Şimdi Ara

2 buçuk ay mining yapılmış kart alınır mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
0
Favori
7.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Darboğaz yoksa bütün oyunlar %100 kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nkvelioglu -- 18 Mart 2018; 17:27:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada her kimki kinini kusuyorsa bilinizki ya zamanında kart bulamadığı için zor bir yaz tatili süreci geçirdiğindendir yada bu furyayı kaçırıp aylık güzel kazanç dönemini kaçırdığı için içindeki öfkeyi nefreti dizginleyemeyen ve nefretini kusacak yer arayan tiplerdir. soruya dönecek olursak 2.5aylık mining kartı cillop gibide alınır en ufak bir eskime yıpranmasıda yoktur ve olmamıştır. 7/24 1 sene boyunca çalıştırılan bir kart 4 sene boyunca gamer bir çocuğun elinde yorulan kartla aynı derecede yorulmuştur. 2. elde bugün hala radeon5850 ler, nvidia gtx560 ler alınıp satılıyor ve sorun çıkarmadan aradan geçen yıllar sonrasında bile onca üzerlerinde yapılan hız aşırtma, günlük 8-9 saatlik kullanımlar şu bu dan sonra yıllar sonrasında bile hala çalışabiliyorsa bu mining işini bukadar abartmamanız gerektiğinide artık anlamanız lazım. 2.5aylık bir kartta en ufak bir yorulma yıpranma olacağına kesinlikle inanmıyorum. Karta çok ihtiyacın varsa 1000TL sıfırıysa 700TL al güle güle kullan hayrını gör işte. 22 ay dahada garantisi devam ediyor üstelik neyin korkusunu yaşayacaksınki arkanda kapı gibi garantiside mevcut zaten. sadece faturada şuna dikkat et tek kartmı yoksa 20 kart aynı faturadamı var. çoklu kart varsa faturada garantide kıllık çıkartabildiklerini okudum birkaç yerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 18 Mart 2018; 17:32:52 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Paraya kıyıp 850ye gaming x modelini aldım. Kart 4 aylık vatan faturalı. Aldığım arkadaş bana yakındı gittim test ettim görerek aldım kafam rahat. 3 ay önce 650 aldığım karta şimdi 850 vermek biraz canımı sıksada dediğim gibi kafam rahat.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

O kartı al 1 saat sonra elinde patlasın
    hangi oyun bir kartı %100 kullanıyor ? adamlar %100 ile 2.5 ay çalıştırmış kartı aralıksız patlamaya hazır bomba resmen o 10TL ye veriyorsa al

Yani bilmiyorsanızda atmayın bari, okuyun, bilinçlenin sonra insanlara akıl ve fikir verin.

1) İşlemciyle alakalı bir sorun, bir darboğaz yoksa oyunların hepsi %95-100 aralığında gpu kullanır.
    2) Mining yapılmış dahi olsa tüm kartların garantisi aynen geçerlidir zira bir kartı mining yapıldığını anlamak teknik olarak mümkün değil + yasal olarak böyle bir zeminde yok.

Bir kartın mining yapılıp yapılmadığını anlamanın tek yolu, satan kişinin söyleyip, söylememesiyle alakalıdır. Hepsi bu. Eğer 2. el bir kart alıyorsanız da, muhakkak 1 yıl civarı garantisi olmasına dikkat edin.

• 800 lira etmez isterse 0 olsun.
  • Hocam mining yapan insanlara teknik & bilgi desteği sunuyorum.
    Benim tecrübelerime dayanarak en uzun dayanan kart 2 yıl dayanıyor.
    Ama ortalama 12 ayda ömürleri bitiyor. Zaten bu işte olanlar 11. ayda satış ilanına koyar. 12 ayda elden çıkartıp üst model alırlar çünkü 1 yıldan sonra kart ya yüksek masraf çıkartma riski artıyor.

2.5 ay kullanılması demek ömrünün %20sini yemiş demek.
    Garanti olması bir şeyi değiştirmeyecek büyük ihtimal siz aldıktan 1.5- 2 yıl sonra sorun çıkartmaya başlayacaktır.

2 yıl sonra elden çıkartmanız gerek. Ama kısa vadede kafanızı ağrıtacak bir sorun çıkartacağını sanmıyorum. ( Soğutma konusunda bir aksiyon almamışsa o başka, nizami klimalı ortamda mining yapan sistemi kast ediyorum. Overcloack'suz kullanım ise sorun olmaz)

Toparlamak gerekirse en fazla 2 yıl sonra elden çıkarmak kaydı ile alınabilir.
  • Vramleri o.c yapılmış 7-24 çalışmış kart. Ciddi fiyat indirimi yolsa 300 veriyorsa al. 600 çekiyosa alma.

• falldownnn F kullanıcısına yanıt
    2 yıl sonra bir garibana kakala diyosun bunun ahireti var. Ticaret ayrı dolandırıcılık ayrı.

• Yavşak perkandeciler direk dolardan satsa daha iyi dolar artınca jet hızı ile artar düşünce paşalar satışlara gmre hafif hafif indirir.

• quote:

Orijinalden alıntı: DeliOrmanlı0106

2 yıl sonra bir garibana kakala diyosun bunun ahireti var. Ticaret ayrı dolandırıcılık ayrı.

Satarken geçmişe yönelik bilgi vermesin mi dedim?
    Ayrıca gariban kakalamak değil, hasarlı kartları ölü fiyatına alıp onarımı yapılarak, satılan bir piyasa var.
    Araba gibi düşün, perte alıp, parça değiştirip nasıl satılıyorsa, kart piyasasında da bu var.

Hemen içinizin karalığını ortaya çıkarmayın.
    Biraz düşünelim konuşmadan.
  • sky__walker kullanıcısına yanıt
    %100 ü kesintisiz olarak kullanmaz 90 a düşer 95 e çıkar 85 e düşer 100 e çıkar her saniye değişiklik gösterir %100 den %99 a bile inmeden çalışmaz hiçbir oyun bilmeden konuşuyoruzsunuz güya bilgilisiniz ya gidin alın ozaman %100 de aşağı hiç düşmeden 3 ay çalışmış kartı alın kardeşim banane parayı çöpe atacak olan sizsiniz. Garantisi olsada farketmez o kart yanarsa zaten kullanıcı hatası diyecekler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mavi Buz

%100 ü kesintisiz olarak kullanmaz 90 a düşer 95 e çıkar 85 e düşer 100 e çıkar her saniye değişiklik gösterir %100 den %99 a bile inmeden çalışmaz hiçbir oyun bilmeden konuşuyoruzsunuz güya bilgilisiniz ya gidin alın ozaman %100 de aşağı hiç düşmeden 3 ay çalışmış kartı alın kardeşim banane parayı çöpe atacak olan sizsiniz. Garantisi olsada farketmez o kart yanarsa zaten kullanıcı hatası diyecekler

Anladım.
  • Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    Fiyatı uygunsa alınır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya arkadaşlar şu sebepten dolayı alına bilir veya şu sebepten dolayı alınmaz demek veya da sen şu sebepten alınır demişsin ama o aslında şöyle yanlışın var demek ne kadar zor olabilir ki.

Konuda birşeyler anlatanlardan çok birbirine giydirenler var gapmayın allah aşkına

Bilgi verenler için teşekkürler.

• Mavi Buz kullanıcısına yanıt
    Çevremde mining yapanlar var. Mining rigte kullanılan ve fanı arıza yapan kart garantiden değişti. Hem de kartı garantiye gönderildiğinde üzerinde ayarlı özel BIOS vardı. Yani kartın mining için kullanıldığı belliydi. Söz konusu kart Nanokatalog firmasından alınma ve RMA işlemi yurt dışından yapıldı. Yani kartı hem buradaki servis hem de yurt dışında kendi üreticisi gördü.

Firmalar kartların mining için kullanıldığını anlayamaz, anlasa bile sırf bundan dolayı garanti kapsamı dışında tutamaz. Kartı istersem 7/24 benchmarkta tutarım. Yine %100 GPU ile çalışmış olur.

Kaldı ki kartların üreticileri (AMD, Nvidia) zaten mining işlerine karşı değil.

Yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda Inno 3D çıkarttığı ekran kartı kutusuna "mining yapılırsa garanti dışıdır" ayarında bir uyarı koymuştu. Yasal olarak hiçbir geçerliliği olduğunu düşünmüyorum.

Kartı mining için kullanıp da satarken bunun gizlenmesi ayrı bir konu.

Bu bilgi verildikten sonra kartın garanti durumu ve fiyatına göre alıcı karar verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 19 Mart 2018; 13:51:34 >

• oup59 kullanıcısına yanıt
    Fiyatını diğer kartlardan farkı yoktu bende 50 lira fazla verip normal kullanılan bi kart aldım

• Yunuzeus kullanıcısına yanıt
    Tabi ki böyle bir seçenek varsa onu almak daha mantıklı olur. Mining yapılmış kartlar beş para etmez işi bitmiş kartlar olmamakla birlikte fiyat olarak daha uygun olmalı. Ama forumda kartın ne için kullanıldığını zaten pek kimse söylemiyor. İlanlara baktığınızda ofis ortamında kullanılmış, CSGO ve PUBS oynanmış nice kartlar var :)
  • üzerine miningden elde ettiği karı da verse alma, ellerinde kalsın.
  • oup59 kullanıcısına yanıt
    Bu benim mining çıkma kartların çöp olduğu fikrimi değiştirmez. Almam, alacak olanlara da tavsiye etmem.
  • Oc yapılmadıysa, serin çalıştıysa deneyip alınabilir bence. Tabi yarı fiyatınaysa.

Bazı arkadaşlar normal ev kullanıcısı en fazla 3-4 saat oynar demiş %100 yükte. Ben en az günde 6-7 saat ortalama oynuyorum full yükte ve bir sıkıntısı yok kartın. 1 sene oldu alalı ayrıca. Ha 7/24 çalışması etkiler mi illaki etkiler ama patlayacak olsaydı çalışırken patlardı bence. Bu kartların belli bir saat ömrü var mı bilmiyorum. Belki de adam 3 ay olmadan elden çıkarmak istiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.