Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce Sony vaio vgn-bx196vp laptop aldım. Önce cihazdan biraz bahsediyim,işlemci 1.73 centino, 512mb ddr2 ram, 128 lik Ati paylaşımsız ekran kartı ve 80gb hdd var. Aldığımdan beri patır kütür kullanıyorum, ne bir test programına tabi tuttum ne de başka birşey. Şu anda bu cihazla ilgili en büyük problemim ekranı 15,4" ve oyunları tam ekran oynayamıyorum. Oyunların hepsi 15" 17" 19" ekranlara göre hazırlandığından ben yükleyip oynamaya başladığımda her iki kenarda da 2 şer parmak boşluk kalıyor, bunu sorunu nasıl aşabilirim?
Bunun dışında madem cihazı yeni almışsın şunu yap, bunu yap diyeceğiniz birşey var mı?
Birde bu ekran karyının düşük olması dizüstü bilgisayarların genel özelliği mi?
Oyunların video grafik ayarları 1024x768 ise ve senin ekran çözünürlüğüm 1280x800 ise ekranda boş yerler kalabilir. Normalde ati de bu opsiyonel olarak yer alıyor ( yani otomatik full sreen yapma ). Bi de bildiğim kadarıyla bazı bilgisayarlarda default (heralde bios ayarı) olarak gereken kadar piksel üzerinde görüntünün sağlanması olayı var ama bunun çözümü nedir bilemem
berdush hocam ne tür oyun oynuyorsun, ekran kartın bu oyunlar için yeterli mi, kaldırıyor mu, rahat oynuyor musun? mesela call of duty, half life filan oynadın mı ya da oynar mı rahat..?
catalyst control center a gir ,
ADVENCED menü ye gir
GRAPHICS SETTINGS altında
NOTEBOOK PANEL PROPERTIES var...
tıkla ve altta çıkan 2 başlıktan ATTRIBUTES e tıkla
yan tarafta SCALE IMAGE - full panel size ' ı işaretle .....