Şimdi Ara

2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
73
Cevap
2
Favori
37.833
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • mesela peltierin cektigi akım karşsıında ne kadar yüzeyi kaç saniye de kaç derece oluyor. elinizdeki sogutucuların ısı dagıtım gücü nedir ? mesela uygun sogutucuyla uygun besleme ile peltieri yüzde 60 verimli kullanabilir miyiz ?

kabaca 100 w enerji ile 60 w ısı değişimi alaiblir miyiz ?
  • şu sıcak ayda hele 40derece bir ortamda hiç bir doğru bir bilgi veremem çünkü bende yeniyim bunda öyle bir heves aldım denedim verim'i hiç hoşuma gitmedi sadece :) çünkü ısınan yüzeyi soğutamadm. çok sıcaktı çok hafif bir serinlik verdi diğer tarafı peltiyel anında soğutma ve ısıtma yapıyor.

Klima vs işler için hobi'den ileri gidemez

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs1991apo

Yarin yazarim ve 40derece olan bir oda sicaklignda sogutucunun dibinde ancak 35 dereceye dustu iceri sanrrm cok sicak :-)

hocam alakası yok bence siz ona adam gişbi besleme vermeniz lazım... bende 25 derecelik bir ortamda -5 derecelere kadar inmiştim bi kereliğine de olsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: gs1991apo

şu sıcak ayda hele 40derece bir ortamda hiç bir doğru bir bilgi veremem çünkü bende yeniyim bunda öyle bir heves aldım denedim verim'i hiç hoşuma gitmedi sadece :) çünkü ısınan yüzeyi soğutamadm. çok sıcaktı çok hafif bir serinlik verdi diğer tarafı peltiyel anında soğutma ve ısıtma yapıyor.

Klima vs işler için hobi'den ileri gidemez

internetteki videolar senden kaynaklı bir verimsizliğin oldugunu kanıtlıyor.
  • internet de ki videolar biraz pahalı peltiyellerin. videosu 100watt civarı olması gerekiyor ve verim neden yok diyorum çünkü çok ısı çıkıyor ne kadar sogutürsan o kadar soğuyor 40derecelik bir ortam da fan ile de peltiyel soğutmak çok zor :)

• arkadaşlar çinden aldığım işlemci sıvı soğutma sistemlerinde kullanılan radyatör+sıvı soğutma bloğu ile peltierin sıcak yüzeyini soğuttum. ve soğuk yüzeyine de basit işlemci soğutmada kullanılan alüminyum soğutma bloğunu monte ettim. sonuç: soğuk bloğun sıcaklığı -10 dereceye düştü. blok resmen karla kaplandı. şimdi bu soğuk havayı bloğa bağladığım fan ile dışarıya vermeye çalışıyorum. bakalım sonuç ne olacak???
  • Arkadaşlar merhaba. Peltier ile klima yapma çalışmalarım devam ediyor. Peltier soğuk yüzeyinden tam olarak yaralanmak için iki adet PC güç kaynağını seri bağlayarak 17 Volt elde ettim ve peltieri 17 volt ile besledim. Peltierin sıcak yüzeyini ise PC sıvı soğutma yöntemi kullanılarak soğuttum. Soğuk yüzeye bağladığım PC alüminyum soğutucuyu ise 2 adet 12 Volt PC fan ile dışarıya üfledim. Sonuç olarak 12-14 derece arası bir çıkış havası elde edildi.
    Akvaryum iç filtre motoru kullandığımdan motoru suyun içine koymak zorunda kaldım. Motor bir miktar suyu ısıtıyor. Bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için dış filtre motoru almayı düşünüyorum. çalışmalara devam...
    Çalışmamla ilgili video çektim: www.youtube.com/watch?v=HYfEd7XW7Ag

• gecen sene konusunu varmış ama benim yapıcam şu sekil olucak 230w peltier kullanıyorum fena bi soğuk hava veriyor biraz daha farklı uygulama aklıma geldi bi resim cektim örnek olarak bu sekilde ısınan yüzeyide peltierin kendsini kullandım soğutmak icin bu sekilde derecem yok ama soğukluğun bariz sekilde arttığı kesin örenğin üzerine su damlatınca donması biraz zaman alıyodu şimdi anında donuyor 1 ile 3. kısım soğuk 3.ksımdaki soğuk ı2.kısımdaki ısınan yere üfleyen fanın üstüne koydum böylece hem ısınan yüzey daha cok soğudu ve soğukluk fark edilecek sekilde arttı bu şekilde

2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !!

• quote:

Orijinalden alıntı: dergul

verimi arttırmak istiyorsan, sıcak yüzeyi içinde bir şeyler yapmalısın. en basit olarak, su ısıtıcı olarak veya çay, kahvenin sıcaklığını korumak için kullanabilirsin.

Bu çok mantıklı. Peltierlerin verimliliği ne kadar bilmiyorum ama misal ev içerisinde sıcak kısmı ile şofben görevi görüp soğuk kısmı ile buzdolabı soğutulabilirse eğer ne kadar verimli olur?

• konuyu yine ve yeniden alevlendiriyorum arkadaşlar az kaldı mini buzdolabı üzerinde çalışıyorum bakalım ne olacak hep beraber göreceğiz

Takipte kalınız !!!
  • Söz konusu bedenin ferahlaması olarak düşünürsek yapılan bir çalışmayı paylaşmak isterim.

2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !!

Bu cihaz sol ele takılarak kalbe en yakın Superficial Venous Palmar Arch (Avuç içi toplar damar) ı hedef alarak kanı soğutuyor. Kan akışının soğutulması sıvı soğutma etkisi oluşturarak bedeni serinletiyor. Dış ortam sıcaklığından bağımsız çalışma sayesinde bireysel ferahlığı sağlıyor. Çölde 40 derece altında da olsanız rahat hareket edebileceğiniz bir rahatlama sunması açısından önemli bir çalışma.

Test için sıcak bir ortamda iken sol elinize soğuk bir şişe su alıp tutun. Yaklaşık 1 dakika içinde tüm bedeniniz ferahlamaya başlayacak, 6 dakika sonra tüm bedene etki edecektir. Soğutma etkisi için 20 derecelik soğuk su akışı dahi yeterli. Odanın tamamını 100w ile soğutamayacağınız gerçeği yanında bu yöne yönelmeniz daha iyi olur ;)

• Ben mini buzdolabını strafor kutu ile yaptım. Sağolsun bi eczacı arkadaş verdi. Çektiğim videoyu paylaşıyorum: https://www.youtube.com/watch?v=zDVJT5fvVRE
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.