Şimdi Ara

2.0 Ecoboost Selective Mondeo. [ Karar aşaması. ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.420
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır bakınıyorum, 50-70.000 bandında hangi araca baksam dönüp dolaşıp yine bu Mondeo'ya takılıyorum. Sanki bana fiyatı bedavaymış gibi geliyor. Neredeyse aynı yaşta ki 1 serilerine A3'e falan istenen parayı görünce.. i20'den sonra artık ufak motor arabaya binmeme kararı aldım. Bu aralar çok şehir dışına çıkıyorum, arabada biraz insan olunca yol eziyet oluyor. i20'yi satıp üstüne bir şeyler koyup alma niyetim var. Yakıtı falan düşünmüyorum, vergiside şuan kaldırabileceğim seviyede. Sizce başka alternatif düşünülür mü ?

• 2.0 ecoboost zaten benzinli otomatik i20den çok yakmaz :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ortalama olarak 12-13 litre yakıt sıkıntı değilse, gayet keyifli olur bence. İlk kalkışlarda ve ara hızlanmalarda, BMW'nin 328'i ile kıyaslayacak olursak pek 240 beygir gibi değil ama yüksek hızlarda soluksuz, nefesi kesilmeden gideceğini tahmin ediyorum. Şehirlerarası da 8 litrenin altına düşmek zor olur diye tahmin ediyorum. Bence alınabilir.

Performans beklentiniz tam olarak ne seviyede bilmiyorum fakat yakıtı mondeo 2.0 ecoboost kadar hayvani olmayan ve 1.2 i20'den sonra tahminimce gayet yeterli performansa sahip araçları alternatif olarak önereyim (eğer sizi tatmin ederse tabii);

Insignia 2.0 CDTi Cosmo, 160 beygir 350 tork. Ortalama yakıt tüketimi 7.5 ile 8.5 litre arasında. Şehirler arası da 5-6 litre civarına kadar düşer.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-otomatik-vites-temiz-kazasiz-2011-insignia-cosmo-295747484/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-beyaz-cosmo-2.0cdti-otomatik-66-bin-de-opel-servis-bakimli-293944916/detay

Citroen C5 2.0 HDi 163 beygir 340 tork. Yakıtı Insignia ile benzer olur, 2.0 HDi motorlu versiyonlarda Airmatic süspansiyon sistemi var, oldukça konforlu olacağını düşünüyorum fakat bence Insignia kadar albenisi yüksek bir araç değil.

Ford Focus 1.6 EcoBoost 180 beygirlik versiyonu 55 bin tl civarına alınabilir Yakıtı ortalama 8.5 litre civarında olur, Mondeo kadar tatmin etmeyebilir fakat 2.0 Dizellerden de daha seri olur.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1.6-ecoboost-titanium-focus-cok-temiz-49.000-km-de-300459294/detay

Hatchback düşünürseniz, tek kapı olması problem değilse 208 GTi'lara bakın, 1.6 THP 200 beygir, stok haliyle Mondeodan aşağı kalmaz performansı, chiple uçar gider

• Gorod kullanıcısına yanıt
    1 dakika düşünme 2.0 ecoboost selective bul ve al bitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: Abstraction

Ortalama olarak 12-13 litre yakıt sıkıntı değilse, gayet keyifli olur bence. İlk kalkışlarda ve ara hızlanmalarda, BMW'nin 328'i ile kıyaslayacak olursak pek 240 beygir gibi değil ama yüksek hızlarda soluksuz, nefesi kesilmeden gideceğini tahmin ediyorum. Şehirlerarası da 8 litrenin altına düşmek zor olur diye tahmin ediyorum. Bence alınabilir.

Performans beklentiniz tam olarak ne seviyede bilmiyorum fakat yakıtı mondeo 2.0 ecoboost kadar hayvani olmayan ve 1.2 i20'den sonra tahminimce gayet yeterli performansa sahip araçları alternatif olarak önereyim (eğer sizi tatmin ederse tabii);

Insignia 2.0 CDTi Cosmo, 160 beygir 350 tork. Ortalama yakıt tüketimi 7.5 ile 8.5 litre arasında. Şehirler arası da 5-6 litre civarına kadar düşer.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-otomatik-vites-temiz-kazasiz-2011-insignia-cosmo-295747484/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-2012-beyaz-cosmo-2.0cdti-otomatik-66-bin-de-opel-servis-bakimli-293944916/detay

Citroen C5 2.0 HDi 163 beygir 340 tork. Yakıtı Insignia ile benzer olur, 2.0 HDi motorlu versiyonlarda Airmatic süspansiyon sistemi var, oldukça konforlu olacağını düşünüyorum fakat bence Insignia kadar albenisi yüksek bir araç değil.

Ford Focus 1.6 EcoBoost 180 beygirlik versiyonu 55 bin tl civarına alınabilir Yakıtı ortalama 8.5 litre civarında olur, Mondeo kadar tatmin etmeyebilir fakat 2.0 Dizellerden de daha seri olur.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-1.6-ecoboost-titanium-focus-cok-temiz-49.000-km-de-300459294/detay

Hatchback düşünürseniz, tek kapı olması problem değilse 208 GTi'lara bakın, 1.6 THP 200 beygir, stok haliyle Mondeodan aşağı kalmaz performansı, chiple uçar gider

Astra J GTC'ler çok hoşuma gidiyor. Çok mükemmel onlarda 180 HP sanırım, fakat kenarda tek kapı bir araç var zaten. Büyük bir şeyler lazım. Önerileriniz için teşekkürler, değerlendirelim.

• Gayet iyi araba ama bedava felan değil.

Bence 2.0 dizel otm. Eski kasa mondeolar gayet uygun. Temizini bulursanız alın.

• Temizini bulursaniz kmsi az alin cogu koruma arabasi olarak kullanildi.Lpgye uyumlu diye biliyorum.Donanim olarakda yeterli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i20 den sonra yakıt ve vergi çok da sorun olmaz demişsiniz ama 1.5 katı kadar fazla yakacaktır + vergi dezavantajı da olunca bence bayaa maliyetli olur, şehirdışı 8-9 şehir içi de 11-12 arası gezilir, performans 0-100 den ziyade 100-200 mutlu eder, bu aracı alıp uzun km yapacaksanız LPG düşünülebilir. tabi maliyet yüksek yaklaşık 7000 tl likit sistem lpg, üstelik yaptıran, uzun süre kullanan duymadım henüz, yani her türlü risk..

bende bir ara aynı motora sahip volvo s60 T5 ile ilgileniyordum ama mantıksız geldi sonra.

kağıt üstünde her nekadar performanslı görünsede 1.4 tsı 150 hp ile neredeyse aynı 0-100 hızlanmaya sahip. o yakıt tüketimi + o vergiye değmez bence FR bi leon alıp hafif bi chiptunig ile daha performanslı ve ekonomik bi araç elde edebilirsiniz...
  • Deli fişek...
    Hayalim aynı zamanda

• Kağıt üstünde görünen kadar iyi yürümüyor şanzıman biraz ağır kanlı kalıyor. Onun dışında mondeo gerçekten her yönüyle güzel arabadır.
  • mondeonun yol tutuşunu bi görünce bidaha satmazsınız o arabayı ben öyle yol tutan bir araba görmedim
  • Güzel Araç uzun yol için biçilmiş kaftan.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımda var ş içi 13-14 lt nin altina pek dusuremiyoruz bilginiz olsun onun dışında güzel araç. Yukarda insignia öneren bir arkadaş olmuş insignia kesinlikle tavsiye etmem istisnasiz her motoru sütcü beygiri... Çok hantal bir araç.

• Vergi ve yakıt sorun değilse fiyatına göre mükemmel araba.

• Uzun yıllar binilecek güzel araç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AcayipKuark

Kağıt üstünde görünen kadar iyi yürümüyor şanzıman biraz ağır kanlı kalıyor. Onun dışında mondeo gerçekten her yönüyle güzel arabadır.

Aslında sadece 0-100'ü biraz yavaş. Onun haricinde 100'den 250'ye kadar nefessiz yürüyor alet.

5.30'u yalan ediyor.

Her şey 0-100 değil ki. Bi 100-200 koşsalar mesela FR sabaha kadar chiplense ne değişir. O yüzden sadece 0-100'e bakarak değerlendirmemek gerekiyor olayı. Chipli FR ile yolda kedinin fareyle oynadığı gibi oynar bu araç :) Mondeo'nun girdiği virajlarda FR 7 tane takla atar.

• Forumda LanciaDeltacı nickli arkadaş bayadır bu aracı kullanıyor kendisiyle irtibata geçin bence.

Şahsi fikrim mükemmel bir otomobil olduğu yönünde.Fiyatları piyasa düşünüldüğünde gerçek anlamda bedava.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.