Şimdi Ara

2 buçuk ay mining yapılmış kart alınır mı ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
7.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Miningcilerden kart falan almayın, ellerinde patlasın. Çünkü DH ölücülüğü bunu gerektirir.
  • Mavi Buz kullanıcısına yanıt
    Kendi tercihiniz tabi ki sizi ilgilendirir. Ama tercih belirtmek ile yanlış bilgi vermek farklı konular-->"Garantisi olsada farketmez o kart yanarsa zaten kullanıcı hatası diyecekler"
  • Oyuncu 6 saat pc başından kalkmadan haldır haldır oyun oynmaz. İllaki masaüstğne döner modern kartlar oyun içinde voltajı saat hızını değiştiriyor. Miningde bu kart son hız çalışıyor ve vramleri o.c. Ediyorlar hash rate artırmak için. Kartın ısı sensörğ olmayan kısmı. 7/24 hiç soluk almıyot. 8 saat oyun ıynansa masağsten çıkmasa dahi gpu son sürat çalılmıyor. Sğrekli çaluşan ekstra ısınır ısı sürekli birikiyor.2. Elde düzgün ürüne en az %30 iskonyo olması gerektiği düşünüyorum. Sıfırdan 100-200 aşağı 2. El alamam hiç bişeyi. Mining karyını % 50 iskonto şart. Fan çabuk defırme olcak cızıdtı yapvak harantiye gitcek hop 20 gün arıza çıkcak değişim olcak hop 1-2 ay. Bunlar da düşünülmeli. Garanti içinde dğişim yicek arızada iyi oöubalir sıfır kart gelicekse. 1050 ti karlılığı olan bir kartmıydı verimi yetmediği için satıyor aç gözlü miningci arkadasımız 1050 ti ye kadar düşmeleri onkarın ayıbı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• oup59 kullanıcısına yanıt
    Garanti dışı kalacak zaten, gözden kaçan bir kart için sizinde bu bilgiyi paylaşmanız yanlış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

Garanti dışı kalacak zaten, gözden kaçan bir kart için sizinde bu bilgiyi paylaşmanız yanlış.

Israrla yanlış bilgi vermeye devam ediyorsunuz. Kartların gözden kaçması gibi bir durum yok. Normal şartlarda bile garanti hususunda sorun çıkaran Türk firmaları mininge karşı bir şey yapabilecek olsa elinden geleni ardına koymaz.

Sadece yakın zamandaki bir kart değişiminden örnek verdim. Daha önceleri de mining yapan arkadaşlarım garantiden kart değiştirdi. Bu ne ilk ne de son olacak.

Mining işini çok daha eski serilerden beri yapan kişiler bunlar. RX veya GTX serisi ile bu işe girenler değil.

Firmalar da ilk defa mining yapılmış ekran kartları ile karşılaşmıyor. 2012-2013 dönemine bakın isterseniz 2014 yılında karlılık oranları sona erince piyasa 2.el kartlar ile doldu.

Bu kartlar hala bile sorunsuz çalışıyor. Sıfır alınıp kısa sürede bozulan kartlar da var.

GPU madenciliği 2016-2017 yılında tekrar popülerlik kazandı ve 2018'de de devam ediyor.

Mininge bağlı olarak garanti dışı kalan tek bir kart dahi şimdiye kadar ne duydum ne de gördüm.

Benim duymamam veya görmemem olmadığı anlamına gelmez ama olduysa bile firmanın işgüzarlığı ve kullanıcın da buna boyun eğmesidir.

Ne firmalar ne de son kullanıcı kartın mining için kullanıldığını tespit edemez.

Çok etmek isteseler önceki nesillerden bu işi görüp yeni nesil kartlara önlem koyarlardı.

Etse de firma ilk satış anında özel olarak son kullanıcı/satış sözleşmesine bir madde koymadığı sürece buna bağlı olarak kartı garanti dışı bırakamaz.

Şimdiye kadar sadece Inno 3d firmasının kartlarına (kısmen) böyle bir uyarı etiketi koyduğunu gördüm. Onun da uygulaması ne kadar yasal tartışılır.

AMD kartlar genelde bios mod ile Nvidia kartlar ise doğrudan MSI AIB vb. 3. parti yazılım ayarları (overclock/downclock) ile mining amaçlı kullanılıyor.

AMD kart üzerinde custom mod BIOS varken arıza bile yapsa genelde başka bir kartın yanına takılarak biosu orjinal bios olarak tekrar yüklenebilir ve orjinal hali ile garantiye gönderilebilir.

Nvidia kartlar Cuda programlama ile uzun süreli yük altında çalışıyor. Bunun gibi farklı senaryolar olacaktır.

Bu durumda ekran kartı üreticileri oyun hariç her şey için garantiye sorun çıkarmaları lazım.

Ama gerçek durum bunun tam tersi.

AMD blockchain compute (mining) için özel sürücü çıkardı. Nvidia geforce sürücülerini (yani oyun kartlarını) büyük datahouselarda kullanımını yasaklarken blockchain compute ile kullanılmasında
    bir mahsur görmedi.

Kartları yorabilecek tek kullanım şekli mining değil. Yanlış yapılmış OC, kartın kullanıldığı kasanın ısı tasarımın iyi olmaması vb. kartın ömrünü çok daha fazla kısaltacaktır.

Bu kartlara bu kadar takıyorsanız 2.el almayın bence. Zira alacağınız kartın ne amaçlı ve nerede kullanıldığını öğrenme şansınız satıcı belirtmediği sürece olmayacak.

Forumda/2.el satış sitelerinde bunu açıkça belirten satıcı neredeyse yok gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Mart 2018; 15:35:32 >

• Başka kart olsa, 1080 mesela, alma derdim. Ama 1050ti üstüne bir de iyi soğutmalı bir model olunca istediği kadar tepesine binsin sıcaklık kaynaklı bir hasar meydana gelmesi çok zor kart inanılmaz serin çalışan bir kart zorlasan pasif soğutma ile soğutursun. Ondan al bence bir yıllık kart alıyorum diye düşün.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mining yapılan kart alınmaz kardeşim %100 7/24 çalışıyor ki zaten 1050 ti lerde kullanılan malzeme kalitesi belli temiz olsun pahalı olsun.
  • Ben almazdım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Niye alınmasın kart sağlam olduktan ve garantisi devam ettikten sonra hiç sıkıntı değil

• Alda elinde patlasın bizde fırın öneririz :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nokta atışı yapıyorum. 2,5 ay mining yapılan bir kartın performansı çoktan %30 düşmüştür. Almayın.

• Ne alaka

• Adam alacağını aldı geçti gitti burada hala mantıklı düşünenlerle mining düşmanları kavga ediyor
  • 2.5 aylık kart olmuş sana 2 yıllık kart
  • Ekran kartı üreticileri normalde 3 yıl minimum 2 yıl garanti verirler ekran kartlarına. Aynı firmalar mining için ekran kartı üretip satıyor ve 3 ay garanti veriyorlar. Sebep ne ola ki acep düşünmek lazım:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EhtiyarKurt -- 21 Mart 2018; 11:50:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sky__walker

quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

O kartı al 1 saat sonra elinde patlasın
    hangi oyun bir kartı %100 kullanıyor ? adamlar %100 ile 2.5 ay çalıştırmış kartı aralıksız patlamaya hazır bomba resmen o 10TL ye veriyorsa al

Yani bilmiyorsanızda atmayın bari, okuyun, bilinçlenin sonra insanlara akıl ve fikir verin.

1) İşlemciyle alakalı bir sorun, bir darboğaz yoksa oyunların hepsi %95-100 aralığında gpu kullanır.
    2) Mining yapılmış dahi olsa tüm kartların garantisi aynen geçerlidir zira bir kartı mining yapıldığını anlamak teknik olarak mümkün değil + yasal olarak böyle bir zeminde yok.

Bir kartın mining yapılıp yapılmadığını anlamanın tek yolu, satan kişinin söyleyip, söylememesiyle alakalıdır. Hepsi bu. Eğer 2. el bir kart alıyorsanız da, muhakkak 1 yıl civarı garantisi olmasına dikkat edin.

HDD gibi ekran kartının da çalışma saatini ( süresini ) gösteren bir program olsa aslında iş görür gibi

Mesela eskiden param olduğu zamanlar gtx 980 varken günde 2-3 saat anca calıstıyıordum pc yi. Hadi adam pc kolik desek dahi hiçbir şekilde satın alım tarihinden satış tarihine kadar 7/24 acık kalmıs olamaz

o tarz bişey ??

• quote:

Orijinalden alıntı: ufukcCc

Ekran kartı üreticileri normalde 3 yıl minimum 2 yıl garanti verirler ekran kartlarına. Aynı firmalar mining için ekran kartı üretip satıyor ve 3 ay garanti veriyorlar. Sebep ne ola ki acep düşünmek lazım:)

Sebebi çok basit.

1) Garanti riskinden ve maliyetinden kurtulmak istiyorlar. Oyun kartlarının 2 ila 3 yıl garantisi var ve bunu mining yapılmış-yapılmamış diye ayıramaz. Teknik olarak anlamak imkansız, hal böyle olunca yasal olarakta bir zemini yok. Ama mining kartı diye birşey yaparsa bu sayede hem baştan garanti riskini de üzerinden atmış olur. Ha diyeceksiniz ki insanlar manyak mı gider oyuncu kartı alır yine. Eğer bahsedilen mining kartı, düşük enerji tüketimini yüksek hashrate ile birleştirip cazip bir fiyata da çıkarsa mining bu tarafa kayar yok olmazsa mining kartıda çıkarsa herkes garanti avantajından dolayı oyuncu kartı almaya devam eder.
    2) Mining yapanları bu kartlara yönlendirmek istiyorlar ki oyun kartları ve mining 2 ayrı kategoriye ayrılsın. Bununla birlikte oyun kartlarının fiyatının aşırı yükselmesi üreticilerin elbette işini görür ancak bunu ikiye ayırıp Mining kartı diye bir kart çıkarıp (düşük enerji tüketimi+yüksek hashrate) bu pastayı yemeye devam edebilir. Oyuncu kartları, oyuncuların eline geçmez ise bu zincirleme olarak tüm oem bileşen satışlarına darbe vurur, PC platformuna çıkan oyun sayısı bile azalır. Günün birinde mining bitmesi gibi bir senaryoyla karşılaşıldığında geride Pc sini satıp konsola dönmüş bir yığın kalır. Hiçbir fabrika gidipte tüm malzemesini tek müşteriye satmak istemez, her sektörde böyledir. Her zaman müşteri sayısını arttırmak ister. Bunun sebebide riski dağıtmak istemesindedir. Bu nedenden dolayı uzun vadede oyuncuya da yatırım yapması, bu yönde çabalaması şart bana kalırsa.

• Hocam alma 1 gün bile miningde kullanılmış kartı alma ellerinde patlasin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kartsız kalsam da bunlardan kart almam piyasayı bu hale sokanlardan biri de bu madenci tayfası aklın varsa alma şimdi gelir bir madenci burada hava yapıp çok bilmişlik taslar kanma 2,5 ay hep çalışan karttan hayır gelmez inanma alınır diyen kendini çok bilmiş sanan madencilere boş konuşup boş iş yaparlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 22 Mart 2018; 8:1:59 >
  • aynı kartla 2 ay mining yaptım 7/24 başladığımda 61 derece görüyordu şuan 63 derece görüyor, denememiş görmemiş hatta miningle uzaktan yakından alakası bile olmayan adamların burada habire çokbilmişcesine birşeyler zırvalamasına uyuz oluyorum. üstelik bazıları tecrübede aşmış performans düşer teşhisi koymuş ulan performans düşse niye mining yapalım her ay kart mı değişeceğiz performans düşüyor diye zeka küpü, ilk hashrate neyse o şekilde aynen devam. mining yapmış biri olarak konuşmak gerekirse 6 aydan fazla miningde kullanılmışsa almayın yoksa alın bi sıkıntı çıkartmaz size

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rogue Agent -- 22 Mart 2018; 4:46:42 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.