Şimdi Ara

2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
2
Favori
37.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Hocam ürünün üzerindeki o fanları değiştirirseniz iyi değerler yakalayabilirsiniz

hemen deneyeceem boşuna yatıyo kasada bari işe yarasın vga coolerım

• bugün akşam peltierimi buz aküsü diye tabir edilen 0 derece sıcaklığa sahip buz paketinin üstüne koydum peltierin üst kısmına soğuyan tarafa ölçü aletimin ısı probunu bantladım ve peltiere elektrik verdim ısınan taraf 0 C yi gördüğü gibi peltierin soğuyan tarafı -5 C ye kadar indi az kalsın parmaklarımı donduruyordum.

bu peltier iyice hoşuma gitmeye başladı arkadaş şimdi ikinci denemem vga cooler ile soğutup soğuyan tarafın sıcaklık değerini ölçmek -5 derecelere inebilirsem vga cooler ile büyük başarı yakalarım birde size şu videoyu izlemenizi öneriyorum adam cpu cooler ters koyup üstüne peltieri iyice sabitlemiş ve PSU ile çalıştırıyor

düğmeye basar basmaz peltierin soğuk tarafı 20 dereceden hızlıca 0 C ye daha sonra da -17 C ye kadar iniyor inanılır gibi değil gerçekten çok etkileyici ve çok ilginç peltier boyundan büyük işler yapıyor bu bir gerçek

videoyu birazdan youtube upload edip buraya atarım linki

şimdi sözünü ettiğim peltierin videosu için aşşaıdaki bağlantıya tıklayıp izleyin bakalım bu işin içinde hile fln varmı :)) işte link

http://www.youtube.com/watch?v=j1m2cAmVxD4 şiddetle tavsiye izle ve gör extreme cooling bu olsa gerek

• daha demin vga cooler ile peltieri soğutmaya çalıştım inanın 5 derecenin altına inemedim soğutma yetersiz geldi

daha sonra amd fx serisi işlemcilerle beraber gelen stok fan ile denedim -4 dereceleri gördüm peltier 5 dakika içinde buz tutmaya başladı.

gerçekten deneyler işe yarıyor şimdi bu soğuyan tarafı yalıtımlı bir kutu içersine fan yardımıyla soğuk havayı depolamak lazım nasıl birşey önerirsiniz ??

bu arada nedense kimse ilgilenmiyor bu konuyla ltfen arkadaşlar birbirimize destek çıkarak bir yerlere gelebiliriz

önerilerinizi tavsiyelerinizi beklemekteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 27 Haziran 2013; 22:56:20 >

• belki salyangoz tipi fanlar kullanarak iç kısmı daha iyi soğutabilirsiniz
  • tda 1562q kullanıcısına yanıt
    böyle projeler yapınca en iyi ihtiyacın olan şey elektirik kaynağıdır bunun en basiti pil sonra jeneratör falan olabılır havalandırma guzel ama daha guzel olna şey oradaki motoru kendin yapabılmendir @tda 1562q
  • quote:

Orijinalden alıntı: bertan88

belki salyangoz tipi fanlar kullanarak iç kısmı daha iyi soğutabilirsiniz

aslında youtubeden sayısı video izledim az önce adamlar neler yapmış neler insanın bişeyler yapası geliyor valla vga cooler beklediğim performansı veremedi ama cou cooler boyutu küçük olmasına rağmen çok daha iyi soğutma sağladı bu arada powerım 12 volt 10 A kadar güç veriyor

ama ben buz aküsü denilen özel sıvıyı peltierin ısınan tarafına koyarak -6 derecelere kadar inmiştim daha dün akşam ....

bu peltier ne kadar iyi soğursa o kadar verimli oluyormuş.

• Arkadaşlar bende bir süre peltierlerle uğraştım. Verim çok iyi değil ama verimsiz diyerek kenara atılacak bir eleman da değil.
    Termal macun kullanmayı unutmayın ben denemelerimde çok etki ettiğini görmüştüm.
    Ayrıca bir peltierde işlemleri tersten yaptığınızda elektrikte üretebiliyorsunuz.
  • bunu bir denicem;

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Ve ebay fiyat farkını yine gösterdi

http://www.ebay.com/itm/180W-TEC1-12715-Thermoelectric-Cooler-Peltier-40-40-3-3mm-l-/281115015830?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4173c2ba96

180W Peltier 10 $ ve ücretsiz kargo, satıcı 64.000 satış gerçekleştirmiş top rated seller.Tek problem geliş süresi olur herhalde

vay süper fiyat.

15 günü bulur gelmesi

vay arkadaş fiyat çok iyi hatta bedava sayılır ulan biz gidip 2 tane 40 wattlık peltiere 30 tl bayıldık yaa

Ne fark eder ki? Bakın burada ne yazıyor:http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/peltier-180-watt-tec-12715-86507775 12v ta 3-4 amper çekiyormuş bu da 48 w ediyormuş. Bu hepsi için geçerli. YAni 12vta 48w. Bu arada termal macun sürmeyi unutmuyorsun umarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• verimi arttırmak istiyorsan, sıcak yüzeyi içinde bir şeyler yapmalısın. en basit olarak, su ısıtıcı olarak veya çay, kahvenin sıcaklığını korumak için kullanabilirsin.
  • Bu portatiflik ne kadar portatif olacak onu tartışmak istiyorum. Evde odadan odaya mı taşınacak, kişi üzerinde mi taşınacak, araç içinde mi olacak?

Kişisel soğutucu olacaksa enerji ihtiyacı sebebiyle ağır bir yük olacağı kesin. Yaktığı elektrik ile taşıtacağı yükün getireceği enerji harcamasından doğacak ısı kendi kendini yok saydıracak seviyede olmaz mı? Bu iş için özel kıyafetler var. Terlemenin etkinliğini artırarak vücut sıcaklığını sabitleyen nano teknolojiler mevcut. Tuzlu tabi.

Araç içi kullanılacaksa mini araç buzdolaplarından bildiğim kadarıyla akü düşmanı bir sistem. Akılcı bir çözüm olabilir mi? Klima taktırmayı düşünmek gerekir.

Ev içerisinde kullanacaksanız elektrik faturanız bi hayli kabaracaktır. Hele hele verimliliği göz önünde bulundurulduğunda ocak olursunuz. Onun yerine 3 bar basınçla çalışan plastik sisleme nozulları 4-5 TL gibi bir fiyata satılırken gider sisleme başlığı alır ve pencerenin önüne koyar odayı 13 dereceye kadar indirecek bir soğutma sağlarım. 7/24 çalıştırsam su faturama ek 20 TL masraf çıkartır. Normal kullanımla 7-8 TL. Buz gibi ortamın keyfini çıkartırım. Senin 90 W peltier 7/24 çalışmada 20 TL elektrik yakar ve kendi çevresini bile zor soğutur.

Bence peltier sisteminden portatiflik beklenemez. Ya sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: goçhisar

Ev içerisinde kullanacaksanız elektrik faturanız bi hayli kabaracaktır. Hele hele verimliliği göz önünde bulundurulduğunda ocak olursunuz. Onun yerine 3 bar basınçla çalışan plastik sisleme nozulları 4-5 TL gibi bir fiyata satılırken gider sisleme başlığı alır ve pencerenin önüne koyar odayı 13 dereceye kadar indirecek bir soğutma sağlarım. 7/24 çalıştırsam su faturama ek 20 TL masraf çıkartır. Normal kullanımla 7-8 TL. Buz gibi ortamın keyfini çıkartırım. Senin 90 W peltier 7/24 çalışmada 20 TL elektrik yakar ve kendi çevresini bile zor soğutur.

Hocam bu kısımdaki soğutma sistemini anlamadım.Tam olarak neyle ve nasıl bir soğutma sağlanabiliyor acaba?Uygun maliyete verimliliği yüksek bir sistemse kurulabilir.

• o değil de bunu bir düzenek yapsak soğuk buhar yapabilirmiyiz ? çekmesi çok zevkli oluyor da
  • quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

o değil de bunu bir düzenek yapsak soğuk buhar yapabilirmiyiz ? çekmesi çok zevkli oluyor da

soğuk buhar yapman için ultrasonik titreşim yapman lazım.aynı yöntem hava nemlendiricilerinde de kullanılıyor
  • quote:

Bu portatiflik ne kadar portatif olacak onu tartışmak istiyorum. Evde odadan odaya mı taşınacak, kişi üzerinde mi taşınacak, araç içinde mi olacak?

Kişisel soğutucu olacaksa enerji ihtiyacı sebebiyle ağır bir yük olacağı kesin. Yaktığı elektrik ile taşıtacağı yükün getireceği enerji harcamasından doğacak ısı kendi kendini yok saydıracak seviyede olmaz mı? Bu iş için özel kıyafetler var. Terlemenin etkinliğini artırarak vücut sıcaklığını sabitleyen nano teknolojiler mevcut. Tuzlu tabi.

Araç içi kullanılacaksa mini araç buzdolaplarından bildiğim kadarıyla akü düşmanı bir sistem. Akılcı bir çözüm olabilir mi? Klima taktırmayı düşünmek gerekir.

Bence peltier sisteminden portatiflik beklenemez. Ya sizce?

beyler kusuruma bakmayın mesajları geç gördüm yanlız

goçhisar adlı arkadaş sen neden peliteri bu kadar aşşağılıyorsun onu anlamış değilim hani ??

internette sayısız peltier denemesi mevcut hiç birinde de en ufak bir başarısızlık görünmüyor...

şu da bir gerçekki peltieri ne kadar soğutursan o kadar iyi soğutma yapar

bu hafta sonu halledek şu işi o zaman

• Peltieri aşağılamıyorum. Kazancı çok düşük olduğundan bunun üzerine bir daha düşünün diyorum sadece. Hazır denenmiş sistemler var. Neyse, nasılsa deneyip sonuçları yazarsınız.
  • quote:

Peltieri aşağılamıyorum. Kazancı çok düşük olduğundan bunun üzerine bir daha düşünün diyorum sadece. Hazır denenmiş sistemler var. Neyse, nasılsa deneyip sonuçları yazarsınız.

aynen kardeşim bu peltier o kadarda ahım şahım bişe değilmiş nedenine gelince -4 dereceye kadar soğutuyor yanlız verimlik çok düşük

boşa para vermişim valla

• bende heveslendim. yaptım ama çok verimsiz bir eleman olduğunu anladım :)

termal macun bile kullandım

2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! 2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! 2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gs ve tda yaptıgınız hesaplamaları paylaşır mısınız verimi görsek.
  • Yarin yazarim ve 40derece olan bir oda sicaklignda sogutucunun dibinde ancak 35 dereceye dustu iceri sanrrm cok sicak :-)
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.