Şimdi Ara

2+1 amfi devresi arıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
9.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde 2 adet hoparlör var ben bu hoparlörlere 1 tane woofer hoparlör ilave ederek 2+1lik ses sistemi devresi yapmayı düşünüyorum internette aradım ama mono ve stereo devre bulmama rağmen 2.1 bulamadım. aradığım devrede bas ve ses kontrolü olmalı birde ses yüksekliği önemli değil benim için kaliteli çıkması önemli. bazı arkadaşlar tda7294 öneiyorlar ama onun da dediğim gibi 2.1 devresini bulamadım.
    küçük bir not düşeyim: elektronilçi değilim yani az çok kondansatör transistör anlarım ama aşırı değil yani. o yüzden verebileceğinizz devre ayrıntılı olursa çok makbule geçer. daha önce birçik devre yapmıştım el becerim var yani . hoparlörlerin kaç watt olduğunu bilmiyorum birazdan bakıp yazarım

• Yardım edebilecek kimse yokmu
  • Up
  • Hoperlörlerinizin gücünü yazacağınızı söylemişsiniz ancak hala yazmamışsınız. Hoperlörlerinizin RMS değerinin 3/4 gücünde bir anfi yaparsanız hoperlörleriniz için güvenli olur. Ya da sesi fazla açmadan daha güçlü bir anfi de yapabilirsiniz ama yanlışlıkla sesi fazla açtığınız da hoperlörleriniz gider. 1+0 (mono), 2+0 (stereo), 2+1, 4+1 5+1 veya 7+1 anfi devresi oalrak farklı değillerdir. 2+0 yani Stereo'da iki adet mono anfidir. Yani iki tane mono anfiyi tek kutuya koyarsanız olur size stereo anfi. Farklı olan durum +1 içeren yani subwoofer içeren sistemlerdir. Bunlarda da genelde uydu hoperlörlerin 2 katı kadar daha güçlü bir anfi ve hoperlör kullanılıyor. Bunu da genelde eğer uygular için çıkış katında tda7294 kullanmışsanız subwoofer için köprülenmiş tda7294 ile yapılmış bir çıkış katı kullanarak yapıyorlar (Z5500 bu şekildedir mesela). Asıl problemli olan kısım girişi nasıl yapacağınız. "Sadece 2 kanal giriş yapayım. Anfi bunları filtreleyip uydulara ayrı ayrı, subwoofera birleştirip filtreleyip tek sinyal olarak yollasın" derseniz bu işlemi yapacak bir filtre ve mix devresine ihtiyaç olacaktır. Ama "Yok ben bunu zaten bilgisayara bağlayacağım ve denetim masasından 2+1 seçerim" diyorsanız zaten bu durumda bilgisayar bu filtreleme ve birleştirme işlemlerini yapacağından subwooferı ayrı bir bağlantı ile bağlayacaksınızdır.

• quote:

Orijinalden alıntı: aeronics

Hoperlörlerinizin gücünü yazacağınızı söylemişsiniz ancak hala yazmamışsınız. Hoperlörlerinizin RMS değerinin 3/4 gücünde bir anfi yaparsanız hoperlörleriniz için güvenli olur. Ya da sesi fazla açmadan daha güçlü bir anfi de yapabilirsiniz ama yanlışlıkla sesi fazla açtığınız da hoperlörleriniz gider. 1+0 (mono), 2+0 (stereo), 2+1, 4+1 5+1 veya 7+1 anfi devresi oalrak farklı değillerdir. 2+0 yani Stereo'da iki adet mono anfidir. Yani iki tane mono anfiyi tek kutuya koyarsanız olur size stereo anfi. Farklı olan durum +1 içeren yani subwoofer içeren sistemlerdir. Bunlarda da genelde uydu hoperlörlerin 2 katı kadar daha güçlü bir anfi ve hoperlör kullanılıyor. Bunu da genelde eğer uygular için çıkış katında tda7294 kullanmışsanız subwoofer için köprülenmiş tda7294 ile yapılmış bir çıkış katı kullanarak yapıyorlar (Z5500 bu şekildedir mesela). Asıl problemli olan kısım girişi nasıl yapacağınız. "Sadece 2 kanal giriş yapayım. Anfi bunları filtreleyip uydulara ayrı ayrı, subwoofera birleştirip filtreleyip tek sinyal olarak yollasın" derseniz bu işlemi yapacak bir filtre ve mix devresine ihtiyaç olacaktır. Ama "Yok ben bunu zaten bilgisayara bağlayacağım ve denetim masasından 2+1 seçerim" diyorsanız zaten bu durumda bilgisayar bu filtreleme ve birleştirme işlemlerini yapacağından subwooferı ayrı bir bağlantı ile bağlayacaksınızdır.

Çok pardon hocam yazdığımı sandım ama yazmamışım..hoparlörlerin arkasında 120w 4ohm yazıyor ama ben bu hoparlörlerin o kadar güç verebileceğine inanmıyorum Neyse. Kullanım amacım şu. Bu amfiyi düşündüğünüz gibi pc ye bağlayıp film ve oyunları oynarken kendimi o oyunun bir parçası gibi hissetmek istiyorum. Laptop kullanıyorum bildiğiniz gibi laptopların ses sistemi sadece sesten ibaret. Ucuz ses sistemleri var ev için tatminkar ama kendim yapmak istediğim için hemde elimdeki hoparlörler değerlensin diye böyle bir karar aldım. 2 hoparlörüm var amacım 1 tane de yanına woofer alarak 2.1 yapmak. Şimdi söyle bir sorum var 3 tane mono amfi ve 1 tanesi stereo olmak üzere 2 tane ton kontrol devresi yapsam stereo ton kontrol kartını 2 ayrı amfiden geçirip hoparlörlere bağlasam tek mono ton kartını mono amfiden geçirip woofera bağlasam hoparlörler çalışır da woofer çalışırmı... Yada önerebileceğiniz başka bir fikir varmı. Bas ve ses kontrol edebilecek 2+1 amfi devresi ne zormuş yahu bu arada tekrar hatırlatayım sesin yüksek veya düşük çıkması önemli değil önemli olan kaliteli çıkması. Zaten zor anlıyorum kulaklar arızalıyardımcı olabilirseniz çok makbule geçer

• Eve gidince yazayım. Sanırım biraz uzun olacak.
  • Selam. Bu nasıl olur:
    Ben yapmıştım arkadaşıma sistem şu;
    TDA 1554 stereo 2x22W anfi+TDA1562 1x70mono bass için.
    Bu devrelerin 2 side +12V ve Pc poweri ile besliyorum (pc den bağımsız, yeşil kablosunu -'ye değirerek).
    Önce TDA 1554 e stereo 100kohm pot ile giriş( tda1554 ün girişindeki 10uF/16V kondansatörlerin değerini düşürerek bass gelmesini filtreleyebilirsiniz) , potun canlı çıkış uçlarına 39kohm ile 100kohm arası (istediğin bass oranına göre) drenç bağlayıp bu drençlerinde çıkışlarını birleştirerek TDA1562 mono anfinin girişine vermeden önce araya mono 100kohm pot ile bass ayarıda yapabiliyorum, yani L+R mono girişi.
    TDA1554 ise pc den gelen L R sinyalini stereo pottan drek aldığı içiin pc den sağ yaptığınızda sağ+bas, yada sol+bas yada stereo+bas almanız mümkün. araya bass filtresi olarak ses sisteminden kopyaladığım opamp devresini koymuştum fakat buradaki 100nF lerin yerine 330nF koyarak bası biraz daha orta sesten kırpmış olursun, sizin için daha kullanışlı ve pratik bir çözüm bence. Bir adet daha TDA 1554 yaparak, pc seskartının rear(arka) stereo çıkışına bağlayıp kullanılabilir. Tabi daha iyilerini paylaşanlar olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2+1 amfi yapıcam.YARDIM!!!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ben yazana kadar Emin-Fırtına yazmış. Aslında size tavsiyem bu ton kontrol kısmı ile hiç uğraşmamanız. Gittigidiyor ya da sahibindenden ikinci el bir USB ses kartı alıp anfiyi direkt bu kart ile sürerseniz daha az uğraşırsınız. Elinizdeki hoperlörler tek kullanımda nasıl bir performans verir onu bilemiyorum tabii ki. Aşağıdaki linkteki ürün işinizi fazlasıyla görecektir. Hatta ilerde diğer kanallar için de anfi yapıp 5+1 sisteme dönebilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bilgisayar-cevre-birim-sahibinden-creative-sound-blaster-external-harici-ses-kart-optik-67340791/detay/?

• Tarafımca yapılmıştır, çalışan devre. Benzer birkaç dosya daha paylaşacaktım, (400kb) tan fazla olduğuiçin daha sonra artık.boyutunu düşürünce...

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Tarafımca yapılmıştır, çalışan devre. Benzer birkaç dosya daha paylaşacaktım, (400kb) tan fazla olduğuiçin daha sonra artık.boyutunu düşürünce...

hocam bu devreyi biraz daha açabilirmisiniz acemiyim biraz da

• TDA7560 devresi 12V ile çalışan. 4 ses girişi, 4 ses çikışi olan, ve her hoparlore 25W çıkış (oto teybi çıkışıdır kısaca) verebilen entegre sistemdir. Bu devrenin in1 ile in2 girişlerini birleştirip R sinyaline, in3 ile in4 girişlerini birleştirip L sinyaline bağlayarak ve çıkışına 4 adet kabin (standart 20W ile 100W arası M.seti kabinleri yada kendi kurduğunuz kabinler) bağlayarak sistemi kullanabilirsiniz. Tabi tercih size kalmış iki adet tda1554 ilede bu devre eşdeğerdir mantıken. Kolay gelsin..
  • Slm heryerde bütün forumlarda sagda solda hep tda 1554 yada başka bi tda karşıma çkıyo ucuz oldugu içinmi acaba anlamış degilim?
    başka bisürü entegre var mesela' (la 47510 4x50watt) (ha13159 4x37watt) dahada bu güçlerde bisürü var entegre fiyatları hemen hemen aynı üstelik gürültü ve ses kalitesi açısından tdalardan çok daha iyiler bide tdalar kadar çok yan eleman kullanılmıyo sana tavsiyem sanyo entegrelerini kullan eniyi marka cihazlarda hep sanyonun LA entegreleri var.
  • hoparlörler 120w peak sa 20 25 w rms ancadır bunun için 1554 kullanabilirsin yapımı basittir delikliye yap gitsin
    bass için 1562 kolay ve basittir ikisinide 12 v power le besle

1554http://tamircihasan.forumup.com/viewtopic.php?t=334&postdays=0&postorder=asc&start=0&mforum=tamircihasan

aynı sitede 1562 konularıda var

1554 20x2
    1562 50 w ses üretir 16 17 cm bir bası buna takarsın bass filitreyi unutma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Demirel -- 27 Aralık 2011; 11:45:02 >

• Selam. Buda aktif bass filtre devresi (ses sisteminin içerisinden çizdim, ayrıca yaptım çalıştı). Baskı devresini aynı şekilde kareli kağıda çizip, plakete karbon kağıdı ile geçebilirsiniz. Pc poweri ile anfinizi çalıştırırsanız (-12V) vardır, pc powerinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 27 Aralık 2011; 13:07:38 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.