Şimdi Ara

2 Bayram Arası & Yazın Araba Almak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar malum piyasa çok yüksek şuan itibariyle en az 4-7 bin tl arası balon piyasa var hemen hemen bütün araçlarda bu yüzden sizce yazın haziran temmuz ağustos ayları ve bayram arasında araba almak mantıklımıdır? Yoksa eylülü beklemek yararlı olurmu birde işe gireli 3 ay oldu biraz birikmişim var arta kalanıda banka kredisi kullanıcam ama maaşımı aldığım banka askerlikten dolayı sigortada kesinti oldugu ıcın 6 ayı doldurman gerek dedi (ziraat bankası) şimdi ben uygun arabayı bulursam banka kredisi kullanamazmıyım mecbur beklemek zorundamıyım bu konu hakkındada bilgisi olan arkadaşlar varsa aydınlatırsa çok iyi olur yani her banka 6 ay sigortalı olma istermi kredi kullanırken yoksa faiz oranlarını yüksek tutar verirlermi ? Ne yapmalıyım bi yandan beklemek istemiyorum diğer türlü ailem dahil eylülü bekle diyor aklımdaki araba astra 1.3 cdti h kasa (04-07 yıl aralığı bütçeme uygun) maksimum 25.000 tl oluyor bütçem krediyle birlikte şuan itibariyle bütçeme uygun hasar kayıtlı yüksek km li astra h ler alabiliyorum eylül ayında daha makul iyi astralar düşebilirmi bütçeme uygun ?

• Bu ülkede araç fiyatları ne zaman düşmüş ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bayram arası düğün olmaz ama araba alınır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 bayram arasi araba alinmaz derler

Bana kalirsa bekleme. Denk getirirsen hemen cok tepesine. Yok kisi bekle yok bayrami bekle. Eskiden olabilir. Ama artik alakasi yok

• tüm yıllara araştırma yaptım, 2009 hariç araçlar hiç düşmemiş. O da ekonomik kriz etkisiyle. Kriz olmadığı sürece zor ikinci elin düşmesi. Ancak kriz olduktan sonra araçlar düşse ne olur, 2-3 lira ucuz alacaz diye milletçe mi batalım !

• Ben de aynı durumdayım. Bu yaz mutlaka almam lazım Ağustos ayı içerisinde yoksa ocak-şubatı bekleyeceğim. Ama 4-5 ay arabasız duramam. O yüzden mecbur alacağım bu balon piyasada.

Max 25000 bütçem var. Fiat Grande Punto 1.3 Multijet bakıyorum. 2006-2008 arası active donanım paketli alınabiliyor.
  • Takip ettiğim 40 bin altı araçlarda bir artış oldu son iki ayda.. Kışa doğru biraz ineceklerini düşünmekteyim..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu piyasanın düşeceği vesair yok ister yazı bekle ister seçimi ister kışı bekle sonuç aynı ayrıca bahs ettiğiniz araba için çok yakın zamanda bende araştırdım ama 30 bin tl den daha aşağıya eli ayağı düzgün pert olmayan dizel astra hemen hemen hiç yok gibi bir şey

• seçimden hemen sonra faizler artacağından ikinci ele rsğbet artacak
    doğal olarak fiyatlar dahada artacak

• quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ibrahim eymen.

Bu piyasanın düşeceği vesair yok ister yazı bekle ister seçimi ister kışı bekle sonuç aynı ayrıca bahs ettiğiniz araba için çok yakın zamanda bende araştırdım ama 30 bin tl den daha aşağıya eli ayağı düzgün pert olmayan dizel astra hemen hemen hiç yok gibi bir şey

Malum sitede 23-25 bin bandında 190-200k larda dizel astalar essentia paketli var hocam enjoylarda atıyorum 5-10-15 bin hasar kayıtlı 25tl ye var siz nasıl nerden baktınız bilmiyorum ama ben kafamdaki araç astra h oldugu ıcın hergün düzenli takipteyim şuan itibariyle en az 10 tane link yollayabılırım yani yok diye birşey yok var ama hasar kayıtlı+ yüksek km li
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Çelik

Ben de aynı durumdayım. Bu yaz mutlaka almam lazım Ağustos ayı içerisinde yoksa ocak-şubatı bekleyeceğim. Ama 4-5 ay arabasız duramam. O yüzden mecbur alacağım bu balon piyasada.

Max 25000 bütçem var. Fiat Grande Punto 1.3 Multijet bakıyorum. 2006-2008 arası active donanım paketli alınabiliyor.

gp ler benimde aklımda ama allah aşkına 25.000 tl veripte active donanımda arka camlar manuel olması bence çok saçma sırf bu yuzden puntodan soğudum en azından kişisel tercihm bütçeme uygun c sınıfı bir araba almak hiç değilse hemen satmayacağım için içime siner yoksa b sınıfında arka diz mesafesinden tut hacim ivmelenme şehir dışı konfor vs gibi değişkenler şimdi olmasa bile 1-2 yıl sonra başımı ağrıtacağını hissediyorum atıyorum 3 arkadaş bindik arabaya arkadaki ya bunun diz mesafesi ne kadar iğrenç rahat oturamıyorum derse uzun yola çıktıgımda kotu hıssederim bide en yakın arkadaşım pug 207 aldı 1.4 benzin + lpg bir araba bu kadarmı rahatsız iğrenç olur her konuda kapıyı açıp kapattıgında bile hissiyat teneke misali ama allah için goruntu 10 numara dışardan bakılır ancak

• quote:

Orijinalden alıntı: haykouz

quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ibrahim eymen.

Bu piyasanın düşeceği vesair yok ister yazı bekle ister seçimi ister kışı bekle sonuç aynı ayrıca bahs ettiğiniz araba için çok yakın zamanda bende araştırdım ama 30 bin tl den daha aşağıya eli ayağı düzgün pert olmayan dizel astra hemen hemen hiç yok gibi bir şey

Malum sitede 23-25 bin bandında 190-200k larda dizel astalar essentia paketli var hocam enjoylarda atıyorum 5-10-15 bin hasar kayıtlı 25tl ye var siz nasıl nerden baktınız bilmiyorum ama ben kafamdaki araç astra h oldugu ıcın hergün düzenli takipteyim şuan itibariyle en az 10 tane link yollayabılırım yani yok diye birşey yok var ama hasar kayıtlı+ yüksek km li

5 bin veya daha fazla hasar kaydı olan araçlar dediğiniz gibi o fiyata olabilir ben 150 bin km altı ve hasar kaydı olmayan araçlar için demiştim

• Araba almak icin dogru bir zaman secimi olur.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: haykouz

quote:

Orijinalden alıntı: Mr. Çelik

Ben de aynı durumdayım. Bu yaz mutlaka almam lazım Ağustos ayı içerisinde yoksa ocak-şubatı bekleyeceğim. Ama 4-5 ay arabasız duramam. O yüzden mecbur alacağım bu balon piyasada.

gp ler benimde aklımda ama allah aşkına 25.000 tl veripte active donanımda arka camlar manuel olması bence çok saçma sırf bu yuzden puntodan soğudum en azından kişisel tercihm bütçeme uygun c sınıfı bir araba almak hiç değilse hemen satmayacağım için içime siner yoksa b sınıfında arka diz mesafesinden tut hacim ivmelenme şehir dışı konfor vs gibi değişkenler şimdi olmasa bile 1-2 yıl sonra başımı ağrıtacağını hissediyorum atıyorum 3 arkadaş bindik arabaya arkadaki ya bunun diz mesafesi ne kadar iğrenç rahat oturamıyorum derse uzun yola çıktıgımda kotu hıssederim bide en yakın arkadaşım pug 207 aldı 1.4 benzin + lpg bir araba bu kadarmı rahatsız iğrenç olur her konuda kapıyı açıp kapattıgında bile hissiyat teneke misali ama allah için goruntu 10 numara dışardan bakılır ancak

Bu sorunların ben de farkındayım ama yapacak bişey yok. Piyasanın hali ortada ortada. Ya gidip 2002 corolla Bora filan bakıcam ya da daha yüksek model dizel b segmenti araç.

• fiyatlar düşmez boşuna bekleme derim
  • 2015 sonlarını veya 2016 başlarını beklemek en iyisi.
    Acilse mecbur alacaksın. Ortada balon malon kalmayacak, her yer 2. El rehinli araç ve konut dolacak merak etmeyin. Yatırım tavsiyesi değildir.

• Ülkede kredi faizlerini düşük tutalım derken enflasyona yenildik.

Yani iki seçenek var ya piyasadaki likitedeyi kısacaksınız ki piyasada tl bulunmasın paranın değeri korunsun. Bu da ancak faiz arttırmak ile olur.

Ya da faizlere dokunulmaz kur uçar para değeri ölür ve alım gücü yine düşer.

Biz 2. seçeneği yaptık sırf havuz inşaat firmaları rahat rahat daire satsın. Millet taşınmaz talebini kısmasın diye. Halbuki dengeli olmak gerekir di ki son 2 sene haricinde hep öyle olmuştur.

Yani sonuç olarak paranız hızla değer kaybediyor ve siz ülkedeki saçma sapan enflasyon sepetine bakarak ortalama araçlarda bu kadar artmalı diyorsunuz. Bu iş bayram yaz kış bahar falan çok farketmiyor.

Geçenlerde bir araştırma şirketi raporunu okumuştum. Taşınmaz ve taşıt talebinin neden çok arttığı ile alakalı.

Çok çarpıcı sonuç cümlesi vardı. İnsanlar ekonomiye güvendiğinden değil tam aksine güvenmediğinden var olan ihtiyaçlarını öne çektiği ile alakalı. Rapor doğru çünkü nisan-mayıs ayı tüketici güven endeksi 2009 global krizinden bu yan en düşük düzeyde. Yani 2009 krizinde nasıl bir güven var sa şimdide aşağı yukarı aynı.

Yukarıda ki arkadaşımızın ve diğer katılımcıların gözlemleri bu hususta doğruluk payı var. Yani şiştiğine şişmediğine bakılmaksızın talebi öne çekerek daha kötü günlerde alamayacağı düşüncesiyle şimdiden almak istyor. Parasını dovizde tutmak istemeyen insanın tek bir seçeneği vardır. Enflasyona yenilmemesi için harcamak..

• Aynı hatayı ben yaptım 1 senedir arabasızım.

Geçen yaz Opel Astra H Cosmo(en dolu) otomatik vardı 28-30 civarlarında almadım aynen böyle düşer diye. 5-6 bin TL üzerine koydu 1 senede.
  • Euro 2.953te, secimden sonra 3,2leri gorurse sen o zaman gorursun sifir zamli fiyatlari.

Arac fiyatlarinda asagi yonlu ivmenin olmasi lazim ama su an o yok.

• düşüş olmaz. olamaz. çünkü arz kaynağı sıfır fiyatları devamlı artıyor.

sizin kredi ve bütçe problemlerinizden dolayı B sınıfı daha temiz araçlar almanız daha iyi olur. benzin + lpg de seçenek olabilir.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.