonuç olarak; kış şartlarında kabak yaz lastikleri ile gidebiliyor olmak kış lastiğinin gerekmediğini ya da yaz lastiğinin mükemmel olduğunu göstermez. Anladığım kadarı ile siz de mühendissiniz. Bir mühendis için her zaman ilk sırada 'emniyet' gelir. Önce kendinizi, sonra sevdiklerinizi ve trafikteki diğer insanların hayatını emniyete almak, bir mühendisin her zaman birincil hedefi olmalıdır. Bunun aksi bir durum, insan hayatına verilen önemin azaltılması ve mühendislik felsefesi ile ters düşmesi anlamına gelir.

Bunlar tamamiyle benim şahsi düşüncelerim ve tavsiyelerimdir. Haddimi aştıysam affola.

Herkese kazasız belasız keyifli sürüşler.

• quote:

Orijinalden alıntı: olorinthewhite

5 yıllık lastiğe yazın bile güven olmaz. Dişi olsun, olmasın...

"Dişi" derken.
    Oy birliğiyle dh madalyası versek arkadasa nasıl olur.
    Hondaci bir eleman vardı bir video da kimse onun gibi vites degistiremiyor kanımca.

• 7:15 de bizim eski evin önünden geçtin.
    3 katlı ahşap bir bina idi. En son kokoreççi dükkanı olarak görmüştüm . 1989 yılında ayrıldık o evden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0C8FEE75E -- 10 Ocak 2013; 19:38:17 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: individual

7:15 de bizim eski evin önünden geçtin.
    3 katlı ahşap bir bina idi. En son kokoreççi dükkanı olarak görmüştüm . 1989 yılında ayrıldık o evden.

vay be 89 = ) 5 yaşındaydım ozamanlar daha güzeldi buraları...
  • _____________________________

• herkesin dediği gibi lastik 5 yıl yerinde dursa bile sorun çıkarır
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.