Şimdi Ara

2 butona uzaktan kumanda nasıl yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

sallanan beşiğe hayatımızı kolaylaştırmak adına sadece 2 tuşunu (hız arttırma - acma kapama) yönetebileceğim şekilde uzaktan kumanda nasıl yaparım bu konuda yardımcı olacak ustalarımız var mı acaba

• Bebek ağliinca felan çalışıyodu bu alet. Ayrıca krank biyelle değil dişli ile döndürün daha iyi. YAni araya bi şe takılınca ve sistem pozisyonel kilitlenince çalışma iptal olomuyor.

IR kumanda ve ya rf? Bunun için hobi devrelerinden hazır olarak almak en kolayı. Yoksa modüllerinden yapılabilir. TV kumandasından çalışanı çok pratik olabilir.
    Eğer bulunan devre sadece basit bir çıkış veriyorsa yani düğmeye basılınca çıkış var ve düğme bırakılınca çıkış yoksa;
    FlipFlop lardan uygun olanı seçilerek kademe oluşturulur. İlkin çalışma başlar, sonra hızlandıran kademe sonra da daha da hızlandıran veKapama. gibi. Bi de darbe akım aahtarı denen bi şe var. Bir basınca açıyor sonraki basmada kapıyor. Yani tek çıkışlı uzaktan kumanda buna bağlanabilir.

Yalnız hız ayarı profesyonel istenirse; motor özelliğine göre gerilim değiştirilerek ya da akım darbeleri ile sorun çözülür. Gerilim değiştirme için uzaktan kumanda ses kontrolü mantığı düşünülür.
    Başarılar...

• karafetva K kullanıcısına yanıt
    ustadım hız ayarı zaten kendinde mevcut 2 tuştan kastımda oydu 1 tuşa 4 sefer basarsak en hızlı konuma geçiyor 5. kez basmaya en düşüge dusuyor sadece basma devresi olacak yani direk devreyi butona bağlayacağım için özel birşey yapmaya gerek kalmayacak bahsettiginiz gibi hazır devreler arastırdım konu actıktan sonra montajında zorluk yaşamazsam aşağıdaki ürün tam benlik denebilirmi üstadım ?

http://urun.gittigidiyor.com/otomobil-motor-aksesuar/uzaktan-kumanda-ac-kapa-devre-2kanal-a-tip-s1535-209457406

• 2 kanal diyo zaten 2 röle var. Aç kapa yapar ama hız ayarını tek başına yapamaz.
    Hız ayarında gerilim için kademeli bir flip flop lazım. Işık dimmer tipleri de var. Ve ya ses ayarını modifiye edebilirsin. Pek vaktim yok üstadlar yazsın.

Yalnız resimdeki sadece röleyi düğmeye basınça çekip bırakınca bırakıyor olabilir. Yani açınca açık kalmıyorr olabilir. Onun için uygun bir devre (mühür+reset) ve hız ayarı için ayrı.

Hız ayarındaki beşikteki düğmenin uçlarını röle çektiğinde iletken olan kısma bağlaman lazım. Röle çekince düğmeye basılmış olur. Bu takdirde kademeye gerek yok.
    Yalnız aç kapa kısmı da eğer aynı hız ayarı düğmesi gibi ise sorun yok. O linkteki devre işi bitirir. Eğer açma kapama eğer çıt çıtlı tip yani bir basınca iletken yapıp diğer basmada açıyorsa o zaman mühürlü bir devre lazım.

Eğer tek tuşta kontrol etseydin beşiği tek kanallı bir rf işi bitirirdi. Ama aç kapa için ikinci kanal lazım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.