Şimdi Ara

2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
2
Favori
37.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q
    hocam sorması ayıp bu 500 watt peltieri nerede kullanıyorlar gerçekten çok merak ettim...

İşlemci soğutma, araba buzdolabı vb.

Burda diğer peltierler ne amaçlı kullanılıyorsa bu da aslında o amaçla kullanılıyor.
    Mesela bizim tanıdık çok ucuza çin malı araba buzdolabı gibi küçük bişe almış.
    Bana dedi ki hiç soğutmuyor bu. Dedim izin verirsen sökeyim bir, tamam dedi içindeki peltier sizin kullandıklarınızdan. Dedim bunun gücü bu kadar. Ama diyorsan hemen anında soğutsun takcan yüksek watt bir peltier bak gör ne oluyor. sizin peltier ile işlemci de soğutamazsın gücü yetmez çünkü.

Yani burda mantık ani soğutma istenilen her yerde kullanılabilir. Biliosun elektriği alır almaz buz gibi oluyor.

ok çok sağol kardeş verdiğin bilgiler için...

• quote:

ok çok sağol kardeş verdiğin bilgiler için...

Önemli değil ben de bir ara çok uğraşyordu bu peltierlerle;

2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !!
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zokur

bende 12v adaptörle çalıştırmıştım ölçtüğümde 48-52 watt arasında çalışıyordu iyi soğuttuğumda 3-4 dk da -15 dereceye ulaşmıştı .Ama bendekinilerin kodu tec1-1206

Kardes dediklerin hic inandirici degil inan bana 12 volt adaptorle calistirdim ve -15 derece indim diyorsun bendeki peltier de seninkinin bir alt modeli seninki 40 watt benimkide 30 watt ben psu ile calistiriyom 12 volta 10 amper veriyor teoride ama ben yaptigim olcumlerde 10,3 volt ile 2,75 amper bir degerde 20 dereceye kadar iniyor iyi sogumuyor daha genis bir petekli sogutucuya baglayip tam 13-14 voltla calistirsam acaba -1 derecelere inebilirmilirmiyim acaba ?? Ben zaten 2 adet kullanip pc masama mini kilma yapacam resimdekilerinin aynisi yani

bu gün testi yine tekrarladım bu sefer foto da çektim 12v luk adptörümü şerit led bağlamıştım onu kullanamadım onun yerine 9v 1.5 amper modem adaptörü kullandım ve sonuç termometre -9.5 dereceyi gördü güç tüketimide 21 watt civarı çıktı 12 volt adaptörümde 48-54 watt gösteriyordu derece olarakta -15 leri görmüştüm
    sizin durumunuz galiba peltier düşük model olduğu için verim alamıyorsunuz yada siz ısınınan yüzeyi iyi soğutamadınız . Ama yücelnet çok güzel sistem kurmuş aliminyum soğutucu fan falan

• tda + ile - yi ters takıyor olabilir misin ?
  • OFf her sene niyetlenirim ama bu sene kesin yapacam bide antalyada yaşıyoruz :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: why_living

tda + ile - yi ters takıyor olabilir misin ?

hocam kırmızı + siyah - değilmi ??

ben hep bu şekil denedim yaw bide bu yüzdense varya tühh bana yaww bi işi beceremiyom o zaman

• 2 adet 100w lık peltier sipariş verdim gelince bende başlarım bişeyler yapmaya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

2 adet 100w lık peltier sipariş verdim gelince bende başlarım bişeyler yapmaya :)

ya ben kabloları tersmi bağladım harbiden zaten kablo bağlama işinde yanlış bişeler yapmış olmalıyım

çünkü soğumuyor alet adam akıllı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ASiL35

2 adet 100w lık peltier sipariş verdim gelince bende başlarım bişeyler yapmaya :)

ya ben kabloları tersmi bağladım harbiden zaten kablo bağlama işinde yanlış bişeler yapmış olmalıyım

çünkü soğumuyor alet adam akıllı

ters bağlarsan tek sorun ısınan ve soğuyan kısım değişir istersen dene.
  • zaten bi deneyemedim gitti
  • Takibinizdeyim beyler, argeye devam...
  • 100watlık kullanıyrm daha 3 kere buz tutu sogttmak önemli.
  • hımmm iyiyimiş valla bende başliyim artık yavaş yavaş peltierli deneylerime
  • Bende başlayacağım arkadaşlarGerçekten sıcaklar çekilmiyor.Lakin ilk önce sketchupda projeyi çizip biçeceğim sonrasında.Radyatör ve pompalar.Sonrasında fanlar.@yucelnet'in dedikleri doğrudur.Siz blok soğukda olsa ordan hava geçirerek o bloğun ısısını kaybetmesine neden oluyorsunuz.Peltierin soğuk bölümüne güçlü fan takarsanız blokdan daha fazla hava geçer ve buda peltierin ısınmasına neden olur.

Ben peltierin ısınan bölümünü dışarıda soğutmayı planlıyorum böylece ortam ısısında ciddi bir düşüş yakalanabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 25 Haziran 2013; 21:48:09 >
  • Ve ebay fiyat farkını yine gösterdi

http://www.ebay.com/itm/180W-TEC1-12715-Thermoelectric-Cooler-Peltier-40-40-3-3mm-l-/281115015830?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4173c2ba96

180W Peltier 10 $ ve ücretsiz kargo, satıcı 64.000 satış gerçekleştirmiş top rated seller.Tek problem geliş süresi olur herhalde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 25 Haziran 2013; 21:57:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Ve ebay fiyat farkını yine gösterdi

http://www.ebay.com/itm/180W-TEC1-12715-Thermoelectric-Cooler-Peltier-40-40-3-3mm-l-/281115015830?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4173c2ba96

180W Peltier 10 $ ve ücretsiz kargo, satıcı 64.000 satış gerçekleştirmiş top rated seller.Tek problem geliş süresi olur herhalde

vay süper fiyat.

15 günü bulur gelmesi

• quote:

Orijinalden alıntı: yucelnet

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Bağımlısı

Ve ebay fiyat farkını yine gösterdi

vay süper fiyat.

15 günü bulur gelmesi

vay arkadaş fiyat çok iyi hatta bedava sayılır ulan biz gidip 2 tane 40 wattlık peltiere 30 tl bayıldık yaa

• beyler aklıma bomba gibi bir fikir geldi ben peltierimi arcting cooling accelero s1 vga cooler la soğutacam bir sürü ızgarası var ve üstelik fan kitide üstünde şu anda HD 3850 kartın üstünde takılı yaklaşık 1 senedir bomboş yatıyor...

keşke 2 adet alacağıma 1 tane güçlü olandan alsaymışım neyse birini yedek kullanırım...

işte VGA COOLER resmi bunu kullanıp mini buzdolabı veyahut klima yapacam az kaldı az

2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! 2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! 2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !!

• işte vga cooler resimleri :)
     2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! 2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !! 2 Adet Peltier Kullanarak Mini klima yapımı Yorum Ve Tavsiyeleriniz !!

bununla da inmesinde -5 C lere görelim bakalım detaylı inceleme yapacam Allah nasip ederse inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 25 Haziran 2013; 23:54:51 >

• Hocam ürünün üzerindeki o fanları değiştirirseniz iyi değerler yakalayabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.