Şimdi Ara

2+1 KAliteli SEs Sistemi Secimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
1.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Forum konularinda gezindikce beynim sulandi,
    asagidakilerden en az ikisini deneyenlerden fikir-tavsiye vs alabilir miyim?

• Klipsch ifi
  • Bose camp.3
  • Klipsch promedia
  • Altec 6021
  • Altec 5021
  • Aego M
  • Harman Kardon soundsticks II

• (pahalidan ucuza gore siraladim)

bazilari arasinda fiyat farki cok biliyorum. 400-1100 ytl arasindalar.
    ayrica ampliye ihtiyac duymayan pc icin multimedya sistemler bunlar sanirim.
    x-fi ses kartim var bir secim yapmak istiyorum artik, genel multimedia kullanim - muzik-film- belki oyun.

EDIT:
  • Bose camp.5 listeden cikartiyorum cunku USB imis yani dahili ses islemcisi var.
  • Logitech Z2300 de cikarttim. BAS larin benim icin ayri bir onemi yok.

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 16 Haziran 2008; 17:51:48 >

• klipsch fiyat oranında performanslıdır.Altecleri geç harman kordonun o modeli pek beğenilmiyor para sorun değilse bose 1. sırada olmalı
  • Bazı arkadaşlar aego m'i çok övüyorlar.Hem de sadece aego m'i dinlemiş olan kimseler değil öven arkadaşlar.Söylediklerinde abartı olarak niteleyebileceğim, veya dayanaksız bir övgü diyebileceğim bir basitlik yoktu.Açıkçası ben bile övgülerdeki samimiyetten etkilendim.Durumumu düzeltir düzeltmez bu ürünü satın almayı düşünüyorum.İmkanınız varsa en azından bir deneyin bence...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nsy77 -- 16 Haziran 2008; 8:18:30 >
  • bu sistemler arasında bose tartışılmaz üstündür bence bütçe sorunu yoksa tabikide bose derim.

baslarin benim icin ayri bir onemi yok,
    genel olarak kaliteli ses istiyorum.
    bu nedenle Z2300 u de listeden cikariyorum.

bu degerlendirmelere gore onerileriniz nedir?
  • arkadaşım şurda mantıklı bir tercih yapacaksan ben soyleyim sana ekim 2007 den beri takip ediyorum bu ses sistemleri forumnunu girmediğim gün zor oldu.Her biri hakkında az çok bilgim var bir ikisini dinledim ama benim önerim şöyle olurdu:

Bose 3 ü çıkar listenden ses kalitesi iyidir bişey demiyorum ama tr şartlarında bu paraya sakın almayasın.Altecler ise tr de şu anda bulabileceğin dogru dürüst yer yok teknolojix satıyor ama onlar da pahalı onları da alma derim ben.Klipsch ifi yi çok nadir bulursun tr de ben hiç görmedim ama bir iki site satıyordu çok başarılı bir sistem ama o da fiyatını haketmiyor bence 1000 ytl e yakın fiyatı var.Harman da güzel set ama onarın arasında biraz daha altta kalır gibi Ama görünüş bakımından da on basar.Kısaca Bulabilirsen promedia kaçırma kesinlikle diyorum ama bulamazsan da aego m i önce dinle eminim ki güzeldir sonra da kararını kendin verirsin zaten kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Premier 5+1 ses sistemi sorunu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: imperio

Çoğunu dinledim dostum, alacak olsam hiçbirini almam...Ne alırdın o zaman dersen, listende yok ama kişisel tercihim Audio Engine 5 olurdu....
    Bu arada söylim hiçbirini kullanmıyorum, Audio Engine 5 de dahil....Kendi malımı övme durumu falan yok yani...

Audio Engine 5
    baslarini cok ovuyorlar..
    bana gitmez diye dusunuyorum

Tabi piyasada kaldıysa

Cooler Master RCT-05 | intel q6600 2.4@3.4 | 4 GB Kingston DDR2 | Asus P5Q Pro | Asus 8800 GT GDDR3 512 | 2 TB WD Sata2 HDD | Samsung SH203 DVD Writer | Akasa | Logitech X 230 2+1 | Logitech G15 | Microsoft Sidewinder Mouse | Asus 22" LCD | Daha sayayım mı :)
  • Yukarıya sıraladığınız 2+1 lerin hepsi birbirinden kaliteli ancak bazılarının fiyatları cidden TR'de çok abartılmış durumda. Alınmaz değil ama bence almaya değmez. Ben Bose'ciyimdir ama TR'de satılan fiyatlara da alınmaz. Klipsch desen hakeza öyle. Bu 2 sistemi marka olarak direk ele bence. Geriye aegoM ve altecler kalıyor. AegoM için neredeyse hiç olumsuz yorum yok. Parasıda cidden çok iyi...Altecler için aegoMde olduğu gibi pozitif yorumlar o kadar fazlaca yok.Alteclerde genel şikayet alınan kaliteye göre pahalı olması yönünde. Sundugun seçenekler içinde bir tek aegoM kalıyor. Birde AudioEngine 5 i ciddi ciddi istene katmalısın. 2+1 değil ama ileride woofer baglarsan diye çıkış var. Dilediğinde 2+1 olabiliyor. Fiyatıda kabul edilebilir düzeyde ve alanlardan gelen yorumlar çok iyi.

Bütün hepsini ele AegoM ve AudioEngine 5 üzerine yoğunlaş. Hem 500 ytl civarında kalmış olacaksın hem de cidden kaliteli ses alacaksın.
    Ses kartında zaten derdin yok...Geriye oturup dinleyip karar vermek var. AE5 in basslarını övmeleri birşey ifade etmez. O senin elinde olan birşey. Ses kartında ince ayarla dilediğin sertlikte bass alabilirsin. Şunu da unutma o sistem hiçbirzaman woofer gibi ortalığı zangırdatmaz ki bunu sitesinde de söylüyorlar. Bu sistemden asla ucuk, titreten, hoplatan basslar beklemeyin diye...Önemli olan orta seslerde kayıp olmaması. AE5 de bu kayıp piyasadakilerden çok daha az...

Kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: abduaty

harman / kardon

neden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 17 Haziran 2008; 8:49:31 >

Tercihlerim şu yönde olurdu;
    Klipsch İFİ
    AudioEngine 5
    AegoM

yukarıdaki 3lüden fiyat performans oranı çıkartırsan sırasıyla
    AegoM
    AudioEngine 5
    Klipsch İFİ

diyebilirim. Eğer çok çok hassas bir kulağın yoksa, profesyonel müzikle ilgilenmiyorsan çok büyük kriterlerin olduğunu sanmıyroum. Bu durumda en iki alternatif AegoM kalıyor. Bl müziğe git demo odasında sana bir demo yapsınlar derim :)

Bütçeni birazdaha zorlarsan AudioEngine 5 de alabilirsin. Fakat ben bir AegoM kullanıcısı olarak AegoM in frekans değerlerinin AudioEngine 5 den daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Bose neden listede yok diceksin. Yok çünkü gereğinden fazla pahalı, yurtdışında olsaydım Bose kullanıcısı olabilirim ama TR şartlarında o paraya daha iyi ve fiyatını hakeden ürünler bulabileceğimi düşündüğümden Bose u listeye sokmadım. İthalatcısı düşünsün artık, halkı keriz sanıyo fiyatları kat kat katlıyo.

Senin yerinde olsam
    AudioEngine 5 ve Aego arasında seçim yapardım ve mutlaka en azında nbirini gider dinlerdim.

Kısacası para senin zevk senin kulak senin :) umarım aradığını bulursun.
    Sevgiler...

• tam istedigim tarz aciklamalar, tskler.
    AudioEngine 5 baslari one cikariyor diye biliyorum o nedenle pek istemiyorum.
    AegoM ve Klipsch İFİ moscovada fiyatlarina gore karar verecegim. ( burda yasiyorum artik)
    :)
    bose fiyatllari burda da ucuk.

bu kosullarda dinleme firsati bulamam.
    Klipsch promedia nasildir dinleyen var mi hic?

Eğer bilgisayar başındaki zamanınızın büyük kısmını benim gibi müzik dinleyerek geçiriyorsanız ağırlıkla bu seti tavsiye ederim, ama daha çok oyun oynuyor ve aksiyon bilimkurgu vs türü filmler izliyorsanız diğer tercihlere yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.

Ben genelde bilgisayarda çalışırken, internette dolaşırken vs. devamlı müzik açık olduğu için bu seti tercih ettim ve gayet memnun kaldım bu setten.

quote:

Orjinalden alıntı: gimmeluck

tam istedigim tarz aciklamalar, tskler.
    AegoM ve Klipsch İFİ moscovada fiyatlarina gore karar verecegim. ( burda yasiyorum artik)

• quote:

Sevgili Alcoholic'e hak veriyorum Audioengine 5 in bas seslerde baskın olduğunu sanmıyorum, bizzat dinlemedim fakat dengeli ve kaliteli olduğu yorumlarını çok okuyorum. Zaten monitor tarzı bir hop. olduğunda fazla bas hakimiyeti beklemek hata olur. Bas konusunda ciddi performans alabileceğin ürünün Klipsch İFİ olduğu kanısındayım. Oldukça etkileyici bir woofer a sahip, çok ciddi frekans aralıklarında çalışıyor.

Gelelim promedya ile ifi ye, tartışmasız ifi derim sadece teknik özelliklerine bakarak. Hatta şöle diyim bazı forumlarda AegoM in promedyadan daha iyi olduğu konuşuluyor. Bilgine..

Ben senin yerinde olsaydım (gerçi beklentilerini bilmiyorum ama..) Audioengine 5 yada Aego arasında tercih yapardım. Tabi param batmıyorsa

• quote:

Orjinalden alıntı: Alcoholic

Audioengine 5'in basları öne çıkıyor diyorsunuz Subwooferlı sistemlere yöneliyorsunuz ilginç.
    Audioengine bassları öne çıkıyor diye birşey yok son derece dengeli sonuçta öncelikle müzik dinlemek için yapılmış bir sistem, bence dinlemeden karar vermeyin.

Eğer bilgisayar başındaki zamanınızın büyük kısmını benim gibi müzik dinleyerek geçiriyorsanız ağırlıkla bu seti tavsiye ederim, ama daha çok oyun oynuyor ve aksiyon bilimkurgu vs türü filmler izliyorsanız diğer tercihlere yönelmeniz daha mantıklı olacaktır.

Ben genelde bilgisayarda çalışırken, internette dolaşırken vs. devamlı müzik açık olduğu için bu seti tercih ettim ve gayet memnun kaldım bu setten.

quote:

selamlar,
    hicbirini dinlemedim yukaridakilerin tamamen forumlarda okuyarak yazdim buraya, dinleme sansim da zor, moskovaya inip alip gelicem haftasonu :)
    2yil Z5500 kullandim moscovaya gelmeden once.
    oncelikle 5+1 istemiyorum, sub siz yapamam ama bi yandan da Subwooferim 200w Rms olsun ortaligi yiksin diyerek parayi bi modele harcamam. violinin mi telinden cikan o sesin yakmasini istiyorum. :P

Z5500 den gore daha farkli bir tat aliyim:
    cift hoparlor+ama subsiz da olmaz(Z5500den sonra gercekten yavan gelebilir)+ mid ve tizlerle de one ciksin dengeli olsun.

oncelikle muzik icin- buradaki cogu kisi gibi cok net bir muzik dinleme secimim yok, en cok klasik muzik. ama tek basima kullanmayacagim, arkadasim bolca rock tarzinda takilicak manyak beni bekliyo :))

• Altec MX5021 ve Altec MX6021 dinledim. Altec Mx5021'den memnun kaldım. Yüksek seslerde cızırtı yapmıyor ve iyi bas veriyor. Diğer ses sistemlerini dinlemedim, o sebeple en iyisi bu demiyorum.
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.