Merhabalar Aklımın bir köşesinde kalmış bu ssd ler ile raid 0 yapma olayı ama çok uzun zaman önce okumuştum,sizce 1TB SSD mi yoksa 2 tane 500gb'lık alıp raid 0 mı yapmak daha mantıklı?Eskiden SSD ler daha yavaştı veri yazma ve okuma hızı olarak,şimdi bildiğim kadarı ile Sata 3'ün maksimum hızlarına ulaşmış durumdalar,bu durumda Raid 0 yapmak mantıklı mı SSD'ler ile? Birde bu M2 denen Sata Express bağlantılı modeller mevcut,bunlardan ise bihaberdarım.Forumda da pek aydınlatıcı bilgi bulamadım bunlar hakkında.Sizin önerileriniz neler?
Onemli bilgileri depoluyorsan 1x1 tb ssd Amacin oyun veya perf ise 2x500gb ssd raid 0
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Tek hanede tüm işlemler için 1X1 TB
SSd de raid yapsan da hani arşiv vs. taşıma haricinde pek bir fark hissetmezsin.
İki tane alırsan ileride satmaimkanın vs. daha kolay olur.
Tek alırsan malum oyunlar 50-60 Gb ı geçti daha da büyüyecekler gibi... setup dosyası+ kurulacak dizindeki yer nedeniyle belki 150-200 Gb lık anlık alan ihtiyacı gerekecek bu konuda rahat olursun.
Ancak para b*k değilse 1 TB lık ssd yerine 250 Gb ssd ve yanına da 1 Tb WD carnıvar blue tarzı bir hdd öneririm. Çok sevdiğiniz sürekli oynadığınız 3-5 oyun ssd ye diğerleri hdd ye kurarsınız. Mishal L4D tarzı bir oyun ssd ye kurman hiç bir şey kazandırmayacak loading süresi vs çok yok. ssd ye stratei ağırlıklı oyunlar vs öneririm ve tabi online oynuyorsanız onlar da gelebilir.
şahsen 240 Gb ssd+ 160 lık hdd ile i3 2100 ve GTX 660 ın elverdiği derecede güzel güzel oynuyorum oyunlarımı.
Yorumlarınız için teşekkürler,raid 0 yerine tek SSD kullanmaya devam edeceğim.